Vilken bank i Sverige förlorar mest på CIA och dollarns fall?

Det är något magiskt över dollarn!

Gissa själv vilken bank i Sverige som klarar dollarns fall sämst. Gissa vilken bank som garanterat måste räddas av pensionskapital eller via skattsedeln. Det är i panik som USA nu tvingas överge sina slaktplatser i Afghanistan, i Syrien, i Irak och i Libyen, skriver Brage Norin som är kommentarer under det här inlägget om räven och hönorna – Swedbank.

SAUDIARABIENS VÄGVAL MOT ÖST – FÖRÄNDRAR HELA VÄRLDEN.
År 2017 uppgick landets export till 170 miljarder – medan importen uppgick till 96 miljarder dollar. Detta gav upphov till ett handelsöverskott på hela 74 miljarder dollar.
År 2012 – fem år tidigare – var exporten 674 miljarder dollar och importen 151 miljarder dollar. Detta gav upphov till ett ”grymt” handelsöverskott – över 500 miljarder dollar.

”VAD I BLANKA HELVETET” ÄR FÖRKLARINGEN TILL DETTA?
SVAR – priset på olja och volymen av oljeexporten (i första hand).
SAUDIARABIEN STÅR OCH FALLER MED SIN OLJA. Den våldsamma ökningen av USA:s oljeutvinning har förändrat världen. Alliansen mellan Saudiarabien, Kina och Ryssland innebär landets räddning. Världens största oljeimportör Kina är snabbt på väg att bli världens ”i särklass största” importör. Varenda oljeanalytiker vet detta. Kinas enorma oljebehov limmar samman en ny allians i öster. Ryssland, Kina och Saudiarabien är grundpelarna i denna strategiska ”oljeallians”.

De ofantliga ryska naturgastillgångarna limmar samman Kina och Ryssland ännu starkare. Kina och Ryssland är som enäggstvillingar – de behöver varandra. De passar ihop som hand i handske – på väldigt många sätt. Den ryska björnen och den kinesiska draken har funnit varandra. En större historisk händelse går inte att tänka sig. Den ryska naturgasen är även på väg att knyta samman EU med Ryssland. USA har under många år gjort sitt yttersta för att förhindra detta, men nu har även denna politik slutat med ett totalt fiasko. Tyskland blir transitland för den ryska naturgasen in till EU i norr och Turkiet blir transitland i söder. Detta betyder väldigt mycket för bägge länderna.

PAKISTAN VINNER BINGO. Ytterst få länder har fått vara med om något liknande – landet omfamnas av BÅDE Kina och Saudiarabien. Snacka om ett historiskt ”flyt”. Den nya sidenvägen är ett helt spindelnät som är på väg att binda samman Asien, Europa, Mellanöstern och Afrika. Vägen från Asien mot Mellanöstern och vidare mot Afrika passerar genom Pakistan. Detta är ödets ”fru Fortuna”. Saudiarabiens kronprins hyllades nästan som en Gud i Pakistan och i Indien och i Kina under sin veckolånga konungafärd i öster. Men under veckoslutet hyllades även kronprinsens åldrade fader – Saudiarabiens kung – med samma fantastiska värme när han gjorde ett statsbesök i Egypten. Detta möte skakade om Egypten rejält. Äntligen – äntligen – äntligen – omfamnas även Egyptens folk av äkta vänner – till råga på allt äkta stenrika vänner.

Vilka enorma framtidsplaner som nu ska förverkligas. Bland många gemensamma satsningar ingår ett broprojekt som kommer att förbinda Saudiarabien med Egypten. Detta gigantiska broprojekt skapar en väldigt viktig landförbindelse mellan Saudiarabien och Afrika – av stor strategisk betydelse för handel och ekonomi.

DET ÄR SÅ MÅNGA LÄNDER SOM LÄNGTAR EFTER FRED OCH VÄLSTÅND.

Libyens folk kan snart andas ut efter CIA/NATO:s fasansfulla terror. Rysslands gudabenådade fredsdiplomati har varit avgörande. Egyptens stöd till ”landets räddning” – den libyska generalen Khalifa Haftar – har varit av stor betydelse. Vladimir Putin framstår som en fredens ängel i Libyen. Det är precis på samma sätt i Syrien. Putin betraktas nästan som en gud i landet. Putin kommer med fred. Vladimir Putin älskas av väldigt många folk i Mellanöstern. Vilken fantastisk heder för Rysslands folkkära president.

ÅTER TILL SAUDIARABIEN.
I fjol 2018 hamnar Saudiarabiens handelsöverskott sannolikt nära 200 miljarder dollar – att jämföra med 74 miljarder dollar året innan. Saudiarabiens ekonomi räddas. Detta beror i första hand på samarbetet mellan Saudiarabien, Ryssland och Kina inom oljans område. Saudiarabien är och förblir en av ”THE BIG FOUR” – Kina, Ryssland, Tyskland – och Saudiarabien. Världens alla stora vinstmaskiner drar åt samma håll. Den nya sidenvägen smälter samman hela ”den gamla världen”. Vår planets största sammanhängande landmassa är på väg att återförenas i handeln ännu en gång i historien.

USA:s ENSAMRÄTT ATT TRYCKA DOLLAR ÄR ÖVER.
Detta monopol var sanslöst fördelaktigt för USA. I praktiken köpte landet allt mot betalning i tryckta papper. Detta kunde fortgå så länge det fanns förtroende för dollarn. Men nu är detta förtroende snart över – mycket snart faktiskt. Redan i år 2019 inträffar en förödande händelse som drabbar den ”fria demokratiska världen” i första hand. I särklass mest djävulskt blir det i USA. Ett kokande helvete är oundvikligt.

