Slut på KON-TANTER! Ingenting går upp mot en ekonomisk härdsmälta! Stackars alla rika!

Kontanter

STACKARS ALLA ”RIKA”. De förlorar snart alla pengar. Även de som köpt ”pappersguld” kan känna sig blåsta. Aktieägare av alla slag blir också blåsta. Även våra pensioner går upp i rök, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

SvD: Näringsliv 11 Februari 2016. Andreas CervenkaSanningens minut närmar sig för Europas banker

Bankfrossan i Europa väcker minnen av Lehman-hösten 2008 och eurokrisens 2011. Men den här gången är läget på ett sätt värre: bankerna saknar skyddsnät. I stället riskerar det att bli sparare som får betala.

Hur vet man att det är en bankkris på gång? Svar: en europeisk politiker går ut och försäkrar att banksystemet är hur säkert som helst.

Så skedde förra veckan när Italiens finansminister Pier Carlo Padoan förklarade att italienska banker är ”solida”. Det tycks inte ha imponerat på investerarna: italienska bankaktier har backat över 30 procent på en månad.

(MIN KOMMENTAR: När bankkunderna inte längre betalar sina banklån är det kört för banken. Precis detta sprider sig som en löpeld i Italien. En bankkrasch i Italien är absolut oundviklig).

Rädslan för banker sprider sig nu över på båda sidor Atlanten, det europeiska bankindexet Stoxx Europe 600 Banks har fallit med över 25 procent i år. Jättebanken Deutsche Bank har backat nästan 40 procent. (SLUT CITAT)

HUR ÖVERLEVER MAN EN EKONOMISK HÄRDSMÄLTA?

Ett litet torp med en roddbåt vid en sjö – med lite ängsmark till är tryggt. Plantera hela gården full med bärbuskar och äppelträd och skaffa några får. Brygg ditt eget öl i rostfria mjölktankar. Potatisland är ett måste. Frysboxar köpes på Blocket. En egen elgenerator är nödvändigt vid strömavbrott.

En järnspis och en brunn med en fin hinkanordning är grunden. En liten bastu är toppen. Om bäcken från sjön rinner över tomten gräver ni en egen swimmingpool där ni kan sitta ner och tvätta er. Se till att sjön där ni bor har en fin sandstrand. Det slipar fötterna rena när man går ner i sjön och badar.

Man ska ta sig en simtur varje varm sommarnatt. Man ska inte arbeta. Det finns snart inga jobb. Man ska vara helt fri. Utbilda er till pensionär på en enda gång. Detta yrke är bäst.

En sjuhelvetes fin potatiskällare är ett annat måste. Där inreder man även en sandbädd för förvaring av morötter. Lökodling är en självklarhet. Grönsaker odlar man i eget växthus och i ett varmbonat växthusrum som byggs ihop med huset. Hur enkelt som helst är det att bli självförsörjande på allt grönt.

Rusta två sparkar med skidor under medarna och ordna isborrar med extra skär. Ut med gäddsaxar. En ugnstekt gädda tillagad i en järnspis är en bra söndagsmiddag.

Minst ett hundra kubikmeter ved måste man ha. Man måste förvara veden så att ingen kan stjäla veden. Bor man uppe på en bergskulle förvarar man veden bakom huset så att ingen kommer åt den.

STACKARS ALLA ”RIKA”.

De förlorar snart alla pengar. Även de som köpt ”pappersguld” kan känna sig blåsta. Aktieägare av alla slag blir också blåsta. Även våra pensioner går upp i rök. Tyvärr blir det så. Man måste bo i ett pyttelitet hus som man isolerar enormt med spån. Har manett större torp måste man dra sig tillbaka i en liten del av huset vintertid. Blanda frysskyddsmedel i radiatorkretsen så att det inte fryser under vintern. Kör med direktel i den del av huset där ni bor under vintern.

Ingenting går upp mot en ekonomisk härdsmälta!

Sluta hyra cowboy-filmer. Det är bla-ha. Den amerikanska kanal som har satsat på global hysterisk väderlekstjänst – vulkanutbrott, cykloner, torka, översvämningar och bränder – är betydligt bättre.

