Kan inte Katarina Frostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli

Katarina Frostenson

Men hur girig får man bli? Hur mycket som helst verkar det som. Katarina Frostenson kräver pengar fast hon tjänar tre gånger mer än kollegorna. Dessutom kan hon väl bli pensionär och ha skrivandet som hobby! Dessutom två: Borde inte Akademien kontra med att Frostensons ekonomiska förehavanden på klubben Forum först borde utredas innan någon kompensation över huvud taget kan komma på tal?

Katarina Frostenson får varje år en ekonomisk grundplåt från Sveriges författarfond. 2018 var stödet 240 000 kronor. Det har hon fått sen 1991 innan hon blev invald i Akademien. Och där får hon betalt för sitt arbete i olika kommittéer. Trots det kräver hon pengar för att lämna Svenska Akademien, så att hon ska kunna ”försörja sig och fortsätta sitt värv som lyriker.” Men hallå kan hon inte bara tagga ner och leva lite som alla andra pensionärer i Sverige. Hon fyllde ju 65 år i mars förra året. Men nu tillhör hon ju kultureliten i skiten och dom kan tydligen komma undan med både det ena och det andra.

Katarina och hennes man Jean Claude Arnault hade klubben Forum tillsammans i ett handelsbolag. Nu får vi inte veta om dom gjorde något olagligt där eftersom Sara Danius inte valde att polisanmäla. Det gjorde en privatperson istället men Ekobrottsmyndigheten lade ner ärendet. Klubben är nerstängd sedan länge. Borta ur rullorna. Inte så konstigt med tanke på att där hände obskyra saker och att Jean Claude sitter häktad för sina andra stora snedsteg.
Uppgifter från den granskning som advokatfirman Hammarskiöld & Co gjort på beställning av Svenska Akademien, som flera medier rapporterat om, pekar mot att verksamheten bedrivits i strid med rådande skatte- och bokföringsregler och regler för utskänkningstillstånd. Och enligt Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius uppmanade advokatfirman Svenska Akademien att polisanmäla företaget. Så blev det inte. Istället gjordes en polisanmälan av en privatperson.  På Forum förekom med all sannolikhet svart arbetskraft plus att utskänkningstillstånd inte fanns. En vanlig svensk skulle i detta läge bli jagad med blåslampa av alla möjliga instanser. Vi får hoppas att Akademien tar sitt förnuft till fånga och polisanmäler en gång till. En vanlig privatperson har inte samma pondus som Svenska Akademien. Tror man skulle hitta både det ena och det andra i parets förehavanden som är åtalbart. Att inte ständige sekreteraren Anders Olsson kontrar med det när Frostensons advokat punktar upp alla ekonomiska krav som ställs. Katarina Frostensons juridiska ombud Per E Samuelson skriver i ett mejl till SvD: ”Det är riktigt att Katarina Frostenson har en viss ersättning från Sveriges författarfond. I övrigt kommenterar vi inte detaljerna i förlikningsförslaget.

När man spelar ping pong tennis brukar man alltid försöka slå tillbaka bollen så varför gör inte Akademien det? Man vill vara solidarisk med dom sina är svaret. Även om dom inte uppfört sig som dom ska. Så är det bland den korrupta eliten i skiten. Läs tidigare inlägg om ur mycket pengar klubben Forum fick. Vidrigt!

Ur inlägget Jean Claude Arnault portas från Nobelmiddagen

När det begav sig ville alla vara med och ge pengar till Forum:

Statens konstråd.
Nästan 3,2 miljoner kronor har delats ut i stöd sedan år 2006. Och bidragen har ökat. 2017 och 2016 delades 350.000 kronor ut per år.

”Vi ser med avsky på de övergrepp och brott mot lagen som beskrivs i de senaste dagarnas publiceringar om en kulturaktör som fått bidrag från Kulturrådet. Som kulturmyndighet måste vi ta vårt ansvar för det som sker inom kultursektorn”, skriver en representant för Statens konstråd i en kommentar till Kulturnyheterna.

Musikverket.
År 2013 betalades 200.000 kronor ut i bidrag till ett av klubbens projekt. År 2015 delades 300.000 kronor ut i stöd till ett annat projekt.

