Billy lever men Tova är död!

Det är många som drömmer om att bli kändisar! Månne drömde Billy om att bli kändis när han på sin facebooksida la in en omslagsbild med denna text: ”Until my name is a brand of gum, it needs to stay out of your mouth!” Måhända är det nu dags att stoppa in Billys kända tuggummimärke även fast han blev ökänd.

Billy vad har du gjort? Igår började rättegången i en fullsatt tingssal mot Billy Fagerström – 22-åringen som är anklagad för att ha dödat 19-åriga Tova Moberg. Sammanbiten, men utifrån sett oberörd. När rättegången mot Billy som står åtalad för mord och grov kvinnofridskränkning inleddes rörde han knappt en min. Han nekar helt till brott – åklagaren hävdar att han ljuger.

Dagens ungdom vill leva i ljuset. Många som drömmer om att bli kändisar. Få jobba i media och synas. Och med mobilernas hjälp tas det selfies som läggs upp på nätet. Det lustiga är att dom flesta har samma uttryck. De plutar med med munnen och ser svalt obesvärade ut. Ingen skrattar! Alla leker Greta Garbo.

Men fortfarande gäller bland unga tjejer att den högsta statusen man kan ha är en pojkvän när man är 14 år. Det går inte alltid hem att bli uppbunden och styrd av en kille när man är så ung. Billy hjärntvättade henne och hon levde i ett skräckvälde. Han klarade inte av att bli lämnad. Och nu är hon död.

Billy Fagerström

De hade varit ihop i fyra år. Ingen bra relation för henne. Han blev åtalad för misshandel i februari och det gjorde slut. Ett destruktivt förhållande för Tova. Han var svartsjuk och kontrollerade henne. Hon fick inte umgås med sina vänner. Tova levde i skräck för expojkvännen – skrev om det i sin dagbok. Så gick en tid och en lördagkväll  i maj fick han henne att komma till gården han bodde på en sista gång.

Officiellt skulle hon ut med kompisar denna lördagkväll.  Innan den festen åkte hon ut till gården. Hon kom aldrig därifrån med livet i behåll. Det slutade med att hon hamnade i en skottkärra med sänke i form av en fälg fastsurrade med silvertejp. På detta paket satt en stropp vilket åklagaren hävdade att han senare skulle åka ut med båt och sen sänka henne längre ut. En stropp så det skulle gå lättare att lyfta hela paketet. Nu låg hon bara tjugo meter ut i vattnet. Innan hade hon blivit slagen runt tjugo gånger – förmodlingen med en hammare och sen strypt. Eller tvärtom. Enligt åklagaren blev hon utsatt för ett besinningslöst våld.
Tova for dit för att hon med all sannolikhet tyckte synd om honom. Hon var rädd för honom och skrev i sin dagbok att hon inte skulle komma ur detta med livet i behåll. Billy kunde inte ta att bli lämnad ensam. Han hade misslyckats med jobb och studier. Drogade och hade sig. Hon i sin tur hade framtiden för sig. Hon skulle ta studenten och sen börja jobba. Då skulle livet börja. I sin almanacka hade hon skrivit den 17 maj: Studentfotografering! Två dagar innan blev hon dödad.
Billy tänkte med all sannolikhet i sin avundsjuka och svartsjuka: Kan inte jag få henne ska ingen annan heller ha henne! Hon ska inte tro att hon kan gå vidare och bli lycklig och lämna mig ensam kvar. No way!
Han skriver på sin facebooksida 7 mars 2015: Allt som vi vill ha
Det måste vi ta

Billy Fagerström nekar till att ha dödat Tova Moberg. Han har ljugit ihop både det ena och det andra för att rentvå sig själv. Han har bland annat sagt att Tova for iväg från gården senare på kvällen  i en taxi som en invandrare körde. Dagen efter mordet for han och två kompisar och köpte spackel. Åklagaren tror att han skulle täta båten som han skulle frakta ut skottkärran med kroppen längre ut i vattnet. De tror jag med. Så att hon skulle bli svårare att hitta. Men han hann inte. Rättegången fortsätter på fredag.

Uppdatering ! Billy dömdes idag – 15/2-18 –  till livstids fängelse för mordet på Tova.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Billy lever men Tova är död!

 1. robban skriver:

  tyvärr för honom så är namnet billy förknippat med en bokhylla.

  Gilla

 2. Billy kan bli posterboy för dödsstraffets återinförande. Han har förverkat all rätt till eget fortsatt liv.

  Gilla

 3. Pingback: Vart är vi på väg? | corneliadahlberg

 4. Karen w skriver:

  Nä fy fan vilket pucko!Hur kan man vara så egoistisk och självbelåten att man inte kan ta ett avslut ifrån en tjej utan att mörda i ren hämnd??Denna grabb ,visst kan man skylla på droger och annat,men hade det funnits rejäla föräldrar till en så sjuk person,så hade de avstyrt denna galenskap för länge sedan.Jag menar att man hade tagit i för kung och fosterland att flickan lämnar du ifred,punkt slut.
  Ingen ånger tyder ju på rejält sjukt sinne….Billy blev till killy.
  Herregud om min grabb hade förföljt en flicka eller slagit henne…..hur myndig han än varit,så jäklar vad på skallen han hade fått alltså.Rör man någon som är mindre än en själv,då är det nolltolerans som gäller.

