Kulturprofilen Jean Claude Arnault portas från Nobelmiddagen! #Satan City levererar!

Här får Jean Claude Arnault Nordstjärneorden 2015 av Alice Bah Kuhnke. Se så beundrande hon är. 

Kulturprofilen Jean Claude Arnault!
”Vi har tagit kontakt med Svenska Akademien angående den här personens närvaro under Nobeldagen. Vi är överens om att han inte ska delta i Nobelfestligheterna”, skriver Lars Heikensten.

Vad händer i Stockholm! Rena snusknästet! Gotiska Klubben som numera twittrar har gjort hashtagen SatanCity. Mycket passande. Kände inte till denna man eftersom jag inte rör mig i Stockholm och försöker komma in bland prominenserna. Men det är många unga tjejer som har gjort och stött på honom eftersom han hade makt i och med att vara gift med Katarina Frostensson som sitter på stol nummer 18 i Svenska Akademien. Jean-Claude, 71 år, delar en bostadsrätt på 147 m² med henne som är 63 år. Bostaden har ett uppskattat värde på 10 636 000 kr.

Så här twittrar t ex Ann Heberlein: ‏ ”Själv betraktade jag det lite som en initiationsrit att JC kladdade. Lite som att bli bjuden till Manilla, eller recenserad i DN.”

Denna Jean Kladd har fått miljontals kronor i sponsring varje år. Av Stockholms stad och Akademien bl a. Klubben för litterär verksamhet heter Forum men kallas allmänt för Klubben. Enligt DN en viktig kulturscen i Stockholm, som till stor del finansieras med offentliga medel.
De systematiska sexuella övergrepp och trakasserier som denna kulturprofil nu anklagas för att ha begått under tjugo års tid, enligt en grundlig granskning i Dagens Nyheter, är besvärande för många i kulturvärlden. 18 kvinnor anklagar honom sexuella trakasserier och övergrepp, bl a våldtäkt. Flera av händelserna ska enligt DN ha ägt rum i lägenheter som ägs av Akademien.
Amanda Svensson, Elise Karlsson, Lena ten Hoopen, Gabriella Håkansson, Elise Karlsson m fl  uttalar sig i DNs artikel.

Redan på 1990-talet konfronterades Svenska Akademien med uppgifter om den nu övergreppsanklagade kulturprofilen. En kvinna skrev brev till Sture Allén om detta men som lämnades utan åtgärd. Det var långt före #metoo tiden då man la locket på. Arnaults verksamhet har under flera decennier mottagit ekonomiskt stöd från Akademien, Stockholms stad och Kulturrådet. Under torsdagen (idag) möts akademiledamöterna för att diskutera uppgifterna. Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare, vill nu att Akademien stryper det ekonomiska stödet till kulturprofilens verksamhet.

Hur känner sig nu Alice Bah Kuhnke som delat ut en orden till Jean Kladd på rekommendation av Per Wästberg. Hur ska institutioner, förlag och andra organisationer som har stöttat hans verksamhet på olika vis agera nu. Bra fråga!

Ingen av de 18 kvinnorna har gjort någon polisanmälan. Författaren Gabriella Håkansson säger till DN att många i kulturvärlden är ”verkligt rädda för hans inflytande”.
– Att inte sätta dit honom har varit en norm och utan stöd är det jag som, om jag anmäler, framstår som den instabila, säger Gabriella Håkansson till DN. JCA nekar till alla anklagelser. Han portas från Nobelmiddagen. Det säger Lars Heikensten, vd för Nobelstiftelsen, till DN. Heikensten säger också att den uppmärksammade granskningen kan ”påverka Nobelpriset negativt”.
”Jag tycker att det är helt förfärligt”. Så sammanfattar Nobelstiftelsens vd uppgifterna om att 18 kvinnor ska ha utsatts för sexuella trakasserier. Lars Heikensten ser nu en risk i att kulturprofilens koppling till Svenska Akademien kastar en skugga över Nobelpriset.
”När en institution som utser Nobelpristagare hamnar i en situation av det slaget riskerar det helt naturligt att påverka Nobelpriset negativt”, skriver han till tidningen.

Jean Claude Arnault et Katarina Frostensson – Dîner du roi pour les lauréats du Prix Nobel au palais royal à Stockholm le 11 décembre 2015….

Sent på onsdagskvällen meddelade Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius att hon vill att Akademien bryter alla band med kulturprofilen och avslutar sitt ekonomiska stöd till dennes verksamhet ”Klubben”.

