Putin & Co överger dollarn! Ryska imperiet säljer olja ! USA måste köpa!

Natural gas transit pipelines through UkrainePipelines genom Ukraina. Detta är makt. Detta är Ryssland. 10,5 miljoner fat olja om dagen samt all den gas dom har – det är verklig makt för dom har ett överflöd att sälja. De flesta länder har inget att sälja, som USA som också har en stor produktion men dom behöver ändå importera runt 10 miljoner fat olja per dygn. USA innehar med andra ord ingen maktposition. Så frågan är om ekonomiska sanktioner kan förhala Rysslands brutala produktionstillväxt? Nej! Ryssland är världens största oljeproducent och har varit så ganska länge nu.

– Det här kommer inte som en nyhet för mig utan jag har studerat deras militära struktur under mycket lång tid, säger en god vän (Mr Lai) till mig som forskat i oljegrafer och börser under lång tid.

USA Hangarkryssare

– Min slutsats efter dessa studier är att USA gör samma misstag som det gamla Rom gjorde – man sprider ut sina trupper på ett sätt som är totalt oförsvarligt ur flera synvinklar. De gamla strategierna har alltid varit att kraftsamla inte att sprida sig, men den stora dumhet USA gjort är att det här med deras bassystem och krigsmarin kostar för mycket till liten nytta. Att hålla sig med ett dussin (idag 11) hangarkryssare kostar enorma summor även om fem av dom ligger på varv för flerårig översyn och uppgradering, säger Mr Lai.

Gerald Ford på G!

Gerald Ford på G!

Här jobbar mer än 70 000 anställda militär och civila med att hålla flottan seglande. Man ska snart sjösätta det nyaste skeppet som kostar fantastiskt mycket pengar. Gerald Ford heter detta mästerverk som kommer i sjön snart, enligt Mr Lai.

USA:s problem med sin enorma krigsmakt är att den är för dyr, för komplicerad och kostar alldeles för mycket pengar man inte längre har. När nu Kina, Ryssland, Iran, Sydafrika, Brasilien, Indien m fl länder går över till att handla med varandra utan dollar då faller USA igenom mycket snabbt. De har då två alternativ – göra som Sovjetunionen falla ihop utan krig eller som Hitlers Tyskland vilket var enormt skuldsatt 1939,  anfalla och kriga till the bitter end, säger Mr Lai.

USAs skattebetalare betalar Pentagon 170 billion dollars  för att ockupera hela planeten! Här en artikel som borde spridas så mycket som möjligt.

 Ett mejl från Jan Ola Gustavsson passar in i sammanhanget: ”Det är detta projekt som flera svenska politiker stöttar, inte minst den värste av dem, Carl Bildt med sitt mångåriga mullvadande i Trilaterala Commissionen och Bilderberggruppen. Kolla medlemsmatriklarna i dessa organisationer så får ni se! Det är egentligen en skam att kalla Sverige en ”representativ demokrati” då huvuddelen av våra rikspolitiker antingen arbetar aktivt för den nya världsordningen eller inte har en aning om vad som pågår. Massmedia är munkavlad för att hålla ”the Sheeple” okunniga om vad som sker i det som synes ske, vilket gör att sabotaget mot frihet och demokrati tyvärr kan pågå störningsfritt.

Det är inte fel att påminna sig om det antika romerska ordspråket: Praeparatus supervivet – Den förberedde överlever”. Ett liknande ordspråk finns i Bibeln, Ordspråksboken 22:3, 1917 års övers. -” Den kloke ser faran och söker skydd; men de fåkunniga (okunniga, enfaldiga) löpa åstad (springer vidare) och få plikta därför (drabbas av faran)”.

