Så undviker du cancer! Boten finns i naturen: Bikarbonat och örter!

blod-mod-och-envishet-erik-enbyNär jag gick till hönshuset på förmiddagen kom dessa ord flygande: ”Det är lättare att hålla sig frisk om man vet varför man blir sjuk”. Och sjuka blir vi. Inte så svårt med tanke på att vi lever i en förgiftad värld. Vi äter fel och tänker förmodligen också fel. Vilket påverkar hela systemet. Boten till alla sjukdomar finns i naturen – i växterna och örterna. På vissa områden är det lite som skiljer oss från grottmänniskorna. Vi behöver en enkel livsstil. Näringsrik och ren föda och motion är vad som behövs för att hålla oss friska. Sedan minst 50 000 år har vi använt läkeväxter i naturen för att stärka människans vitalitet och för att förebygga och läka sjukdom.

Medicinen från naturen fram till våra dagars växtbaserade ört- och läkemedel har spelat en viktig roll för vår hälsa. Utan dom hade vi inte överlevt. Men i och med den moderna sjukvården och industrisamhällets intåg har vi tappat intresset och respekten för naturen. För att inte tala om kunskapen om växternas holistiska läkande kraft. Läkemedelsindustrin kan inte få patent på ett ämne som förekommer i naturen, så målet är att framställa en kopia med något förändrad kemisk struktur av ett aktivt ämne. Resultatet är en drog som har samma eller liknande medicinska effekt som en ört med lång tradition men som i dom flesta fall har biverkningar. En kopia på det aktiva ämnet används sedan som läkemedel. Som exempel kan vi ta efedrin från efedra som har använts sedan Neanderthal-tiden.

Kunskapen från västerländsk forskning på läkeväxter är mycket stor men användningen av läkeväxter i Europa och Nordamerika är minimal. I länder som t ex Japan, Indien och Kina, där medicinen inte domineras av västerländsk läkemedelsindustri, är forskningen mer inriktad på användning av hela läkeväxten.

När det gäller cancer så är det det  värsta man kan råka ut för. Har man fått lära sig. Idag kommer det nya rön som skänker hopp. Louis Pasteur (1822-1895) erkände under sina sista dagar i livet för en vän att: Mikroben är intet, jordmånen är allt! Alltså ska man se till så inte svampar, parasiter och mikrober får fäste och kan trivas i en människas kropp. Och till slut ta över och sänka hela organismen. En bra bok att läsa är Anticancer – ett nytt sätt att leva av David Servan-Schreiber (Natur & Kultur).

Nya rön säger att cancer är en svamp. Vi har två läkare som hävdar det och som båda blivit av med sina legitimationer – Erik Enby och Tullio Simoncini. Förmodligen för att dom utgör stora hot mot läkemedelsindustrin som tjänar massor med pengar på varje cancerpatient – på cellgifter och strålningskanoner. Problemet med sådan behandling är att det även slår ut dom friska cellerna i kroppen. Erik Enby blev fråntagen sin läkarlegitimation 2007, eftersom han inte behandlat enligt ”vetenskap och beprövad erfarenhet”. Han skrev en bok som förklarade hela förloppet: Blod, mod och envishet – På spaning efter sjukdomarnas väsen. I denna självbiografi berättar han om varför han blev den han är: en obotligt nyfiken, hängiven forskare, som ägnat 30 år åt mikroskopering av obehandlat blod. Som ung läkare började han fundera över hur människor som hade MS, Parkinson, cancer och andra sjukdomar, hur deras blod såg ut. Det var inga roliga mönster som visade sig i det sjuka kontra det friska blodet. Erik Enby har kommit fram till den kontroversiella slutsatsen att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt, som sannolikt medverkar till sjukdomsutveckling. Med boken följer en dvd där man få titta på sjukt kontra friskt blod. Mycket intressant. Erik Enby: ”Ny kunskap stör mer än folk har en aning om”. Säkert som amen i kyrkan men sanningen brukar som tur är segra till sist.

