Hur många små lokala bankkontor har Swedbank käkat upp!

Sedan bytte banken namn till Swedbank och ville inte att arbetarna skulle komma in i lokalerna och smutsa ner det fina marmorgolvet, skriver Rune Pettersson i detta inlägg. 

Det var inte bara Swedbanken som var korrupt, som jag har skrivit så mycket om på din blogg Helena, utan det var också fackpamparna i egenskap av Socialdemokrater som tog emot sina mutor av den här banken, då den tidigare hette Motalaortens Sparbank och låg på Kyrkogatan i Motala 1958. Sedan bytte banken namn till Swedbank och ville inte att arbetarna skulle komma in i lokalerna och smutsa ner det fina marmorgolvet.  För att slippa en ringland kö av arbetare inne i Banken, kom de på att de skulle sätta upp ett Bankomatuttag utanför Banklokalen på Bispmotalagatan.  Så nu har vi som inte värderas särskilt högt av dirrarna på Swedbank fått stå och ta ut våra löner och pensioner utanför Banklokalen på trottoaren. Om sedan vi där blev rånade utanför den fina Banklokalen eller inte, det struntar Banken fullständigt i!

Den fackpamp på FFV-försvarets fabriksverk CTV centrala torpedverkstaden i Motala, hette Sven (Lunkan) Lundqvist, där hela Fackföreningsstyrelsen hade privilegier i Swedbank i form av låga räntor, men då jag ville låna, då fick jag en ränta på mitt lån med 15 % på ett Blancolån! Numera är jag ekonomiskt skuldfri och fri från det Fina Statliga Verket CTV i Motala som efter att jag slutade där, fick lägga ner all sin destruktiva intriger-verksamhet här i Motala och istället har de nu flyttat in till Saab i Linköping!

Var det inte 40 000 000 000 mdkr som damp ner i Swedbank, som den undre världen ville ha hjälp med att tvätta rena från knarket! Jag hörde det ryktades om, att skulle det bli frågan om att Swedbanken får böta, så kommer de att ta de bötesbeloppen ur våra pensionsfonder!

PROTESTER!
VI ARBETARE BORDE FÖR LÄNGE SEDAN BYTT UT DEN SKENHELIGA SWEDBANKEN mot madrassen, då de kan skicka både fackavgifter och skatter via Banken.

Rune Pettersson
Motala

Vilken bank förlorar mest på dollarns fall

Våra skatter går in på ett konto i Swedbank!

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Hur många små lokala bankkontor har Swedbank käkat upp!

 1. Göran Johansson skriver:

  Sparbanken I Alingsås har hållit kontanthantering i det längsta men 1/5 är det slut med det.
  Då blir det till att sätta in pengar på ICA-kortet och ta ut i förbutiken. Kan lika gärna ha pengarna där, banken ger ändå ingen ränta.
  Om sedan alla tog ut 10.000:- var så blev det nog liv i luckan. MSB säger ju att vi skall ha kontanter hemma.

  Gillad av 1 person

 2. Olle Johansson skriver:

  Jag gillar citatet ”Sedan bytte banken namn till Swedbank och ville inte att arbetarna skulle komma in i lokalerna och smutsa ner det fina marmorgolvet…” Syltryggarna skiter i oss andra, vi finns inte, vi är utkastade för länge sedan. (Det är först när bilan faller som syltryggarna vaknar – för en kort sekund.)

  Gilla

 3. Brage Norin skriver:

  MÅNGA EUROPEISKA BANKER KOMMER ATT TVINGAS I KONKURS.
  Låt oss syna ekonomin i några nyckelländer i ”EU28” – Europeiska Unionens 28 länder som strax kan bli 27 på grund av ”Brexit”.

  DET EKONOMISKA LOKOMOTIVET I EU – TYSKLAND.
  Underverket Tyskland – EU:s ekonomiska ryggrad – håller på att anpassa sig till den nya ”multipolära” världen. USA:s handelskrig har påskyndat landets nationella frigörelse. Tysklands epok som amerikansk koloni närmar sig snabbt ett slut. Landets uppvaknande är mycket omtumlande. Vinstmaskinen Tysklands väldiga handelsöverskott har fått sig en törn. De två senaste månadernas överskott i handeln med omvärlden har sjunkit avsevärt. Överskottet ligger strax över 16 miljarder dollar bägge månaderna.