Alltmer av sådant som sker bara i Sverige med mygel, korruption och beslutsfattande utan befolkningens vetskap gör att den som vill klara sig hyfsat numera måste dels lita på sitt eget omdöme och sin egen förmåga att tänka, samt att framför allt söka kunskap utanför våra vanligaste media, men med vaket och granskande sinne, ungefär som Paulus sa vid ett tillfälle: -”Jag prövar allt men behåller det goda” konkluderar Jan Ola Gustavsson.

Sens moral från mig: Maud Olofsson och Nuon säger väl allt!

 P.S. Enligt uppgift är Michelle Obama i Kina. Vad gör hon där? Ingen som vet. Kanske ett desperat  försök att rädda USA-imperiet genom kvinnlig list. D.S.

intressant dn dn svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Putin & Co överger dollarn! Ryska imperiet säljer olja ! USA måste köpa!

 1. Stig Palm skriver:

  Svårt att angripa terrorister med hangarfartyg och dess utrustning. Ska vi tro historien faller alla imperier.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Säkert! Men Ryssland har trumf på hand. Behöver man inte vara särskilt smart för att fatta! Men, ovanpå alltihopa som vi ser sker något annat. 😛

  Angripa terrorister! Vad menar du? Menar du dom som sponsrats av Georg Soros för att att göra upproret i Kiev.

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  ”Det är egentligen en skam att kalla Sverige en ”representativ demokrati” då huvuddelen av våra rikspolitiker antingen arbetar aktivt för den nya världsordningen eller inte har en aning om vad som pågår.”

  Dom flesta har nog ingen aning om vad som pågår – tror jag.

  Gilla

 4. Evert Larsson skriver:

  ”göra som Sovjetunionen falla ihop utan krig eller som Hitlers Tyskland vilket var enormt skuldsatt 1939, anfalla och kriga till the bitter end, säger Mr Lai.”

  Eftersom USA står för 2/3 av världens militärutgifter och är styrd av en finanselit var system håller på att bryta samman talar tyvärr i en negativ för att USA skall fortsätta på den inslagna linjen.

  Tysklands enorma skuldsättning 1939 säger du, det var något nytt för mig, betyder inte det att det var gäldenärerna som drev hans krig, bakom draperierna?

  Gilla

 5. Two Different Shoes On skriver:

  Att USA är bankrutt vet de flesta. Om sedan andra länder lämnar dollarn till fördel för andra valutor så är det slutet för ”the land of the free”.

  Gilla

 6. wowacwejman skriver:

  Michelle är i Kina som gisslan.

  Gilla

 7. Fritjof skriver:

  Du har förmodligen helt rätt. Som svensk vill jag bara säga att det är hemskt att se hur insnöade folk runt om mig är. De flesta kommer aldrig att förstå. Det enda man kan göra är att se om sitt eget hus och försöka upplysa de som det finns hopp för.

  Evert, är det en retorisk fråga angående Tyskland 1939? Warburgbanken som grundades av sonen (eller sonsonen) till en av federal reserves grundare och I G Farben bör du annars snarast kolla upp så ser du att det var några som tjänade ohyggliga summor på Tysklands upprustning.

  Gilla

 8. anders skriver:

  En konspiration mot konspirationen?
  http://en.g20russia.ru/news/20130905/782407860.html

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Josef: Du har rätt! De flesta har ingen aning. Men när hungern sliter i magen då är det för sent.

  Evert: ”Tysklands enorma skuldsättning 1939 säger du, det var något nytt för mig, betyder inte det att det var gäldenärerna som drev hans krig, bakom draperierna?”
  Så var det nog.

  Two different: Man kommer inte att släppa godispåsen utan vidare. Det ska bli inressant att se hur det slutar. Men plundringen av oss pågår hela tiden utan att vi märker det. Jo, jag ser.

  Fritjof: Inte kul att det finns en sån duperad massa. Och att det är så lätt. Men å andra sidan styr dom ju röksignalerna.