ALLA NORMALT FUNTADE MÄNNISKOR VILL UNDVIKA DETTA SCENARIO.
Tyvärr är det omöjligt. USA:s totala sönderfall går inte att undvika. USA:s imperium har redan kollapsat. Inga vasallstater vill ställa upp på ännu fler krig. USA har tvingats till reträtt överallt i världen. Många länder ligger i ruiner och miljoner människor ligger i jorden efter CIA/NATO:s ”fredsbevarande insatser” – men folken har överlevt den fasansfulla terrorn. De känner freden i luften. Den sinnessjuka ”fria världens länder” har gjort sitt. De följde Uncle Sam ända fram till gravkanten – vilt hojtande om mänskliga rättigheter hela vägen.

NÄR SKA VI VAKNA?
Vi vaknar inte förrän den andra STORA världsdepressionen är över oss. Då först vaknar vi upp ur vår djupsömn. Tack och lov – vi vaknar med stor sannolikhet upp redan i år 2019.

Helena Palena:  Tänkte just: Va´fan har Saudi att sälja mer än kvinnoförtryck o s v – men så var det ju det här med oljan. Synd att människor far illa i det landet. Och den amerikanska drömmen – var ska den ersättas med? För en ung människa i Sverige t ex som vill ha ett jobb? Det kanske blir ett låglönejobb som au pair i ett kinesiskt hem rentav! 😛

Brage Norin: INOM ETT ENDA ÅR BRAKAR HELVETET LÖS – ÄVEN I SVERIGE.
Varför är det så svårt att se vad som sker mitt framför ögonen?

CIA:s förlust är en politisk mega-katastrof för USA. Försöket att omringa Kina med kärnvapen – med hjälp av norra Koreas ständiga kärnvapenhot – har misslyckats. Hoten ha plötsligt upphört. Norra Korea är inte en amerikansk vasallstat längre. Det är svårt att föreställa sig ett större politiskt misslyckande för CIA än förlusten av norra Korea.

CIA har förlorat sitt väldiga agentnät i Turkiet. Hela Mellanöstern skakade till. Även denna förlust är en politisk mega-katastrof för USA. Försöket att genom en militärkupp störta Erdogan misslyckades. Turkiet är inte en amerikansk vasallstat längre. Förlusten av Turkiet är även en mega-katastrof för NATO. Det handlar om ett amerikanskt misslyckande av ”Guds nåde”.
Förlusten av norra Korea var enorm – men frågan är om inte förlusten av Turkiet var ännu större. Hela Mellanösterns schackbräde förändrades som genom ett blixtnedslag.

CIA HAR FÖRLORAT SAUDIARABIEN!

Denna amerikanska politiska katastrof förändrar i ett slag hela världen. Förlusterna av norra Korea och Turkiet var bägge katastrofala, men att tappa greppet om Saudiarabien var det djävligaste som kunde inträffa. Det globala schackbrädet förändrades på en historisk sekund. Förlusten av Saudiarabien är sista spiken i kistan. Den amerikanska skutan läcker som ett såll. Den är på väg att sjunka.

USA TVINGAS DRA SIG TLLBAKA – IMPERIET HAR KOLLAPSAT.
Det är i panik som USA nu tvingas överge sina slaktplatser i Afghanistan, i Syrien, i Irak och i Libyen. Inga ord kan beskriva hur mycket blod och hur mycket lidande som Mordors rike har skapat i dessa länder. Det djävligaste som tänkas kan ur svenskt perspektiv är det faktum att vårt land ställde upp i NATO:s ”fredsbevarande insatser”. Det gick inget vidare. Överallt där vi deltog i NATO:s kamp för frihet och demokrati ligger länderna i ruiner. Detta är den nakna sanningen inför Gud.

När USA bombar ett stort bröllop i Afghanistan med 75 döda som följd ville Afghanistans president Karzai att USA skulle ersätta de efterlevande ekonomiskt. ”Det är sånt som händer i krig” – blev svaret från USA:s befälhavare. När Obamas dataexperter styr drönare som tog livet av flera barn som samlade ved åt sina föräldrar – teg alla mutade journalister i hela ”den fria världen”. Oändliga rader av vedervärdiga mord har tystats ner – allt för att inte störa husbonden i väst.

VÅRA HJÄRNOR LEVER KVAR I EN VÄRLD SOM INTE EXISTERAR LÄNGRE. När Muhammed bin Salman ”circled the wagons” – gick i försvarsställning mot USA – förändrades världen. Petrodollarns epok är över. Dollarn förlorar sin ställning som världsvaluta. Världens handel kommer att överge dollarn. Nu går det fort. Snart – mycket snart – är lavinen igång.

VILKA BANKER DRABBAS VÄRST?
De som innehar stora kvantiteter av US-bonds drabbas värst. Det är amerikanska statsobligationer som först kollapsar. Det är därför som tyska och japanska storbanker tvingas förklara ”bank holiday” först av alla. Oj, oj, oj – solen går snart ner i väst. Solen går ner även i vårt land.

hllviken: Hur mycket US-bonds har de respektive bankerna i Sverige?

Brage Norin:  Jag nöjer mig med att granska hur det gick förra gången Wall Street var nära att krascha världens ekonomi. Den gången hade även öst drabbats hårt, men idag är öst mycket bättre förberedda på dollarns kollaps – liksom många andra länder i världen. Den kommande kraschen drabbar i första hand USA och de länder som dränkts av US-bonds.

