Eksem i hårbotten och öron! Råd till Mariann: Lindra utifrån! Läk inifrån!

Mjölksyrad koncentrerad vassla. Kossor kan!

Mjölksyrad koncentrerad vassla. Kossor kan!

I mitt inlägg Så undviker du cancer ställer Mariann den här frågan i en kommentar.

Hur skulle du säga att man kan läka sig inifrån? jag har inte använt köpeshampo på flera år, använt äggula och naturschampo-hemgjord. Äter lchf sedan 6 år, men det enda som inte vill ge sig är mitt exem i hårbotten och öron.

Kroppen rensar ju ut slagg och annat som den inte vill ha genom njurar, lever och huden. Har du testat att badda med bikarbonat och vatten? Prova det. Om inte utrensningen fungerar så valsarna gifterna, bla urinsyra, runt i kroppen och fastnar i bindväven o s v och skapar inflammationer. Ditt eksem kan vara tecken på det.

Du kan ha en obalans i hudens surhetsgrad (pH). För att näringen ska komma till nytta i hårrötterna krävs att man har en väl fungerande ämnesomsättning. Det kan löna sig att stödja leverns och njurarnas arbete. Klarar dom inte av uppgiften, tar dom hjälp av kroppens största utrensningsorgan, huden. Speciellt utsatt är den tunna huden i hårbotten. Hårstråets rötter har kontakt med blodkärlen som förser dom med näring och syre men även saker som irriterar. Vid nedsatt funktion samlas slaggprodukterna i bindväven strax under huden. Där börjar dom så småningom irritera, och klåda och andra problem uppstår. Det kan också vara långvarig stress som kommer ut den vägen och förvärrar.

Testa att boota om kroppen som man gör med en dator genom att fasta eller göra en tarmrening. Öronen skulle jag smörja med salva gjord på bivax och ringblomma. Jag gör även en salva på rölleka som lindrat en bekants klåda i hårbotten. Häll 1 msk Molkosan i ett glas vatten då och då och drick. Molkosan stödjer njurarnas arbete och reglerar kroppens pH. Ta 1 tsk Svenskdroppar i ett glas vatten morgon och kväll under en månad. Finns på Hälsokosten. Du kan även skölja håret med 1/2 dl Molkosan till 1 dl vatten. Droppa i 5 droppar lavendel och 10 droppar Tea Tree. Låt blandningen verka i hårbotten i 30 minuter. Tvätta sedan med ett milt shampo. Gör detta 1-3 ggr per vecka under minst en månad.

Koka te på björk, åkerfräken, rölleka och gullris. Ta 2 nypor av åkerfräken och koka med 3 dl vatten sakta i 20 minuter. Dra kastrullen från värmen och lägg i 2 nypor av resterande örtblandning. Låt det hela dra i fem minuter. Drick tre koppar per dag under en månad.

Tror inte på någon särskild diet. 5:2 är dock mycket bra och det bästa med LCHF är det riktiga fettet. Vi äter för mycket och vi är gjorda för att svälta mellan varven. Man ska äta det man skulle kunna hitta i naturen: animaliskt fett, fisk, nötter, frukt och grönt o s v. Så rent som möjligt med andra ord. Fet mjölk och smör. Lightfetter är mycket dåligt för kroppen. Nu när våren kommer ta till vara den underbara brännässlan och gör en infusion på dom späda topparna. Då får du en riktig mineralboost. Ät maskrosblad som driver galla vilket borgar för en förbättrad matsmältning vilket i sin tur är enda villkoret för att en kropp ska må bra = Få en blommande tarmflora. Man kan alltså bara läka på riktigt inifrån, och som sagt bara lindra utifrån.

Brännässlan är en mycket nyttig växt!

Brännässlan är en mycket nyttig växt!

intressant resistenta bakterier Svd dn dn dn

…….

 

Detta inlägg publicerades i Tips!, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Eksem i hårbotten och öron! Råd till Mariann: Lindra utifrån! Läk inifrån!

 1. Antonia skriver:

  Det ser lite annorlunda ut på din blogg. Vårstädning? Ja. det behöver man göra det också.

  Tack och lov har jag aldrig sådana problem. Jag har inga allergier, förutom att i år har mitt öga börjar tåras så fort jag går ut. Inte så bra så klart.

  Jag har en kund som hade eksem i 15-20 år kanske tom längre. Såg inte alls trevligt ut. Hon hade provat det mesta har hon berättat. Sen när hon kom på en behandling nyligen var allt borta. Allt, helt plötsligt kunde man se hennes ögonbryn också. Jag frågade vad har hänt. Hon sa att hon märkte att eksemen blev bättre när hon åt banan. Så hon äter en banan om dan, och har läkt ut helt och hållet.
  Den innehåller en hel del vitaminer och andra ämnen så något av dem hjälpte henne tydligen.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Intressant! Bananer är mycket nyttiga (om man tänker bort all besprutning). Man kan gnugga insidan på skalet mot tänder så blir dom vitare. En mogen banan med bruna pricka på skalet är bra mot tumörer. Dessa bananer kastar folk och så äter man istället gulgröna och omogna! Världen är verkligen upp och ner!
  Många med eksem har för lite fettsyror i kroppen. Men det får bli ett annat kapitel. 🙂

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag gillar ju också bananer med bruna fläckar på. Förr kunde man köpa sånt men inte idag. 🙂

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  I min affär finns ofta såna bananer till halva priset. Såna köper jag! Man kan ju göra som man gör i USA: Baka banankaka!

