Behövs inga batonger i rektum! Markus provocerar eliten med oljemåleri!

Oljemålning av Markus Andersson 2003 som ska upp i Högsta Domstolen.

Oljemålning av Markus Andersson 2003 som ska upp i Högsta Domstolen.

Uppdatering! Markus svarar Morningstar: ”Officiellt var det Expressens fotograf Jonas Lemberg som polisanmälde mig första gången. Men under resans gång har det visat sig flera gånger att det är andra krafter bakom. En konstighet kring detaljerna är att Jonas Lemberg sålt bilden ifråga till Scanpix, långt innan han polisanmälde mig för upphovsrättsligt intrång av samma bild. Skulle det här processen vila på en riktig grund vore det i så fall Scanpix som borde ha anmält mig. När min advokat snokade reda på det blev Jonas Lembergs jurist Staffan Teste mycket ställd. Man kan vara säker på att vänsterextrema rättshaverister sympatiserar med ”Jonas Lembergs sak” och det är fullt möjligt att de varit inblandade i att ha kokat ihop den här soppan. Det var ju flera av den sorten som tuggade fradga, inte minst i massmedia, när det begav sig”.

”Jag lyckades dessutom visa att det går bra att provocera med traditionellt oljemåleri. Det behövs inga batonger i rektum på video etc, i alla fall inte om man vill provocera själva media och kulturmaffian”, säger Markus Andersson i denna intervju.

Konstnären Markus Andersson – idag förmodligen en av Sveriges bästa konstnärer – målade 2003 en tavla med Christer Pettersson på – den första i en serie benämnd Svenska Syndabockar. Det gick tre år sen började det röra på sig. Är konsten fri? Får man måla vad man vill? Svaret är nej! Kulturmarxismen eller kulturmaffian vill att man ska hålla sig inom uppsatta ramar. Initialt blev Markus Andersson polisanmäld och sen stämd för  upphovsrättsligt intrång. Han förlorade i tingsrätten men vann i hovrätten. Häromdagen fick han ett brev signerat Göran Lambertz. Nu ska målet upp i Högsta Domstolen! Hoppsan! Intervju med Markus Andersson.

Vet du när målet kommer upp i HD?

Nej jag vet inte vilket datum målet kommer upp i HD men jag gissar att det blir under senvintern eller våren.

Vad händer om du blir fälld? Blir det skadestånd?

Om jag blir fälld får jag betala 20-25 tusen kronor plus några tusen till för resor och liknande till jurister. Det är ett så kallat FT mål vilket innebär att rättegångskostnaderna inte kan dra iväg så mycket. Dessutom finns risk att jag blir förbjuden att sälja min affisch på målningen ifråga. Detta vore förfärligt eftersom jag sannerligen inte vill ha någon som snokar och kontrollerar vad jag säljer av mina egna produkter. Sedan är det sannolikt att fulmedia kommer skriva en del om det här och vinklar det som om jag skulle begått något brott eller gjort något fel vilket jag självklart inte har. De kan så att säga försöka sprida ut rykte om att jag har fuskat, är en fuskare etc.

Vad händer om du vinner? Får du skadestånd?

Om jag vinner tänker jag försöka begära skadestånd, men jag får inte det automatiskt.

Hur känns det?

Det känns frustrerande eftersom jag vet att det här är politiska trakasserier snarare än något annat. Men de fega råttorna kan inte ens stå för att de vill förbjuda oliktänkande och kritik mot massmedia och makten. Jag minns mycket väl hur det var när allt det här började. En rumänsk konstnär hade upplåtit sin plats till mig och mina tavlor, på Moderna museet. Under fyra månader för exakt tio år sedan hängde 22 av mina målningar på en vägg på Moderna museet.

Den första reaktionen från fulmedia var nyfiken. Min tavla Svenska Syndabockar zoomades in i kulturnytt utan kommentarer, under ett reportage om samlingsutställningen som skulle representera de 50 viktigaste samtidskonstnärerna i Sverige. Jag var alltså inte inbjuden men konstnären Dorinel Marc från Rumänien upplät sin plats.

Hur som helst, efter några veckor var Dorinel Marc, som alltså fungerade nästan som min utställare, mycket skärrad och upprörd. Mediamaffian hade trängt honom mot väggen och anklagat honom för att ha ställt ut ”nationalsocialistisk konst”. Och efter det började det skrivas i DN, Svenska Dagbladet etc om att det hängde nationalistisk konst på Moderna, en del skrev nationalsocialistisk.

