Varför får Horace Engdahl bita sig kvar! Som håller Jean Claude Arnault om ryggen!

Kulturprofiler! Horace Engdahl och Jean Claude Arnault.

Jean Claude Arnault har även tafsat på kronprinsessan Victorias rygg och rumpa! Sara Stridsberg lämnar Akademien för hon står inte ut i herrklubben! All heder dock åt Klas Östergren, Peter Englund och Kjell Espmark som vill ha förnyelse.

Nu är det bara tio kvar i akademien! Hur få får man vara? Blir det något Nobelpris i år? Varför ska kvinnorna gå? Allt skulle säkert bli bra om orsaken till debaclet gick! Det är Horace Engdahl. Varför biter han sig kvar? Har han månne en grandios bild av sig själv. Säkert!
Det är helt uppenbart att det är en könsfråga. Helst borde akademin bestå av 18 män. Verkar det som! Det har förekommit en mängd oegentligehter under årens lopp. Läs igenom mitt inlägg om Jean Claude Arnault så får ni hela bilden. Denna man som trodde att han satt på den 19:e stolen i akademien är roten till eländet. Och en sån försvarar Horace Engdahl! Än i dag har han inte gjort avbön utan skyller på en kvinna – Sara Danius! Den sämsta sekreteraren ever enligt honom. Ja! Ja! Vad gör man inte för att skydda sig själv.

Numera hänger H Engdahl
vid toaletten.

Grandios bild av sig själv ja! I Bonnierfamiljens representationsvilla på Djurgården i Stockholm inryms en porträttsamling på över 300 verk av svenska författare – Bonnierförlagets viktigaste skriftställare genom tiderna. Det första förvärvet gjordes 1905 när Karl Otto Bonnier köpte Hanna Paulis porträtt av Verner von Heidenstam. När Horace Engdahl för omkring fyra år sedan fick erbjudandet att – som traditionen bjuder – låta den konstnär han själv ville göra ett porträtt av honom, så tillkom ett av den exklusiva samlingens mer oväntade alster. För med bud levererades till bokförläggare Eva Bonniers kontor en jättemålning av Horace Engdahl. Konstnären heter Jan Håfström. Eva Bonnier fick en smärre chock när det stora paketet anlände.

Enligt Sara Stridsberg – född 29 augusti 1972 i Solna – är det en historisk möjlighet som stängts. ”Den historiska möjlighet till förändring som uppstod inom Akademien i november – och som gav mig personligen ett stort hopp – har under våren långsamt stängts. Alla idéer som fanns om ljus, transparens och förnyelse har motarbetats till förmån för andra hänsyn, vilket är skälet till att Klas Östergren, Peter Englund och Kjell Espmark nu lämnar sitt arbete” har Stridsberg tidigare sagt.

Horace Engdahls (född 30 december 1948 i Stockholm ) beundrande omdöme om den uppburne kulturprofilen som nekar till alla anklagelser: ”Som livstilsförebild framhåller Horace Engdahl sin franske vän Jean-Claude Arnault, akademiledamoten Katarina Frostensons make som driver kulturscenen Forum i Stockholm. Arnault, berättar Engdahl, har tumme med sommelieren på krogen Wasahof. Jean Claude kan utan bekymmer skaka fram två flaskor Pomerol ur ”restauratörens cave”: ”Ja, ni är ju två!”
– Han lever det goda livet, han är nästan ensam om det, den ende som har förstånd, han borde göra om Forum till en stilskola för unga män: Bli inte hipsters, bli gentlemen!” (Drack dom Château Latour a Pomerol Nr 70301 kostar en flaska 1 400 kr på systemet. På krogen det dubbla – eller 5 000 kr som en insatt just påpekade. Vem betalade? Horace? Jean Claude? Eller var det Akademien?) Fler priser se nedan.

Göra om Forum till skola för unga pojkar! Jo, man tackar! Men det går inte för den källarklubben är stängd och utreds for alla sina ekonomiska oegentligheter. De moraliska är det svårare att komma åt. Men myglar man med skatter, moms och arbetsgivaravgifter brukar staten vara ytterst på hugget. Vi får se hur det går med itaget mot JCA och hans delägande fru Katarina Frostenson.

Jean Claude trodde han ägde Stockholms kulturliv med all tydlighet. Hur skulle man annars våga sig på att ofreda prinsessan Victorias rygg och rumpa. Enligt Ebba Witt Brattström – Engdahls före detta fru – var det hon, Horace och kungen som såg det. Läs här!