  Om dessa två månaders handelsresultat håller i sig under hela innevarande år hamnar Tysklands handelsöverskott i år 2019 på strax under 200 miljarder dollar. Detta är en djävulsk massa pengar – som år efter år skapar ett stort välstånd i landet.

  För 200 miljarder dollar – i storleksordningen 2 000 miljarder svenska kronor – kan man köpa en miljon svenska villor med snittspriset 2 miljoner kronor. (1 000 000 villor * 2 000 000 kr/villa = 2 000 miljarder kr). Två hundra miljarder dollar är en hel bergskedja av pengar.

  FRANKRIKE, SPANIEN, PORTUGAL, GREKLAND – OCH ITALIEN.
  Det brinner i plånböckerna i hela södra EU.
  FRANKRIKE blöder ekonomiskt. Landet tuckar fram månad efter månad med ett handelsunderskott kring 5 miljarder dollar. Både under 2017 och i fjol 2018 hamnade underskottet runt 60 miljarder dollar. Frankrike är en ovanligt stabil förlustmaskin och framtidsutsikterna är mycket dystra. Landet är politiskt paralyserat.

  SPANIEN mår inte heller bra. Det spanska handelsunderskottet 2018 hamnade på 38 miljarder dollar – en ökning med hela 29 % jämfört med året innan. Framtidsutsikterna är urusla. Även Spanien är politiskt paralyserat.

  PORTUGAL mår ännu sämre. Portugals handelsunderskott under de senaste tolv rapporterade månaderna (feb 2018 – jan 2019) blev 20.2 miljarder dollar – hela 30 % högre än helåret 2017. Detta år blev underskottet 15.5 miljarder dollar – en ökning på drygt 23 % jämfört med året innan 2016. Det finns inga framtidsutsikter alls. Landet sjunker allt djupare ner i avgrunden.

  GREKLAND har kollapsat ekonomiskt. Handelsunderskottet i det lilla landet är mycket stort. Både under 2017 och 2018 hamnade handelsunderskottet runt 24 miljarder dollar – i genomsnitt minus 2 miljarder dollar per månad. Det sista halvåret 2018 ökade underskotten. Januari månad 2019 hamnade underskottet på 2.44 miljarder dollar. Framtidsutsikterna är nattsvarta.

  ITALIEN ÄR EU:s MARDRÖM.
  Italien är unikt. Landet har en positiv handelsbalans – MEN – landets skuld i förhållande till landets BNP är i särklass högst inom EU. Andelen banklån som garanterat aldrig kommer att återbetalas – är skyhögt. Vilka banker ligger på drivor av italienska värdepapper (statsobligationer etc)? Det är tyska banker och franska banker som får ta smällen om Italien drar sig ut ur EU. Deutsche Bank drabbas i särklass värst.

  Italien har fastnat i ett historiskt klister. Korruptionen har totalförlamat landet. Produktiviteten har avstannat. Detta kroniska tillstånd har plågat landet i flera årtionden. Varenda ekonomisk expert vet att Italien aldrig kan tillfriskna om inte landet bryter sig ut ur EU och återgår till sin tidigare valuta Lira. På kort sikt skulle landet förlamas – men på lång sikt finns ingen annan lösning.

  JÄMFÖR MED STORMKATASTROFEN UNITED KINGDOM – UK.
  Ekonomin förändras dramatiskt – och det går snabbt. De sex senaste rapporterade månadernas (augusti 2018 – januari 2019) handelsunderskott hamnade på hisnande 25.6 miljarder dollar – en ökning med 58 % jämfört med sex-månaders-perioden innan (februari – juli 2018). Denna halvårsperiod hamnade underskottet på 16.2 miljarder dollar.

