Beskatta finanssektorn nu! Bevara kontanterna!

Säga vad man vill om Vänsterpartiet men dom försöker i alla fall få kontanterna kvar. Ulla Andersson tog upp frågan i riksdagen och fick till svar att processen ska fortsätt = kontanterna ska bort. Usch! Läs mer här! Nu vill V införa en en transaktionsskatt på finanssektor i sin vårmotion. Den ger, enligt partiet, 7,5 miljarder kronor i intäkter. Pengarna ska finansiera en ungdomsgaranti, som inom 90 dagar ska ge ungdomar jobb till avtalsenlig lön eller utbildning. Enligt V ger det 57 000 nya jobb eller utbildningsplatser.

”Vänsterpartiet vill att alla unga arbetslösa ska garanteras jobb eller utbildning inom 90 dagar. Det finansierar vi genom att införa en skatt på finansiell spekulation. Vår bedömning är att en sådan skatt skulle dra in omkring sju miljarder kronor per år till statskassan. Samtidigt bidrar den till att minska riskerna i ekonomin”, skriver Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, i ett pressmeddelande.

Björn Ulvaues vill däremot ta bort kontanterna. Han har slutat använda kontanter. Han vill att vi alla ska göra det. Första steget blir ABBA-museet. Där går inte att betala kontant för inträde eller shoppande.
– Allt i huset är kontantlöst, säger Björn Ulvaeus. Många kommer att tycka vi är galningar, säger han.
Ja, verkligen! Inget bra förslag. Då tänker i alla fall inte jag gå dit.Man får protestera det lilla man nu kan i det pågående övergreppet mot mänskligheten. Ulvaeus ställer därmed upp på den pågående processen. Han riktigt bräschar! Usch och fy!

svd svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Beskatta finanssektorn nu! Bevara kontanterna!

 1. stefan skriver:

  Å andra sidan av det praktiska plastkortet så är inte det etablerat mellan handel person till person utanför gödselstacken pengar och då kan per tu man hand handla om saker som inte är bara avsätt för att få pengar.
  En sida också är ju att det är praktiskt med ett plast kort istället för sedlar och mynt som nöter hål i fickorna som förmodligen är mer värt en det grus de förvarar hihi.

  Lite skämt då från min sida, fast jag vet ju varför få bort kontanterna. Men jag ser en annan sida av pengar vare sig de är från skuld eller inte fy faen för skuld onanin i alla fall pengar ska vara av de värden som är och alla ska regera vad som är värden och vad som är inte värt ett lingon fast ett lingon är ett värde hur som allt har ett värde allt utom skuld om världen var av god natur alltså inte den som är ätas eller äta (vilken är den som regerar i naturen(not God)
  Medbestämmande ja ”naturligtvis” men som sagt inte just nu bara i våra drömmar så vi drömmer på.
  Gå till mig själv ,ja i dagen har jag inga vägar som skapar pengar till min ficka och skulle så vara då tar något det (inte bara pengar då utan allt) men den ordningen är säkert den som är bra för de flesta verkar ju för den även om de är ovetande om det förhållandet i stacken som fortfarande är en stack och går mot gödsel stack imperiet ,vilket jag tjatat mig trött på denna gödselstack och vet inte vad säga som egentligen är förnuftigt för denna tid.
  Pengar=tillstånd alltså den som inga har få gå med rumpan bar och den som har kan ju klä den hur mycket som helst och sitta mjukt. Om målet med vad man gör är pengar då tjänar man peningstacken som är en ordning av olika tillstånd och inget annat om pengar skulle skapas genom värde istället för skuld då är det ett medbestämmande för att fylla dessa värden annars är de i vanlig ordning värdelösa ifall inte någon gillar dem, alltså naturlig marknad som avser gillandet eller inte men marknad i dag är knappast det fria torget i Sverige för då skulle det förstås vara mer öppen marknad där vilket inte vad jag kan se är jag kan visa hur det ser ut i andra ställen för att klargöra marknad där man kan köpa allt i stort sett som man aldrig kan finna i rätt tråkiga Sverige där jag inte ens kan finna en halsduk från tibet med dess fina ull tex fast jag har en som jag handlat för 20 kr i svenska omräkningen förresten jag har två. Nåväl vad bablar jag om jo ordning är det ända värdet som kan fylla skuldvärden och den kommer förstås sträcka ut sin hand och fåren kommer bräka hurra hurra.
  Men även för de som tror att de är i toppen av får flocken kommer ju förstås aldrig att fatta att för varje ny regel så är det även ett stängsel ytterligare för dem med Bäääähää. Självklart är politiker fårskallar…
  SJälvklart är jag värdelös jag är ju still sick och snart så kommer väl det ransoneras på medicinen (vilket jag ju förstås redan själv börjat på för att finna andra vägar innan jag lämnar hagen för gott.
  Alltså inte livet som sådant men denna fårskock av magert underlag annat en en skugga av en välfärd att exportera hehe så sjukt vansinnigt egentligen .Tycker det är märkligt eller inte förstås att det inte talas något om vad järnladyn sa om det Svenska systemet när vi hade topp politiker i EU svamla om hur vi skulle exportera vår välfärd 🙂 Alltså vad hon såg om vårt upplyftande not samhälle.
  Så för att citera annan så djupt går tjälen i Norden…

