Thieves dödar virus och bakterier! Stärker immunförsvaret

Thieves Pesten dödade miljoner under medeltiden och det var tjuvar i farten. För många miljarder år sedan startade allt med mikrobernas hjälp. Och om några miljarder år när solen slocknar kommer det sluta på samma sätt som det började. Med dom osynliga ”vännerna”. Mikrober, virus och bakterier syns inte men dom finns där. Oj, oj, oj vad dom finns där. Tänk så dom luckrar jorden t ex. Halleluja! Kan invadera en kropp och döda den om immunförsvaret är dåligt.

När pesten härjade i Frankrike under medeltiden så var det tjuvar som rånade döda pestoffer med den dödliga smittan. Men dom blev inte sjuka! När fyra av dom åkte fast undrade man hur det kunde komma sig att dom var immuna mot pesten. I utbyte mot att inte bli uppbrända när dom stod inför skranket uppmanades dom att tala om hemligheten bakom immuniteten.

Tjuvarna i Frankrike skyddade sig med en blandning av nejlika, rosmarin, kanel, eukalyptus, citron och rosmarin då de rånade sina pestoffer. Idag kan man köpa den patentskyddade blandningen som universitetstestats och är påvisat effektiv när det gäller att skapa ett stärkt immunsystem och en bättre hälsa under namnet Thieves.

Blandningen är mycket koncentrerad. En droppe på tungan räcker. Jag tar två droppar i en liten sprayflaska med vatten och duschar i näsan ibland. Det bränner till och det känns härligt. Lukar som det är jul hela tiden. Den lilla flaskan bör stå mörkt och lite svalt. Oljan består av terapeutiska eteriska oljor. Denna kombination av läkande oljor har ett brett spektrum mot mikrobiell aktivitet och stärker immunförsvaret. Den är effektiv mot mikrober, bakterier och virus. Mycket bra att ha hemma som hjälpmedel mot allt som vill in och förgöra en kropp.

Oljan kan användas vid förkylning influensor, bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, öm hals, tandvärk, sår, utslag och som förhöjare av immunförsvaret som sagt. Sprayar man lite luften tar den bort lukt och descinficerar. Har en väninna som berättar att hon fick bort mögel på en vägg med oljan.

Oljan har testats vetenskapligt på ett universitet i Utah som visar att den dödar luftburna bakterier till 99.96 procent. ”It was proven to be highly anti-infectious, antiviral, antibacterial, and antiseptic.” Forskningen visar att oljan avbryter bakteriens livscykel och omöjliggör för virus att föröka sig. Studier visar att dom flesta virus och bakterier inte kan leva i närheten av många essentiella oljor, speciellt kanel och nejlika. En liten flaska på 5  ml  kostar runt 70 kronor.

Bäst att skydda sig med tanke på vad som väntar i framtiden.

svd svd dn dn dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Tips! och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Thieves dödar virus och bakterier! Stärker immunförsvaret

 1. Antonia skriver:

  Klart man ska prova. Nu är jag sällan sjuk, förkylning har jag inte haft nu i 20 år, dock har haft influensa 2 gånger med 12 år mellan dem.
  Men det är då märkligt att alltid tjuvar och banditer som driver utvecklingen framåt.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Visst är det märkligt! Men man kan också säga att Naturen Kan! 🙂

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det är väl just naturen som kan. Vi är bara followers.
  Naturen funderar inte så mycket vad som är rätt eller fel. Ändå överlever den om inte vi människor fördärvar den. Men tom då återhämtar sig naturen. Det är fantastiskt. :)I

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Fast det finns krafter som förstör naturen. Försöker spela gud i jakten på den ultima makten.. Hoppas dom exploderar i h-t! 😛

  Gilla

 5. Anton skriver:

  Intressant att de franska tjuvarna på medeltiden hade så god tillgång på eukalyptus, med tanke på att eukalyptus växer i Australien och européerna inte hittade dit förrän på 1600-talet.

  Men visst, ska man ta 70 spänn för EN TESKED OLJA så får man förstås göra allt för att bygga upp en image.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Men den stora pesten var på 1300-talet. Och kvinnor som kunde det här med örterna eldade kyrkogubbarna upp som häxor under många hundra år. Snacka det gick massor med kunskap om naturen till spillo då. Det var meningen. Kloka kvinnor har alltid setts som ett hot mot kyrkan och gud. För där är det ju bara gud som ska kunna och inte kvinnorna..

  Den essentiella oljan Thieves är mycket dryg och är mycket bra. Dödar till och med pesten som sagt.

  Gilla

 7. Anton skriver:

  Men Helena, de kan inte ha haft tillgång till eukalyptus. Vilket gör hela den där bakgrundshistorien till ett uppenbart falsarium.