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Jag måste skippa kakor nu. Snart dags för min fasta. 🙂

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Skönt med fasta. Tog en sväng på 11 dagar för några veckor sedan. 🙂

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Jag är lite sent ute. Ibland är det svårt att ta sig i kragen.
  Dessutom har jag burnings tunga och den blir inte bättre under fastan utan sämre.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Oj! Ska se om jag har någon bot mot det. Smakar det metall också?

  Gilla

 9. Maja Dacke skriver:

  Bananer! Gröna bananer … går det inte lika bra med sell… en sälgkvist? Jag har aldrig förstått hur folk kan äta gröna bananer. Som att gnaga på en gren eller nåt. Såklart att bananer ska vara gula och helst prickiga eller brunfärgade. Annars smakar – doftar – de inte som banan ska. Och de ska vara äkta Krav / Fair Trade. Jag minns min barndoms bananer och kan ibland känna samma doft och smak men …

  Jo, det är skillnad på bananer. En väninna från förr var allergisk (chockallergisk!) mot bananer tills hon märkte att hon kunde äta Krav-bananer. Det var gifterna hon var allergisk mot, inte bananerna!

  Bananer innehåller en hel del kalium – är ju bra. Men också stärkelse/socker – utom möjligen de gröna. Och därför kan man använda bananer som sötningsmedel. En gång gjorde jag bananöl av övermogna … men har glömt receptet. Ibland gör jag idag bananglass med vispgrädde …

  Banankaka? Med en massa socker i? Är det tillrådligt, Helena, att föreslå ett kakmonster att baka en sådan? Jag bara frågar. Alla som gillar och dagligen äter kaka (och ofta annat sött) är sockerberoende. Och mår inte alls bra när de t ex fastar. Sedan beror det väl på vad var och en menar med fasta … och en massa annat.

  Rensa kroppen borde man göra lite då och då och undvika att stoppa i den det som behöver rensas ut men … Ibland undrar jag vad vi alla håller på med och om det har någon som helst betydelse. Jag ser ut på det som borde varit en klar och blå himmel men nästan varje dag mer liknar en yta att spela luffarschack på … tills allt flutit ut till ett fluffigt täcke …

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Maja: Dadlar innehåller också kalium. Älskar dadlar. Har just varit på Teneriffa och ätit bananer med mycket sol i. Vilken skillnad på frukt och grönsaker som fått mycket sol. Annat det än med plasttomater från Holland. Bananer innehåller mycket sött. Hade en vän som alltid sötade sina svampstuvningar med bananer. Klart man kan käka sockerkaka mellan varven. Men bara om man tillför vetemjölet kli och havregreyn. Annars blir det lätt döden i grytan. Djur och människor gillar fett och sött. Men det måste vara med måtta.

  Fasta är när man bara dricker under några dagar. Tror att det enda man kan göra i denna sjuka värld är att se om sitt eget skepp. Lyssna till celler och bakterier och vad dom gillar. Himlen ja, kanske den är full med chemtrails. Då brukar det likna luffarschack. Finns ingen hejd på vad idioterna – dom onda – ställer till med. Usch!

  Gilla

 11. Rune skriver:

  Min yngste son var för några veckor sedan i Uganda. Maten de bjöds på var mestadels ångkokt banan. Näringsrik mat men lite enformigt tyckte han.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Rune: Där ser man. Men folk som lever kvar i byarna i Afrika utan så mycket kontakt med väst har inte våra sjukdomar. De äter mycket fibrer. Dyngar runt ett 1/2 kg varje dag. När dom flyttar till England eller USA blir dom också sjuka med maten som finns på hyllorna där (går på toa var 3:e dag och gör små kluttar). Allt gift valsar runt i kroppen med andra ord. Herregud!

  Gilla

 13. Mariann skriver:

  Tack för utförligt svar 🙂
  Jag har under många år (minst 15) ätit rent och giftfritt, ja alltså så gott det nu ändå går. Köpt krav alltid osv.
  Inte använt kemiska medel på kroppen heller under säkert 6 år. Inget spannmål alls under lika lång tid.
  Använt mjölksyrat osv, angripit candida osv osv, så jag har gjort mina försök, men inget har lyckats. Drack nässelte under flera månder, och inget kaffe. Provat MSM, candida kost.
  ätit 5:2 kortare tid och18:6 under flera månder. Inga mejerier under längre tid. osv osv.
  Det sitter som fasgjutet mitt exem.

