Fascism! Vad är fascism? OBS! FASCISM är ett ekonomiskt system!

Hitler och Stalin när det begav sig!

Hitler och Stalin när det begav sig!

”EU:s centralbank ECB är ett Fascistiskt instrument för att kontrollera med-lemsländerna. Till Grekland skickade man från ECB de tre vise männen för att i princip ruinera Grekland. Detta är Fascism.”

Mister Lai – olje- och säkerhetsanalytiker – benar ut begreppet fascism.

Låt mig börja så här. Vill man göra något, förstå något måste man använda de rätta orden på saker och händelser mm. Skall du hugga ved behöver du en yxa och en såg. Skall du gräva ett hål behöver du en spade, en korp och ett spett. En korp säger man kanske det är ju en fågel. Det är dålig ordförståelse.

Det är detsamma med just ordet Fascism och det beror på att man med en politisk vilja utnyttjar ordet till något annat än dess verkliga betydelse.Fascismen skapades av Benito Mussolini i Italien i början på 1900 – talet. Fascisterna blev det ledande partiet i landet. Fascismen var aldrig ras eller religionshatande utan enbart ett totalitärt parti med en näst intill diktator som ledde landet. För i Italien fanns ett parlament under hela den Fascistiska epoken liksom en Kung, och det var denne Kung som avsatte Fascisternas ledare från makten. Därför var Italien aldrig en fullständig diktatur under II Världskriget. Man gick till och med i krig mot Tyskland till slut vilket är föga uppmärksammat.

Vad är då Fascism för något?
Jo enligt Benito själv är det en treenighet mellan Statsmakt – Storbanker – Storföretag. När denna treenighet föreligger då lever man i ett Fascistiskt system, och det systemet är ett ekonomiskt system inget annat.

Fascism är alltså ett ekonomiskt system, och har inget med ras eller religion att göra. Det är ett korporativt system. (se förklaring nedan på det ordet).

Därför,när man idag lyssnar och läser vad journalister och skribenter framför i frågan om Fascism, då är det mycket lätt att identifiera dem vilken utbildningsväg de gått för den så kallade Frankfurtskolan den använder ordet Fascism på något det inte är. Och varför gör man nu på detta sätt? Jo, det är de ursprungliga kommunisterna som använder ordet Fascism till att förnedra andra som vill förändring.

Ni måste minnas Farbror Stalin han som var så god vän med en annan Farbror som hette Hitler att de 1938 kom överens om i en pakt som kallas för Ribbentrop – Molotov pakten efter ländernas utrikesministrars namn, och att de två länderna Tyskland och Sovjetunionen skulle dela på ett tredje land som var Polen – vilket de också gjorde hösten 1939. Farbror Stalin berömde sin vän Hitler i Rysk radio på föredrag och i tidningar. Han sa att den Tyska Nationalsocialismen var Kommunismens bäste vän osv – han målade in sig i ett hörn för han litade på sin vän Hitler.

Men trots massor av varningar om att vännen Hitler var en luring så trodde Stalin det inte, och därför när Hitler lät de Tyska trupperna invadera Stalins land först i deras halva av Polen, sedan vidare in i Sovjetunionen, då fick Farbror Stalin en nervkollaps och försvann i 14 dagar. När han kom tillbaka då var i hans ögon Tyskland inte längre ett Nationalsocialistisk land utan det var det Fascistiska Tyskland. Ända sedan dess har de rättrogna kommunisterna kallat Nazister för Fascister. De har utan grund likställt de båda ytterligheterna men Fascismen har aldrig varit rasmedveten då det är ett ekonomiskt system. OBS! Det är ett ekonomiskt system.

Det närmaste vi idag är Fascism är EU:s organisatoriska uppbyggnad. EU är ett ekonomiskt Fascistiskt system som bygger på de tre grundbultarna i Fascismen vilka som sagt var är Statsmakt – Storbanker – Storföretag.

EU:s centralbank ECB är ett Fascistiskt instrument för att kontrollera medlemsländerna. Till Grekland skickade man från ECB de tre vise männen för att i princip ruinera Grekland. Detta är Fascism.