  Anders: Det är meningen att vi ska vara förvirrade. Vi ska inte kunna ske. Man kan bara ana vad som pågår. Denna BRICs grej är ju bra men får dom hållas. Människorna på bilden är ju politiker. Finanseliten är något annat. Säger det som hände med Khadaffi när han startade gulddinaren. Libyen var ett välmående land. Nu en ruin sen väst gjort sitt.

  Gilla

 10. mariatomova13 skriver:

  Stoppa gasen till EU, Putin. Så slutar de kriga. Och får fredliga tankar i hufvet!

  Gilla

 11. Evert Larsson skriver:

  Det ekonomiska uppbygget i Tyskland grundade sig inte på privata banklån, utan skuldfria pengar, hade Tyskland någon anledning att överge detta framgångsrika projekt, troligtvis inte. Hittade IG-farben och det internationell kapitalet som utlovat ekonomiskt krig mot tyskland redan1933 sätt att via handelsbalansen skuldsätta Tyskland. Så kan det naturligtvis vara, men frågan är då hur stor var skulden sett till Tysklands BNP. Hur ser den relationen ut om man lägger upp den mot tagens skuldsättning.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Evert Larsson: Ja, Hitler skapade egna skuldfria pengar och byggde upp Tyskland. Det kan vilken nation göra när som helst. Varför ska suveräna nationer låna pengar av privata banker. De skapar ju ändå pengarna ur luft. Det kan väl vilken land som helst göra själv. Men, vi måste vara med i BIS och ränteslaveriet så en elit får sko sig. Sorgligt men sant. Kennedy tänkte också skapa skuldfria pengar. Han utfärdade till och med en act men sen var det finito.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  En kommentar från Gabriel Vax under ett inlägg på Facebook av Pär Ström: ”I USA äger privata intressen både riksbanken och alla andra banker. Amerikanen blir dubbelt skinnad när de ska låna sin egen valuta. Putin gjorde rent hus, satte en oligark bakom lås och bom, kraftigt beskattade de andra och DESSUTOM använde deras pengar att ta tillbaks bankmakten. Idag har USA inofficiellt världens högsta stadsskuld, Ryssarnas är helt obefintlig och är DESSUTOM världens största oljeexportör. Tror du inte att det är där skon klämmer kanske med tanke på det nya handelsavtalet mellan USA och EU som dök upp som en gubbe ur lådan lägligt till krimkrisen, att man blörjar tappa greppet helt enkelt?

  http://www.bloomberg.com/news/2013-04-08/putin-squeezing-out-ubs-to-deutsche-bank-using-oligarchs.html

  Gilla

 14. Pingback: GOD OCH INTRESSANT FORTSÄTTNING AV 2014 ! | LIVETS BLOGG

 15. Helena Palena skriver:

  Lite mer från mr Lai angående oljan:De uppgifter som finns är de jag gett men nu handlar det inte om statlig politik utan om företag och dess affärer. De stora oljebolagen har sina kanaler och även ett land som Angola levererar till USA men vem vet varifrån med exakthet ett fartygs last kommer från. Företag köper och säljer där de får bäst betalt men oljan från Irak den går nog till stora delar österut mot Indien Kina osv. Detta gör även Irans och Saudis olja. Hur det är med exporten från Libyen det vet jag inte men om vi ser historiskt på den så gick mycket till Italien och även till andra syd Europeiska länder liksom det gör från Algeriet.

  USA producerar inte olja så de är självförsörjande – de producerar ungefär ½ av vad de behöver men sedan har de en stor produktion av gas men den går inte att exportera utan att konverteras till LNG vilket betyder flytande naturgas som är 250 grader kall. De saknar hamnar fabriker fartyg och allt annat som hör till denna bransch som idag styrs leds av Qatars bolag.

  Energi och olja är makt
  Men enbart den som har olja till försäljning har denna makt och det har inte USA eller hela Nordamerika för den delen. Det lilla Kanada och Mexico kan sälja till andra kontinenter är småsmulor. Utan Alaska skulle hela den Nordamerikanska västra kontinent delen lida av enorm bränslebrist då det system av pipelines som skickar runt olja och gas i USA inte är utbyggt där. Alaskas produktion faller också nu väldigt mycket år för år på samma sätt som den gör i Nordsjön där England nu blivit ett importland igen.

