Ebola: Genetisk roulette! En nysning är allt som krävs!

* ETT VIRUS-MARDRÖMSSCENARIO

Brage Norin – fysiker och kinakännare – skriver här om människans dårskap på alla fronter.

Experternas mardröm kan bli verklighet – att ebolaviruset muteras och börjar spridas via luften. En nysning är allt som krävs. Forskare kallar det ”genetisk roulett”, uppger CNN.

– Jag kan inte tänka mig något – och detta inkluderar hiv – som skulle vara mer förödande för världen än ett luftburet överförbart ebolavirus, säger Michael Osterholm, chef för Centrum för infektionssjukdom och forskning vid University of Minnesota.

I dag sprider sig ebolaviruset genom direktkontakt med kroppsvätskor, som blod och kräkningar. Men några av USA:s främsta experter på infektionssjukdomar befarar att det dödliga viruset kan mutera och börja överföras när någon hostar eller en nyser. Då bryter helvetet ut på jorden.

* ETT BAKTERIE-MARDRÖMSSCENARIO
Multiresistenta bakterier som klarar alla kända antibiotika sprider sig som en löpeld i världen. Det är inte frågan om det kommer att ske utan när – det sker med ett hundra procents säkerhet förr eller senare. Skeendet är redan på gång. Den systematiska användningen av antibiotika inom djuruppfödningen nästan överallt i världen, är grundorsaken till denna bakteriella katastrof.

* ETT TEMPERATUR-MARDRÖMSSCENARIO
Hela jorden är på väg att få feber. Fler och fler nationer kommer snart att piskas av ett klimat som människan inte är anpassad till. Orsaken är hela forskningsvärlden överens om – överanvändningen av fossila bränslen! Ekonomisk, politisk och militär makt vilar tungt på fossila bränslen.

Det går snabbare och snabbare. Varje år ökar utsläppen – år efter år efter år. Storsatsningen på ”tar-sand” i Kanada, oljeskiffer som används med extrema miljöskador som följd, svåråtkomliga djuphavsoljefyndigheter, Arktiska olje- och naturgasreserver – precis allt kommer att exploateras. Allt medan politikerna snackar SKIT I KUBIK. Absolut ingenting görs för att förhindra att hela jorden blir ett grymt överhettat helvete.

GÅR DET ATT FLY UNDAN?
I en första etapp blir det boende norr om den 70:e breddgraden. Varangerhalvön i Nordnorge erbjuder en tillfällig fristad. Därefter blir det Svalbard – för min egen del.

HUR ÄR DETTA GALNA SKEENDE MÖJLIGT?
Svar: Människans sjukliga girighet och vår galna strävan efter makt.

* De ekonomiska spelreglerna i världen är en galopperande cancer. När byggindustrin och bankerna i USA öste ut pengar till bostadslån ”långt över skorstenarna”, visste man att systemet skulle kollapsa. ”Subprime”-lånen var ett gigantiskt pyramidspel. ”Det absolut säkraste av alla säkerheter” enligt amerikanska kreditvärderingsinstitut, blev en stor skuldfälla för många nationer. Flera tusen miljarder dollar stals genom detta pyramidspel och hela världens finanssystem var nära ett haveri. De som iscensatte historiens största svindleri blev miljardärer, medan miljoner skattebetalare blev ruinerade. Det verkar som om de ekonomiska spelreglerna inte kommer att ändras förrän hela det sjuka finanssystemet kollapsar.

* Om läkemedelsbolagens vinster är kopplade till hur mycket mediciner som pumpas ut i marknaden, så kommer snart medicinerna att svämma över alla bräddar. I stället för motion och sunda matvanor blir det piller och i stället för att lära sig att leva så att man mår bra blir det lyckopiller. Det ringer snart en klocka i varje hem som påminner om att det är dags att ta en ny dos. Mängder av farliga mediciner spolas ut i avloppen. Överanvändningen av antibiotika är grotesk både hos människor och inom djuruppfödningen. Alla vet att vårt naturliga immunförsvar är hotat, men detta tycks inte spela någon som helst roll.