Därför hoppas undertecknad att vi nu i en framtid får läsa att det ni skriver är rätt ord för det ni vill framföra. Vill ni kritisera ex SD för något gör det då men använd inte ordet Fascism för det passar bättre att kritisera EU med.

Mister Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fascism! Vad är fascism? OBS! FASCISM är ett ekonomiskt system!

 1. Klas skriver:

  Facism har också blivit ett uttryck som betyder ungefär ”driva igenom sin vilja utan diskussion eller respekt för avvikande åsikter” / ”makt är rätt” ungefär.

  Här är en artikel på amerikanska misesinstituet som spekulerar om likheterna mellan syndikalism, medeltida skråväsende, coorporativism och facism.
  http://mises.org/humanaction/chap33sec4.asp

  Personligen skulle jag kalla facismens ekonomiska system cooporativism eller syndikalism och förbehålla ordet facism för ett politiskt perspektiv, stark stat, patriotism och futurism ungefär.

  Gilla

 2. Klas skriver:

  Men begreppet verkar otydligt definierat. Och även om det har en bra definition så används ordet så vilt och för så politiska syften att definitionen mer eller mindre blivit meningslös. Fast det kanske är det artikeln försöker ändra på? Och det är bra, definitioner är viktiga annars kan vi inte prata med varandra 🙂

  Gilla

 3. Klas skriver:

  Läste artikeln igen och lärde mig en del. Tack för en bra artikel!

  Gilla

 4. Benny H skriver:

  En rättelse bara Mr Lai! Stalin invaderade den halva av Polen som tidigare tillhörde Vitryssland. Polen har alltså numera flyttat på sig till en historiskt mer korrekt plats även om det finns tyskar som har åsikter i frågan. Hitler och Stalin var båda hänsynslösa diktatorer med olika politisk syn men med vissa likheter.

  Gilla

 5. MetalHeadViking skriver:

  Korrekt!

  Fascism är egentligen korporativism. Det är faktiskt det vanligaste ekonomiska systemet i väst idag. De marxistiska eliterna piskar upp massorna till ”kamp mot kapitalismen”, när vårt system är egentligen motsatsen till frimarknads kapitalism.

  Vårt system är korporativism, där Staten gynnar storföretagen för att slå ut all konkurrens och konsolidera makten hos de få, som alltså aldrig utsätts för en frimarknads konkurrens.

  Detta kommer dock marxisterna som demonstrerar mot SD aldrig att acceptera. De håller sig fast vid farbror Stalins vantolkning.

  Gilla

 6. christalbum skriver:

  ”Men trots massor av varningar om att vännen Hitler var en luring så trodde Stalin det inte, och därför när Hitler lät de Tyska trupperna invadera Stalins land först i deras halva av Polen, sedan vidare in i Sovjetunionen … ”

  Vad jag har förstått så var Tysklands anfall ett försvar då de hade fått reda på Stalins förberedelser för ett anfall från Sovjetunionens sida.

  Gilla

 7. christalbum skriver:

  @MetalHeadViking

  ” … Vårt system är korporativism, där Staten gynnar storföretagen för att slå ut all konkurrens och konsolidera makten hos de få, som alltså aldrig utsätts för en frimarknads konkurrens. …”

  Jag har fått intrycket av att Sverige är ett av de värre länderna när det gäller detta system. I övriga Europa finns det småföretagare i långt större utsträckning.

  Gilla

 8. MetalHeadViking skriver:

  @christalbum

  Du har naturligtvis rätt. Detta är arvet efter Per Albin Hansson, och inte minst LO-maffian som har sina tentakler långt in i samhällsstrukturen, inte minst via ABF, Folkets Hus, Svenska Kyrkan, media och politiken mm.

  Gilla

 9. Klas skriver:

  christeralbum, både nazityskland och bolschevikryssland trodde på den starkes rätt och på att militär expansion och tvång var meningsfullt. Att nazityskland anföll bolschevikryssland snarare än tvärtom berodde på en strategisk analys från nazitysklands sida.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.