Tullio Simoncini är italiensk läkare. Han blev av med sin legitimattion för några år sedan. I Italien fortsätter häxjakten på honom men han uppmärksammas mer och mer internationellt. Simoncini behandlar cancer med bikarbonat. Både ytligt och intravenöst och har uppnått goda resultat. Bikarbonat är en fantastisk produkt. Inget som bolagen kan ta patent på och lansera. Finns i matvaruaffären. De flesta har det hemma för man bakar med det ibland som jäsmedel. Bikarbonat skänker syre till cellen. Har du eksem eller psoriasis är det bara att blanda till lite vatten med lite bikarbonat i och badda på. Går att att få bort eksem i huvudsvålen också. Redan 1931 fick Otto Warburg nobelpris i medicin för sin upptäckt att cancer kan överleva i anaeroba miljöer. Alltså utan syre. De trivs där. Så släpper man in lite syre så dör cancerväxten. Det är ungefär som trollen som spricker när det blir ljust. Vi kalkar gräsmattor, åkrar, vattendrag och sjöar för det är så surt – pH-balansen i naturen är så störd.  Våra kroppar är också försurade. Så basa upp kroppen med kalk och bikarbonat. Tullio Simoncini kommer till Sverige för en veckolång turné i april där han berättar om sin verksamhet och sin forskning.

Vill ni läsa mer om detta kan ni beställa tidskriften 2000-talets Vetenskap. Sista numret skriver om Enby, Simoncini och har ett bra kapitel om bikarbonatets välsignelse. Finns ingen hejd på vad man kan använda det till. I det numret finns även en intressant artikel om vatten och en om bin. Skynda å fynda!

Se Erik Enby berätta om sina rön

Så botade alternativläkaren Erik Enby malignt melanom

Fil dr Pia Hellertz har gjort en mer ingående recension om Erik Enbys bok

Svd Svd Svd Svd

…….

Detta inlägg publicerades i Människor, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Så undviker du cancer! Boten finns i naturen: Bikarbonat och örter!

 1. Antonia skriver:

  Men hur verkar bikarbonat? äter man den? dricker man den? eller bara äter bröd som görs på bikarbonat. 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Nej inte bröd. Man tar lite bikarbonat i ett glas vatten och dricker före måltid cirka en timme. Gör magen basisk. När maten kommer ner ska det vara full fräs på saltsyran som ska spjälka maten.
  Du kan ta fotbad – 1 msk till fem liter. Underbart. Bada i det – 2 dl cirka till ett bad.
  Ta lite vatten och 1/4 tesked med bikarbonat. Blöt en pad och badda på sår och eksem eller vad det nu är man vill ha hjälp med.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Tack för tipset. Ska rekommendera till min far.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Jag vill dela med mig av en positivt inspirerande film om att vanliga människor kan öka sin egenmakt;

  Har själv tillämpat principen sedan 25 år tillbaka 😉

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Sofia: Det tackar vi för! Egenmakten blir mindre och mindre ju mer EU tar över. Där är credot att göra människan så lite självförsörjande som möjligt t ex. Inte bra. 😛

  Gilla

 6. Monica Flöjt skriver:

  Nu har jag äntligen hittat tillbaka till dej Helena Palena 🙂 har varit utan dator en längre tid och letar nu upp ”gamla godingar”
  Ser att det inte är fel med bikarbonat i vatten, brukar ta det efter men nu ska jag börja ta det före.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Monica: Men hej på dej! Ja, gör det. När maten kommer ner ska det vara mycket surt. Annars blir det ingen bra matspjälkning. 😛

  Gilla

 8. Sofia skriver:

  Dina artiklar är människovänliga eftersom de ger information om hur den enskilda individen kan bli självständig. Rädsla och uppgivenhet binder människor till ett dåligt system.
  Genom att bli mer och mer kompetent att lösa problem kan man stegvis ta sig ur bundenheten till ett förtryckande system.

  Gilla

 9. Pingback: Giro di Svezia | Scoop

 10. Mariann skriver:

  du skriver att man kan ta mot eksem i hårbotten, hur ska man göra då?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mariann: Du kan ta lite vatten och lösa upp bikarbonatet. Sen baddar du lite då och då. Kanske när du tittar på TV. Skölj håret med en större lösning. Det är helt ofarligt. Sluta med billigt shampo. Förmodligen prio nummer ett. Man kan lindra utifrån men man måste läka inifrån.

  Gilla

 12. Mariann skriver:

  Hur skulle du säga att man kan läka sig inifrån? jag har inte använt köpeshampo på flera år, använt äggula och naturschampo-hemgjord.
  Äter lchf sedan 6 år, men det enda som inte vill ge sig är mitt exem i hårbotten och öron.