  London har länge varit EU:s finansiella centrum. Landets inkomster av så kallade tjänster har i många år räddat UK:s ekonomi. Handeln med varor har gått back våldsamt, medan inkomsterna av tjänster i praktiken har raderat ut handelsunderskottet. Det har ”gått jämnt ut” år efter år, men nu har denna cykel brutits. London är på väg att förlora sin ställning som finansiellt centrum inom EU. Landets handelsunderskott kommer att skena. ”Great Britain is no more” – landet slås i spillror. Konkursen blir grym.

  DETTA VAR EN LITEN INRAMNING AV EU:s BANKDILEMMA.
  Känner ni historiens vingslag? USA drar sig tillbaka. Märker ni oron i luften? EU skälver. Ser ni ljuset i öster? Hela Asien exploderar ekonomiskt.

  Alla fyra ”vinstmaskiner” i världen drar åt samma håll – Kina, Ryssland, Saudiarabien och Tyskland. Astronomiska pengar investeras i Asien. Folken börjar drömma ljusa framtidsdrömmar. Hela Mellanöstern och hela Afrika dras med i det historiska skeendet. Vi bevittnar ett ”tektoniskt skeende” – någonting som förändrar hela världen.

  Kvar lämnas de länder som följer med husbonden i väst ända fram till stupet – The Fiscal Cliff. Alla de länder som under tvång – eller frivilligt – lagrat på sig bergskedjor av amerikanska finansiella dasspapper kommer att drabbas svårt när dollarn kollapsar. US-obligationer ”bonds”, derivat, skuldväxlar av olika slag – allt kommer att spolas ner i den historiska toaletten.

  Swedbanks och Nordeas innehav av amerikanska finansiella dasspapper blir avgörande för vad som händer i Sverige när dollarn kraschar. Jag bara gissar att det är dessa två banker som vi borde oroa oss för. Vid den förra finanskrisen 2008 – 2009 föll Swedbanks aktier över 85 %. Detta är mycket illavarslande. Svenska Handelsbanken klarade sig väldigt mycket bättre!

  JORDENS SISTA KRIGARIMPERIUM GÅR I GRAVEN.
  Detta är oändligt stort. Det är bara att gråta av lycka. Det var inte fel att sätta barn till världen – trots att stormen är på väg där vi bor. Framtidens värld är en värld i fred. Att leva i fredens århundrade är tusen gånger skönare än att leva i en värld i krigstillstånd. Att slippa undan lögnernas slem som Mordors rike har dränkt oss med i ett helt århundrade kommer att kännas underbart.

  Men den himmelska lagstiftningen är solklar – det vi gör mot andra gör vi mot oss själva. Att vårt land ställde upp i NATO:s så kallade ”fredsbevarande insatser” var en nationell katastrof utan motstycke. Vi tvingas nu skörda den draksådd vi själva plöjde ner i jorden i många länder som USA ville förgöra.

  Det är tragiskt att bara några miljarder människor fattar att människan ”reinkarnerar” – återföds. Om vi alla hade förstått detta hade människorna på jorden mått tusen gånger bättre än vad vi gör i dagens onda krigarvärld. Vårt land var och är fortfarande en viktig kugge i Mordors imperium. Även Sveriges framtidsutsikter är därför på kort sikt nattsvarta. Det är bara att bita ihop ett tag – vi kommer inte undan.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Norin! Det är ett osynligt krig som pågår mellan Washington DC och City of London. Om det skriver inte media. De får inte och har inte kunskap heller för den delen. Men det här med Boeing är med all sannolikhet attentat från dom onda. Från Benjamin Fulford:

  Ett enormt hemligt krig utövas även av den khazariska maffian för att ta kontrollen över
  Afrikas resurser som ett desperat försök att undvika att Washington DC går i konkurs –
  det här baserade United States Corporation, berättar Mossad- och CIA-källor. Afrika är
  nästan dubbelt så stort som Ryssland och större än Canada, det är större än Kina plus
  USA tillsammans. Det sista som den khazariska maffinan vill, är att afrikanerna ska få
  tillbaka kontrollen över sina egna resurser.