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  ”Ja, Hitler skapade egna skuldfria pengar och byggde upp Tyskland. Det kan vilken nation göra när som helst. Varför ska suveräna nationer låna pengar av privata banker. De skapar ju ändå pengarna ur luft. Det kan väl vilken land som helst göra själv.”

  Jo… – Helena – Tyskland gick från i princip total nationell ekonomisk kollaps 1933 – p g a banksters högt räntebärande LuftPengar under mååånga år därföre – med bl a påföljden skyhög arbetslöshet – till den starkaste nationella ekonomin i Europa – och på bara futtiga FYRA (4) år ! Mer om det här i sak på sidorna 222-24 i boken Bankerna & Skuldnätet av Ellen Hodgson Brown.

  Att detta kunde ske och så snabbt – byggde på att Tyskland från 1933 och till krigsslutet producerade sin egna räntefria pengar. Detta är ett väl dolt faktum i de allra flesta historiebeskrivande skolböcker – och ej minst i alla nationalekonomiutbildningars traditionella läroböcker, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  1933 var D-marken den sämst värderade valutan i Europa – och några få år senare de högst värderade – och förblev så till krigsslutet

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Anders: Nej, nog ingen hypotes. Att Sovjet ”fick” falla har nog att göra med att det inte fanns mer att ta. Folk var sjuka och utmattade. Sovjet fick in mer i skatt på vodkaförsäljningen än på arbete. Säger nog allt.

  ”It is extremely naïve to believe that Communist Russia just suddenly «went away.» Rather, the post-Reagan opening up of the USSR was simply the opportunity for its ruling oligarchs to clean up and get much wealthier – just as the banksters have done in the West, and just as China has also done. Coordination and planning, with the infiltrated West, never stopped. In fact, it only increased. The White House might now be painted red, Communist (satanic) red, as the more apropos color. – See more at: http://henrymakow.com/2014/03/Elites-Colluding-to-Start-Nuclear-War.html#sthash.TsZTkPJ4.dpuf

  Gilla

 19. Pingback: Putin & Co överger dollarn! | Konkursverket.se

 20. Helena,

  There is a practical solution to the crisis which exists because of:-

  A. Reliance on a currency ( the dollar), which is the world’s reserve currency ( fiat money) back by nothing but the strangle hold which determines that countries must buy oil in dollars – or – suffer demise like Iraq or Libya for not marching to the US dictates and tune.

  B. In light of A above, the world could move to a pool or basket of currencies joined together, which serves as an alternate global currency as ‘global reserve currency’. The world is able to do this.

  C. Once the reality of a currency ( the US dollar) being ‘fiat money’ really hits the world – then we have to take refuge under solution B above.

  Sadly, there will be militarism and wars ( just as in Afghanistan, Libya, Syria and soon to come – Iran) before the world settles down to implementing rational solutions.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Courtenay: We will see about war in Iran. Maybe it´s out of fashion with war. Maybe we live in a new world. The war is going on with currencies instead right now and all of the time.

  ”What if Russia Dumped U.S. Debt?: How Putin Plans to Break America
  To strike back at the United States, Russia doesn’t need to use tanks and missiles. It just needs start a domino effect on U.S. Treasury sales. And there are now some indications that this is exactly what Putin may be up to.”

  http://email.angelnexus.com/hostedemail/email.htm?CID=19685584544&ch=3660A52D27DEC0ECC5BF0E00623337A8&h=fd97b81079970eec7332f1f73646774c&ei=sYKbMrLWN

  Gilla

 22. elina skriver:

  Fru Obama passar på att se världen med andras pengar.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Elina: Så enkelt kan det faktiskt vara. Snart är dom ute ur Vita Huset. Bäst att passa på! 😛