  Gillad av 1 person

 13. Helena Palena skriver:

  Mariann: Aterkommer med svar. Ar utomlands! 😛

  Gilla

 14. Mariann skriver:

  Tack, det skulle jag uppskatta mkt! 😀

  Gilla

 15. Pingback: Blueshift » Cancergurun Tullio Simoncini till Sverige i april!

 16. Carla Caviedes skriver:

  Hola Carli!
  Lee este artículo ! Prueba lavarle el potito a la chanchi con agua i bicarbonato. Perfecto para tu psoriasis!
  Yo empiezo mañana.
  Puss och God natt!
  Mysig att vara här ‘
  Älskar dig!

  Gillad av 1 person

 17. Fredrik lindholm skriver:

  Hej
  har nyligen fått reda på att bikarbonat ska hjälpa mot eksem på kroppen .
  Är det helt ofarligt ,min son har torr sprickor på armar och ben ,det svider mycket han har svårt att duscha är 17år nu .det blir bara värre desto äldre han blir .mycket tacksam för svar

  Gilla

 18. Bada med bikarbonat löst i badvattnet. Bästa sättet att ta upp bikarbonatet i kroppen är via huden som sänks ned i badvattnet och där upptar bikarbonatet genom huden. Huden är kroppens största organsystem och helt outstanding som upptagningsyta för just bikarbonatet. Via munnen så påverkar det ph balansen i magsäcken vilket inte är optimalt. Just Do It. Put it in the bath… 🙂

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Fredrik: Bikarbonat är helt ofarligt. Bukspottskörteln producerar själv bikarbonat. Man kan badda sina eksem. Det skänker syre till cellerna. Underbart! Stackars pojke! Säg åt honom att han inte ska duscha så ofta. Man kan tvätta genitalier och under armarna mellan varven istället = en turktvätt!
  Sen han baddat med bikarbonat kan man efter en halvimme eller så smörja in med kokosfett eller rapsolja. Köp ekologiskt kokosfett på hälsokosten. Det kan man ha direkt på huden. Går inte att med ord beskriva hur underbart det är. Man kan ha det som sololja. Man kan ha det i maten och äta det. Steka i det o s v.
  Rapsoljan ska vara kallpressad. Även med vanlig rapsolja har man i hudexperiment fått fram mycket goda resultat. Gossen får börja med kokos eller raps – låt säga under en vecka tio dagar. Så får han se hur det känns och om det blir bättre. Sen tar han rapsen. Vill gärna höra hur det går. Antar att ni redan testat kortisonsalvor o s v.
  Läs även detta inlägg så slipper jag uppfinna hjulet en gång till: 😛

  https://parnassen.wordpress.com/2014/03/31/eksem-i-harbotten-och-oron-rad-till-mariann-lindra-utifran-lak-inifran/

  Testa även att smörja in huden med en salva gjord på bivax och örtolja. T ex lavendel eller ringblomma. Men det får inte vara för många ingredienser i salvan. Det skulle räcka med bivax – men det är stenhårt. Alltså blandar man upp med en olja.

  Nu finns brännässlorna i naturen. Plocka och torka för vintern. Bryggt te på nässlorna. Nässlan har många hälsosamma effekter. Den är bl a stärkande och blodrenande rakt ur Naturen Apotek. Stärker immunförsvaret. Nässlan tillhör dom bästa medicinalväxter vi har. Helt gratis och utanför dörren. Prova en vårkur om två koppar per dag i tre veckor. Den första dricks på morgonen på fastande mage. Båda kopparna drinks klunkvis. OBS! Teet ska inte koka. Man häller på kokande vatten på örten och sen ska det dra 5-10 minuter. Jättegott dessutom. Skål! 😛

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Lennart: Jag badar i karbonatet. Ibland tar jag fotbad framför tv:n = fem liter vatten och en matsked bikarbonat. Underbart! Så dooppar jag ner händerna också mellan varven och känner välbehaget sprida sig uppgenom.
  Ska man intaga karbonatet oralt ska man göra det minst en halvtimme innan man äter så syrorna hinner komma upp i styrka igen = kunna smälta en järnspik! 😛

  Gilla

 21. Rose-Marie Bruhn skriver:

  Hej!
  Bara undrar hur mycket bikarbonat jag ska ta när jag ska dricka det?
  Mvh Rose-Marie

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Rose-Marie: Ta en halv tesked i ett glas vatten. Drick mellan måltiderna. När maten kommer ner ska det vara full sprutt på saltsyran så matspjälkningen kan komma igång. Då ska det inte vara basiskt med andra ord. Testa dig fram och känn efter hur det känns! Magen brukar berätta! Det finns nämligen inälvor där! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.