Har du kontanter för den kommande kraschen

Många vill inte tro att det kan hända t ex en ekonomisk krasch i Sverige och vissa vill inte ens höra något om detta, skriver Kalle Hellberg i detta inlägg.

Jag och frugan talar ofta om en kommande ekonomisk krasch, som vi vet måste komma (men vi vet inte när). Vi ”hänger inte bara med” i nyhetsflödet, vi rotar även ”bakom draperiet”, vilket kan vara svårt att förklara för den som inget vill veta. Eftersom vi befunnit oss i en kraftig högkonjunktur och med minusränta de senaste åren, och allmänheten därmed har funnit det enkelt att skuldsätta sig över öronen, så kan det vara dags att hela ekonomiska systemet snart ska rasa, vilket bankerna kan ordna hur lätt som helst.

Många vill inte tro att det kan hända t ex en ekonomisk krasch i Sverige och vissa vill inte ens höra något om detta. Men vi har följt den ekonomiska politiken i många år (jag har rotat djupt i maktens korridorer i över 45 år och fått en otrolig insyn och vänner med insyn högt uppe i hierarkin).

Det absolut värsta som kan hända, om kraschen utlöses, är om kontanterna har tagits bort, vilket Sverige ska vara först med i världen, och detta ska ske inom ett par tre år enligt storbankernas (världsbankirernas) planering. ”Svensson” hjälper tyvärr till och banar väg för detta totalitära samhälle, genom att aldrig använda kontanter samt tycka att ”det är ju så mycket enklare att betala med kort eller med mobilen”, detta utan att förstå att det är precis vad den verkliga makten vill.

En ”kompis” som har försökt att ge en lättförståelig bild av hur kraschen kan gå till är Fritjof Persson, som i denna video beskriver vad som hände vid förra stora världskraschen 1929, se den och fundera på vad det skulle innebära om det händer i morgon.

https://youtu.be/JwyvqUUcRJA.

I denna video förklarar Fritjof Persson varför vi har fått nya sedlar och mynt både 2013 och 2017, det ingår i planerna för kommande krasch. Det ska inte finns någon som har besparingar i madrassen, alla ska vara tömda på giltiga kontanter!

https://youtu.be/1_2sYQotRAI .

Det kanske inte kommer att hända alls de närmaste åren, vilket vi får hoppas, men den som inte är förberedd om det händer kommer att vara i kraftigt underläge. Verkligheten är inte så vacker som vi skulle vilja att den var. Planering för en stor världskrasch pågår bakom draperierna (det är aldrig en slump om världsekonomin kraschar, det finns de som noga har planerat sådant. Det är bl a dessa aktörer jag har kartlagt i över 45 år)

Här en film sedan 2011 jag hoppas att du också vill se, den visar bl a hur man skrattade åt de som varnade för en storkrasch strax före innan den hände 2008. Då var det USA som drabbades värst.

https://vimeo.com/23680901 .

Vi är nu i ett läge som liknar dåvarande, snart kan bubblan spricka igen, vilken den planeras göra med vissa mellanrum, denna gång kan även Sverige hamna inom ”explosionens” verksamma område. Har du beredskap för detta?

Kalle Hellberg

Se vad som hände på Cypern: För att rädda bankerna blir det åderlåtning av skattesubjekten – bail in – även här.

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Har du kontanter för den kommande kraschen

 1. richardlindlind5 skriver:

  Så sant !! Undrar om pengar insatt i Schweiz är säkrare ? Man kan köpa Kruger Rand i guld kanske ?

  Gilla

 2. Björn Sveninge skriver:

  Jag undrar bara hur det skall gå med mjölkförsäljningen om de slaktar kon?

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ja! Hur brukar det bli om man sågar av den gren som man sitter på! 😛

  Gilla

 4. Kontantupproret tillkom för att förvilla att det finns Kontantuppropet. Eriksson nämner ibland i media att det inte är bra om kontanterna försvinner så folk litar på att han fixar det och så blir dom passiva. Svenskar litar alltid på maktens män/kvinnor

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ja! Eriksson är nog inte att lita på. Han är nog en nyttig idiot. Han fick bort kvinnan från simförbundet som tyckte att slöjan är en symbol för hedersförtryck – vilket den är. Inte bra! För att rädda bankerna blir det åderlåtning – bail in – även här.

  https://parnassen.wordpress.com/2015/04/20/bankerna-stal-fran-alla-former-av-konton-pa-cypern-bankstoten-agde-rum-pa-natten/

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Mejl från Lasse:
  Jag undrar hur många som känner till att BiS i Basel kommer från april månad att göra guld till valuta?
  Hörde detta från en guldexpert i USA som sa att guld kommer att snabbt gå upp 10 GGR i värde och att det är det här som är planerat att ske och detta för att göra USA skuldfritt.
  Vad vet jag
  Lasse

  Gilla

 7. UZA har sådana skulder att inget guld som dom har kontroll över i världen kan hjälpa. Guld har alltid varit valuta och kommer alltid att vara det för dom som vet guldets värde.
  Den som äger guldet vinner.
  Bail in är på kommande

  Gilla

 8. Brage Norin skriver:

  SVERIGE ÄR EN PYTTELITEN PUSSELBIT I DET GLOBALA PUSSLET.