Jean-Claude Arnault kom till Sverige i slutet av 60-talet för att studera foto under Christer Strömholm, och har sedan dess regisserat såväl teater som film och opera. På 70-talet träffade han sin hustru Katarina Frostenson, och inledde ett intensivt samarbete med henne. Enligt flashback kommer han från den fransk-judiska textilmagnatfamiljen Arnault. Klanen har varit framträdande i över 100 år och brukar finnas med på Forbes topplista över världens rikaste. Idag kontrollerar de LVMH-konsortiet, dvs Louis Vuitton, Moët & Chandon och Henessey. Jean Claude lär för övrigt tillbringa sin mesta tid i Paris.

Flashback: JCA är en riktigt sliskig typ. Äger ”Forum”, en mötesplats för diverse kulturfolk. Anser sig vara ”den nittonde ledamoten” i Svenska Akademien. Är gift med en som faktiskt har en stol där, Katarina Frostenson. DN: På Forum heter klubbkidsen Horace Engdahl, Katarina Frostenson, Birgitta Trotzig, Kristina Lugn och Jan Håfström.

Bengt Bedrups hatt (flashback):
Kul snubbe. Har träffat honom en del då en närstående till mig är involverad i akademien. När hans frilla, K Frostenson, blev invald fick han tillbringa alla torsdagkvällar tillsammans med 85-90-åriga tanter. Dvs fruarna till alla gubbarna i akademin. De 18 äter ju på Freden efter torsdagsmötet, alla respektive äter för sig. Jean-Claude var mycket populär bland tanterna. Han agerade lika mycket som butler — hämtade mat, hällde upp vin (akademifruarna var ju urgamla, de satt där de satt) som han var en spirituell spjuver som höll låda och roade alla gamla tanter, de avgudade sin flinke fransos.”

Känner sig inte helt bekväm som ”utlänning”:
Citat JCA:
– Som utlänning är jag fortfarande en sekunda medborgare. Genom Forum har jag fått tillit hos skapande människor och myndigheter, det ger mig ett likvärdigt medborgarskap.
Här kommer några vittnesmål ur DNs granskning:

Nionde kvinnan

”Jag ville verkligen arbeta i kulturbranschen och han kom fram till mig under en vernissage. Han var påstridig med kontakt efteråt och jag lät honom hållas. Jag kände att ett jobb på Klubben vore en input i min karriär. Jag gick på några tillställningar, och under en sådan gjorde han närmanden jag inte tyckte om. När jag markerade blev han väldigt aggressiv. Jag blev rädd för att förnärma honom, och det blev värre när jag började arbeta på Klubben. Vid ett tillfälle tvingade han sig på mig. Det hände i hans extralägenhet på Östermalm… Han våldtog mig där. Jag fick panikångest och så fort jag lyckats ta mig ut på gatan ringde jag en vän och berättade vad som hänt. Och jag skrev om det i min dagbok, som jag har kvar, om att jag kände mig smutsig och lurad. Jag kunde till slut bryta med Klubben och Kulturprofilen men det var ett helvete. Han ringde hela tiden, sökte upp och hotade mig. Jag är fortfarande rädd om jag besöker Stockholm. Att ha varit en av hans unga kvinnor är stigmatiserande. Man blir stämplad. Jag upplever att folk i kulturvärlden… Alla vet och alla har vetat. Men de blundar, vill inte veta hur illa det egentligen ligger till. Många har hört vad vi kallas, ”flickorna på Klubben”.

Tionde kvinnan

”Det har gått många år, men varje gång jag ser eller hör hans namn mår jag dåligt. Av att alla har hållit honom om ryggen. Det började på det vanliga sättet: han lyckas alltid hitta unga och självdestruktiva kvinnor. Jag var 25 år gammal, skribent med hyfsad framgång. Jag brottades med depressioner. Han var en främmande person som började prata med mig ute på däcket på en Tysklandsfärja, och redan efter några minuter nämnde han sin fru. Han lockar med sin makt och sina kontakter. Han föreslog att jag skulle komma till Paris, där han och en nära vän till honom, en man i Svenska Akademien, skulle bo en tid. Jag gjorde det och väl på plats blev han en annan, behandlade mig föraktfullt. Men jag mådde inte bra och fortsatte träffa honom under någon månad i Sverige. Han tog mig till Klubben, som jag upplevde att han använde i sina maktspel: det kändes som om han fick en kick av att begå övergreppet i de rummen. Jag är rätt säker på att jag varken var den första eller sista som utsattes och det finns en scen i mitt huvud, som alltid kommer vara där. Han bad mig suga av honom, och det började frivilligt. Men plötsligt tog han tag i mitt huvud. Hårt. Han höll fast det. Jag kunde inte röra mig och jag var så jävla rädd. Jag visste inte om jag skulle komma därifrån. Och det kändes som om han gick i gång på min rädsla. När jag ville lämna relationen slutade han aldrig ringa, och det upphörde först när jag bytte nummer. Jag har skämts sedan dess: för att jag gick in i en relation med honom, och för övergreppet. Skämts över min tystnad och över att vara en av dem han väljer som offer, att vara en av de ”trasiga” kvinnorna. Han räknar med ens tystnad och han har räknat rätt.