VID FINANSKRISEN 2007 – 2009 FÖLL A-AKTIERNA HOS:
* Swedbank – nästan 90 % (från cirka 250 skr ner till 26,50 skr – botten den 3;e jan 2009)

* Handelsbanken – nästan 55% (från cirka 69 skr ner till 31,75 skr – botten 23:e jan 2009).
Swedbanks aktie nästan utplånades medan Handelsbanken kom undan lindrigt.

JÄMFÖR MED BANKER SOM ÄR DROGADE AV US-BONDS:
Fallet av Danske Banks aktier – cirka 85 % – på grund av finanskrisen
Deutsche Banks aktier föll från cirka 110 Eur till 19 Euro – ett fall på över 80%.

JÄMFÖR MED EUROPAS STÖRSTA PENNINGTVÄTT I ESTLAND:
Danske Bank har det senaste året fallit från 250 dkr till 120 dkr (över 50%).
När krisen nådde Swedbank för en vecka sedan har aktien rasat med 20%.
(19 feb 2019 – 210,80 kr —- 26 feb 2019 – 166,60 kr).

SWEDBANKS DYSTRA HISTORIA.
SvD – näringsliv: 21:a mars 2016: (Jag citerar).
”Fyra toppar har fallit – detta har hänt i Swedbank
Anders Sundström kommer inte att bli omvald som styrelseordförande i Swedbank. Han är därmed den fjärde chefen som avgår sedan banken hamnat i blåsväder för omstridda fastighetsaffärer och misstänkt insiderbrott”.SLUT CITAT

Ja – gissa själv vilken bank i Sverige som klarar dollarns fall sämst. Gissa vilken bank som garanterat måste räddas av pensionskapital eller via skattsedeln. Vad händer när dollarn totalkraschar? Jag bävar. Det värsta av allt – alla verkar blinda.

 

 

 

 

Brage Norin

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Vilken bank i Sverige förlorar mest på CIA och dollarns fall?

 1. Olle Johansson skriver:

  Man kokar fullständigt av vrede när man läser om alla dessa syltryggar! Se bl.a. https://www.expressen.se/dinapengar/notan-om-swedbanks-vd-sparkas-20-miljoner-kronor/

  GRRRRRRRRRRR!!!!!! När skall detta svineri stoppas, och när skall dessa personer skaka galler istället för att skaka av skratt när de flyr fältet?! Med dagens generella löneläge så kan en idiot räkna ut att ingen är värd dessa fantasibelopp, och varje dag bevisar de ju själva sanningshalten i den tesen.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Viveka Strangert, tidigare toppchef i Swedbank, larmade om penningtvätt – men blev utskälld och fick sparken av vd:n Birgitte Bonnesen. Strangert har mer än 17 års erfarenhet av finansvärlden. Eloge till henne!
  Den där Bonnesen! När hon pratar knyter sig hela mitt system! Jag ryser och känner avsky. Kan det vara dialekten eller att man känner att hon vill täcka upp för pyramidspelet som styrs från Wall Street och BIS i Basel?

  Gilla

 3. hllviken skriver:

  Glimrande samtal mellan Gemma O´Doherty och Mads Palsvig; hur ska folken befria sig från bankoket? [1:45 tim]
  Danmark – Irland – Holland samarbetar; ska Sverige haka på?

  Gilla

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Min Mor som var född 1910 sade alltid att Gud straffar! Det har jag väntat på länge men nu ser det ut som tiden är inne!

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  DET ÄR HÅRRESANDE FÖR CIA – SAUDIARABIEN HAR VÄNT SIG ÖSTERUT!!!
  Låt mig bara nämna några häpnadsväckande beslut som förstör nattsömnen för varje CIA-agent i hela världen. Läs och häpna:

  *MEGANYHET 1: Det kinesiska språket introduceras på bred front i Saudiarabien – från saudiska grundskolor till universiteten. Fredagen den 19:e februari 2019 undertecknades beslutet under Mohammed bin Salmans besök i Peking. Den officiella motiveringen är att det ”strategiska partnerskapet” mellan Kina och Saudiarabien måste stärkas på alla nivåer – för att kunna uppfylla ”aspirationerna” hos ländernas politiska ledningar.

  Citat: “Saudi Arabia and China on Friday agreed to include the Chinese language in the curriculum at all stages of education in Saudi schools and universities” – (rapport efter det historiska mötet).

  Vad är det för historiska planer som nämns i rapporter efter mötet? Det handlar om drömmarna ”Saudi Vision 2030” och “BRI” (Belt and Road Initiative). Drömmarna harmonierar nämligen perfekt med varandra. Kina och Saudiarabien har kramat om varandra – och vilken Bamsekram. Länderna samordnar sin politik.

  *MEGANYHET 2: Beijing, Feb 23, 2019, SPA – Det saudiska ministeriet som ansvarar för den muslimska världens viktigaste pilgrimsfärder – “The Ministry of Hajj and Umrah” – tecknade ett samarbetsavtal med den kinesiska telejätten Huawei vid det historiska statsbesöket. Information och kommunikation i samband med dessa jättelika tillställningar är oerhört omfattande – liksom TV-sändningar, rapportering till nätet och teletrafiken via “smart phones”. Det handlar även om viktiga historiska besök I “The Two Holy Mosques”. Detta hisnande samarbetsavtal säger ALLT!!!.