Tavlorna ifråga var mina vanliga med djur, människor och landskap plus syndabockserien. Kulturmaffian höll på så ett tag. De ville få bort mina målningar från utställningen och slutligen kom de på den här grejen med upphovsrättsligt intrång. Jag blev polisanmäld men polisen lade ner efter en vecka, men mediamaffian överklagade och sedan startade en halv års lång förundersökning. Även den kom fram till att inget brott hade begåtts.

Något år senare höll jag ett tal på en fest på Konstnärshuset när delar av media och kulturmaffian var närvarande. Efter det blev det nya förtalsartiklar framförallt i Expressen och precis samtidigt stod att läsa i tidningen att överåklagare Sven-Erik Alhem gav polisen bakläxa så polisen fick återuppta förundersökningen mot mig och min tavla. Något halvår senare kallades jag till polisförhör på Solna polisstation! Ytterligare ett halvår senare fick jag ett brev från polisen där det stod att det eventuella brottet var preskriberat eftersom jag målade tavlan år 2003.

Jaha och så gick det några år och jag trodde att den här grejen var över, men så en regnig höstdag för ett par år sedan kom ett brev från Tingsrätten. ”Saken” tog ny fart. Jag förlorade i Tingsrätten men vann i Hovrätten och nu är jag alltså här framför HD.

Jag vill också berätta om varför jag gjorde den här tavlan och de andra tavlorna i min syndabockserie. Jag gjorde den som ett undantag från min övriga konstnärliga produktion då jag oftast målar med levande modeller, eller direkt ute i naturen. Syndabockserien gjorde jag därför att jag tyckte att alla konstnärer som accepteras av kultureliten är så slätstrukna och försöker alltid vara vår tids maktideologier till lags. Jag avskydda och avskyr dessa lismande konstnärer och tycker de är fullkomligt meningslösa. Jag avskyr dem lika mycket som jag avskyr mediaråttorna för det är ju precis samma sorts horor.

Hur som helst, ville jag göra något som på riktigt träffade en nerv i vår samtid. Jag ville vända på massmedia bilder. Tavlan Svenska Syndabockar berättar ju att Christer Pettersson är oskyldig, han är bara en stackars trasig alkis. Han är dessutom tidlös som syndabock för det har väl alltid varit någon på samhällets botten som offrats som syndabock när de verkliga mördarna och brottslingarna varit för mäktiga och folket varit för fegt.

Jag lyckades dessutom visa att det går bra att provocera med traditionellt oljemåleri. Det behövs inga batonger i rektum på video etc, i alla fall inte om man vill provocera själva media och kulturmaffian.

Ingen har fällts för någon sån här grej tidigare. Och om skon verkligen klämde så hårt kring det här att konstnärer ibland använder referenser från fulmedia och reklamvärlden finns tusentals andra konstnärer och konstnärinnor som inte gör annat än målar av fotografier och som dessutom tjänar en massa pengar. För att inte tala om alla som gör tidningskollage och kallar det sina egna konstverk!

Enda anledningen till att jag ska till HD är att jag retat upp några av de stinkande mediaråttorna. Så det frustrerande är just vetskapen om hela det fula spelet bakom samtidigt som jag vet att jag måste spendera en hel dag i en rättssal igen och höra på hur man försöker vrida och bända diverse olika lagar till oigenkännlighet. Det är inte rättvisa, det är orättvisa. God sak berömmer sig själv medan ond sak kräver många ord, säger Markus avslutningsvis.

Här kan ni tal del av Markus senaste föreläsning om den djävulska upp- och nervända konstvärlden. Den är tjugo minuter lång och får gärna spridas.

https://www.righton.net/2016/01/23/on-modern-art/

Markus Anderssons tavlor kan beskådas på hemsidan!

Tidigare inlägg om Markus:

https://parnassen.wordpress.com/2012/09/14/vilken-javla-gris-oink-oink-markus-andersson-har-gjort-en-tavla/

https://parnassen.wordpress.com/2013/03/03/en-konstnar-och-hans-nakna-musa-anna-x-2/

 

…….

Detta inlägg publicerades i Mrdia, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Behövs inga batonger i rektum! Markus provocerar eliten med oljemåleri!

 1. Pingback: HD beviljar prövningstillstånd för kontroversiell tavla! | Arab Nyheter

 2. Bertil Selminger skriver:

  Detta är skrämmande. Etablissemanget är så livrädda för att sanningen skall komma ut att man åtalar Marcus. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Detta måste spridas till så många personer som möjligt!