  HALVA VÄRLDENS BEFOLKNING BOR I ASIENS TILLVÄXTEKONOMIER.
  + Sydostasien – hem för cirka 650 miljoner människor – är en av världens snabbaste tillväxtregioner. Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam är regionens viktigaste ekonomier. Den årliga BNP-tillväxten de senaste åren ligger runt 5 %.

  + Indien – hem för cirka 1 350 miljoner människor – är en asiatisk tungviktare med mycket hög BNP-tillväxt. Det fjärde kvartalet 2018 motsvarade tillväxten 6,6 % ”på årsbasis”.

  + Kina – hem för cirka 1 400 miljoner människor – är den asiatiska giganten – det ekonomiska underverket i öster. I flera årtionden har BNP-tillväxten varit skyhög. Absolut ingenting rubbar den fortsatta ekonomiska tillväxten. Tillväxten i år 2019 väntas hamna mellan 6 och 6,5 %.

  + Pakistan – hem för cirka 200 miljoner människor – har under de tre senaste åren haft en årlig BNP-tillväxt på 4,6 %, 5,4 % respektive 5,2 %.
  .
  + Bangladesh – hem för cirka 170 miljoner människor – antas under innevarande år 2019 hamna på en BNP-tillväxt över 8 % – för första gången i landets historia.

  RYSSLAND BLIR DET ANDRA EKONOMISKA UNDERVERKET I ÖSTER.
  Trots att hundratals ekonomiska experter i väst har arbetat intensivt i många år för att finna metoder för att knäcka den ryska ekonomin har landet lyckats med det ofattbara – Ryssland står nu starkare ekonomiskt än någonsin tidigare. Det senaste året har flera ekonomiska institut tvingats konstatera ett mycket smärtsamt faktum – Rysslands finansiella situation har förbättrats avsevärt. Det ekonomiska megaunderverket i öster Kina, har slagit sig ihop med Ryssland. Historien har bäddat för denna allians. Länderna passar så förbannat bra ihop. De positiva ”synergieffekterna” är så uppenbara.

  Det är bara att konstatera faktum. USA:s handelskrig har förändrat världen och detta har gått överraskande snabbt. USA har på några få år lyckats isolera sig överallt i världen. Jordens sista krigarimperium tvingas snart dra sig tillbaka från jordens alla hörn och kanter. USA kraschar ekonomiskt och övergår till en militärdiktatur. Det är Gud i himlen som håller t trådarna. Det är därför allt sker med blixtens hastighet.

  SVERIGE BETYDER NÄSTAN INGENTING I DET GLOBALA SKEENDET.
  Sverige är en av Mordors imperiums trognaste vasallstater. Vi har haft en minister i regeringen som sett fler ryska ubåtar i svenska farvatten än alla andra politiker i FN:s samtliga medlemsstater tillsammans. Vi är så ofattbart hjärntvättade att vi tror att Ryssland är ute efter svenskt territorium – att Ryssland utgör ett militärt hot mot Sverige!!! Våra militära analytiker och massor av politiker måste vara fullständigt utbombade i hjärnan. Ryssland har inte en enda molekyls intresse av att annektera vårt land eller Finland eller Danmark eller något annat land för den delen. Sådant tänkande finns inte ens i fantasin hos någon enda politiker i Ryssland.

  DET ÄR BARA ATT VÄLJA VÄG.
  Det finns bara fyra ”vinstmaskiner” i världen – länder som tjänar bergskedjor av pengar genom sin framgångsrika handel med omvärlden – Kina, Ryssland, Tyskland och Saudiarabien. De berg av kapital som nu investeras av ”The Big Four” i österns väldiga freds- och utvecklingsprojekt ”den nya sidenvägen” förändrar snabbt hela världen. Land efter land i Mellanöstern och i Afrika dras nu med i Homo Sapiens största industrialiseringsprojekt någonsin. Saudiarabien ansluter sig. Turkiet likaså. Egypten omfamnas av projektet.

  Land efter land efter land bryter sig lös från USA och hoppar på framtidens tåg. Tågets slutstation heter ”världsfredens ändstation”. Det är ett vackert namn. Framtidens viktigaste ekonomiska marknader finns i Asien. Det är bara att acceptera faktum. Solen går upp i öster medan solen går ner i väst.

  DET INVESTERAS INGENTING I EN VÄRLD SOM STÅR STILLA.
  EU har hamnat i recessionens dimma. Tillväxten håller på att stanna av. Det är på samma sätt i hela USA:s forna imperium. Japan står stilla. Nya Zeeland och Australien rapporterar snabbt fallande BNP-tillväxter tre kvartal i sträck. Kanadas BNP-tillväxt har sjunkit sex av de sju senaste kvartalsrapporterna. Data ser ut som en brant stege nedåt. Hela den förljugna världen – USA:s före detta imperium – är snart ekonomiskt förlamade. I särklass värst är det i USA.