  Gilla

 24. Percy skriver:

  Mitt namn är Percy … Jag äger en legitim lån företag som jag startade för några år tillbaka ..
  I detta företag ger vi ut lån med 3% ränta till våra kunder som är villiga att betala tillbaka i några år ..
  Är du intresserad av att söka någon av lånet nedan så vänligen skicka ett mail till mrpercy221@gmail.com eller kontakta oss på 447.024.023.697 att tillämpa snabbt!
      Vi ger erbjudande;
  * Kommersiella lån ..
  * Personliga lån ..
  * Business lån ..
  * Investeringar Lån ..
  * Utveckling lån ..
  * Förvärv Lån ..
  * Konstruktion lån ..
  * Auto lån ..
  * Skuldkonsolidering lån ..
  * Internationella Lån ..
  * Studielån och mycket mer
    Ansök nu och få ditt lån inom 48hours .. Missa inte!!
       Vi väntar på din post …

  Gilla

 25. Fairy tales, truth and reality ( reflections on the world in which we live).
  In this life, we can choose to believe in fairy tales – or – we can examine hard facts and reality:-
  A. We can start with a statement from George Kennan, who was the architect of the “cold war” on the US side and consider what he said:-

  “Were the Soviet Union to sink tomorrow under the waters of the ocean, the American military-industrial establishment would have to go on, substantially unchanged, until some other adversary could be invented. Anything else would be an unacceptable shock to the American economy.”
  ― George F. Kennan

  N.B. at the highest level we are being told in very clear language that the US economy needs war to survive. I have indirectly echoed these thoughts in an analysis I did about global energy supplies:-

  http://www.globalresearch.ca/oil-conflict-and-the-future-of-global-energy-supplies/1781

  But, yet, I still hope that there are enough of us around the world who are sane enough to change the general bellicose trajectory the most powerful in the world have placed the world on.

  Thus, forgetting that the US had trained and supported the then termed Mujahidin in the Afghan war when the Soviet Union was the occupation force ( colloquially this has been referred to as “Charlie Wilson’s war” – so called after the US Congressman who played a central role in the CIA funding – http://www.imdb.com/title/tt0472062/). Post-Soviet departure the same Mujahidin morphed into the Taliban. But, conflict and warfare serve well the military-industrial complex’s purpose of perpetual warfare.

  B. For President Dwight D. Eisenhower, had given a forewarning to the US and the world in his departure speech, about the military-industrial complex:-

  C. And finally, we saw the false flag flying over 9/11 and of all the theories circulating, the web site Truth 9/11 (http://www.911truth.org/) and the most recent release of data from Russia should make all humane and thoughtful people think carefully about the world in which we live, and of those who are its masters:-

  http://stateofthenation2012.com/?p=4958http%3A%2F%2Fstateofthenation2012.com%2F%3Fp%3D4958

  MORAL OF THE STORY: ALBEIT THE WORLD IN LARGE MEASURE IS RUN BY MAD MEN ( AND SOME MAD WOMEN) – WE NOT ALL SUCCUMB TO INSANITY!

  I could have elected to have used all the academic training I have had for one of two purposes in the course of my life. Either to do good for humanity – or – embrace an evil status quo that on utilitarian principles does not serve the general welfare of the majority of humankind. I have chosen the former in my life.

  THINK PEACE!
  Courtenay Barnett

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Courtenay: You have chossen the righ thing. Always think peace. But the evil ones are really evil. Människan är människan varg!

  Gilla

 27. Pingback: LUFT OCH PENGAR FINNS DET I ÖVERFLÖD AV | LIVETS BLOGG

 28. Pingback: LUFT ATT ANDAS OCH PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV | LIVETS BLOGG

 29. Pingback: GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ? | LIVETS BLOGG

 30. Pingback: HUMOR = INTELLIGENS | LIVETS BLOGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.