Så här skriver signaturen Anna under detta inlägg:
Anna
”Unga kvinnor…jag var ung klassisk dansös och koreograf i Paris när Jean Claude Arnault 1985 gjorde det omöjligt för mig att fortsätta med ett annars mycket intressant uppdrag. Istället för att diskutera ett dans projekt blev jag överraskad av ett egendomligt genant beteende och jag var inte så pigg på att lyssna till en naken karl läsande sin flickväns dikter…Att Svenska kulturpersonligheter, även kulturministern har så dåligt omdöme! Jag var i tjugo årsåldern men förstod snabbt priset att (inte) betala. Kultur och konst kräver kunskap och djupt engagemang. Bakläxa!! Och vilka utnyttjade honom? Lite vin…lite flärd…lite smicker…”

Jean Claude Arnault nekar till allt! Och han har fått Nordstjärneorden. Det fick han mer eller mindre bakvägen. Hovet var inte inblandat. Alice Bah Kunke delade ut den eftersom riksmarskalken Svante Lindqvist inte tycket att han var värdig. Det var akademiledamoten Per Wästberg som i ett brev skrivet på svenska akademins brevpapper föreslog att Arnault skulle tilldelas medaljen. Men riksmarskalken avslog förslaget och lade brevet till handlingarna. ”Jag lade brevet till handlingarna utan åtgärd; övertygad som jag var efter vad jag hade hört om Kulturprofilen att denne ej var värdig en kungens medalj” skriver Svante Lindqvist i DN.

Hur kunde Jean Claude ö h t få denna orden? Kan man längre ha något förtroende för den s k kultureliten i Stockholm? Svar: Nej!

Nordstjärneorden är en svensk kunglig orden som utdelas till medlemmar av det svenska kungahuset samt, på beslut av regeringen, till utländska medborgare eller statslösa personer som gjort personliga insatser för Sverige eller för svenskt intresse. Orden delas formellt ut av Kungl. Maj:ts orden som är de svenska statsordnarnas gemensamma organisation. Stormästare för Nordstjärneorden är Sveriges monark.
Nordstjärneorden har fem värdigheter och blått band med gula kanter. Ordens devis är Nescit Occasum (latin: ”den vet inte av någon nedgång”) vilket syftar på Polstjärnan (Nordstjärnan) som är fixerad på himlavalvet. Till orden hör även Nordstjärnemedaljen.

Här får Jean Claude Arnault Nordstjärneorden 2015 av Alice Bah Kunke.

Château La Grave à Pomerol Nr 73445
Trigant de Boisset , Frankrike  599:-

 Chateau la Croix 2015 Pomerol  471:-

…….

Detta inlägg publicerades i Människor, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Varför får Horace Engdahl bita sig kvar! Som håller Jean Claude Arnault om ryggen!

 1. Pingback: Kulturprofilen Jean Claude Arnault portas från Nobelmiddagen! #Satan City levererar! | Helena Palena

 2. Tonymalmqvist skriver:

  Nog många med mig som undrar om det kommer bli nån utdelning av nobelpriset i litteratur i år.

  Gilla

 3. Magnus Johansson skriver:

  ”Nordstjärneorden är en svensk kunglig orden som utdelas till medlemmar av det svenska kungahuset samt, på beslut av regeringen, till utländska medborgare eller statslösa personer […]”

  Just det: medlemmar av det ”svenska” kungahuset samt andra utlänningar.

  Gilla

 4. Pingback: Bort med arbetarrörelsen och facket - Lena Holfve

 5. hllviken skriver:

  🙂 🙂 🙂

  Gilla

 6. Magnus Johansson skriver:

  Skojigt förslag! Vilka är nummer 5, 6, 7 och 18?

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  5/ Anders Lindberg, Aftonbladet
  6/ Täppas
  7/ Nina Rung
  18/ muslim

  Gilla

 8. Magnus Johansson skriver:

  Hur många judar är inblandade i den här soppan? Jean Claude Arnault lär ju vara jude. Horace Engdahl är helt kontrollerad av judarna. Har Sara Danius några judiska kopplingar? Det hela känns som en uppgörelse i den judiska maffiavärlden, och Bobby Fischers ord tjänar som varning: https://www.youtube.com/watch?v=QS0oXXJCbdg

  Gilla

 9. Pingback: Nobelpris till Jean Claude Arnault! I häktet! | Helena Palena

 10. Pingback: Ingen är oersättlig! Inte ens Horace Engdahl! | Helena Palena

 11. Pingback: Kan inte KatarinaFrostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli | Helena Palena

 12. Pingback: Kan inte Katarina Frostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.