Må präst-svinpälsarna som förgriper sig på barn brinna i helvetet!

Gunilla Hodkin, 45 år, var fyra år och våldtogs omigen av den katolska prästen på Katolska kyrkans kloster i Sverige. Nunnan som lät henne bära in mat till prästen visste vad som försiggick berättar hon för tidningen Dagen. Ibland deltog flera präster och prelater. Gunilla är den fjärde som berättar om övergrepp i katolska kyrkan i Sverige. Jag är så upprörd så jag skakar och jag är helt övertygad om att mörkertalet är stort både i den lutherska och den katolska kyrkan och att övergreppen pågår hela tiden. När det uppdagas bes det så mycket om ursäkt. Precis som om det skulle hjälpa. Det är bara att bikta sig och köra på igen. För fram dessa små som vita liljor inför er Gud och fögrip er sedan på dem! Varsågod! Knäck dem!

Finns det något i Bibeln som gör att män tror att dom kan våldföra sig på kvinnor och barn. Ja, det gör det. Om det har jag skrivit på Newsmill och här på min blogg. Och lägger man inte upp läran till debatt så kommer övergreppen att fortgå i det oändliga. Tänker på fader Ollie som härjade i USA. Biskopen tog honom alltid i försvar och lät honom bara flytta till en ny församling. Nya övergrepp. Den yngsta var en baby – en flicka på nio månader! Till slut blev han förpassad till sitt fäderneland Irland. Där går han nu lös och ledig.

Ve och fasa! Nu vill jag kräkas!

AB  SvD  DN

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Må präst-svinpälsarna som förgriper sig på barn brinna i helvetet!

 1. Men hur kan en 4-åring befinna sig i kloster? Vad gör föräldrarna då? Har dom internerat henne där alltså? Idel frågor, men jag vet ju inte hur det funkar i kloster.

  Jag har läst om James van Praagh, som ville bli präst själv och därför infann sig som 14-åring till Eymard Catholic Preparatory Seminary och det är ju begripligt, även om han ångrade sig genast. Huset var hemsökt av andar.

  Men som sagt en 4-åring varför var hon lämnad där? Läste att mamman jobbade obekväma tider och att pappan var i Finland, men fattar ändå inte. Så mycket skit som religion ställer till. Usch och fy.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Mamman trodde hon var i säkert förvar hos nunnorna. Läs mer i pressen. Att någon vill dväljas i dom där miljöerna frivlligt övergår mitt förstånd.

  Gilla

 3. Znogge skriver:

  Det finns alltför många lik i garderoben speciellt inom den katolska kyrkan. Värst av allt är att många vetat men ingen gjort något. Fy för säger jag bara…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Znogge: Jag tror mörkertalet är jättestort.

  Gilla

 5. fairymary skriver:

  Jag är känslomässigt bedövad av alla dessa gruvliga övergrepp av präster. Jag har heller inga ord…..

  Det allra första övergrepp jag hörde om 1989 handlade om en präst. Kvinnan som varit utsatt som barn hade levt med vad jag skulle vilja beskriva som känslomässig invaliditet hela sitt liv.

  Det största sveket tycker jag är de överordnade i kyrkan som har blundat, förtigit, förflyttat, manipulerat och brytt sig mera om kyrkans anseende än om de utsatta barnens väl och ve.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Mary: Det värsta är att prästerna tror sig ha makt att göra detta. Ämbetet inbjuder till det. Tänk förr i tiden vilken makt en präst hade. Att få leva i denna ”fria” tid är en gudagåva. Tänk, att få skriva som jag gjort. Oh, herre gud, vilken lycka!

  Gilla

 7. Agaton Sachs skriver:

  Eva Berggrén skrev om det hon kände till om den svenska pingstväckelsen, bland annat om en pastor som hade samlag med sin tonåriga dotter. Skall dagens pingstpastorer nu träda fram och be om ursäkt?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Agaton: Alla skyldiga ska kliva fram!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Förresten känner jag två f d Jehovas vittnen som klivit av. Dom slog larm om övergrepp men äldsten och dom andra i rådet la locket på. Båda har varit med länge i den sekten men där gick gränsen.

  Gilla

 10. livsglimtar skriver:

  Jag är också förbannad och äcklad mest över att det aldrig riktigt tas upp av våra instanser som har betalt för att ha ett vakande öga över oss.
  Nä fy för den lede … men kyrkan har väl aldrig varit något att räkna med?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Maggis: Att dom aldrig gör något åt saken! Kyrkan och Jesus som ska värna dom små! Pyttsan så förljuget.

  Gilla

 12. imse skriver:

  Hallå där! Jag tappade bort dig i cyberrymden, men nu är du återfunnen =)

  Bra skrivet! Sånt där måste upp till ytan.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  imse: Ja, rymden är stor. Visst måste det upp till ytan. Vilka övergrepp och allt bara fortgår. Det är ofattbart.