  Gilla

 2. stefan skriver:

  Den som har en idé får ju finna hur finansiera det annars är det inte lönt alltså utan att klä något i pengar så blir det inget. Så vad jag ser är samhället en dressing av dresserade för pangar och inget ändras förrän mentaliteten ändras. Så genom pengar dömer vi oss alla ända vägen är att gå ifrån pengar och det händer ju bara inte. Vilket en historisk person pratat en hel del om fast inte ens den ”kristna” kyrkan verkar förstå Kristus!

  Gilla

 3. stefan skriver:

  Ops ”pangar” skulle vara pengar men de är nog rätt snarliga så låt stå…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Stefan: Pengar är en praktisk grej. Istället för att gå omkring med tio säckar morötter och 18 limpor under armen har vi pengar som bytesmekanism. Det vet ju du med. Jättebra! Har vi ett kontantlöst samhälle är vi illa ute. Vad händer om det blir strömavbrott. Om systemet bryter ihop. Ja, du, då blir det god natt. 😛

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Man behöver inte pengar om man har varandras förtroende då kan man skriva det på krita och byta krita med varandra.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Stefan: Sant! Men å andra sidan är pengar ett bra surrogat. 😛

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Apropå de kontantlösa samhällets hart när oinskränkta makt över medborgarna: ”Du skall veta att vi banker äger domstolarna i det här landet ! Vi ska krossa Dig som som en liten lus !” – signerat Jacob Wallenberg (f d medlem i styrkommittéen för Bilderbergruppen) / SE-bankens chefsjurist, Göteborgs-posten den 23 januari 2000 – slut citat härifrån.

  Passligt har jag lagt in det i början av texten HÄR.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Josef: Ja, det var just det här med löss och människor! 😛

  Gilla

 9. stefan skriver:

  Helena jag vet precis vad du menar och håller med dig men jag ser utöver det hela och därför säger jag att pengar överhuvudtaget är inte det fromma för att vara mänsklig. Idén med pengar är att vara istället för förtroende kanske inte exakt så men det blir så i” all ”tid”. Under mina år som liten och stor har jag märkt detta fenomen att så fort pengar kommer in så ändras allt. Alla har nog den erfarenheten tror jag.

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  ”Josef: Ja, det var just det här med löss och människor!”

  Jo… – HelEna – och Wi som fortfar att andas får ju se vilka som är vad i slutändan – som jag ser det. 🙄

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Att ta bort kontanta pengar är vansinne. Björn Ulvaeus kan gå i bräschen för det kontantlösa samhället, för inte lever han i dagens verklighet. Dessutom får hans Abba museum säkert mycket förmånligare villkor än vi småföretagare får, då om någon betalar med kreditkort 500 kr så dras 17 kr av banken. Dra gärna från kundens konto 17 kr varje gång och från mig den mer vanliga 2.50 Undrar hur ofta de skulle hala fram kortet då. Varför ska alla kostnader läggas på oss som tar emot kort. När jag också ska betala för själva kortavdragaren, betala till banken service avgift, kontraktränta, dessutom årsavgift till företaget som jag har kortavdragare ifrån, uppkoppling osv.
  Och så får man inte ens ränta på pengarna i banken längre.
  Tänker för övrigt inte heller besöka Abba, vad ska jag glo på deras kläder för. Det har man sett ju redan ändå.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Ja, herregud vad som suger folk – speciellt småföretagare. Banken kan göra precis vad fan den vill. Det är skamligt! Det är Riksbanken som enligt lag får skapa pengar – men bankerna skapar pengar hela tiden ur det blå. Med ett knapptryck på datorn och allt bara rullar på.
  Det är en advokat som stämt SEB. Har du sett någon om det i gammelmedia? Nä, det törs dom inte skriva om men det är en stor grej. Ska skicka länken till dig så får du läsa. Vilken skandal.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Kolla på det här:

  ÅRHUNDRADETS UPPROP – BANKPARASITMÅLET TILL HÖGSTA DOMSTOLEN

  Wallenbergs SEB: ”Du ska veta att vi banker äger domstolarna i det här
  landet! Vi ska krossa dig som en liten lus!”

  http://kristofferhell.net/arhundradets-upprop-bankparasitmalet-till-hogsta-domstolen/

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Det stämmer, vi är helt och hållet i bankernas händer. Och som det ses kan vi inte göra så mycket än att finna oss i det. En rutten samhälle vi har fått. Eller så alltid varit ruttet, men man kamouflerade bättre förr.
  Tack för länken. 🙂

  Gilla

 15. MetalHeadViking skriver:

  ”Transaktionsskatt på finanssektorn”.