”Musikverket ser förstås allvarligt på de berättelser som kommit fram och tittar på konsekvenser för framtida bidragsgivning”, skriver en talesperson för myndigheten i ett mejl till Kulturnyheterna.

Stockholms stad
Kommunen har betalat ut över 390.000 kronor per år till klubben sedan år 2010.

Enligt SVT Stockholm kommer staden nu att se över sina rutiner för bidrag till kulturverksamheter: om det är möjligt att stoppa bidrag till företag och föreningar där rapporter om sexistiska strukturer framkommit.

Stockholms läns landsting
Landstinget betalade ut 100.000 kronor i bidrag förra året. Mellan år 2013 och 2015 betalades 80.000 kronor ut. Pengarna är öronmärkta för barn- och ungdomsverksamhet.

– Det är förfärligt, några framtida bidrag från oss lär det inte vara tal om, säger landstingsrådet Anna Starbrink (L) till SVT Stockholm.

Mycket vill ha mer! SvD granskning visar att Katarina Frostenson under 2017 hade en inkomst på 729 200 kronor och ett överskott av kapital på 95 343.

Läs mer:

Kan Katarina Frostenson sitta kvar

Varför får Horace Engdahl bita sig kvar

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kan inte Katarina Frostenson har skrivandet som hobby? Hur girig får man bli

 1. Tore Bryneholt skriver:

  Detta är en sorglig historia som vi fått bevittna som åskådare och fått se hur det visst finns en överklass i vårt land, som sedan länge gottat sig i denna märkliga klubb. Äckligt enligt min uppfattning och långt ifrån det moderna Sverige. Allt vad denna klubb sysslar med borde kunna göras på annat och modernt sätt… O så detta med ”drottningen” som den förgrämda kvinnan i övrigt Katarina Frostenson …som nu vill ha betalt för att avgå… Kan hon inte leva på sitt skrivande…då får hon väl gå till socialen. Annars sitter hon ju på mängder av upplevelser som hon skulle skriva ner och säkert få ”läskiga läsare” att köpa hennes alster.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mycket bra kommentar! Allt på ett bräde! 😛 Tänker på Sveriges alla fattigpensionärer och dom som bor på gatan. De lever på ingenting. Just det: Drottning och Isprinsessa med en kung i finkan. Kiss my ass viken sörja!

  Gilla

 3. hllviken skriver:

  Isdrottningen är vacker och har en utsökt formuleringsförmåga – men är det moraliskt försvarbart hur hon använt sina talanger?
  Hennes make är misstänkt för att ha läckt hemligheter med hög pekuniär betydelse. Informationen har i så fall kommit från Isdrottningen. $$$$$$

  Tacka vet jag italienska donnor som använder sin formuleringskonst till att försvara sitt land!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Noterar att Frostenson inte har några örsnibbar. Kommentar från facebook:
  ”Tommy Liszt: I’ll say it again, don’t trust people lacking earlobes.”

  Det är inte bara dina fingeravtryck som kan användas för att identifiera dig, utan även dina öron.
  Det är för att de håller sig i princip oförändrade från när du föds tills du blir gammal. De växer bara och blir större. Dina öron kan därför användas för att identifiera dig. De berättar vilka typer av gener du har. Dina öron berättar om dina gener är recessiva eller dominanta.

  Om du har sammanväxta öronsnibbar är det ett tecken på recessiva gener. Om dina öronsnibbar å andra sidan inte är sammanväxta är det ett tecken på att du har dominanta gener. Undersök dina och få reda på svaret!
  https://stegforhalsa.se/vad-dina-oron-sager-om-dig/

  Gilla

 5. hllviken skriver:

  Intressant påpekande om örsnibbarna!

  Jag har aldrig lagt märke till det hos någon människa. Undrar hur stor % av befolkningen saknar örsnibbar? Hör det ihop med andra egenskaper?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Inte jag heller. Men man glor ju inte på öron precis. Däremot har jag reagerat på folk som har örsnibbar som knoppar och som syns framifrån. Prins Daniel och Lasse Berghagen t ex. Googla på det! Intressant. Frostenson verkar ha recessiva gener, inte dominanta. Om man läser vad som står. 🙂

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Örsnibbarna i Akupunktur:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.