  Om jag alltså ska läka inifrån så tolkar jag det som att dina råd som inbegriper intag av Molkosan, svenskdroppar (har jag faktiskt haft under en viss tid också) och detta örtteblandning är det som läker/botar.
  Läste för säkert 15 år sedan Hälsa ur Guds apotek och det var då jag drack te och svenskdroppar, hände ingenting med mitt exem då.

  //Mariann

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Mariann: Det kanske är stress som kryper ut. Har du testat salva på bivax och någon ört? Väldigt bra. Har du testat bikarbonat på huden. Eller Molkosan. Det skulle jag göra. Lite massage på hårbotten är inte heller fel. Förresten torrborsta hela kroppen. Det är det syresatta blodet som ska fram. Har du fastat? Hur man tänker har också inverkan på hur man mår. Man ska driva galla. Det ger bra ämnesomsättning. 😛

  Drick kaffe! Drick vin! Och framförallt ät riktigt fett. Alltså smör och grädde. Släng bort alla lightprodukter. Det är förmodligen något strul med dina fettsyror i kroppen.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Fråga från Gullan via mejl: ”Vad kan man göra för att bota eksem som kommer då och då på olika ställen på kroppen. Just nu på baken (skinkorna). Vad är Molkosan. Kan man dricka det varje dag eller?”

  Eksem är en allergisk reaktion som kommer när det råder obalans mellan antikropparna och dom ämnen som kroppen uppfattar som främmande. Kroppen frigör då för mycket försvarsämnen, t ex histamin, och det blir en allergisk reaktion som kan visa sig i organ, leder, slemhinnor eller på huden i form av eksem. Vid eksem är kalkhalten ofta för låg, vilket i sin tur kan bero på en obalans i njurarnas reningssystem. Köp kalkpulver från phbalans.se och drick några veckor. Eller ta Urticalcin -brännässelkalk – som stödjer njurarna. Ta 10 tabletter tre gånger per dag.

  Molkosan är vassla. Vassla får man när man gör ost – man har löpe i mjölken och så delar den sig i ostmassa och vassla. Det kan man badda på eksemet eller dricka. Helt ofarligt. Badda med det eller med bikarbonat upplöst i vatten. Har en väninna som fick bort ett stort psoriasis-sår på ena foten genom baddning. Bikarbonat skänker syre till cellerna.

  Eftersom du har en obalans som valsar runt i kroppen skulle jag även en testa en kur på tre veckor med gurkmeja (tar bort inflammationer i kroppen).
  Bada gärna med grovsalt i vattnet för att eliminera risken att få in bakterier och svamp i eksemet.
  Sitter du mycket framför datorn t ex är det kanske dags att stå upp. Förhoppningsvis har du underbyxor i bomull och inte syntet.

  https://parnassen.wordpress.com/2013/11/06/gurkmeja-stoppar-inflammationen-bra-mot-cancer/

  Gilla

 16. Pingback: Vive la Nässla och Maskros! LINDRA utifrån men LÄKA inifrån! | Helena Palena

 17. CastoroPollux skriver:

  Själv bärare av eksem innan jag ens kunde sitta eller gå har inget gjort sådan succé som äkta äppelcidervinäger på såren, klådan, irritationerna, de röda knottrorna. Tyvärr möttes vi först i vuxen ålder annars hade jag sluppit kilovis av kortison.

  MEN man måste blöta bomull och låta det ligga på så länge som möjligt för att huden ska ta upp den bakteriedödande och inflammationshämmande verkan. Det räcker att späda med 50 % vatten för att fungera och inte bli så uttorkande som alsolspriten blir på hud. Vikten ligger vid att det alltså att det går på djupet i huden och når de angripna och isolerade områdena. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av om eller hur det kommer påverka håret men förhoppningsvis blir det tillfälligt.

  Nuförtiden blöts alla plåster med äppelcidervinägern innan det appliceras.. Failsafe…

  Äppelcidern kan svida och det är ett gott tecken och värt den lilla plågan med tanke på att den har som sjukdomen ett slut.

  Köp Kung Markattas på hälsokosten, inte alls dyrt med tanke på att det spädes.. Tyvärr kan eller vågar jag inte rekommendera affärernas surrogat.

  Någon annan skrev att de tålde ekologiskt frukt men inte konventionell. Det är min erfarenhet över hela spektret av livsmedel.. Innehållet av giftrester, antimögelmedel (mjöl) trots allt godkänt av livsmedelsverket in spe är inte särskilt livsdugligt och absolut inget livsmedel utan en garant för vår kulturs död.. En hämsko och en snara om foten så att vi inte blir för pigga och demonstrations- och protest-villiga… Samtidigt som det gigantiska svalget lönsamheten får stå monsterlik i anslutning till våra torg och marknadsplatser.

  Vi ska överlag framstå som ganska vissna blommor i den rabatt som vår värld anser ska motsvara våra förväntningar.. Jämför det med offren för framgångarnas styvmödrar och fosterpappor i OS… Det är en avgrund mellan idealen, drömmarna och den kostbara verkligheten..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.