Jag minns en intervju med hans vän, mannen i Svenska Akademien som var med i Paris, där han hyllade Kulturprofilen som en idol och en riktig man. Jag mådde illa av det i flera dygn.”

Elfte kvinnan

”Vi träffades på Klubben där jag varit på en uppläsning tillsammans med mina klasskamrater. Jag var i tjugoårsåldern och drack mycket under den perioden. Hela inledningen till vår relation var full av nej som han struntade i och jag vet inte hur många gånger jag tog bort hans hand från mitt skrev. Men efter ett tag började jag se hans påstridighet som om han brydde sig om mig, och just då behövde jag det. Jag skäms över att jag lät det utvecklas som det gjorde. Det är en sak med dem som blivit tafsade på en enda gång och slagit till honom – då är man en ”fin flicka” och en god feminist. Han kunde bli sexuellt våldsam utan att vi kommit överens om det. Ta stryptag och ge mig örfilar. Men jag sa inte stopp. Jag kände att jag ville dö och då kunde han lika gärna fortsätta, så jag såg det inte som övergrepp. Tidigt betalade han flygbiljetter till Paris där vi bodde i Svenska Akademiens lägenhet. Han hade lovat att låta mig vara i fred. Att få sova i eget rum. Men han kom in på natten och försökte tvinga sig på mig. Jag hade tränat judo och lyckades försvara mig. Haha. Jag skrattar ibland när jag pratar om sådant han gjort, eftersom det är så absurt.

Men för mig började det värsta när jag försökte ta mig ur relationen. Han ringde och skickade sms hela tiden. Han sökte upp mig på jobbet och berättade att han just drömt om att en kvinna med mitt signalement blivit styckmördad. Jag flyttade utomlands under en period för att komma ifrån honom.”

Tolfte kvinnan

”Jag träffade Kulturprofilen på en vernissage i Stockholm. Jag ville ligga med någon och följde med honom till en lägenhet på Östermalm. Jag minns att han plötsligt tog tag i min nacke. Han höll fast mig och tryckte ner sin kuk så långt i min hals att jag inte kunde andas. Jag fick panik. Men han släppte inte. Till slut kräktes jag. Då puttade han ut mig över golvet så att spyan inte skulle komma på lakanen. Hans rörelse var så van, som om han gjort det tusen gånger. Hela min kropp frös medan det hände, och efteråt tänkte jag på det som något extremt obehagligt, en gränssituation, men inget övergrepp. Jag hade ju från början gått med på sex.

Sedan följde ett massivt tjatande via telefon tills jag gick med på en middag ute. För mig fanns det något dekadent över den sortens middagar, som jag själv inte hade råd med. Jag var aldrig lockad av Klubben, och jag såg igenom hans små föreläsningar. Jag upplevde att han ville bemäktiga sig mig av den anledningen. Han bjöd på mycket sprit och det blev sent den kvällen. Jag kunde sova i hans Östermalmslägenhet, tyckte han. Jag sa att jag absolut inte ville ha sex. Jag har extremt tydliga minnesbilder av inte mindre än tre tillfällen på väg hem till honom då han försäkrade att inget skulle hända.  Jag vaknade av att han var inne i mig. Några dagar senare ville han bjuda mig på middag som försoningsgest. Jag var rädd men också rädd för att ha honom som fiende. Han sa att han ville visa konsten uppe i sin och fruns lägenhet. I sovrummet knuffade han ner mig på sängen och jag tänkte att nu blir det en klassisk våldtäkt. Han höll fast mig och slet i mina kläder. Den gången var det som om min kropp insåg faran och jag lyckades putta bort honom. Jag tog mig ut i hallen. Han ringde en taxi till mig som han betalade.

Jag gick senare till polisen. Jag tror att jag ville att någon skulle bekräfta vad som hänt, och de sa att det varit en våldtäkt. Men jag gav dem inte mitt namn och vågade inte anmäla.”

Hela Hancock häcklar alla i branschen som visste för länge sen vad som pågick men som nu är förfärade och låtsas som det regnar – bl a Björn Wiman. 