  Tillståndet är perverst. ALL BNP-tillväxt sker med lånade pengar. Att låna sig till tillväxt har de sysslat med under många år. Alla skuldbubblor har nu drivits till bristningsgränsen. Denna helgalna ”tillväxt” tar emellertid snart slut. Förtroendet för dollarn är förbrukat.

  Ett land kan mycket väl låna pengar till kostsamma infrastruktursatsningar som uppenbart kommer att stimulera ekonomin i framtiden. Men att som USA år efter år efter år trycka bergskedjor av egna dollar för att klara sin ekonomi betyder att landet BNP-tillväxt är ett stort lurendrejeri – precis som all annan ekonomisk information från USA. Arbetslösheten, inflationen, BNP-tillväxten – allt är storlögner.

  Nåväl – vad händer med Sverige? Det går åt helvetet med buller och bång. CIA:s femtekolonn är för stark. Vårt land är chanslöst. Vi kommer att drabbas svårt när dollarn kollapsar. Precis allt pekar på att kraschen är nära. Jag bävar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 1 person

 9. Björn Sveninge skriver:

  Värt att lyssna på, Arnstberg…

  Gilla

 10. Brage Norin skriver:

  INGEN KAN TA TILL SIG HUR SNABBT ALLT SKER.

  ETT EXEMPEL: EGYPTEN. På en enda vecka har följande inträffat:
  + Universitetet Ain Shams rektor hyllar samarbetet mellan Egypten och Kina. Grundstenen till det välkända universitetets första Konfutius-institut lades på plats i onsdags förra veckan.

  + Det första ryska universitetet i Mellanöstern ”Egyptian Russian University (ERU)” byggs i Kairo. Framtidsvisionerna saknar gränser. Universitetet har målet att bli ett av de bästa i Mellanöstern. Ungdomar från Egypten – liksom studenter från andra länder i Mellanöstern – får lära sig rysk kultur och det ryska språket – bland annat. Massor av viktiga tekniska utbildningar planeras.

  + Många länder I Afrika har minimala chanser att hänga med i den snabba utvecklingen inom digital kommunikation . Utvecklingen går snabbt inom ”Information and Communication Technology, ICT”. Egyptiska ministrar och företagsledare mötte ryska experter på måndagen förra veckan på ICT:s högkvarter i Kairo för att lägga upp ett brett samarbete.

  Citat Egypt Today: “Minister Talaat stated that he had agreed with his Russian counterpart to cooperate in Africa as Egyptian cadres will introduce the Russian technology in the continent”.

  + Moscow Times 18/3 2019. Egypten undertecknar storaffären med Ryssland om inköp av det ryska stridsflygplanet ”Su-35 fighter jets”. Affären motsvarar en kostnad på 2 miljarder dollar. Hela 20 stridsflygplan köps in. Planen ska levereras under åren 2020 – 2021. Det var en snabb affär.

  + NEWSROOM (ADV) – Egyptens Suezkanals “Economic Zone (SCZone)” ska integreras med Kinas Belt and Road Initiative (BRI). Arbetet med samordningen pågår I full fart meddelade Egyptens “planning minister” på tisdag förra veckan.

  PRECIS ALLT SKER MED BLIXTENS HASTIGHET – ÄVEN USA:s FALL.
  + CIA:s storsatsning på Kabulregimen i Afghanistan har slutat i det mest förnedrande nederlag som tänkas kan. Kabulregeringen är inte ens inbjuden till de fredsförhandlingar som pågår. Tacka fan för att ”regeringen” känner sig åsidosatt. USA:s folkslakt i Afghanistan är snart över.

  + CIA:s storsatsning på Tripoliregeringen i Libyen har också slutat i ett grymt misslyckande. Al Sarray sitter ensam kvar i Tripoli allt medan fältmarskalk Khalifa Haftar tar över landet. Obamaregimens anfall mot Libyen har slutat i ännu en katastrof för ”den fria världen”.

  + CIA:s storsatsning på historiens största legoarmé ISIS är ännu ett fruktansvärt misslyckande. Hela den väldiga krigsoperationen för att kunna tillsätta en amerikansk marionettregim i Damaskus har urartat i ett stormfiasko. USA tvingas fly i panik. CIA meddelade inte ens sina närmaste ”allierade” att USA ska dra tillbaka sina trupper från Syrien. Beteendet var sjukt.

  + CIA:s försök till en militär statskupp i Turkiet gick åt helvetet. USA förlorade en av NATO:s nyckelnationer. Banden mellan Ryssland och Turkiet har börjat blomma. Ryska missilsystemet S 400 är snart på plats. Rysk kärnkraft byggs i rekordfart. Turk Streams kranar öppnas i december i år. Turkiet blir transitland för den efterlängtade ryska naturgasen till sydöstra EU – Bingo i kubik.