* Plastkorkar från miljoner plastflaskor och ofantliga mängder plastmaterial driver runt i havsströmmarna. Plastsoporna flyter iland i många känsliga marina miljöer. Mängder av sjöfåglar dukar under när de matar sina ungar med plastskräpet på stränderna. Massor av fartyg dumpar allt avfall direkt i havet. Människans svineri är utan gräns.

* Jordbruksmarker utarmas på humus i stora delar av världen. En helt vettlös användning av konstgödsel förvandlar på några få år humusrika jordar till sterila lerjordar. Vi dränker jorden i kväve. Kvävets kretslopp är ”helt förryckt”. Massor av våtmarker och kuster är nu hopplöst övergödda och kommer att vara det i århundraden framöver enligt forskningen.

* Matjorden i världen försvinner i en rasande takt. USA förlorar matjord flera gånger snabbare än vad den återskapas naturligt. I Kina och Indien är situationen alarmerande. Förutom förlusten av humusrik matjord, förgiftas enorma arealer av livsfarliga tungmetaller.

Katastrofen är så storskalig att Kina och Indien nu tvingas köpa eller arrendera mark i hela världen. Fler länder hänger med. Ett sydkoreanskt företag har nyss tecknat ett 99-årigt arrendeavtal på Madagaskar. Över en miljon hektar mark – halva landets odlingsbara mark – ska nu beredas för jättelika oljepalmplanteringar i första hand. Över hela jordens yta sprids nu snabbt storskalig odlingsteknik som öppnar dörrarna på vid gavel för farliga bekämpningsmedel. Ett kortsiktigt girigt jordbruk som förstör odlingsbar mark sprider sig som en löpeld.

* Genmodifierade grödor kommer att ställa till med skador inom jordbruket som ingen kunnat förutse. Det tog naturen flera hundra miljoner år att skapa våra olika växter på land. Kortsiktig girighet driver nu fram hundratals nya grödor på kort tid. Utgången är given på förhand. Vi kommer att göra misstag med genmodifierade grödor som vi kommer att få ångra bittert.

Kan man vara absolut säker på att genmodifierade grödor kommer att ställa till en ekologisk katastrof? Självklart kan man vara det. Vi har flyttat omkring allt levande – mikrober, växter, insekter, råttor, fiskar, katter, hundar, getter och annan tamboskap – i hundratals år. Över hela jordens yta har de ekologiska katastroferna avlöst varandra. Att på kort tid introducera flera hundra nya grödor, som aldrig anpassats till omgivande ekosystem och som aldrig tidigare har funnits på jordens yta, är med absolut säkerhet en tidsinställd bomb. Som vanligt lär vi oss inte detta förrän det är för sent. Flera sådana katastrofer har redan inträffat.

Från Indien rapporteras nya rekord i självmord bland bönder som fått sina jordbruksmarker förstörda på grund av introduktionen av genmodifierad bomull. Det amerikanska företaget Monsantos introduktion av denna nya bomull i Indien är huvudorsaken till att nästan en kvarts miljon bönder begått självmord sedan 1997. Över hälften av självmorden har ägt rum i Indiens bomullsdistrikt. Den genmodifierade bomullen ger goda skördar några år vid intensiv användning av konstgödsel. Efter några år är den humusrika jordbruksmarken totalförstörd.
Massjälvmord blir den ultimata lösningen för bönderna. Genföretaget Monsanto är bödeln.

Precis allt liv på jorden är anpassat till omgivande ekosystem. Vi kan inte ens flytta existerande livsformer hur som helst. När vi flyttade det indiska miniatyrbiet Apis Cerana till Europa spreds varroakvalstret över hela världen. Biodlarna tvingades att använda kemiska bekämpningsmedel. Norra delen av Sverige är fortfarande skonat. När vi flyttade afrikanska bin till Brasilien var nästa katastrof ett faktum. Mördarbina tog över hela Sydamerika inom några årtionden. Nu drabbas pollinerande insekter av massdöd i hela världen. Vi handskas med liv utan den minsta respekt för hur komplicerat allt levande är.