Klådan var en pajas.
Klådan var en kulturbluff, en tölp och ett skämt.
Klådan var en kutande slemhög som med en skygg nickning bakom uppdragna skuldror hälsade som hastigast på en när han kom in i lokalen innan han som degenererad duvhök slog ner på den yngsta kvinnan i rummet.

Han hade inget eget att komma med. Han hade inte presterat något i världen på egen hand. Men han var gift med Isdrottningen själv, den aktade poeten vars image redan före inträdet i Akademien var av den allra högsta potensen. Den äran gav honom tillträde till de innersta drivhusen med de ädlaste, och spädaste, blomstren. Som Furstinnans lilla trädgårdsdvärg kunde sedan Klådan krypa runt i rabatterna för att skörda en enda primör: tonårstjack.
Unga kvinnor var hans enda egentliga intresse. De var hans raison d’être. Hans besatthet.
Jag tror inte att jag någonsin träffat på en mer motbjudande varelse i de stockholmska kulturkretsarna.
Så kände vi allihopa.
Gjorde inte du, Björn Wiman?”

Uppdatering! Bidragen stoppas till ”Klubben” som beskrivs som en maktfaktor. 

Kolla vad stålar han fått!

Statens konstråd.
Nästan 3,2 miljoner kronor har delats ut i stöd sedan år 2006. Och bidragen har ökat. 2017 och 2016 delades 350.000 kronor ut per år.

”Vi ser med avsky på de övergrepp och brott mot lagen som beskrivs i de senaste dagarnas publiceringar om en kulturaktör som fått bidrag från Kulturrådet. Som kulturmyndighet måste vi ta vårt ansvar för det som sker inom kultursektorn”, skriver en representant för Statens konstråd i en kommentar till Kulturnyheterna.

Musikverket.
År 2013 betalades 200.000 kronor ut i bidrag till ett av klubbens projekt. År 2015 delades 300.000 kronor ut i stöd till ett annat projekt.

”Musikverket ser förstås allvarligt på de berättelser som kommit fram och tittar på konsekvenser för framtida bidragsgivning”, skriver en talesperson för myndigheten i ett mejl till Kulturnyheterna.

Stockholms stad
Kommunen har betalat ut över 390.000 kronor per år till klubben sedan år 2010.

Enligt SVT Stockholm kommer staden nu att se över sina rutiner för bidrag till kulturverksamheter: om det är möjligt att stoppa bidrag till företag och föreningar där rapporter om sexistiska strukturer framkommit.

Stockholms läns landsting
Landstinget betalade ut 100.000 kronor i bidrag förra året. Mellan år 2013 och 2015 betalades 80.000 kronor ut. Pengarna är öronmärkta för barn- och ungdomsverksamhet.

– Det är förfärligt, några framtida bidrag från oss lär det inte vara tal om, säger landstingsrådet Anna Starbrink (L) till SVT Stockholm.

Läs även Varför får Horace Engdahl bita sig kvar?
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

46 kommentarer till Kulturprofilen Jean Claude Arnault portas från Nobelmiddagen! #Satan City levererar!

 1. Irene skriver:

  Jasså, det är inte bara i de små kretsarna som det förekommer tillåtet övergrepp på andra

  Gilla

 2. Pingback: ”Kulturprofilen” är ingift i Svenska Akademin | Varjager's Weblog

 3. Helena Palena skriver:

  Nordstjärneorden är en svensk kunglig orden som utdelas till medlemmar av det svenska kungahuset samt, på beslut av regeringen, till utländska medborgare eller statslösa personer som gjort personliga insatser för Sverige eller för svenskt intresse. Orden delas formellt ut av Kungl. Maj:ts orden som är de svenska statsordnarnas gemensamma organisation. Stormästare för Nordstjärneorden är Sveriges monark.
  Nordstjärneorden har fem värdigheter och blått band med gula kanter. Ordens devis är Nescit Occasum (latin: ”den vet inte av någon nedgång”) vilket syftar på Polstjärnan (Nordstjärnan) som är fixerad på himlavalvet. Till orden hör även Nordstjärnemedaljen.

  Gilla

 4. Stefan Wels skriver:

  Många unga tjejer som vadå?

  Gilla

 5. TACK!!
  som icke-initierad vet jag inte vem JC är. men det gör många i kultursverige.
  VARFÖR är hans identitet inte publicerad i någon av de stora medierna? fortsätter tystnadskulturen – och i så fall varför??

  Gilla

 6. Börje Bengtsson skriver:

  Hur in i helsike kan en sådan människa få agera i kraft av sitt översitteri. Feghet att inte ha anmält honom tidigare. Skam för kultureliten och våra fega politiker!