  + CIA har förlorat Saudiarabien!!!!! Detta misslyckande är extremt ofattbart. Detta jättemisstag överglänser alla andra megamisstag tillsammans. Det finns inga ord för att beskriva den amerikanska politiska katastrofen.

  Googlar man på ”Mohammed bin Salman” möter man sida upp och sida ner med hatisk information. INGEN i hela den förljugna världen gläds över att freden äntligen är på väg på den arabiska halvön, åt att kvinnorna strömmar ut på arbetsmarknaden, åt att det religiösa fanatiska prästerskapet satts på plats, åt att kvinnor får köra bil, åt att se kvinnor strömma in på idrottsarenorna – nej ingenting gläder den så kallade ”fria världen” (den förljugna världen)..

  Varför ser vi inte allt som är positivt? Därför att alla köpta journalister tjänar sitt levebröd på att skriva vad husbonden i väst önskar sig. CIA har förlorat allt hopp om Mohammed bin Salman. Därför exploderar hatet mot Saudiarabiens blivande kung. Vilket övertygande bevis – CIA har tappat strypgreppet om Saudiarabien. Oj – detta förändrar världen.

  + CIA har förlorat greppet om Tyskland. Detta är om möjligt lika stort som att förlora greppet om Saudiarabien. Tyskland tvingas balansera försiktigt men landets status som amerikansk koloni är definitivt över – för alltid. Vilket historiskt uppvaknande vi bevittnar i Tyskland. Det är ett hisnande ögonblick vi beskådar. Den som inte ser att USA:s krigarimperium har kollapsat är både blind och döv.

  Nu är det snart dags för den STORA händelsen – dollarns fall. Spänn fast säkerhetsbältena – imperiets modernation USA störtar in i ett inbördeskrig. En militär diktatur är oundviklig.

  ALLT UTVECKLAS BLIXTSNABBT I ÖST MEDAN ”VÄST” GÅR UNDER.
  Ser ni inte hur snabbt Europas Förenta Stater ”EU” slits i bitar? För ett år sedan stod Spanien i brand. Brandhärden är absolut inte släckt – tvärtom. Sedan exploderade Frankrike. Landet är förlamat. United Kingdom skakar i sina grundvalar. Ett större kaos kan inte tänkas. Italien ansluter sig till BRI – Belt and Road Initiative. Splittringen är fullständig och total.

  Recessionen knackar på dörren i EU. Snart – mycket snart – får vi vara med om något riktigt stort. Ekonomin i alla USA:s vasallstater kommer att skadas svårt när förtroendet för dollarn havererar. Redan i år brakar helvetet lös. En ny värld föds – den ”multipolära världen”. USA:s terrorvälde kollapsar mitt framför ögonen. Tyvärr ligger vårt land illa till. De svenska bankernas innehav av amerikanska finansiella dasspapper blir avgörande för vad som händer i vårt land.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 11. hllviken skriver:

  Om Soros plundring av Sverige i början på 90-talet m.m.

  Gilla

 12. hllviken skriver:

  USA: Träskrensning

  Gilla

 13. Jan-Åke skriver:

  Hej,

  OT. Vet ni vad som hänt med bloggen parasitstopp? Är den stoppad? Verkar nästan så…?

  https://parasitstopp.wordpress.com/

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Yes! WordPress tog bara bort den. Kolla på facebook. Där skriver Michael om just det.

  Gilla

 15. hllviken skriver:

  Sveriges gamlingar har nog inte kvar kontanter….

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/de-lever-lyxliv-pa-gamlingarnas-pengar

  Gilla

 16. Brage Norin skriver:

  RYSK NATURGAS ÄR DEN VIKTIGASTE POLITISKA FRÅGAN I EU.

  ”Ryssland kan bli världens största producent av naturgas” säger energijätten Shells verkställande direktör Ben van Beurden – Shells ”CEO”. I en artikel skriver han att Ryssland redan idag är världens största exportör av naturgas och tillade att Ryssland mycket snart även kan bli världens största producent av naturgas. “Rysslands framtidsutsikter inom gasområdet är enorma” – skriver Ben van Beurden.

  En annan europeisk tungviktare – österrikiska jätteföretagets OMV:s ordförande i “Executive Board” Rainer Steele – gläder sig över att Gazproms gasleveranser till Österrike ökade med hela 33 % i början av detta år. OMV AG är en stor partner i Gazprom och är djupt inblandad i arbetet med att bygga Nord Stream 2. Företaget deltar i flera andra ryska energiprojekt – bland annat i ”Yuzhno-Russkoye oil, gas and condensate field”. Samarbetet är mycket långsiktigt. 40-åriga samarbetsplaner och mycket stora investeringar skissas. I oktober 2018 signerade Gazprom och OMV ett ”Memorandum on Strategic Cooperation”.

  TURK STREAM.
  Den 21.03.2019 landade TurkStream på turkisk mark. Anslutningen av den ryska naturgasledningen till havs kopplades samman med pipelines på land – stort jubel. Både Nord Stream 2 och Turk Stream går enligt planerna. Många länder väntar ivrigt.