  Det synligaste steget i detta hemliga krig skedde i söndags när ett etiopiskt Boeing 737 flygplan kraschade. Mossadkällor uppger att flygplanet blev fjärrkontoll-kapat och dess passagerare, inklusive 19 FNt-jänstemän, dödades som ett led i ett försök att störa den FN-konferens som avsåg att avsluta fattigdom och miljöförstörelse i Afrika.

  Gilla

 5. kjellus skriver:

  Jag har stor behållning, och säkert många med mig, av att läsa Brage Norins analyser.

  Gilla

 6. Brage Norin skriver:

  VEM HÖGG AV DEN GORDISKA KNUTEN UNDER DEN ORIENTALISKA NATTEN?
  Enligt en profetia skulle den som lyckades lösa ”den gordiska knuten” bli herre i Asien. Alexander den Store försökte men misslyckades. I stort vredesmod drog han sitt svärd och högg av knuten. Profetian uppfylldes.

  Ännu en gång i historien har en helt sagolik händelse inträffat i orienten. Det folk som sover ovanför världens största oljehav – Saudiarabiens folk – har haft CIA:s stryplina knuteN runt halsen i ett halvt århundrade. En historisk sensation har inträffat. Linan är avhuggen. Vem har huggit av linan? Det var Mohammed bin Salman som I stort vredesmod drog sitt svärd och högg av den. Ännu en gång kommer profetian att uppfyllas.

  I mars månad 2017 träffades Saudiarabiens kung Salman och Kinas president Xi Jinping i Peking. Då inleddes förhandlingarna om att integrera Saudiarabien i den nya sidenvägen – som Kina så gärna kallar ”BRI” (Belt and Road Initiative). Under det historiska mötet ”Saudi Arabia – China Economic Forum” i februari 2019 undertecknades hela 35 gemensamma investeringsprojekt – investeringar som tillsammans uppgår till närmare 30 miljarder dollar. Allt var i minsta detalj förberett innan dokumenten kunde undertecknas.

  TVÅ DRÖMMAR – SAUDI VISION 2030 OCH DEN NYA SIDENVÄGEN ”BRI” – HAR KNUTITS IHOP.
  Denna historiska händelse var given. USA:s oljeutvinning hade gjort landet i väster nästan helt oberoende av saudisk olja. Landet i öster – Kina – hade blivit världens i särklass största oljeimportör. Det fanns inget val – Mohammed bin Salman var tvungen att ”Circle The Wagons” – gå i försvarsställning mot USA. CIA:s stryplina höggs därmed av.

  Flera historiska analytiker hade upptäckt det oundvikliga skeendet. Läs gärna The Diplomat, sept 02, 2016 – “China and Saudi Arabia: a new alliance?” – skriven av Wang Jin. En hel serie andra geopolitiska experter har I flera år skrivit om vad som höll på att hända med världens oljehandel, men ingen kunde förutspå att det skulle ske så plötsligt och så dramatiskt. Hör och häpna – banden mellan USA och Saudiarabien har huggits av – definitivt. Detta är en historisk sensation.

  Saudiarabien blir ännu en gång en viktig herre i Asien.
  Två nya oljeraffinaderier ska byggas – ett i Kinas Fuijan-provins och ett i Yanbu i Saudiarabien. Raffinaderier tar normalt 5 – 7 år att färdigställa. Visserligen går allt med blixtens hastighet i öster, men sådana investeringar är långsiktiga. För att underlätta samarbetet storsatsar Saudiarabien på språkkurser i kinesiska på alla nivåer i skolsystemet. Motsvarande språksatsningar sker i Kina för att folken ska kunna kommunicera bättre med varandra i framtiden.

  Det handlar inte bara om Saudiarabien. Förenade Arabemiraten UAE är också med på tåget. Observera att hela Mellanöstern är på väg att integreras i det fantastiska freds- och utvecklingsprojektet ”den nya sidenvägen”. Även Iran är en strategisk partner i BRI. Det gigantiska ekonomiska spindelnätet binder snart samman alla länder i Mellanöstern. Vi får äntligen fred i området. Freden kommer som ett brev på posten.