Men ingenting går upp mot att följa den globala ekonomiska härdsmälta som nu drabbar världen. När börserna i USA slår igen far man ut med sparken på isen och vittjar sina gäddsaxar. Livet är helt underbart – men utan gäddsaxar är det kört.

Plocka hjortron, blåbär, lingon, kråkbär och svamp till förbannelse. Torka blad från brännässla, mjölkört, svinmålla, salix och svarta vinbärsblad i massor. Slå av TV-helvetet och fixa ett stort jordgubbsland. Lägg allt gräs från gräsmattan under jordgubbsplantorna. Vräk i er färska jordgubbar hela sommaren.

Man kan sitta kvar och leva och åldras och dö framför TV:n. Är man nöjd med detta liv så är det okay. Det viktiga är att vara stormlycklig. Men ett liv i naturen är faktiskt också fantastiskt. Alla matrester till fåglar, rävar och katter och råttor. Dra djuren mot huset. Mata fåglarna och njut av skapelsen. Locka svalor att bygga bo under din husknut. Det är vackert.

Stackars alla rika. Vad de ska vara oroliga. Saliga äro de enfaldiga för de ska besitta jorden.

Brage Norin

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

PS: Jag och min fru lever som jag beskrivit ovan.

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Slut på KON-TANTER! Ingenting går upp mot en ekonomisk härdsmälta! Stackars alla rika!

 1. Lars Lindeberg skriver:

  SALIGA ÄRO DE SPETSRÖVADE TY DE KUNNA SKITA I FLASKOR!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Lars: Heja Trump! Hoppas du får ha äran och livet i behåll!
  http://www.lindelof.nu/usa-pa-vag-mot-revolution/

  Gilla

 3. orglasse skriver:

  Bra Brage och ni andra som har ordnat det så fint.
  ”Jag och mina vänner kommer, och vi tar allt ni har säger vargen”.
  Så illa kan det bli.
  Ni som har fixat det för er.
  Ligg lågt, var tyst, och visa ingen vad ni gör eller har.
  För då kommer vargarna.

  Lasse

  Gilla

 4. Brage Norin skriver:

  ”AVDOLLARISERINGEN” HAR STARTAT
  1): 735 miljarder dollar ”lämnade” utvecklingsländerna 2015. Något liknande har aldrig inträffat tidigare. En tydligare signal på en förestående kollaps av dollarn går inte att tänka sig. 2014 lämnade 111 miljarder dollar utvecklingsländerna. Under de senaste decennierna har alltid kapitalet flödat åt andra hållet. Dollar har tidigare ansetts vara världens tryggaste valuta. Avdollariseringen har plötsligt kommit igång.

  2): 6:e februari 2016: Iran minskar ned sitt beroende av dollar och kommer framöver att fakturera sin oljeförsäljning i euro eller Yuan. Det skriver Reuters.
  Tilltaget är ovanligt. Oljeaffärer brukar traditionellt göras upp i dollar.

  3): STÖRSTA EXPORTÖR AV OLJA TILL KINA ÄR SEDAN SLUTET AV 2015 RYSSLAND. Kineserna betalar både den väldiga tillförseln av naturgas och olja från Ryssland i Yuan – ”a tipping point”.

  4): Kina fortsätter att göra sig av med sina dollar. China’s foreign exchange reserves declined by about $100 billion in January 2016, as the country’s central bank sold U.S. dollars. Foreign cash reserves dropped to $3.23 trillion, the People’s Bank of China reportedly said in a statement released Sunday.

  5): Kina är på väg att bli en av Australiens viktigaste handelspartner. News Australia welcomes Direct Currency Trading of the RMB. Westpac and ANZ are the first two Australian banks to be granted permission by the People’s Bank of China to start trading of the yuan.

  AMERIKANSKA STATSOBLIGATIONER NÄSTA
  1): Under våren 2014 dumpade Ryssland 20% av sina amerikanska statsobligationer. Belgien räddade USA och köpte obligationer för flera gånger Belgiens BNP. Det perversa köpet fixades naturligtvis av FED:s agenter. Tystnad och förvåning följde. Många spekulerar – men få vet.

