En konstnär och hans nakna musa: Anna x 2!

Markus AnderssonMarkus Andersson Anna Bergqvist x 2Konstnären Markus Andersson målar i olja och akvarell. Han tittar på Anna Bergqvist som är modell till den nakna kvinnan på målningen. Markus har ett eget galleri – Theoderik Hall – som man kan besöka när våren och sommaren kommer. Theoderik Hall ligger i vacker lantmiljö utanför Uppsala, omgivet av åkrar och skog. Där bor även höns, kaniner, gutefår och ibland andra djur. Gör ett besök, se på tavlorna, njut av naturen och hälsa på djuren. På bilden ser vi Markus begrunda ett motiv. Bakom hänger tre porträtt i olja: Gösta Söderström, Cats Falk och Christer Pettersson. Tobias Ridderstråle på Tidningen Kulturen gjorde ett fint porträtt på Markus för ett tag sedan som ni kan läsa här. På hans hemsida finns flera målningar.Markus Andersson Evil in modern thought

Foto två övre bilderna: Helena Palena

Olja på duk 2006: Evil in modern thought (120×80 cm, ram med bladguld).Boken som kvinnan håller i på tavlan – modellen är Anna som står framför – har samma titel som tavlan: Evil in modern thought, skriven av filosofen Susan Neiman.

intressant svd svd svd dn dn

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En konstnär och hans nakna musa: Anna x 2!

 1. Antonia skriver:

  Konst är speciellt. Och idag vet jag ofta inte vad jag ska tycka om det jag ser. Det var lättare med klassiker. Favoriterna kommer från impressionister. Men det är kanske för att man har distans till dem idag.
  Han målar bra. Tror jag. Är kvinnan framför tavlan modellen? Hmmm… antigen gick hon upp i vikt efter att hon vart musa, eller så kör konstnären med penselphotoshop. 😉

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Det är Anna som är modellen till den nakna kvinnan på målningen. Kanske måste skriva om.

  Gilla

 3. Anna the Muse skriver:

  Skarp iakttagelse Antonia! Ja, det är skillnad mellan kvinnan i tavlan och mig, men det har sin förklaring; så här var det: En stormig natt i april 2006, då tavlan var helt nyfödd, kom knäcke-häxan ridande förbi på en grön gris. (En flock griniga fåglar kom tätt efter.) Genom fönstret i Theoderik Hall fick hon se tavlan och blev helt betagen. ”Oh, en sådan helt förtjusande tavla”, tänkte hon, ”den vill jag komma förbi och se varje år när jag är på väg till knäcke-sabbaten i Vika. Men vad månde tidens tand göra med denna skönhet?” (Knäcke-häxan vet allt om vad tänder kan ställa till med.) Så, med smulorna sprutande ur munnen, (man får alltid fika i Theoderik Hall), kastade hon en inverterad Dorian Gray – förtrollning över tavlan. Och se, det fungerar! Ända sedan den dagen har jag åldrats istället för kvinnan i tavlan!! Varje morgon när jag vaknar ser jag ett helt dygn äldre ut, otroligt men sant.
  Vissa hävdar att en del andra tavlor i galleriet också är förtrollade, men det är nog bäst att komma och göra sin egen bedömning.
  Och vad gäller impressionismen så gör den onekligen livet lättare för både knäcke-häxor och andra, med lite blur-filter redan från början kan man ändå inte se så stor skillnad mellan det ena och andra.
  /Anna – lite äldre, lite rundare och Musare än någonsin!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Tack Anna! Nu har jag rättat till glasögonen. 🙂

  Gilla

 5. Pingback: Behövs inga batonger i rektum! Markus provocerar eliten med oljemåleri! | Helena Palena

 6. Pingback: Etnomasochism! Vem tjänar på att svensken kallar sig själv dum, feg och ynklig? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.