  AFRIKAS FRAMTID LIGGER I VÅGSKÅLEN.
  Observera att nästan hela Afrika också storsatsar på samma framtidsdröm. Infrastruktursatsningarna är enorma. Att det går så fort övergår mänskligt förstånd. Att historiens vingslag sker så snabbt överraskar alla.

  Inom några få år är broförbindelserna mellan Saudiarabien och Egypten klara. Sjöförbindelserna exploderar samtidigt. Nu bygger även Saudiarabien en viktig sjöfartshamn i Djibouti – som redan har både en fransk och en amerikansk bas. Observera att även Kina är på väg att färdigställa sin marina bas i området.

  Asiens och Mellanösterns handel med Afrika kommer att fortsätta att ökat i framtiden. Denna gång i historien handlar det inte om någon ny variant av så kallad ”neokolonial” utsugningshandel där mutor och korruption slår sönder allt i sin väg. Det handlar i stället om ”win-win”-överenskommelser där alla parter gynnas av den mellanstatliga handeln. Det är inte att undra på att den nya sidenvägen är ett vinnande projekt. Det nya receptet för handeln omfamnas av alla. Det är därför allt går så sanslöst fort.

  Nu äntligen byggs den storskaliga infrastrukturen upp I Afrika som möjliggör kontinentens blomstring. Jättesatsningarna på vägar, järnvägar, elproduktion, elnät och massor av storskaliga satsningar som berör dricksvatten – håller nu på att förändra Afrika i grunden. Det går inte med blixtens hastighet men det går lugnt och säkert.

  Den som inte ser att de forna kolonialmakterna I väst har gjort sitt i Afrika är blind på bägge ögonen. En vattenpump här och en vattenpump där tillsammans med några missionärer löste inte Afrikas problem. De multinationella amerikanska företagen kommer snart att bannlysas för evigt från hela den afrikanska kontinenten. De slipsklädda springpojkarna i IMF:s styrelse har härjat klart.

  DEN STRATEGISKA BETYDELSEN AV ATT ÄVEN EGYPTEN GÅR MED I PROJEKTET GÅR INTE ATT ÖVERSKATTA.
  Egypten sitter på nyckeln till Suezkanalen. De saudiska satsningarna i Egypten är mycket omfattande. Samarbetsprojekten radar upp sig. Bägge länderna storsatsar nu även på återuppbyggnaden av Libyen – efter NATO:s insatser för ”de mänskliga friheterna och rättigheterna”. Vilka mänskliga svin vi är som ställde upp på CIA:s fasansfulla terror i Libyen.

  Att Egypten innehar nyckeln till Suezkanalen är naturligtvis av mycket stor betydelse för både Kina och Ryssland. Det är Vladimir Putin och Xi Jinping som ringer in freden i Mellanöstern. Ryssland får sin militära marina bas i Libyen. Därmed är freden säkrad i området. Alla hot mot Suezkanalen kan kastas i papperskorgen. CIA:s mardrömsepok går mot sitt slut. Terrorn mot det palestinska folket är också snart över. Nelson Mandelas drömmar om att apartheitpolitiken mot det palestinska folket måste upphöra – kommer att gå i uppfyllelse.

  SNIPP SNAPP SNORUM – SOM GENOM ETT TROLLSLAG.
  Vi får världsfred. Hela världen kommer att jubla. Det amerikanska århundradet är äntligen över. Det var ett djävulskt århundrade.

  Att få läsa den nakna sanningen om vilka krafter som byggde upp Hitlerregimens krigsmaskin kommer att skaka om oss ”utav bara helvetet”. Historien om Wallenbergs Stockholms Enskilda Banks investeringar i Tyskland kommer att få oss att kräkas i anden. Det var Wall Streets krigsstrateger som till slut lyckades kuppa in Adolf Hitler till makten – INTE DET TYSKA FOLKET!!!

  Miljoner tyska människor kommer att gråta bittert när den mycket obekväma sanningen äntligen får se dagsljuset. Observera att alla folk hade dukat under för den effektiva hjärntvätten som Tysklands folk utsattes för.