  *MEGANYHET 3: Saudiarabien säljer sin olja mot betalning i Yuan – OBSERVERA – som kan växlas in mot rent fysiskt guld i Kina. Saudiarabien kan därigenom bygga upp landets guldreserv. Landet är dränkt av US-bonds som mycket snart blir värdelösa – men landet kommer snabbt att kunna reparera den ekonomiska smällen tack vare detta oemotståndliga kinesiska erbjudande.

  Jag kan fortsätta med MEGANYHET 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10 – jag lovar. Men de tre meganyheterna ovan får räcka. Tro mig – CIA har förlorat Saudiarabien för gott.

  TACKA FAN för att Saudiarabiens vägval innebär slutet på det amerikanska århundradet. Imperiet har redan kollapsat. Nu är det strax ”Förenta Staterna” som går under. Inom en snar framtid får vi uppleva någonting som vi aldrig upplevt i Homo Sapiens historia. Jordens sista krigarimperium kollapsar. Vi får fred. Vi får världsfred.

  Den nya multipolära världen föds. Födslovärkarna blir svåra, men vad gör väl detta? Vi får äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete på jorden. Oj, oj, oj så ofattbart stort.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Kommentar från Lasse via mejl!

  Saudiarabiens största problem är dess folkförsörjning.
  Under 1900 – talet fram till idag har landets befolkning ökat från en dryg miljon till idag över 30 miljoner.
  Landet kan försörja en dryg miljon med mat men resten måste importeras. Det är lika med de flesta konsument produkter man behöver. Import.
  Befolknings tillväxten i Saudi är en av de högsta i Världen på runt 10 % per år.
  Dessutom arbetar inte befolkningen utan de tjänstgör och lever på staten. Arbeten utförs av ”slavar” från Asien.
  Saudi kommer inom några få år att ha genomgått en revolution som förändrar allt därnere.

  Gilla

 7. Lars Lindeberg skriver:

  Som ni kanske vet så studerade jag Mellan Östern kunskap vid Lunds Universitet mellan 1980-84! Det var ett nytt ämne och kan närmare beskrivas som områdesstudier där allt studerades bl. a, befolkningen!
  För muslimerna betraktades kroppsarbete som mycket låg status, en muslim skulle göra affärer för att räknas! Han skulle vara utvilad så han kunde ha sex med sina 4 fruar plus alla konkubinerna, för det var det mesta som försiggick i huvudet på araben!
  På den tiden försökte regimen också att domesticera beduinerna som annars levde i tält och rände omkring ute i öknen! De var inte bofasta!
  Så på det viset importerades arbetskraften som skulle göra skitjobben, det var muslimer från fattiga grannländer som Turkiet, Pakistan, Egypten osv,
  Allt tjänstefolk var utlänningar i vapenför ålder så en revolution ligger nära till hands och har gjort i 40 år minst!
  Saudiernas bländvita skjortor eller gallebejor får inte bli smutsiga!
  Jag jobbade för SKANSKA i Bagdad och byggde Hotell Rashid och tjänade stora pengar medan de utländska muslimerna hade låga löner men ändå mer än vad de skulle tjänat i sina hemländer.
  Detta var 40 år sedan!
  Saddam var bra för Irak!
  Irak var det land som hade västerniserats mest av alla i området!
  USA är den store Satan! USA har plundrat alla de länder de ”befriat” från allt av värde det kan jämföras med vad det Brittiska imperiet gjorde till alla sin kronkolonier!
  Fortfarande!
  Venezuela är nästa på listan!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Intressant liv! Visst är Venezuela på tur. Men deras största objekt är Iran. Vad händer sen? Blir dom nöjda då? George W Bush den äldre som dog nyligen var en såt vän med Saddam. När man gick in i Saddams palats fick man gå på Georges ansikte bl a som var lagt i mosaik. Torde vara bortbombat nu. Men åter till dollarn och den förmodade kraschen: Vilken bank tror du kommer att drabbas värst i Sverige? Brage Norin ställde en fråga men ingen har gissat. Vilken bank har mest dollaraffärer?

  Gilla

 9. kjellus skriver:

  Kan svaret på frågan vara SEB?

  Gilla

 10. Brage Norin skriver:

  ”GULF COOPERATION COUNCIL” – GCC:

  GCC är en allians mellan sex viktiga länder I Mellanöstern. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten (”UAE”) är kärnan i alliansen. Dessa två länder är ”historiskt sammanväxta” och har en sammanlagd befolkning på cirka 42,5 miljoner (Saudiarabien 33 och UAE 9,4 miljoner). Bägge länderna har en urstark ekonomi. De är synnerligen stenrika. Qatar må vara litet både till ytan och till befolkningens storlek (drygt 2,6 miljoner invånare) men detta pyttelilla land har också en fruktansvärt stor plånbok. (Qatar har varit utstött ur alliansen ett tag, men välkomnas nu tillbaka).

  GCC-LÄNDERNA VALDE TIDIGARE ATT UNDERORDNA SIG HUSBONDEN I VÄST.
  Det är oljan och naturgasen som förklarar den urstarka ekonomin i dessa länder. Men detta är inte hela sanningen. Det finns ytterligare en anledning till att länderna har fred och inte ligger i ruiner – som det oljerika grannlandet Irak. De hade alla knutit banden med USA. Dessa länder har därför skonats från krig, terror och handelssanktioner.