  Bulgariens statliga företag Bulgartransgaz satsar 1.4 miljarder euro för att utvidga sitt naturgasnät så att den ryska gasen även ska kunna passera genom landet för vidare anslutning mot Serbien.

  Serbien är redan förberedd. Den 400 km långa naturgasledningen i landet väntas vara klar I slutet av detta år. Efter passagen genom Serbien väntar Ungern på att anslutas.

  Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó lovade att landet ska färdigställa infrastrukturprojektet så snart som möjligt – för att kunna säkra landets gasleveranser långsiktigt.

  Det investeras massivt både i södra EU och i norra EU. Den mycket pålitliga och billiga ryska gasen genererar massor av arbetstillfällen och gasen tryggar ländernas framtid under många årtionden.

  NORD STREAM 2.
  Arbetet nära Greifswald för landstigningen av den ryska gasledningen till Tyskland är redan igång. Fem europeiska energijättar är inblandade i det strategiska projektet. Den ryska naturgasledningen inväntas ivrigt av många länder i norra EU. Tyskland blir transitland. Oj vilken present till Tysklands folk. Det är inte att undra på att Putin väcker en mycket djup respekt i landet.

  CIA:s AGENTNÄT I BRYSSEL ÄR CHANSLÖSA.
  ”Alle gekaufte journalisten / politiker” sörjer bittert. Minst en miljon hatartiklar har skrivits om den livsfarliga ryska naturgasen. Den som följt frågan på nätet under det senaste året blir omtumlad. CIA:s sökmotor Google har varit proppfull med beställda artiklar. Alla mutade journalister har översatt husbondens text från engelska till sina länders olika språk. Rubrikerna har varit nästan identiska i alla engelskspråkiga CIA-organ i hela den förljugna världen. Hur mycket pengar har den sjuka propagandan kostat? Hur många miljoner dollar har utbetalats i mutor – förgäves?

  Hur i helvetet kan någon enda människa inbilla sig att flytande naturgas LNG från USA skulle kunna konkurrera med den ryska naturgasen??? Man måste vara komplett avspärrad från verkligheten och politiskt dubbelblind om man inte ens fattar att kampanjen är ett sjukt skämt. USA:s agerande är mentalt vansinne. Att Polen föll i CIA-fällan är faktiskt obegripligt.

  Priset för LNG-gas från USA är i storleksordningen DUBBELT så hög som priset för den ryska gasen!!! Tekniken att superkyla naturgas till flytande tillstånd kostar stora pengar. Transporterna över Atlanten kostar också stora pengar. Förgasningsanläggningen av den flytande nerkylda gasen kostar ännu mera pengar – kostnader som tillkommer extra för köparen! USA:s politiker är synnerligen världsfrämmande. USA:s erbjudande är sjukt i kubik!!!

  ALLA JÄTTAR VILL VARA MED PÅ MEGAPROJEKTET NORD STREAM 2.
  Tysklands energijätte Wintershall firar i år sin 125:e födelsedag. Företagets anrika historia firas i ett lyckorus. Företagets målsättning för året 2018 – passerades med råge. Företaget är djupt inblandat i flera stora ryska gas- och oljeprojekt – bland annat Nord Stream 2. Företagets CEO Mario Mehren berättade om de lysande framtidsutsikterna för Wintershell vid den årliga presskonferansen för någon vecka sedan
  .
  Vilka rubriker: “Infrastructure for Europe – safe, cost-effective, environmentally­ friendly” – översatt – ”Infrastruktur för Europa – trygg, kostnadseffektiv, miljövänlig”. Varje expert på förbränning vet att naturgasen är de fossila bränslenas Rolls Royce. USA:s frackingteknik leder ofta till katastrofala läckage av metan. De väldiga ryska naturgasfälten behöver inte använda sig av denna extremt farliga teknik. Detta gör den ryska gasen mycket miljövänlig. (Jag VET vad jag talar om. Jag har undervisat och forskat om förbränning i halva mitt liv).

  Nord Stream 1 utnyttjades till bristningsgränsen i fjol 2018. Ytterligare 55 miljoner kubikmeter gas erbjuds nu snart till den europeiska marknaden. Företagets CEO Mario Mehren skriver ”rent siffermässigt kan denna väldiga gasvolym ersätta hela Tysklands kol-eldade elproduktion”. Detta uttalande var lite visionärt – men räkneexemplet är mycket talande. (Varje kWh el från kolkraftverk är en katastrof jämfört med el från gaseldade kraftverk).

  POLITIKER PRATAR SÅ ATT SALIVEN SKUMMAR I MUNGIPORNA – ALLTMEDAN STORFÖRETAGEN BESTÄMMER. Så är det och så har det varit under mycket lång tid. Politikerna underhåller allmänheten som de betraktar som en mental pöbel. Därför är lögn och förbannad dikt accepterad norm. Den som vill förstå verkligheten bakom den politiska retoriken måste följa handeln i världen. De stora företagsgiganterna bestämmer i slutänden vilka beslut som fattas.