  Jag kan inte komma på ett mer effektivt sätt att förstöra det som är kvar av Sveriges lilla självständiga ekonomi.

  Vänsterpartiet följer Romklubbens Agenda 21. Deras mål är att följa allt vad Eliten kräver i när det gäller Agenda 21. Därav deras ihärdiga attack mot den svenska finanssektorn. De vill beskatta den produktiva delen av landet för att finansiera den tunga och kostsamma offentliga sektorn som borde skäras ner ordentligt, om vi nu ska ha en chans att rädda ekonomin.

  Intressant är att V nu satsar hårt på storstäderna. De har helt glömt landsbygden. Varför? Hade inte MSM lanserat V som ”det nya landsbygdspartiet? V är faktiskt mer intresserad av att påskynda Agenda 21:s urbaniseringsagenda. Därav deras satsningar på Stockholm, Göteborg och Malmö. De vill ju bli av med de självständiga svenskar som är kvar på landsbygden. De vill att alla ska in i storstäderna och fångas in i deras kollektivistiska samhälle.

  Gilla

 16. stefan skriver:

  Höger eller vänster i USA verkar de fattat det spelet och därför verkar det som de inför nu spelet folket vs myndigheten när de också består av de båda. Men här verkar sången om att blir det höger eller vänster så blir det bättre. Dummheiten är en evighetsmaskin så det lär bli Xtra mer galet i prioritering av galenskaper som tex att pengar ska bli ännu mer värda ju fler de är i ett begränsat utbud att byta dem emot. Och värdet att ta hand om fler med mindre folk det är av samma beundransvärda art.
  En annan sak som varit i min tanke rätt mycket är hur beskriver man andra och hur beskriver man sig själv och kan det resultatet verkligen eller går det att beskriva vem man är för beskriver man sig och andra inte bara genom vad den gör eller vad den bor eller utseende typ du vet det va han som går konstigt eller något.
  Jag är den som lever så så i mitt fall är jag noboddy -Vem e du? 🙂

  Gilla

 17. stefan skriver:

  Annars om jag nu för tiden ska beskriva mig själv så försöker jag vara så positive jag kan.
  Så jag ”är” underbar när jag inte är för jäklig . Eftersom jag nu övar på se mig så positivt så har inte det riktigt fått rot ännu så en så länge tycker jag ju inte att alla är underbara då. Liksom tesen älska dig själv för att älska andra….

  Gilla

 18. stefan skriver:

  Om man då är sina val och handlingar bör man nog tänka efter ifall man vill vara verkligen den personen och kanske kommer fram till att man vill vara något som är en kropp i universum som bildar positiva strukturer istället för sådana som är negativa dvs. skuld.
  Skuld i alla former är skuld och inget annat en negativt. Behovet att förnya sig visar ju tydliga språk för rätt mycket i alla fall från min egensyn blir rätt fort kasst och betraktas mest som skräp rätt fort.
  Så Staten kan med vilja om den finns trycka upp de värden som behövs för att skapa det kvalativa samhället vi vill vara privat och gemensamt då blir pengarna positiva istället för negativa och det är det allt handlar om ,nu är det så att de som tycker och trycker upp värdet de som inte är för de som sak utgöra värdet alltså folket .Hehe man kan säga att det är tomteland där tomten ju bestämmer vad du ska få ifall du är följsam och snäll och tomteverkstaden är banken som är ju positiv till sig själv och negativ för dig (alltså innan jag tappar tråden helt så (DEt Är BAnk VÄSEndet som ÄR Tomteverkstaden och nissarna är politikerna)) Folket är så klart de snälla barnen som blir belönande ifall de väljer att vara det som blir ställning i tomteverkstads bygget. Men vem vet minus och ett till vänder om och blir plus obestämt+0,9`=X

  Gilla

 19. Sofia skriver:

  På det här klotet finns det nu tre länder kvar vars Centralbank inte ägs av Rothschildfamiljen:
  Iran, Kuba och Nordkorea.
  Hur inverkar det på världspolitiken?

  Gilla

 20. Josef Boberg skriver:

  Sofia – ej särskilt mycket – som jag ser det.

  Gilla

 21. Pingback: Visst är väst fascistiskt Erdogan! Inför Glass-Steagall NU! | Helena Palena

 22. Pingback: Sverige världens första kontantfria land! Varför är vi så korkade? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.