  När Irak hotade att sälja en del av sin olja i Euro bröt helvetet lös. När Libyen hotade att knyta sin oljehandel till en ”guld-dinar” gick det också åt helvetet. Länderna krossades i blod och elände. Hur många barn som mist sina föräldrar eller sina syskon går inte att räkna. Hur många människor som fått fysiska skador och psykiska men för livet på grund av CIA/NATO:s så kallade ”fredsbevarande insatser” är också oräkneligt.

  EN HISTORISK METEORIT HAR SLAGIT NER I MELLANÖSTERN.
  Nyckelstaten Saudiarabien har knutit banden österut. Detta politiska lappkast förändrar i ett slag hela världen. Men detta är inte nog – även Förenade Arabemiraten UAE följer samma väg. Bägge dessa nyckelländer satsar storskaligt och långsiktigt på det ”strategiska samarbetet med Kina”.

  Mohammed bin Salman har satsat våldsamma kapital i oljeraffinaderier i både Pakistan, Indien och Kina. Raffinaderier tar 5 – 7 år att färdigställa och det är mycket ”kapitalintensiva” investeringar.
  De saudiska investeringarna i Ryssland är lika gigantiska. Det handlar om jättesatsningar inom petrokemiska industrier – både i Ryssland och i Kina. Allt är långsiktigt och mycket noga planerat.

  Det kinesiska språket introduceras på bred front i Saudiarabien. Men det är fler länder i Mellanöstern som följer samma väg. Förenade Arabemiraten har nyss beslutat att erbjuda utbildning i det kinesiska språket i 100 ”high schools”. Kinesiska studenter strömmar samtidigt till arabiska språkutbildningar. Allt för att underlätta det långsiktiga samarbetet mellan nationerna.

  Skolor som utbildar ungdomar i kinesisk kultur växer upp som svampar i Afrika och i Mellanöstern. Universitetet i Bahrein startade sitt första ”Confutius Institute” redan 2013. Nu följer flera andra ”GCC-länder” efter. På samma sätt undervisas det I Kina om den arabiska kulturen.

  JÄMFÖR MED DET HELVETE SOM SAMARBETET MED CIA SKAPADE.
  Staterna inom ”Gulf Cooperation Council” var viktiga finansiärer under uppbyggnaden av historiens största legoarmé ISIS i Syrien och Irak. GCC- länderna tvingades följa CIA:s order vare sig de ville eller inte. Qatars politiska ledare har redan berättat i detalj hur detta gick till – vilka krigsmiliser som skulle stödas, hur mycket kapital och till vilka konton det skulle betalas, betalning för krigsutrustning liksom för transportfordon, fältlasarett, bränsledepåer mm, mm, mm – det var en enorm krigsplanering som kostade hundratals miljarder dollar. ALLT var koordinerat av CIA.

  Snälla rara läsare tro mig – ISIS var ett verk av CIA. Det var den legoarmé som skulle föra en amerikansk marionettregim till makten i Bagdad. Hela krigsoperationen slutade i en gigantisk katastrof för CIA – liksom för alla stater som tvingades delta i terrorkriget mot Syrien.

  NÄSTAN ALLA STATER I MELLANÖSTERN ÄR NU PÅ VÄG ATT BRYTA MED MORDORS RIKE.
  Hela världen har förändrats på en historisk sekund. Våra hjärnor kan inte hänga med. Den värld som vi har kvar i våra hjärnor finns inte mera. Dollarn överges i världshandeln – steg för steg. Den mest dramatiska händelse vi kommer att få uppleva under våra liv är mycket nära förestående – dollarns fall. Saudiarabien blev sista spiken i kistan. USA-skutan sjunker. Kasta ut TV:n. De scener vi kommer att få skåda från USA vill ingen se på.

  US-BONDS FALLER FÖRST.
  Det allra värsta som kan inträffa i vårt land är om svenska banker lagrar på sig stora mängder amerikanska statsobligationer – US-bonds – eller andra former av finansiella dasspapper. Det är dessa som faller först. En lavin av bankkollapser är oundviklig. De länder som fastnat i ”bond-fällan” kommer att få svårt att stå för sina ”bank-garantier”. Många banker kommer att tvingas slå igen portarna för gott.

  Fastighetsbubblan kommer att brisera i Sverige. Detta blir en annan ödesdiger konsekvens. Sverige har en ovanligt rakryggad professor som specialiserat sig på bostadspriser i världen. Han publicerade i mars månad 2018 sin uppfattning. Bostadspriserna måste ner 50 % för att harmoniera med lönerna i vårt land (bland annat). När dollarn faller ligger den som är satt i stor skuld illa till
  .
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  APPENDIX: GCC-länderna:
  Saudiarabien – Befolkning: 32,94 miljoner (2017) Världsbanken.
  Förenade Arabemiraten – Befolkning: 9,4 miljoner (2017) Världsbanken.
  Qatar – Befolkning: 2,639 miljoner (2017) Världsbanken.
  Oman – Befolkning: 4,636 miljoner (2017) Världsbanken.
  Kuwait – Befolkning: 4,137 miljoner (2017) Världsbanken.
  Bahrain – Befolkning: 1,493 miljoner (2017) Världsbanken

  Gilla

 11. Brage Norin skriver:

  US DOLLAR IS FALLING DOWN.

  * FUTURISM:com Feb.24, 2019: WARREN BUFFET. The financial oracle Warren Buffett Warns of Upcoming “Megacatastrophe”. ”When such a mega-catastrophe strikes, we will get our share of the losses and they will be big – very big.”