  Gilla

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Leif Östling har klart för sig när han frågar vad han får för alla utplundrade skattepengar!!!

  O

  Gilla

 8. Pingback: Hur kunde kultureliten bedåras av en skälm? | Börje Peratt - Om media och kultur

 9. Ulla skriver:

  Tack Helena! Äntligen visat civilkurage! Hur har detta kunnat fortgå, helt ofattbart! Skampåle på Sergelstorg är lätt att se framför sig

  Gilla

 10. Vilken skitstövel! Skönt för alla oss andra att fasaden fullständigt har spruckit upp för överklassen och att det går åt helsike för dem. Särskilt dessa översittare i #SatanCity kan gott ha det.

  Gilla

 11. Blodsven skriver:

  Trevliga snubbar som får fina utmärkelser i vår förljugna värld. Alice Blaha ser ut att spricka av förtjusning. Sen kan man ju undra att hans ”fina” kärring skulle vara helt ovetandes…

  Gilla

 12. Bo Lagerqvist skriver:

  Den här makteliten har trott sig leva över allt och alla och inte räknat med att bli ifrågasatt. Det har de också lyckats med mycket väl – hittills. Det krävs att någon som är fri från eliten blåser i visslan som skedde i Norge då Nobelpriskoncernens investeringar i kärnvapen m.m. avslöjades. Företrädare för Nobelpriskoncernen sade sig inte veta om de var investerade i vapen. https://www.framtiden.no/english/is-the-nobel-prize-money-invested-in-nuclear-weapons.html
  Men sanningen är att de till och med tagit emot sponsormedel från vapenindustrin, något som de borde känna till:
  https://www.google.se/search?q=nobel+sponsored+by+arms&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=pd0XWtWlN8yDNJPMofgC

  http://saab.com/region/singapore/about-saab/stories/saab-singapore-stories/2015/saab-supports-the-nobel-prize-series-in-singapore/

  http://saab.com/air/gripen-fighter-system/gripen/gripen/newsandpress/gripen-updates/gripen-stories-updates/saab-brings-exhibition-about-nobel-prize-to-brazil/

  Nu ägde ju Alfred Nobel i o f sig själv den stora vapentillverkaren Bofors, men det var över 100 år sedan.

  Gilla

 13. hllviken skriver:

  Se här vad som krävs för att mottaga medalj af Nordstjärneorden:

  http://www.friatider.se/comment/reply/10504/48773

  Gilla

 14. Paul Martin skriver:

  In the words if the late, great Leonard Cohen ”Everybody knows…”.
  How long before the whole house of cards comes tumbling down? The royal family, the so called cultural elite, the wealthy 1%, the incompetent politicians – they are morally corrupt.

  Gilla

 15. Gnrl Clstr skriver:

  Horace Engdahls kärleksfulla omdöme om Jean-Claude Arnault:

  ”Som livstilsförebild framhåller Horace Engdahl sin franske vän Jean-Claude Arnault, akademiledamoten Katarina Frostensons make som driver kulturscenen Forum i Stockholm. Arnault, berättar Engdahl, har tumme med sommelieren på krogen Wasahof. Jean Claude kan utan bekymmer skaka fram två flaskor Pomerol ur ”restauratörens cave”: ”Ja, ni är ju två!”

  – Han lever det goda livet, han är nästan ensam om det, den ende som har förstånd, han borde göra om Forum till en stilskola för unga män: Bli inte hipsters, bli gentlemen!”

  (från https://tobiashubinette.wordpress.com/2017/11/21/georg-frostenson-extremhogern/)

  Gilla

 16. Gnrl Clstr skriver:

  Förstod direkt vem det handlade om. Han är verkligen ökänd. Har dels sett det någon gång på Forum men har även bekanta som mer frivilligt ”hängt” med denna slime ball under olika lång tid. En under ett helt år för inte alls så länge sedan. Fått visa sina målningar i den skabbiga Forumlokalen… Bott i de olika lägenheterna… Känt sig speciella… De är många!

  Se även ”Alla kände klådan”
  http://www.helahancock.se/livet/alla-kande-kladan/

  BTW: JCA är INTE släkt med den franska textilmagnatfamiljen Arnault (vilket uppges ovan). Enligt egen uppgift (i tidskriften Judisk krönika) hävdar Arnault att han är son till två vitryska judiska flyktingar… Själva namnet Arnault är sannolikt taget.