  2): Världen sålde på nio månader i fjol amerikanska statsobligationer (och andra former av värdelösa papper) för över ett tusen miljarder dollar (en trillion dollar).

  3): FED löste in dem – men hur??? FED påstod sig ha en hemlig penningreserv från 1930-talet som hade förräntat sig väl genom åren. HÖR OCH HÄPNA – den hemliga spargrisen har hållits gömd för allmänheten och politikerna i nästan ett hundra år. Därifrån togs pengar för att lösa in statsobligationerna.

  Ingen historia är sjukare. Vi – allmänheten – anses vara någon slags mentalt död massa som endast existerar för att serveras lögner av makthavarna. Den superhemliga spargrisen innehåller garanterat tio trillioner dollar. FY FABIAN så stark dollarn är. Jag blir stum – tror FED att alla är mentalt döda?

  DEN AMERIKANSKA BANKELITEN HAR STULIT GULDET FRÅN FORT KNOX – ”FORT NIX”.
  Tyskland har deponerat 1 500 ton guld till förvaring i USA. När tyska parlamentariker, som hade utsetts för att besiktiga det tyska guldet, förvägrades att göra detta höjdes mångas ögonbryn. Den tyska centralbanken Bundesbank begjorde 2012 att en del av det tyska guldet skulle skickas tillbaka till Tyskland. FEM ton guld återlämnades 2013. NOLL ton guld återlämnades 2014. FED vägrar att återlämna det tyska guldet. Guldet finns nämligen inte kvar.

  FORT KNOX är tömt. Sammanlagt har cirka 8 000 ton guld stulits av storbankerna som kontrollerar FED. Massor av ekonomiska experter har framträtt och bekräftat den helt sanslösa sanningen. Dr Paul Craig Roberts är bara en i raden. Alla ekonomiska experter vet detta – men det är tyst som i graven.

  FÄLLAN HAR SLAGIT IGEN – THE FISCAL CLIFF NÄSTA.
  Tyvärr är jag absolut säker på att dollarn faller. Jag ser verkligen ett helvetes mörker framför mig. Jag kan bara hoppas på att det något galet i min hjärna.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja

  Gilla

 5. Bergfalken skriver:

  Så levde man förr i vårt land . Tänk vilken gemenskap det var och vad alla uppskattade saker.
  Ingen låste dörrar och yngre hälsade artigt på de äldre. Ingen gmo och chemtrails och riktigt smör var det enda som fanns att steka i .

  Gilla

 6. Stig Olsson skriver:

  Det är med stor glädje jag läser om alla dina tips och jag kämpar stenhårt för att själv kunna förverkliga drömmen om ett litet hus på landet. 🙂
  Dör jag har samma längtan till ett liv med högre livskvalitet än det jag har idag, men kan pga mitt handikapp inte ordna till det på ensam hand. Men skam den som ger sig 😉

  Gilla

 7. Lars Lindeberg skriver:

  DU ÄR TYDLIGEN INTE BEKANT MED DEN ENORMA FÖRSKINGRING AV SKATTEMEDEL I USA VARJE ÅR!
  DET ÄR 10-TALS MILJARDER DOLLAR SOM FÖRSVINNER RAKT NER I DE RIKAS FICKOR VARJE ÅR!
  SIFFRORNA ÄR SÅ STORA ATT INGEN FATTAR VAD DET HANDLAR OM!
  VI FÅR SE NU OM DONALD TRUMP VINNER OCH GÖR NÅGOT ÅT DET!
  PENTAGON VID 911 KUNDE INTE REDOVISA FÖR 9 MILJARDER DOLLAR!
  NÄSTA DAG VAR DET GLÖMT!

  Gilla

 8. Brage Norin skriver:

  FED HAR GENOMFÖRT HISTORIENS STÖRSTA STÖLD – DE HAR TÖMT HELA FORT KNOX.
  Bevisen räcker för en fällande dom. Ingen försvarsadvokat i världen klarar av att förneka faktum. USA har tagit på sig officiellt att förvara många andra länders guldreserver – bl a 1 500 ton tyskt guld. Tyskland begjorde 2012 att få tillbaka cirka hälften av sitt guld som förvarades i USA. Bara fem ton återlämnades. Alla återlämnade guldtackor var gjutna 2013. Amerikanska politiker som skulle inspektera det amerikanska guldet har nekats tillträde till Fort Nix – liksom tyska parlamentariker som bara begjorde att besiktiga det tyska guldet som förvarades i USA.