  Trots tusentals CIA-beställda artiklar om Danmarks strid mot Nord Stream 2 så avslutas denna hatpropaganda mot Ryssland i ett stormfiasko. De danska politikerna tvingas till slut slappna av och vakna upp i verkligheten – vare sig de vill eller ej. Inom en månad är beslutet klart. Jämmer och elände – kanske blir det utlyst en nationell sorgedag i Danmark.

  SVERIGE – ETT MYCKET SJUKT LAND.
  Vi är så inni helvetet hjärntvättade att vi tror att Putin är sugen på vårt land. Mentala idioter i militäruniformer tränar just nu i Norrbotten. Direkt i svensk television berättas det om övningen mot fienden i öster. Den militära ledningen i vårt land saknar hjärna. De tänker med håret under armarna. Hjärntvätten lyser ur de glimmiga tomma ögonen.

  Putin mår bara illa av att tänka på vårt land. Han ska snart träffa vår statsminister. Han vet exakt vad som kommer att sägas. Jag VET att han hellre hade träffat Carl Bildt. Varför? Därför att han var en nyckelfigur i genombrottsprojektet Nord Stream 1. Utan hans medverkan hade detta första projekt fått stora problem – jag garanterar. Tack vare Nord Stream 1 kan 2-an förverkligas ganska enkelt. Det finns gott om ”nyttiga idioter” som ibland kan behövas.

  Det var så roligt – jag måste skratta – det kom en trekantig gubbe in.
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 17. Brage Norin skriver:

  VAD HÄNDE I VÄRLDEN UNDER DE TOLV ÅREN 2007 – 2018?

  Lehman Brothers var en amerikansk investmentbank som grundades 1850. Huvudkontoret låg i New York. Tillgångar: 639 miljarder dollar. Banken la ner verksamheten 2008. Västvärlden stannade av ekonomiskt. Den ekonomiska finanskrisen som följde var ytterst nära att knäcka hela västvärldens ekonomi. Krisen inleddes året innan – 2007.

  Under de följande tolv åren var Kinas årliga BNP-tillväxt i snitt cirka 8.5 % . Samtidigt låg USA:s (och EU:s) årliga BNP-tillväxt i snitt på cirka 2 %. Skillnaden i BNP-tillväxt framgår av data nedan – som visar BNP-tillväxten i % åren 2007 – 2018.

  KINA: 14.2, 9.7, 9.4, 10.6, 9.5, 7.9, 7.8, 7.3, 6.9, 6.7, 6,9, 6.6 (%)
  USA: 1.9, – 0.3, – 2.8, 3.0, 1.7, 2.2, 1.7, 2.6, 2.9, 1.5, 2.3, 2.9 (%)

  En årlig tillväxt 12 år i sträck på 8,5 % respektive 2 % förändrar världen.
  Vad är 1.085 upphöjt till tolv? SVAR: 2.66 (betyder 166 % tillväxt i Kina åren 2007 – 2018).
  Vad är 1.02 upphöjt till tolv? SVAR: 1.27 (betyder 27 % tillväxt i USA åren 2007 – 2018).

  Hur ser det ut i år 2019? Kina 6.0 – 6.5 % / USA:s tillväxt ”på årsbasis” under kvartal 4 2018 hamnade på 2.6 % (starkt nedåtgående). Första kvartalet i år ser ut att bli dystert.

  Den nakna sanningen är att USA:s ”tillväxt” sker med pengar som trycks av ren luft och som helt saknar täckning. Det är detta perversa tillstånd som kommer att krascha senare i år.

  KINA ÄR SNART VÄRLDENS ENDA EKONOMISKA MEGA- SUPERPOWER.
  Kinas export passerade USA:s export redan år 2013. Kinas import kommer att passera USA:s import senast år 2020. USA:s ekonomi kollapsar med mycket hög sannolikhet redan i år. Om ekonomin inte kollapsat före sommaren sker den finansiella katastrofen senare under hösten. Vi får vänta och se. Ryssland och Tyskland och Saudiarabien och Indien blir också ekonomiska tungviktare i framtiden.

  EU-ländernas ekonomi hänger i en skör tråd. Kinas president träffade nyss den politiska ledningen i Italien och Monaco. Där mottogs han närmast som en gud. Sedan träffade han EU:s verkliga ledare. Angela Merkel och Emmanuelll Macron och presidenten för Europeiska kommissionen Jean-Claude Juncker hade ett gemensamt förberedande möte. (De ska träffas senare i år)..

  Xi:s skötebarn ”BRI” (Belt and Road Initiative) hyllades i mycket varma men litet försiktiga ordalag. Juncker yttrade “We understand that China does not like the expression ‘rivals,’ but it is a compliment describing our shared ambitions.” (“Vi förstår att Kina inte gillar ordformuleringen att EU och Kina är “rivaler” – men detta är bara en komplimang …”). Så yttrar sig politiker som känner världen.