  Gilla

 17. Pingback: Uppdaterad 171119: Sexskandalerna som avslöjas på löpande band…. | Autentopia – 2061

 18. Mor Malena skriver:

  TACK för info! Nu förstår jag sambandet mellan 68-rörelsen, kårockupationen och vänsterns tillväxt på 70-talet.
  OCH: justitieministern Gejer (Ja, jag vet att han är död, men dom över död man…dör aldrig) som ville tillåta incest m.fl perverterade handlingar. SLUTA sjunga Internationalen som ”Till alla lycka bär!”

  Gilla

 19. Maria skriver:

  Blodsven, du verkar inte tycka att det är så himla nödvändigt att behandla kvinnor väl. Varför uttrycker du dig annars så nedsättande?

  Gilla

 20. Courtenay Barnett skriver:

  WHAT IS THE USE OF THE RIGHT OF ”FREEDOM OF EXPRESSION” IF AT EVERY TURN IT IS CONSTRAINED BECAUSE WHEN TRUTH IS SPOKEN TO POWER, WHEN INJUSTICE IS CALLED BY ITS NAME TO THE UNJUST, WHEN RACISM IS TERMED AS SUCH AGAINST RACISTS AND THOSE WHO ARE WRONG ARE TOLD THAT THEY ARE NOT ALL RIGHT – ONE IS THEN TO BE CENSORED FOR REFUSING TO BE COMPLIANT WITH THE ”WRONGS” CALLING ITSELF ”RIGHT” ?( PUN HERE INTENDED).

  READ ON AND TAKE VERY SERIOUSLY PLEASE – THEN FORWARD TO ALL THE THINKING PEOPLE YOU KNOW:-

  https://zcomm.org/znetarticle/from-open-internet-to-the-dark-ages/

  FOR AS IT WAS SAID, WHEN IT MATTERED AND NEEDED TO BE SAID:-

  MARTIN NIEMÖLLER: ”FIRST THEY CAME FOR THE SOCIALISTS…

  Quotation from Martin Niemöller on display in the Permanent Exhibition of the United States Holocaust Memorial Museum. Niemöller was a Lutheran minister and early Nazi supporter who was later imprisoned for opposing Hitler’s regime.

  Martin Niemöller: ”First they came for the Socialists …
  http://www.ushmm.org
  Quotation from Martin Niemöller on display in the Permanent Exhibition of the United States Holocaust Memorial Museum. Niemöller was a Lutheran minister and early …

  Quotation from Martin Niemöller on display in the Permanent Exhibition of the United States Holocaust Memorial Museum. Niemöller was a Lutheran minister and early Nazi supporter who was later imprisoned for opposing Hitler’s regime.
  — US Holocaust Memorial Museum
  View Photographs

  Martin Niemöller: ”First they came for the Socialists …
  http://www.ushmm.org
  Quotation from Martin Niemöller on display in the Permanent Exhibition of the United States Holocaust Memorial Museum. Niemöller was a Lutheran minister and early …

  Martin Niemöller (1892–1984) was a prominent Protestant pastor who emerged as an outspoken public foe of Adolf Hitler and spent the last seven years of Nazi rule in concentration camps.

  Niemöller is perhaps best remembered for the quotation:

  First they came for the Socialists, and I did not speak out—
  Because I was not a Socialist.

  Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
  Because I was not a Trade Unionist.

  Then they came for the Jews, and I did not speak out—
  Because I was not a Jew.

  Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

  Gilla

 21. En göteborgare skriver:

  Säreget. Manna från himlen. Statens konstråd, Musikverket, Sthlm:s stad, Sthlm:s landsting för olika ”stöd” eller ”projekt”, verkar vara en 4 miljoner totalt. Till en fotograf??
  De här ”konstnärliga” avtrycken har inte lämnat Stureplan.
  Visar vilka odugliga och inkompetenta personer det finns i Sthlm.
  Men det visste vi – utanför Sthlm – förut.

  Gilla

 22. hllviken skriver:

  Göteborgaren – jag struntar i deras fjantiga konstprojekt – jag är förbannad på att goda människor plundras och åsidosätts av det patrasket!

  Gilla

 23. Benke skriver:

  Aktuellt har haft något som hette årets svensk, och hur gick det?? Man förstår hur det går till att bli nominerad till Nobels priser, ett litet slick här och en liten kram här. Fy fan för etablissemanget där är dom riktigt fula fiskarna, är det inte skattesmitare så är det nåt annat skit som man håller på med och titta på politikerna som pratar om demokratiskt valda??? Nå fy fan sicket samhälle

  Gilla

 24. Blodsven skriver:

  Maria@ Jag avskyr hycklare oavsett kön, och dessa två representerar just detta. Du verkar däremot ha större problem med det, än med skithögarna som verkligen behandlar kvinnor nedsättande…

  Gilla

 25. Peter M P skriver:

  Ingift till Arnault, vad hette han innan?