  Allt guld är stulet – både det amerikanska guldet och allt guld som andra stater har låtit USA förvara. Att stjäla tiotals miljarder dollar är mycket – precis som Lars Lindeberg skriver – men det är småpotatis jämfört med megastölden på Fort Knox.
  Citat ur en kanadensisk artikel:
  * The US says it has 8,000+ tons, but no one has seen it since the 1950s… it’s probably not there. Fort Knox is empty – Fort Nix.

  Gilla

 9. Pingback: Slut på KON-TANTER! Ingenting går upp mot en ekonomisk härdsmälta! Stackars alla rika! | corneliadahlberg

 10. Mycket intressant inlägg och detta har varit känt länge nu. Vi vet också vilka som är hjärnorna bakom allt detta, samt vilka som idag är förrädarna.
  Lyssna på det här:

  Gilla

 11. Farfar skriver:

  Du är givetvis med i listan. jag visste inte du hade en blogg:(

  Gilla

 12. Hans Nilsson skriver:

  Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det visar sig att jänkarna även har belånat guldet innan det blev stulet.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Hans: Det är inte jänkarna i gemen vi talar om. Klart dom har belånat, sen stulit och nu gömt guldet i hemliga städer ini jorden. Så går det till när von Anka går loss.

  Gilla

 14. Ulf Sandmark skriver:

  Bankpaniken har blivit mycket värre med nya bail-in lagen. Nu vågar inte långivarna låna, så bankobligationsmarknaden har kollapsat sen årsskiftet när bail-in lagen infördes. Ägarna säljer sina aktier för att de också är rädda att beslagta. Vanliga kunder börjar dra ur sina pengar. Se: http://larouche.se/artikel/forhindra-foretagskatastrofen-skjut-upp-nya-bankkrislagen-om-bail-in

  Gilla

 15. Brage Norin skriver:

  Över 20 tusen miljarder dollar har världens börser fallit sedan mitten av 2015. Härdsmältan är redan här! Den japanska börsen har fallit över 25 procent. Japan är världens tredje största ekonomi. De japanska bankerna ”imploderar”.
  * Mitsubishi UFJ Financial Group ner drygt 50% från Juni 2015.
  * Mizuho Financial Group ner drygt 40% från Juni 2015.
  * Sumitomo Mitsui ner drygt 30% från Maj 2015
  * Nomura ner drygt 45% från Juni 2015

  DEUTSCHE BANK FALLER SOM EN STEN
  Den tyska megabanken föll för några dagar sedan ner till rekordnivåer lägre än kraschen 2008. Deutsche Bank är EU:s största bank. Fallet på några månader är drygt 40 %. Banken är nedlusad med amerikanska statsskuldväxlar. Tyskland dras ner i avgrunden när förtroendet för amerikanska statsobligationer faller. Det är precis detta som nu sker. Det kan bli Tyskland som utlöser härdsmältan inom EU.

  ITALIENSKA BANKER HÅLLER PÅ ATT KRASCHA
  Rubrikerna haglar: ”Yes, the Italian banking system is completely collapsing right now”. Över 30 procent av kunderna betalar inte sina lån på en av Italiens storbanker. Snittet för det italienska banksystemet ligger över 16 procent!!! Detta är liktydigt med bankkrasch.
  .
  Lika förbaskat sover folk lugnt. Till och med folk som är skuldsatta sover lugnt. Snacka om att ha nerver som stål. Jag är imponerad.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 16. Maja Dacke skriver:

  Brage! Vad har de tänkt använda allt guld till? Smälta ner det? Gör en guldkalv av det? Att dansa runt?

  Var har jag läst om detta senast – att dansa runt en kalv av guld? Och hur var det nu det gick med dem som gjorde det?

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Maja: Först snuskade dom sig i Pridetåg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.