  SVERIGE ÄR ETT SKÄMT.
  CIA-nyheterna i Sveriges television liksom hela det politiska svineri som publiceras i Aftonspyan och Häxpressen är nyheter från avgrunden. Snart – mycket snart – kollapsar emellertid Mordors rike i väster. Var ska alla hjärntvättade och mutade och förljugna politiker och journalister ta vägen? Vårt land är ”dyngfullt” med quislingar. Vad ska vi göra när dollarns kollaps blir verklighet? Stackars, stackars, stackars snälla naiva svenska folk. Vårt land är i spillror. CIA:s femtekolonn har skadat oss oåterkalleligt. Vilken förvirring som väntar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 18. Brage Norin skriver:

  ÄVEN EU STÅR STILLA.
  Jag har multiplicerat alla tolv data för BNP-tillväxten de tolv åren 2007 – 2018 (i stället för att utgå från den genomsnittliga tillväxten på 8,5 % i Kina respektive 2 % i USA). Då blir tillväxten i Kina 169 % medan tillväxten i USA endast blev 21 %. (USA:s tillväxt i min kommentar ovan blev litet för hög eftersom USA:s genomsnittliga tillväxt var något lägre än 2 %).

  Gör man samma beräkning för EU28-länderna under de tolv åren 2007 – 2018 blir tillväxten ännu lägre än USA:s tillväxt (21 %). Den hamnar på 15 %. En så låg tillväxt under en tolvårsperiod betyder att tillväxten i EU har avstannat.

  DATA SKILJER SIG ÅT I OLIKA KÄLLOR MEN SLUTSATSERNA ÄR IDENTISKA.
  Tillväxten i USA och i EU har avstannat – allt medan Kinas ekonomi har exploderat. Kina har ”gått som tåget” medan tillväxten i västvärlden har stannat av. Kinas tillväxt är helt ofattbar. Nästan hälften av världens tillväxt har skett i Kina de senaste tolv åren. Detta faktum är mycket svårt att ta till sig. Även Indien har gått som tåget – nästan lika hög tillväxt som Kina – men denna tillväxt har utgått från en BNP som bara är en fjärdedel av Kinas BNP.

  Det är som om man sätter in 100 kr på banken jämfört med att sätta in 400 kr på banken. Om kapitalet växer med 150 % under en tolvårsperiod så har 100 kr på ett konto vuxit till 250 kronor. Den som satte in 400 kr på kontot kan glädjas över att beloppet har stigit till 1 000 kronor. Tillväxten på det ena kontot var 150 kr medan tillväxten på det andra kontot var 600 kr (fyra gånger mera). Detta förklarar det kinesiska underverket. I storleksordningen halva världens BNP-tillväxt sker i Kina.

  XI JINPINGS BESÖK I EUROPA VAR ETT HISTORISKT GENOMBROTT.
  EU:s politiska ledare har förstått verkligheten. EU har i praktiken redan öppnat handelsportarna österut. EU är på väg att hoppa på tåget – den nya sidenvägen ”BRI”. I verkligheten har detta redan skett. BRI:s viktigaste hamnterminal i norra EU är redan idag Duisburg i Ruhrområdet. EU-ledarnas verbala retorik skiljer sig något från verkligheten men detta är enkelt att förstå. EU balanserar lite försiktigt – djupt oroade för framtiden i USA.

  TACK GODE GUD FÖR TRUMP.
  Man måste ge Trump ”mycket väl godkänt” – MVG. Trump har påskyndat krigarimperiets fall högst avsevärt. Han är en oslagbar galning. Mitt betyg blir MVG-mr (Mycket Väl Godkänt – med råge). Vilken enastående insats han har gjort. I vredesmod kommenderade han sin allierade i EU att ta hand om sina egna ISIS-krigare i Syrien. Vilken spark i skrevet på USA:s politiska femtekolonn i EU. Det var det djävligaste han kunde göra.

  Nu har han erkänt ”Golanhöjderna” som israeliskt territorium. Hela den muslimska världen exploderade av kokande hat. Hela den katolska världen hisnade. Hela den grekisk ortodoxa världen chockades. Ännu ett historiskt ”klavertrump” i kubik. Oj vad jag älskar denna galning.

  NÄR SKA DET SVENSKA HÖNSHUSET VAKNA?
  Svaret är solklart. Vi övar vidare mot fienden i öster. Nya ryska ubåtar i svenska farvatten kommer snart att dyka upp. Nya ryska spioner upptäcks dagligen. ”En svensk tiger” – jag såg dessa varningsskyltar överallt i Boden under min uppväxt. Mästerspionen Enbom fick sitt efterlängtade erkännande – han spärrades in på Långholmen. Oj han var en stor spion. Han fick sin livsdröm uppfylld. En mera nöjd politisk fånge på Långholmen har aldrig funnits. Den sinnesslöa militära staben rös av stolthet – de hade fångat mästerspionen.

  Om en enda rysk soldat hade varit inblandad i någon form av ubåts-kränkning av svenskt territorialvatten hade denna person framträtt offentligt och erkänt sig skyldig. Men CIA har inte lyckats muta någon enda rysk marinsoldat att ljuga. Det är precis som Gorbatjov säger – detta faktum är ett absolut vattentätt bevis. Det var bara Kalle Bildt som såg i syne – naturligtvis på CIA:s uppdrag.