  Gilla

 26. michaelnilsson228 skriver:

  Enligt dagens Expressen lördagen den 25/11-2017 är det var tredje kvinna i Sverige som har utsatts för sexuella trakasserier(sexuella trakasserier är makt). Nu går det jävligt bra att gå ut med det, men det som har hänt under några år här när flickor och kvinnor har blivit gängvåldtagna och mördade av invällade män från MENA-länder så tystas det ner. När kommer det en #MeToo för dessa utsatta tjejer och kvinnor. Jag har inte hör ett pip från feminister och den feministiska regeringen om detta. Jag vill inte bagatellisera sexuella trakasserier på arbetsplatser och ute i samhället. Jag ser att detta är en av många agendor av den Khazarian maffians ägda MSM för att utrota oss etniska svenskar. Jag vill inte vara negativ, men snart är Sverige och svenskar ett minne blott.

  Gilla

 27. hllviken skriver:

  För tidigt att ge upp, Michael 🙂

  http://www.detfriasverige.se

  Gilla

 28. michaelnilsson228 skriver:

  Tack för för den positiva backupen, hllviken! Jag kommer inte att ge upp så länge mitt vikingablod flyter i mina ådror. Tack för länken till http://www.detfriasverige.se

  Gilla

 29. Pingback: Kulturprofilen Jean Claude Arnault portas från Nobelmiddagen! #Satan City levererar! | traductionfrancosuedoise

 30. DJ skriver:

  Fy, äcklig gammal kåtbock som drar skam över alla anständiga män 😦
  Glöm inte att det finns en del av oss, systrar!

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jean_Claude_Arnault

  /DJ

  Gilla

 31. BM skriver:

  Michael, Du ställer dina (påstådda) blodsband till rövande och mördande våldtäktsmän i kontrast till påstådd benägenhet för sexuella övergrepp hos män från en speciell region. Valet av våldtäktsmän verkar då stå mellan de exceptionellt enfaldiga och de något mindre dumma.

  Gilla

 32. michaelnilsson228 skriver:

  BM, om vi säger att du har rätt att vikingarna var rövande och mördande våldtäktsmän. Hur länge ska vi straffas för att vi har haft vikingasläktingar för cirka 1000 år sedan som var rövande och mördande våldtäktsmän. Är du feminist eller sionist, eller både-och, BM?

  Gilla

 33. hllviken skriver:

  BM visar att det finns skriande brist på historisk kunskap om Vikingatiden.

  http://www.historyonthenet.com/8-interesting-facts-about-vikings/

  Gilla

 34. Tonymalmqvist skriver:

  Ja, att kvinnor för honom var ett sexuellt villebråd, det vet vi nu. Maken tll äckel!

  Gilla

 35. Bo Andersson skriver:

  Någon som minns Julian Assange? Jämför hur han har behandlats av svenska staten med behandlingen av Arnault. Men så är ju Assange ett hot mot vår tids värsta våldsmakt, USA, som ju Sverige nuförtiden är ivriga att stödja. Det här kanske ni tycker är oviktigt och ovidkommande jämfört med Arnaults övningar…

  Gilla

 36. Pingback: Kan Katarina Frostenson sitta kvar? Maktens ansikte och ofint beteende på Nobelfesten! | Helena Palena

 37. Anna skriver:

  Unga kvinnor…jag var ung klassisk dansös och koreograf i Paris när Jean Claude Arnault 1985 gjorde det omöjligt för mig att fortsätta med ett annars mycket intressant uppdrag. Istället för att diskutera ett dans projekt blev jag överraskad av ett egendomligt genant beteende och jag var inte så pigg på att lyssna till en naken karl läsande sin flickväns dikter…Att Svenska kulturpersonligheter, även kulturministern har så dåligt omdöme! Jag var i tjugo årsåldern men förstod snabbt priset att (inte) betala. Kultur och konst kräver kunskap och djupt engagemang. Bakläxa!! Och vilka utnyttjade honom? Lite vin…lite flärd…lite smicker…

  Gilla

 38. Pingback: Varför får Horace Engdahl bita sig kvar! Som håller Jean Claude Arnault om ryggen! | Helena Palena

 39. Pingback: Nobelpris till Jean Claude Arnault! I häktet! | Helena Palena

 40. Lars Lindeberg skriver:

  Saynim har kickat in, det behöver du inte vara raketforskare för att förstå!

  What Is A Sayanim ?