Man måste vara helt förblindad om man inte inser att giriga människors totala likgiltighet inför naturen håller på att fördärva livet på jorden, inklusive livet för oss själva. Det krävs ett mentalt uppvaknande om vi ska kunna stoppa katastrofen.

Så länge stormakterna ser världen som ett politiskt och militärt slagfält kommer ingenting väsentligt att kunna göras. Det militära stormaktstänkandet, indelningen av världen i intressesfärer, den militära kapprustningen – allt detta gör det nästan omöjligt att undvika den annalkande miljökatastrofen. Detta faktum är vår tids största dilemma. Hela planetens livsväv ligger i vågskålen. En värld i krigstillstånd blir skapelsens undergång.

TACK GODE GUD!
Inte en enda politisk kommentator har nämnt det absolut viktigaste resultatet av riksdagsvalet i Sverige 2014. Vi slipper Carl Bildt som utrikesminister. Tack än en gång gode Gud.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

dn dn svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ebola: Genetisk roulette! En nysning är allt som krävs!

 1. Erik skriver:

  Det första dokumenterade Ebolautbrottet var redan på sjuttiotalet. Det finns ingen anledning till att det inte skulle vara mycket äldre, utbrotten är ju normalt sett små och bränner ut sig själva snabbt. Reservoaren för viruset tros vara fladdermöss. Så, varför skulle viruset mutera till att bli luftburet just nu? Den absoluta majoriteten av det genetiska materialet och kopieringen för viruset lär fortfarande vara fladdermöss. Finns det fler fladdermöss idag än tidigare?

  Global uppvärming har avstannat sedan 17 år. Alla förordare av teorin att fossila bränslen orsakar global uppvärmning har visat sig felaktiga. Följaktligen är en stor mängd skepticism tillrådlig inför denna lobbygrupp.

  Gilla

 2. Bergfalken skriver:

  Alla planeter i vårt solsystem är just nu varmare. Mars polaris har oxå smält ”onormat” mycket. Allt beror på solens fläckar

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Erik: Läs på om Marburg. En variant av Ebola. Tänk om viruset är ihopkokat i labb och sen planterat. Finns dom som tror det. Pesten, digerdöden, var naturlig. På den tiden fanns ingen ränkgrupp bakom idiotin i världen. Ingen ränkgrupp med aspiration på The New World Order = NWO.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Bergfalken: Då är vi två som ställer upp på Solen! Det är Solen som bestämmer. Den som inte håller med kan ju bara tänka sig vad som händer om HON/HAN skulle slockna!

  Gilla

 5. Erik skriver:

  Jag tror att naturen kokar ihop virus helt på egen hand. Nu görs ju naturligtvis omfattande forskning på biologiska stridsmedel. Och min tro är att de kommer användas, det brukar bli så. Men jag ser inga tecken på att Ebola skulle vara ett biologiskt stridsmedel. Jag förstår inte vad poängen skulle vara. Dessutom finns det stora risker med det, hela bevismaterialet blir ju globalt tillgängligt för alla biokemister i hela världen att titta på och analysera. Och hela världen är faktiskt inte kontrollerad av de som kontrollerar västmedia

  Solen hon, månen han.

  Gilla

 6. elina skriver:

  Ganska bra film om hur en smitta sprider sig och hur vi bär oss åt: Contagion ikväll TV 4. Inte dokumentär men kunde vara det.

  Gilla

 7. Pingback: Ebola! Contagion! Forsythia!   | Helena Palena

 8. Helena Palena skriver:

  Elina: Såg filmen. Tänkvärda scenarior.

  Gilla

 9. anders skriver:

  En intressant länk, ursprungligen publicerad av Jon Rappoport
  http://carlnorberg.wordpress.com/2014/10/04/ebolagate-47-questions-and-answers/

  Gilla

 10. Pingback: Ebola kan smitta genom luften upp till en meter erkänner CDC nu! | Helena Palena

 11. Pingback: Är Ebola ett vapen framtaget av NWO och deras drängar? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.