Nobelpris till Jean Claude Arnault! I häktet!

”Undrar hur fransmannen- som hela världen talar om – har det i häktet? Kan inte vara kul för en vivör av hans rang att bli bestulen på alla blommor som han sugit nektar ur.”

Här får Jean Claude Arnault Nordstjärneorden 2015 av Alice Bah Kunke.

New ork Times: Jean-Claude Arnault, the man at the center of a scandal that led to the cancellation of this year’s Nobel Prize in Literature, was found guilty of raping a woman in 2011 and sentenced to two years in prison by a Swedish court.

Två världsnyheter med koppling till Stockholm och Nobel på samma dag är uppenbarligen en för mycket. Här har Jean-Claude Arnault tilldelats Nobelpriset i medicin (av spanska BBC).

Undrar hur fransmannen- som hela världen talar om – har det i häktet? Kan inte vara kul för en vivör av hans rang att bli bestulen på alla blommor som han sugit nektar ur. För 21 år sedan avslöjades nödropet från en ung kvinna. I ett brev till Sture Allén berättade hon om sexuella övergrepp som påstods ha begåtts av kulturprofilen Jean-Claude Arnault. Men Sture Allén och de andra i Svenska Akademien struntade i larmet. Och på den vägen var det som gjorde att han kunde glida runt i Satan City och tro att han var den nittonde medlemmen i akademin.

Hur ska det gå för Katarina Frostenson? Kan hon sitta kvar på sin stol. Skulle inte tro det. Det kommer med all förmodan en rättegång till angående deras ekonomiska brottslighet i källarklubben Forum. Se inlägg här om vad som förevarit och alla bidrag och pengar som paret fått ta del av.

Jean Claude har kucklat med en mängd kvinnor. Hur kan Katarina finna sig i det? De är ett barnlöst par. Kanske hon är asexuell och han fick hållas för det gjorde henne ingenting. Eller så lever hon i förnekelse vilket kan ses som en partners största tillgång. Hon fann sig i honom för han kanske matchade hennes kulturella image: fransman, fotograf och en slags mentor på Forum för unga som ville in konstvärlden. En klubb där han fann sina offer i dom obskyra hörnen. Offer som la upp sig för dom trodde att dom skulle få komma in i finrummen på parnassen – ja, rentav kanske till och med få nobelpris i litteratur. Alltså vågade dom inte säga något av rädsla att få sina fortsatta karriärer förstörd. Fy fan så futtigt! Vilken makt han hade det lilla slajmet.

Läsvärt av Björn Ranelid: ”Jag ställde artigt en fråga till Katarina Frostenson, men hon svarade inte. Därför upprepade jag orden….hennes svar blev: Är du döv din djävul?

Janne Kladd var inne i smeten. Det steg honom åt huvudet. Han t o m groped prinsessan Victoria. Han trodde han var något över hövan. Men icke! Han är inte ens en riktig Arnault. Bernard – den fjärde rikaste i Frankrike – tycker illa vara. George Pinkstein är hans biologiske far, som han också växte upp med, men modern var tydligen gift Arnault, och fick JCA som utomäktenskapligt barn med Pinkstein. Så det verkar vara moderns efternamn som gift han tagit. Läs mer!

Nu blev den s k profilen dömd till två års fängelse för våldtäkt. Domen mot Jean-Claude Arnault blev ett bevis på att Metoo-rörelsen slog sönder en tystnadskultur, där mäktiga män höll varandra om ryggen. Nu kan kvinnorna tänka: Du kan inte längre räkna med vår tystnad. Domen mot Jean-Claude Arnault är avgörande. Budskapet är tydligt: tillsammans vågar vi berätta.

Kulturprofilens försvarsadvokat: ”Vi har nya uppgifter att lägga fram i hovrätten”. Våldtäktsdömde Jean-Claude Arnault kommer att överklaga fängelsedomen. Enligt domen i tingsrätten ska ha  betala 115 000 i skadestånd till kvinnan.

Kuriosa:  Jag hörde att Jimmie Åkesson inte blir inbjuden till Nobelfesten. Orsak – han delar inte Jean-Claude Arnaults värderingar!

Hur länge får Horace Engdahl sitta kvar?

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nobelpris till Jean Claude Arnault! I häktet!

 1. Jag kan fortfarande inte fatta hur dessa kvinnor accepterade det och fortsatte vara vän med honom, kan man inte få ifrågasätta kvinnors ekonomiska vinning med?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Klart man får ifrågasätta! Såna som vill vara med i smeten och i topp kan göra vad som helst. De går sängvägen. Det är ju klassiskt. Vill man sälja sig så gör man det. Och sånt har Janne Kladd utnyttjat. Liten man gör så gott han kan! En föraktlig människa. Förresten är hela alltihopa att förakta. Hela storyn med omkringliggande dekor.

  Gilla

 3. Lilla fröken PK skriver:

  ”Föraktlig” menar du nog…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Sant! Rätt ska vara rätt. Men han var säkert föraktfull när han for fram efter sina offer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.