  The Sayanim is any Jewish person, that can be called on to assist another Jew in any cause. Since birth, the Jewish people have been taught of their superiority… and need for cohesion. The Sephardic Jews are the upper level of the race, and the Ashkenazim, which constitute 95% of all Jews, are the worker parasites of the race. Since the Sephardics first converted the AshkeNAZI, they brainwashed them into the idea that the world is their enemy and their fellow Jew is a ”Quiet Guardian”.

  Who Is A Sayanim?

  Every Jewish person is expected to be a potential agent (spy/sayanim), in varying degrees.

  What Will They Do?

  If the Jewish people sense a potential threat, the Jewish Sayanim is authorized to commit anything from simple harassment to business ruin, and even multiple murders. The Columbine Massacre was a perfect example. The police knew there were seven people involved, but five students, two sets of parents, one employer and psychiatrists, provided alibis and corrupted evidence.

  Examples:

  Your Jewish accountant will relay any private bookkeeping info to a Jewish competitor, your friendly Jewish pharmacist will assist your Jewish doctor to poison you, a clerk at VISA will supply your private credit information to anyone, the list is endless.

  Sayanim Indoctrination Starts At Childhood:

  Family Life:

  Jewish children rarely are allowed to play with the gentiles. Around the house the child is constantly bombarded with the word Goy. .
  Goy (goyim means cattle/animals), relates to menial occupations. The family maid, nannies, gardener, plumber, etc are referred to as ” The Goy or goyim ”.

  Grammar School:

  A public Jewish school will receive grants, and the best teachers are put in the district. 6th graders at these ”Magnet schools” are the equivalent of an 8th grader at a normal school. Jewish kid’s will always be eligible for the ”Gifted Programs”.

  Exceptional Jewish children are turned over to the Rabbi for future guidance.

  High School:

  In heavily Jewish communities the public schools will always have a ”Gifted program”.
  For those with the resources, they will attend exclusive schools.

  Colleges & Universities:

  Here is the big payoff. Entrance into the finest schools is assured. All the larger Universities have Sayanims placed in key locations from the Dean to the Admission Officers, to the loans, and the scholarship personnel. Societies, such as Hillel, will shepherd a young Jew throughout his college career.
  Jewish professors will always favor the Jewish student. Jewish students make up 30% of the Ivy League, which they credit to their extraordinary IQ’s, which is a myth. Law schools, such as Yale, can have an enrollment of 60% +.

  Business World:

  In any Jewish controlled company, a Jew is given first preference in job interviews.
  If a Jew is a businessman, he gets preferential treatment on contracts where another Jewish person is involved.
  Getting a bank loan is a cinch if he is a Jew.

  Government:

  Jews have lined all government’s offices around the planet with their people. (parasitic infestations) !

  Student loans get erased if they are a Jew or Jewess. A non-Jew business competitor can have a regulatory agency put on him by these parasites. The Judicial is 40% Jewish and another 35% are minorities they control.

  So What Is Expected Of A Sayanim?

  The standard Sayanim routine is basically favoring other Jews in ordinary transactions, but the sayanim can be called on to protect any criminal enterprise. From the traffic court Judge to an Appellate Judge – fellow sayanims receive special treatment. The special Sayanim (200,000 of them worldwide but there are probably a lot more now) will be expected to cooperate in any Israeli Mossad (Israel’s Secret Service) enterprise including murder, sabotage and any form of Fifth Column activity (does 9/11 ring a bell?). A division of the Mossad ( Katsas) keeps records, and stays in active contact with this group, the Mossad.

  The Sayanim (sleeping cells who spy/act for Mossad in the host nation they live in, sometimes pretending to be Christians, Moslems, Israelites, etc.)

  ”The individual is handicapped by coming face to face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists”. J. Edgar Hoover, FBI Director 1924-1972, quoted in The Elks Magazine (August 1956).

  ”All Jews are provocateurs in Peacetime, saboteurs in Wartime, and subversives all the time.”

  Gilla

 41. Pingback: Ingen är oersättlig! Inte ens Horace Engdahl! | Helena Palena

 42. Karl Gustavsson skriver:

  Intressant att läsa om Jean Claude Arnaut och alla kvinnor han träffade, drack vin med och knullade med. Han fick nytta av sin penis. Synd att han nästlade sig in i Svenska Akademin och förstörde Sveriges anseende i världen. Egendomligt att dessa kända författare tog emot honom och gav honom pengar. Sverige är ett märkligt land som är något sjuk och även perverst ibland.
  MVH
  Karl

  Gilla

 43. Pingback: Kan inte KatarinaFrostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli | Helena Palena

 44. Pingback: Kan inte Katarina Frostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.