  Att en rysk ubåt körde på grund inne på fisktorget i Karlskrona berodde på rysk Vodka. Danmark har också varit nära att drabbas av en rysk grundstötning. Även denna incident berodde på en kraftigt överberusad rysk kapten. Ryska kaptener gillar vodka – det är bara att acceptera faktum. Grundstötningen djupt inne i farvattnen utanför Karlskrona vittnade om en fyllefest utan like. Vilken baksmälla det blev. Man måste förstå att chocken var total.

  VILKEN TREVLIG DAG DET ÄR IDAG.
  Sverige övar vidare mot fienden i öst. Hönshuset kokar. Soldaterna gör upp eld och har trevligt medan stridsflyget far fram och tillbaka i skyn. Det känns tryggt. Många ungdomar måste nog fundera vad de håller på med. Befälen sitter och planerar på kvällarna. Det känns som uppläggen av älgjakterna under senhösten. Denna kultur är gemytlig. Kanske är vi inte så galna trots allt.

  Friluftsliv är härligt. Jag bara gissar att ”fienden” drar på munnen åt militärövningen här uppe i norr.
  När jag var liten var folk även rädda för turkar. ”Snart kommer dom över Dardanellerna” – hörde jag ofta. Men ännu vanligare var meningen ”Det värsta som finns är inbördes”. De sa inte inbördeskrig utan bara ”inbördes”. ”Turk på burk” var en annan vanlig slogan. När man blir vuxen börjar förståndet långsamt att mogna. Då börjar man fundera över vad vi egentligen höll på med. Under ålderdomen börjar man dra på munnen åt all galenskap.

  MIN BILD AV SVERIGE.
  Det jag ser i den svenska akademin, på dramaten, i riksdagen – det jag ser i massor av invandrartäta stadsdelar i Sverige, det jag ser i Aftonspyan och de nyheter jag ser i TV – allt detta gör mig illamående. Jag ser en svensk variant av ”Gökboet” – ett svenskt sinnessjukhus. Jag ser en framtid som är mycket skrämmande. Jag är i grunden en mycket glad människa och har en sjuk humor. Men verkligheten omkring mig verkar onekligen dyster. Jag ser ett förlorat land. Det är min bild av Sverige.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 19. Rune Winterros. skriver:

  Det var ingen rysk överförfriskad u-båtskapten som gick på grund med u-137 i Karlskrona 1981,
  utan varför U-137 gick på grund, var att den fick order om ifrån den ryska armadan vid inloppet
  till Gåsefjärden i Karlskrona att justera sin position, för att om möjligt kunna fånga in den Torped
  som testades av Torpedverkstaden i Motala. Det var minst tre stycken ryska u-båtar som u-läge
  placerat sig inne i karlskrona, i försök att fånga in den TP 450 som höll på att testas från Torped-
  verkstaden i Motala i saltvatten.

  Gilla

 20. Brage Norin skriver:

  VEM HAR DEN BÄSTA ”GENETISKA MARINA BAKGRUNDEN” FÖR ATT KUNNA BESVARA FRÅGAN OM GRUNDSTÖTNINGEN UTANFÖR KARLSKRONA?

  Jag kollade först sammanställningen av ”Sveriges viceamiraler” på Wikipedia. Där fann jag namnet Gösta Ehrensvärd (1950), ”före detta chef för Sydkustens marindistrikt” – ett intressant genetiskt napp.

  Jag gick tillbaka ett par århundraden och läste om den svenska marina historien. Den 9:e juni 1789 seglade den svenska kungen till Finland, … flera framgångsrika militära sammandrabbningar på land följde. För den svenska flottan gick det sämre. Efter att ha retirerat mot Svensksund blev våra fartyg upphunna av ryssarna. Flottan förlorade 14 fartyg under befäl av Carl August Ehrensvärd den 24 augusti. Aha – mitt första ”gen-napp” verkade lovande.

  Då beslutade jag att fråga min egen fru Katharina Ehrensvärd Norin. Hon har de rätta generna. (Hennes farfar var viceamiralen jag nämnde ovan).

  ”Min älskade fru” inledde jag smickrande – ”använder man ubåtar för att fånga in torpeder?” – frågade jag. ”Är du från vettet” – sa hon. Svaret kom så spontant så jag förstod att de nedärvda marina instinkterna talade.

  Jag är personligen född på ett sofflock i en avlägsen by i Norrbotten, men min farfar drog färjan över sjön ”Holmträsket” som låg nära den gård där jag föddes. Min far hade en roddbåt förlagd i samma sjö. Jag har således också en hel del marint genetiskt material att falla tillbaka på. Jag känner intuitivt på mig att man spionerar bäst på torpeder uppe på land.

  Gilla

 21. Pingback: Har du kontanter för den kommande kraschen | ulsansblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.