  Gilla

 14. Christer Brodén skriver:

  Kyskhetslöftet gäller att fly orenheten. Jfr galt och sugga för judar och muslimer. Men små barn är inte syndiga och orena. Man blir alltså inte oren och syndig av att förgripa sig på sådana. Det blir man bara av kontakt med de onämnbara. Akta sig för dem, så öppnar sig pärleporten!

  Sådana logiska resonemang kännetecknar psykopaten. I Paulus brev talar han om teologiska motståndare, som han beskriver med det grekiska ordet ”psychikós”. Han gillar inte deras sätt att tänka. Men i bibelöversättningarna tolkas ”psychikós” på många andra sätt, själisk, fysisk(!), köttslig, oandlig. Det tolkas aldrig som psykopatisk.

  Köttslig är en vanlig tolkning av ordet. Med köttslig menas sexuell. Det innebär intresse för orena. Intresse för barn kan aldrig vara något sexuellt. Orsak: Om det inte är orent, så är det inte köttsligt. Då är det något annat och tillåtet.

  ”Psychikós” är exempel på kyrkans heliga traditions mycket märkliga tolkningar av Paulus. Om man tolkar ordet som ”fysiskt”, kan man ur Paulus ord få en teologisk motivering till feodalismen. Men det hoppar jag över här. Om den stackarn hade vetat hur bibelexegeter skulle tolka hans texter, skulle han säkerligen ha använt ordet.

  Den som har en gammal Bibel (1917) kan läsa lite om detta i ordförklaringarna under rubriken ”själisk”. I NT81 är rubriken ”oandlig”.

  Luther vägrade se kvinnan som oren och gifte sig. Men orenhetsbegreppet har ändå levt kvar, trots att det är en del av judendomen, som J

  Gilla

 15. Christer Brodén skriver:

  Vad hände nu då? En del av sista meningen försvann. Resten skall vara ”esus attackerade”.

  Gilla

 16. Antonia skriver:

  JA, det är märkligt. Jag har nog svårt att tro att just det hemska skulle BARA katolska präster egna sig åt.
  Vad jag har svårt att förstå hur kan de leva med det hela. Har inte dessa avart till människorester något samvete alls? Hittar de alltid förmildrande citat i bibeln. Den bibeln som är en stor lögn från början till slut?

  Har aldrig varit troende, och kommer aldrig heller att tro.
  Ned med religion, likaväl kristna som muslimska.

  Gilla

 17. Ola Jennebrink skriver:

  Vänta nu. Uppgiften om massvåldtäkten av Gunilla. Och nunnan visste det också. Gunilla var 4 år.
  Det låter som en uppdiktad historia som brukar komma i kölvattnet av en verklig händelse. Och i upprördheten har man lätt att tro på det. Är det någon som vet?

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Brodén: Tack för bra köttgenomgång. Människor som tror att barn är rena måste ju vara korkade i skallen. Helt enkelt naturvidriga och det är på den bogen det är.

  Hörde talas om en katolsk präst som förgrep sig på en flicka i sju år I USA. Hon var sju år när det började och prästen var en släkting till hennes bästis. Han lurade i henne att hon var oren och syndig och att Gud har utsänt honom att rädda henne. Så kan det också gå till. Dom är förslagna dom jävlarna.

  Antonia: Klart dom hittar både det ena och det andra i bibeln. Men mest får dom lära sig att kvinnan är lägre och värd allt förakt. Hemska saker. Inte undra på att det ser ut som det gör.

  Ola: Stackars barn. Vem har pratat om massvåldtäkt. Det var flera ibland. En massa är något annat. Det är klart att det är en verklig händelse. Vet hur en fyraåring är funtad. Ett sånt övergrepp sätter sina spår och ingen skulle kunna dikta upp något dylikt. Verkligheten överträffar alltid dikten.

  Gilla

 19. Jan Anderson, Skarp skriver:

  Det där om prästernas brinnande. Varför inte. Men vem vill tända brasan?
  Förr sa man att där böcker brinner, brinner snart människor.
  Jag har inte för avsikt att försvara grova brott. Jag har själv lite svårt att utdöma dödsstraff till höger och vänster. Men om ställningstagandet var av en mer filosofisk art så kan jag ju förstå empatin och sorgen som handlingar av det beskrivna framkallar.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Jan: Ingen tänder brasan i helvetet. I helvetet brinner det hela tiden. Det är en evig, förtärande, förfärande och grym eld. Är man god och gör gott hamnar man i himlen. Dom andra får brinna som sagt.

  Gilla

 21. Josef Boberg skriver:

  Det ENDA helvete 😈 som finns i HELA kosmos (video 64 min) – är det människosläktets dagligdax skapar för oss själva och varandra – sedan ca 6 000 år tillbaka – så det så.

  Gilla

 22. Pingback: Patrik du har ingen skuld! Just nu våldtas ett barn | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.