  * CNBC Dec. 17, 2018: RON PAUL. Dr. Ron Paul is a world famous former Republican member of Congress from Texas. He warns – “A 50% correction will spark depression-like conditions that may be ‘worse than 1929’. The scenario is exacerbating Paul’s chief reason behind his bearish call: 2008 financial crisis easy money policies. He contended the Federal Reserve’s quantitative easing has caused the ”biggest bubble in the history of mankind.”

  ”It’s so important to understand the original cause of the problem, and that is the Federal Reserve running up debt and letting politicians spend money,” he added.

  * MagnifyMoney – Jan. 23, 2019: Americans U.S. Credit Card Debt. Wednesday, paid banks $110 billion in credit card interest and fees in 2018, up 13% from the $98 billion in interest paid in 2017, and up 45% over the last five years. We estimate the increase in interest paid in the coming will continue to grow, putting Americans on track to pay over $122 billion in interest in 2019.

  * Bloomberg – Jan. 7, 2019: Housing Bear Who Called 2018 Slowdown Says Worst Yet to Come. James Stack, who predicted the 2008 real estate crash and nailed last year’s housing slowdown with uncanny timing, is back with some bad news for 2019. “Housing could be heading for its worst year since the last housing crash.”

  * The New York Times – Dec. 10, 2018: Are You Ready for the Financial Crisis of 2019? “most of the past year has felt like 1929 all over again”

  * Newsweek – Nov. 17, 2018: AMERICAN HOUSEHOLD DEBT IS NEARLY A TRILLION DOLLARS HIGHER THAN IT WAS BEFORE THE 2008 RECESSION

  * The New York Times – Sept. 12, 2018: The Next Financial Calamity Is Coming. Companies are also loading up on debt. Debt issued by non-financial companies is near its highest levels, as a share of the United States economy, since World War II. Even in the market for the safest corporate bonds, funds have been flowing to the borrowers that have some of the lowest credit ratings — the category known as BBB. Roughly $1.4 trillion of the debt is currently outstanding, making it the largest single piece of the investment-grade corporate bond market, according to Standard & Poor’s.

  * Market Watch – May. 12, 2018: Student debt just hit $1.5 trillion. It stood at about $600 billion 10 years ago. Nearly 20 percent of those loans are already delinquent or in default. That number could balloon to 40 percent by 2023, according to a report by the Brookings Institution.

  NÅ – GER NI ER???
  Behöver jag lägga till mera? Behöver jag lägga till ”US National Debt”? Nej det får räcka. US-dollar is falling down – falling down – falling down // – my fair lady.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja..

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Bra input här från Mia! Ja! Hur kan det komma sig att Browder får ösa galla i vår stats-TV! Redan där blir det skumt! Och våra medier skriver nu angående Nordeas affärer att det är Putin som tvättar svarta pengar! Nä, men så är det ju inte.
  https://www.8dagar.com/2019/02/bocken-browder-i-ortagarden.html

  Gilla

 13. Brage Norin skriver:

  DET ÄR OROSTIDER – VÄRLDEN HÅLLER ANDAN.

  VARNINGARNA DUGGAR TÄTT.
  + Det ekonomiska oraklet Warren Buffet som lyckats skrapa ihop hundratals miljarder dollar på Wall Streets spelkasinon varnar för en ”finansiell megakatastrof”. ”Förlusterna kommer att bli stora – mycket stora” (Futurism.com 24:e feb 2019).

  + Den världskända före detta republikanska kongressledamoten Ron Paul som ansvarar för ”Ron Pauls Institute for Peace and Prosperity” – varnar för ett ekonomiskt haveri i USA som kommer att orsaka en depression som kan bli ”värre än världsdepressionen 1929”. Han skriver att ”Federal Reserve:s” (FED:s) – vanvettiga beslut att trycka pengar rakt ut i luften har skapat ”den största bubblan i mänsklighetens historia” (CNBC 17:e dec 2018).

  + The New York Times rubrik oroar – ”Är du redo för den finansiella krisen 2019”? Jag citerar en kort mening ur artikeln: ”det mesta av året som gått kändes som 1929 – ännu en gång (all over again)” (10:e dec 2018).

  + Newsweek – Nov. 17, 2018: ”De amerikanska hushållens skulder är nästa ETT TUSEN miljarder dollar större än de var strax före finanskraschen 2008”.

  + MagnifyMoney – Jan. 23, 2019: De amerikanska kontokortskulderna rusar upp I skyn. Bara räntorna och transaktions-avgifterna uppgick till ofattbara 110 miljarder dollar år 2018. Året innan uppgick dessa kostnader till 98 miljarder dollar. Enligt analyser kan kostnaderna skena till 122 miljarder dollar i år 2019. Över 60 % av befolkningen har i praktiken inga besparingar – eller så små besparingar att de inte klarar en enda oförutsedd utgift. Två tredjedelar av befolkningen lever från hand i mun. ”Credit Card-bubblan” kan bli den första som briserar.

  + Bloomberg – Jan. 7, 2019: James Stack som träffade mitt I prick om den jättelika bostadsbubblan som sprack i USA 2008 – liksom att huspriserna skulle börja falla det senaste kvartalet 2018 – varnar “Housing could be heading for its worst year since the last housing crash.” Den kommande bostadsbubblan i USA kan bli den största i USA:s historia.

  + The New York Times – Sept. 12, 2018: “Nästa finansiella katastrof kommer – The Next Financial Calamity Is Coming”. Företagens skulder har skenat bortom all kontroll. Till och med företag som klassas som skräp, ”the category known as BBB”, har skuldsatt sig upp över öronen – över ett tusen fyra hundra miljarder dollar enligt en rapport från Standard & Poor’s. Detta är naturligtvis helgalet. Bubblan kommer att spricka mycket snart.