  Gilla

 3. jan-åke löfgren skriver:

  Jag är inte förvånad, om man inte tillhör ”rätt familj” så har man inte en chans att komma någon stans i detta mupp land.

  Gilla

 4. Hans Nilsson skriver:

  Sverige är så jävla sjukt på alla områden så det bästa vore om det havererade fullständigt så VI fick bygga upp det sunt och starkt från grunden. Jag hoppas att får vara med en bit på denna resa.

  Gilla

 5. Sofia skriver:

  TILL MARKUS

  Gilla

 6. Jag har hittills trott att Sverige blott haft två konstnärer som inte är politiskt korrekta, Lars Vilks och Dan Park. Uppenbarligen hade jag fel och vi kan nu lägga ett tredje namn till listan. Resten av Sveriges ”konstnärer” är inte ens vitten värda.

  Gilla

 7. Markus Andersson skriver:

  Tack Helena och er andra för glasklar förståelse och uppmuntran. Jättefin sång Sofia, har nu lagt till den bland mina favoriter. Och Morningstar, javisst du kan tryggt lägga till mig på den listan.

  Gilla

 8. Sofia skriver:

  Det gläder mig att MA uppskattar sången!
  Här är en bättre länk, text inkluderad;
  http://visskatten.blogspot.se/2011/08/mandom-mod-och-morska-man.html

  Gilla

 9. Hej Markus. Vilka var det som anmälde ditt Chrille-porträtt? Var det dom vänsterextrema rättshaveristerna i den patetiska Juridikfronten som var framme igen och okynnesanmälde? Någon som har tid att gräva borde ta reda på medlemmarnas namn och hänga ut dem.

  Gilla

 10. Markus Andersson skriver:

  Tack Sofia! Ja det är verkligen härlig musik!

  Gilla

 11. Markus Andersson skriver:

  Morningstar: Officiellt var det Expressens fotograf Jonas Lemberg som polisanmälde mig första gången. Men under resans gång har det visat sig flera gånger att det är andra krafter bakom. En konstighet kring detaljerna är att Jonas Lemberg sålt bilden ifråga till Scanpix, långt innan han polisanmälde mig för upphovsrättsligt intrång av samma bild. Skulle det här processen vila på en riktig grund vore det i så fall Scanpix som borde ha anmält mig. När min advokat snokade reda på det blev Jonas Lembergs jurist Staffan Teste mycket ställd. Man kan vara säker på att vänsterextrema rättshaverister sympatiserar med ”Jonas Lembergs sak” och det är fullt möjligt att de varit inblandade i att ha kokat ihop den här soppan. Det var ju flera av den sorten som tuggade fradga, inte minst i massmedia, när det begav sig.

  Gilla

 12. Sofia skriver:

  Jag vill få tillbaka svenska Sverige!

  Gilla

 13. Otroligt barnsligt att inte tillåta att man målar av någons foto. Det här med copyright infringement har spårat ur fullständigt. Det handlar inte längre om att somliga profiterar på andras arbete. Nu handlar det mer om att förtrycka folk för deras åsikter. Minns ett liknande fall för några år sedan när SVT förföljde Jan Milld för att han använde korta inslag i oftast Debatt och Agenda som han sedan kommenterade. Milld hävdade citat-rätten men Eva Hamilton gav sig inte. Det slutade med att YouTube tog bort hans filmer. han blev tvungen att ändra i sina videos så att det bara blev stillbilder istället. Hamilton hävdade copyright men det var uppenbart att det egentligen handlade om något helt annat.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Ja! Det borde ju vara en ära för fotografen att någon tar sig omaket att måla av! En heder rent av! Men nu…

  Gilla

 15. jan-åke löfgren skriver:

  Detta kanske inte hör hit (riktigt) men lite i alla fall, titta på palmevandringen på youtube, den är i 4 delar och det ställer det mesta på kant vill jag lova.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Ska göras! Är obeliskerna med som sattes upp efter mordet?

  Gilla

 17. jan-åke löfgren skriver:

  Jajamen det är klart dom är.

  Gilla

 18. Magnus Johansson skriver:

  Det är naturligtvis förskräckligt med denna process, och den påminner om de försök som nu görs mot Atlah World Missionary Church i New York, där homosar på olika nivåer i New Yorks administration försöker fördriva pastor James David Manning och hans församling från Harlem för att de tar tydlig ställning emot det samhälleliga förfall som är sodomiternas projekt.

  Gilla

 19. Pingback: Etnomasochism! Vem tjänar på att svensken kallar sig själv dum, feg och ynklig? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.