  Gilla

 5. nettis skriver:

  Billy !? …. vad fan har hänt???!!….. Billy blev förbannad och stack i väg och hon åt motsatt håll .. tyvärr är låten Billy passande på hans vanor!!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Billy verkar verkligen vara en tvättäkta narcisisst och psykopat!
  Gärning grov kvinnofridskränkning
  Billy Fagerström och Tova Moberg har under tiden omkring 1 januari 2014-18 mars 2017 haft en relation, varit närstående samt bott hos varandra under äktenskapsliknande förhållanden på Kvavtjärnsvägen, Njutånger, samt Fränö, Forsa, båda platserna inom Hudiksvalls kommun. Man har även fortsatt och träffas under tiden 19 mars 2017-14 maj 2017 trots att deras relation varit bruten. Billy Fagerström har under nedan angivna tidpunkter begått brottsliga gärningar mot Tova Moberg vid ett upprepat antal tillfällen. Var och en av gärningarna har utgjort led i en upprepad kränkning av hennes integritet och gärningarna har varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla. De nedan angivna hoten har samtliga varit ägnade att hos Tova framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet till person samt i ett fall, p 8, även allvarlig fruktan för andras säkerhet till person. Gärningarna anges nedan:

  1: Olaga hot och misshandel i Umeå vid ett tillfälle under tiden 1 april 2015-30 juni 2015 genom att fälla yttrande av innebörd att han ämnat dränka Tova i en älv samt även knuffa ned henne till marken varvid i vart fall smärta uppstått.

  2: Misshandel omkring den 26 februari 2016, Hudiksvalls kommun, genom att dunka Tovas huvud i en vägg eller tilldela henne ett slag mot huvudet varvid i vart fall smärta uppstått. Händelsen inträffade efter ett födelsedagskalas.

  3: Olaga hot och olaga tvång under tiden 1 januari 2016-18 december 2016, Fränö och Njutånger samt i övrigt Hudiksvalls kommun genom att fälla yttranden till henne att hon skulle komma att misshandlas eller avlida om hon inte avstått från kontakter med väninnorna Moa, Nathalie, Isabelle och Felicia samt hot om att hon skulle komma misshandlas om hon deltar i viss skolundervisning samt utför arbete i hemtjänsten. Hotelserna ledde till att hennes umgänge med nämnda väninnor begränsades betydligt varvid gärningen i den delen är att anse som ett olaga tvång och i övrigt olaga hot.

  4: Misshandel vid ett tillfälle någon gång under tiden 1 oktober 2016-30 november 2016, Kvavtjärsvägen, Njutånger, genom att tilldela Tova ett slag mot armen samt ta strypgrepp runt hennes hals. En mobiltelefon har figurerat runt händelsen.

  5: Olaga hot omkring den 21 december 2016, Hudiksvalls kommun, genom att i SMS meddelanden ange att han eventuellt avser att misshandla Tova i anledning av hennes arbete.

  6: Olaga hot natten till den 24 december 2016, Hudiksvalls kommun, genom att i telefonsamtal till Tova fälla yttranden med innebörd att hon ska komma att avlida.

  7: Olaga hot omkring den 28 december 2016, Hudiksvalls kommun, genom att i telefonsamtal till Tova fälla yttranden med innebörd att hon ska komma att avlida.

  8: Olaga hot omkring den 4 januari 2017, Hudiksvalls kommun, genom att fälla yttranden till Tova att hon och hennes föräldrar ska komma att avlida eller skadas i anledning av Tova inte får låna deras bil.

  9: Olaga hot omkring den 6 januari 2017 under bilresa i Hudiksvalls kommun genom att fälla yttranden till Tova med innebörd att hon dels kan komma att hållas utelåst i sträng kyla samt även kan komma att begravas levande.

  10: Misshandel omkring den 23 januari 2017 genom att under en bilresa i Hudiksvalls kommun dels tilldela Tova slag mot låret samt vidare nypa Tova i låret varvid smärta och blånad uppstått.

  11: Misshandel omkring den 23 januari 2017, Hedebacken, Hudiksvall, genom att knuffa henne till marken samt strypgrepp runt hennes hals varvid i vart fall smärta uppstått.

  12: Misshandel den 18 februari 2017, Kvavtjärsvägen, Njutånger, genom att tilldela Tova ett slag mot armen varvid smärta uppstått kasta henne till golvet, ta strypgrepp runt hennes hals, tilldela henne slag och sparkar mot kroppen varvid smärta, blödning, svullnad samt revbensfraktur uppstått.

  13: Olaga hot vid ett tillfälle under tiden 20-23 februari 2017, Hudiksvalls kommun, genom att i en chattkonversation ange att Tova dels kan komma att misshandlas men även berövas livet. Konversationen sparades fortlöpande av väninnan Moa på Bromansgymnasiet i Hudiksvall i form av skärmdumpar.

  14: Misshandel den 17 mars 2017, Kvavtjärsvägen, Njutånger, Hudiksvalls kommun, genom att tilldela Tova två slag i ansiktet varvid smärta och svullnad uppstått. Händelsen ledde till en polisanmälan från Tovas mor.

  15: Ofredande den 24 mars 2017, Hudiksvalls kommun, genom att i en chattkonversation ange att han ämnat skada Tova eller hennes egendom för det fall han inte erhåller ekonomisk ersättning eller att deras relation återupptas.

  Målnummer: B1071-17 Hudiksvalls Tingsrätt
  https://www.lexbase.se/nyheter/billy-fagerstrom-atals-for-mordet-pa-tova-moberg/1494?s=953d416c2f97c4f7f60187ba7c27e2be

  Gilla

 7. Mohammad ladid skriver:

  Asså fuc dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.