  + Market Watch – May. 12, 2018: Studielånen har passerat över 1,5 trillioner dollar (1 500 miljarder dollar). Redan idag kan inte 20% av ungdomarna betala studielånen. Inom fyra år beräknas 40% inte kunna betala sina studieskulder. Även denna bubbla håller på att spricka.

  + USA:s nationella skuld EXPLODERAR. Trillion efter trillion adderas i snabb takt i konkursboet. I skrivande stund närmar sig ”US-debt Clock” 22,1 trillioner dollar. Det var inte så många år sedan skuldklockan tvingades lägga till en ny siffra – den som var nödvändig för att markera skulden när den passerade över 10 tusen miljarder dollar (10 trillioner). På en historisk sekund har skulden mer än fördubblats. USA handlar på krita så länge världen accepterar dollar som betalning för sina varor. Det är denna epok som nu är på väg mot sitt slut. USA:s monopol på att trycka dollar rakt ut i luften är snart över. USA:s ensamrätt att köpa varor i hela världen och betala med finansiella dasspapper är snart slut.

  LÅT OSS JÄMFÖRA MED RYSSLAND SOM PRESSATS SÅ HÅRT AV VÄSTS HANDELSSANKTIONER.
  INTELLINEWS Berlin March 2, 2019: Rysslands överskott I varuhandeln med omvärlden ökade med hela 20% år 2018 jämfört med året innan 2017. Överskottet hamnade på sensationella 212 miljarder dollar vilket motsvarar cirka 12% av Rysslands BNP. Observera att både ”Russia´s balance of trade” (export – import) liksom ”Russia´s current account surplus” – de handelsdata som även omfattar en serie andra viktiga ekonomiska frågor – har nått nya ryska rekordnivåer. Rysslands ekonomi blomstrar.

  Naturligtvis har oljeprisets återhämtning spelat roll – men det som ingen I väst har hört talas om är att Ryssland har blivit självförsörjande – eller nästan självförsörjande på allt som går att äta – TACK VARE västs så kallade handelssanktioner. Dessa sanktioner var i praktiken det bästa som kunde hända för Ryssland. (Sanktionerna drabbade däremot många nationer i EU som tvingades med i handelskriget).

  DEN RYSKA EKONOMIN FORMLIGEN EXPLODERAR.
  Den historiska alliansen mellan Ryssland och Kina har påskyndats avsevärt av Trumps olika former av handelskrig. Den ömsesidiga handeln skenar i en fart som ingen förväntade sig. Detta betyder väldigt mycket för den ryska – och för den kinesiska ekonomin. Rysslands och Kinas urstarka ekonomier påverkar naturligtvis hela världen. Det investeras som aldrig förr i Asiens historia.

  Den ryska importen av kött och köttrelaterade produkter har fallit med nästan 60% som en direkt följd av USA:s handelssanktioner. Importen har sjunkit från cirka 1,9 miljoner ton till 0,8 miljoner ton på några få år. En stor minskning av importen av mjölk och mjölkrelaterade produkter har skett samtidigt. En hel serie av grönsaker och brödsäd som tidigare importerades har nu omvandlats till exportvaror. Ryssland har på några få år etablerat sig som världens ”Food Super Power”. Ryssland har bland annat blivit världens ledande veteexportör. Det är inte att undra på att Putin erkänt att ”handelskriget är det bästa som någonsin hänt Ryssland”.

  EU står på knä och ber I smyg att den pålitliga ryska naturgasen ska flöda in I Västeuropa. Den billiga ryska naturgasen är av vital betydelse för många EU-länders ekonomi och konkurrenskraft. USA:s erbjudande av flytande naturgas till EU är ett perverst skämt, men av diplomatiska skäl måste EU snällt och vänligt säga – NEJ TACK.

  Kranarna för den ryska naturgasen genom de nya gasnäten som är på väg till Tyskland och Turkiet beräknas öppnas i slutet av året. Det är på samma sätt med megaprojektet ”Power of Siberia” som byggts på rekordtid. Gaskranarna för den ryska gasen till Kina beräknas öppnas 1:a december 2019. Nästan alla värderingsinstitut i västvärlden tvingas uppvärdera Ryssland ekonomiska ”credibility” – oj vad detta måste ha gjort ont.

  SKILLNADERNA MELLAN USA OCH RYSSLAND ÄR STÖRRE ÄN MELLAN SVART OCH VITT.
  Antalet självmord i USA skenar. Antalet som dör i överdoser varje år skenar. Antalet masskjutningar skenar. Kriminaliteten skenar. Antalet så kallade hatgrupper skenar. Skolorna förfaller i hela landet. Landets infrastruktur förfaller – broar, motorvägar, järnvägar, dammar och elnät. Hör och häpna – för tredje året i sträck minskar medellivslängden i USA. Detta är unikt i hela världen.

  Utvecklingen i USA är en katastrof – raka motsatsen till vad som nu sker i öster. I öster börjar folken drömma. I väst har vi slutat drömma. Vi har börjat plågas av mardrömmar. Oron känns i luften.

  DOLLARN FALLER REDAN I ÅR. Kontokortet ”US EXPRESS” har förvandlats till en enkel biljett till ”The Fiscal Cliff” – den finansiella ättestupan. Oj vad vi kommer att stå där och gapa. Vad är det som händer? Stackars alla hjärntvättade människor. Detta var inte vad de hade väntat sig.