  Sverige ställde upp så gott vi kunde i NATO:s slaktplatser både i Libyen och Afghanistan – trots att vi inte var tvingade. Vi gjorde det frivilligt. Våra folkvalda politiker fattade besluten. Den som inte
  godkände att Sverige skulle ställa upp på (NATO:s) så kallade ”fredsbevarande insatser” utomlands fick sparken från den svenska armén. Vilket sataniskt landsförräderi. Ytterst få svenskar protesterade.

  Oj, oj, oj, oj, oj – vad jag längtar till sanningen och ljuset.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Irland bildar nu en anti-korruptionsförening:

  Gilla

 8. hllviken skriver:

  ANTI–OWO aktion i Malmö – Irland och Danmark med!

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  Get Out Of The US While You Can – Before It´s Too Late!

  Bloomberg Politics 20 feb 2019 – Amanda Albright and Danielle Moran. “Illinois Turns to Bonds to Plug $134 Billion Pension Hole”. Vilken djävulsk livräddning!!!

  Delstaten Illinoys skatter räcker nästan bara till utbetalning av pensioner. Utan nya lån havererar ekonomin. Pensionsfonderna är i huvudsak placerade i aktier. FED:s maniska tryckning av luftpengar skapar bergskedjor av s k ”US-bonds” (statsobligationer) som idag inte finner någon köpare i världen. Som jag skrivit många gånger tidigare kommer varenda pensionsfond och alla former av försäkringskapital att tvingas tanka bonds i en sista utsugning av USA:s folk – för att trygga dollarns livslängd ännu en tid.

  Dollarns fall inleds med ett fall av ”finansiella dasspapper” – bonds, derivat och statsskuldväxlar av olika slag. Hela den ”fria världen” är dränkt av dessa papper – som mycket snart blir värdelösa. Alla banker i den så kallade ”fria världen” som är nerlusade av bonds, derivat etc kommer att tvingas slå igen portarna. Processen inleds snart i södra Europa.

  Vad händer då? Naturligtvis faller börserna dramatiskt – men helt värdelösa blir inte aktierna. Däremot förvandlas alla former av finansiella dasspapper till ren luft – som genom ett trollslag. Stackars USA:s pensionärer.

  BÄVA MÅNDE DET AMERIKANSKA FOLKET INFÖR FRAMTIDEN.
  Flyr de inte nu och tar sina besparingar med sig är det kört. Världens handel överger nu dollarn. I fjol ökade denna process markant, men nu börjar det gå riktigt fort. Dollarns ställning som härskarvaluta närmar sig snabbt ett slut.

  De flesta av USA:s delstater har samma problem som Illinoi. Hela USA har liknande problem – det är bara en fråga om mer eller mindre. Alla förvaltare som försökt säkra pensionsfonder i rent fysiskt guld har fått lära sig en smärtsam läxa – detta är totalförbjudet. Det är i praktiken förbjudet i varje vasallstat i hela Mordors rikes imperium – till och med i Schweiz. Så är det men ingen skriver om det i den ”fria världen” – jag menar den förljugna världen. Stackars USA:s folk. ”Leave before it´s too late”.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 10. J-Å skriver:

  Swedbank, ja. Fråga mig om jag är besviken på dem… det blir bara värre och värre… vad f*n sysslar de med?

  https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/swedbank-faller-stort-pa-borsen/

  Gilla

 11. J-Å skriver:

  Kanske kan frågan jag ställde få ett svar – snabbare än jag förväntat mig?

  https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/razzia-mot-swedbank/

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  De sysslar med det dom ska! Lura folk så aktieägarna blir rika. Bankerna sysslar med pyramidspel. Tror inte det händer något. Banken smörjer uppåt och sparkar neråt.
  Så se upp när nästa finansiella krasch kommer (ty den kommer och den kommer att vara väldig). Då kan staten med ett enkelt parlamentariskt beslut bestämma sig för att sno dina eventuella digitala banktillgångar för att rädda bankerna och det finansiella systemet. Och du kan inte göra ett skit åt saken! Kallas bail-in!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.