  Det politiska skådespel som vi nu bevittnar i USA – Imperiets Svanesång – är en så sjuk teater att ingen psykiatriker i världen har en chans att förklara vad som sker. Gud har gjort dem helgalna – allihop – den ena värre än den andra. Hur kunde det urarta till ett sådant dårhus? Endast den som har sjuk humor kan dra på munnen åt allt elände. Oj, oj, oj – vilket helvete som väntar hela USA:s imperium. I särklass värst blir det naturligtvis i USA.

  SPÄNN FAST SÄKERHETSBÄLTENA – DOLLARN KRASCHAR.
  Ingen normalt funtad människa önskar att dollarns fall ska leda till en andra stor världsdepression. Politiker och ekonomer önskar att dollarns fall ska kunna ske under någorlunda ordnade former. Men alla dessa förhoppningar är förgäves. Det finns ingen återvändo. Ett kokande helvete i USA är oundvikligt. Jordens sista krigarimperium kraschar inte under ordnade former – som det brittiska imperiet.

  Den norska freds- och konfliktforskaren professor Johan Galtung tror att USA omvandlas till en ny militärdiktatur modell Franco-Spanien. Det råder inte den minsta tvekan om att det är just detta som är på väg i USA. Ett militärt maktövertagande är nära förestående. Landets finansiella ”elit” har inget annat val än att försöka inrätta en diktatur där alla obekväma sanningar tystas.

  Det militärindustriella komplexet är med på noterna. Alla krig har ju gått åt helvetet. Alla försök att genom legoarméer fortsätta krigen har också misslyckats. Alla desperata försök att upprätthålla det amerikanska världsherraväldet har kollapsat. Det finns inga reservutgångar. En militär maktkupp i USA är oundviklig. Trump köpte sig en tidsfrist genom att dramatiskt sänka företagsskatterna. Detta gav ett tillfälligt ”andrum” – men nu är förtroendet för dollar mycket nära att brista.

  Det är amerikanska ”bonds” och ”derivat” och olika former av amerikanska skuldväxlar som faller först. Det finns många varianter av finansiella dasspapper som kommer att bli värdelösa. Lavinen av bankkollapser startar någonstans i södra Europa – eller i dess närhet. Bara någon vecka senare faller Deutsche bank och Japans centralbank ”Bank of Japan”. Alla banker som är nerlusade av dasspapper faller först. Några veckor senare står USA i brand. Detta scenario har jag sett i min kristallkula under många år.

  VI ÄR PÅ VÄG MOT VÄRLDSFRED. Detta är ett hisnande historiskt ögonblick för Homo Sapiens. Vi har lärt oss läxan att inte döda varandra. Nu kan vi äntligen börja koncentrera oss på andra ödesfrågor som miljö och klimat. I en värld i krigstillstånd är detta helt omöjligt. I en värld i fred är allt möjligt. Att solen går ner i väst är oundvikligt. Att svåra orostider väntar går inte att undvika – men när stormen har bedarrat går solen upp ännu en gång i väst.

  SE UPP MED BOSTADSBUBBLORNA. Det har redan börjat skaka ordentligt i Australien, New Zeeland, Kanada, USA och United Kingdom. Ett dramatiskt fall av bostadspriserna kommer att svepa fram som en tsunami i väldigt många länder. Tysklands bostadsmarknad drabbas hårt när bland annat Deutsche Bank tvingas slå igen portarna.

  SWEDBANK, NORDEA, … ???
  Hur det går i Sverige återstår att skåda. Vi ligger illa till. Det är inte bara Swedbank som oroar. Även Nordea verkar vara inblandad i mycket omfattande kriminell ekonomisk verksamhet. Banken beklagar sig – vi har varit ”naiva”. Det låter så gulligt. Gissningsvis ligger vi MYCKET illa till.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 14. Brage Norin skriver:

  OJ, OJ, OJ, OJ, OJ, OJ, OJ – IDAG DEN 6:E MARS KOM DÖDSRAPPORTEN.
  USA:s underskott i handeln med omvärlden var 60 miljarder dollar i december månad 2018. OBSERVERA: USA:s export fortsätter att falla månad efter månad efter månad – allt medan importen från Kina slår nya historiska rekord – TROTS DET SÅ KALLADE HANDELSKRIGET.

  Sex månader I STRÄCK – juli till december månad 2018 – har underskottet överstigit 50 miljarder per månad. Vilket sjukt amerikanskt rekord.

  USA:s krasch är mycket nära – 60 miljarder dollar back på en enda månad!!! Det återstår bara att trycka dollar rakt ut i luften så länge som världen accepterar det perversa beteendet. När ska allmänheten fatta att det blir en djävla krasch? Svaret är nog att allmänheten inte fattar förrän dollarn har kollapsat. Då först – kanske – vi vaknar. Jag förstår mig inte på Homo Sapiens hjärna. Jag ger upp. Ord påverkar inte människor.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 15. Pingback: Hur många små lokala bankkontor har Swedbank käkat upp! | Helena Palena

 16. Pingback: Brage Norin: CIA och USDollarns fall 2019 | Filosofens blogg

 17. hllviken skriver:

  Visste ni detta?

  http://tillminne.se/ad/9135292

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Nej! Nu blir jag bestört. Måste iväg. Så sorgligt. Återkommer! RIP Brage! 🙂

  Gilla

 19. Pingback: Vilken bank i Sverige förlorar mest på CIA och dollarns fall? – morganstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.