  Oljan kan säkert ha antibakteriella egenskaper och liknande – om den skrämde iväg loppor kanske den till och med kunde skydda mot pesten, vem vet? – men det handlar fortfarande om en blandning som de flesta säkert kan röra ihop själva med rätt recept, för betydligt mindre pengar. Någon smart marknadsförare tjänar garanterat enorma pengar på detta.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Anton:”Studier visar att dom flesta virus och bakterier inte kan leva i närheten av många essentiella oljor, speciellt kanel och nejlika.” Det kan ju hända att eukalyptusen kom till senare. Ska kolla upp det.

  Ja, rör du ihop den här oljan själv så lycka till. Det är en enorm process att utvinna eteriska oljor ur örter. Inget man gör på en kafferast precis. Så 70 kronor får 85 droppar är inte alls dyrt. Man kan faktiskt få tjäna pengar på bra saker också. I alla fall i min värld. Nu ska jag gå och duscha lite i rummet med den härliga doften. Om du inte visste det är jag bland mycket annat även
  expert på örter. 😛

  Du tror att pesten spreds med loppor. Men det är ingen som vet. Det kan ha varit luftburet virus.

  Gilla

 9. Anton skriver:

  Ja, det finns alternativa teorier, men inga som fått särskilt stort följe. Men visst: oljan har förvisso ännu mer att leva upp till då. ”Dödar till och med pesten” är ju i allra högsta grad spekulativt och stöds av, tja, inte det allra minsta lilla.

  Kan du förresten hitta den faktiska forskningen som visar att dessa droppar är sådana mirakelgörare så posta gärna en länk; hittills har jag bara hittat info om förväntade, men betydligt mer jordnära, effekter.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Anton: Idag ska vi inte kunna något om naturen. Vi ska lita på läkemdelsbolagen och doktorn i sin vita rock och så ska vi äta piller på det att big farma blir ännu rikare. Med eteriska oljor – så koncentrerade så man får se upp – kan man ha sitt eget lilla husapotek. Snart kommer maskrosorna som folk sparkar på och ser som ogräs. De skulle bara veta vilken nyttoväxt det är. Ska blogga om det sen. Läs mer här om den spännande storyn bakom tjuvarna.

  ”It was famous French aromatherapy doctor Jean Valnet (1920-1995) who gave the story its essential oil gravitas. In his book, ”The Practice of Aromatherapy,” Valnet quotes the archives of the Parliament of Toulouse. He claims the original recipe was revealed by corpse robbers who were caught red-handed in the area around Toulouse in 1628-1631. Given the virulence and deadliness of the plague, the judges were astonished by the indifference of the thieves to contagion.”

  http://www.secretofthieves.com/four-thieves-vinegar.cfm

  Gilla

 11. Anton skriver:

  Den moderna medicinen är sprungen ur det vi numera kallar för ”naturmedicin”, självklart. En del av naturmedicinen är verksam, annat är humbug. Jag tillhör förstås de som säger ”det finns ett namn för alternativmedicin som har testats och befunnits verksam: medicin”. Jag tror inte att läkemedelsbranschen är direkt änglalik men jag känner betydligt högre förtroende för vetenskapen som sådan än vad du gör. So far so good. Men både du och Thieves-sidorna hänvisar till vetenskaplig forskning. Så, äta kakan eller ha den kvar?

  Synen på alternativmedicin som fin, billig och idealistisk jämte den profithungriga läkemedelsindustrin kan dessutom tåla lite, hmmm, nyansering.
  http://www.quackwatch.org/11Ind/young.html

  Gilla

 12. stefan skriver:

  Under andra värdskriget så syntetiserades alla växer och behovet av dem efter det är väldigt ringa det är dock samma verksamma ämnen (fast de syntetiska är av sämre kvalitet och inte riktigt fullständiga) finns böcker om detta förlopp inget påhitt från mig. Syntetiska proteiner är inte fullständiga de är bara ungefärliga och på sikt blir det bara kollaps i och för sig ifall man förenklar den biologiska verkligheten så är den enklare att styra men baksidan är att man sänker kvalitet rakt igenom och psykologiska effekter torde enligt mina påhitt bli extra vanliga i ökad takt.
  OBS. bara eget tänkande där så det går förstås att helt bortse ifrån. Hmm.

  Gilla

 13. stefan skriver:

  Men jag menar ju att det märks allt för väl att jag har rätt.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Anton: Utan natur ingen medicin. Säger inte att man ska förkasta skolmedicinen. Men vi borde som man gör i Tyskland mer arbeta tillsammans med alternativmedicinen. Svenskarna är bäst på att inte göra det. Socailstyrelsen och Läkemedelsverket bestämmer. Men inte över mig i alla fall. Än så länge blir vi inte tvångsvaccinerade. Men det kommer.

  Stefan: Tur att man kan göra syntetiska saker för dom som vill tjäna pengar. Men det kan aldrig vara lika bra som det naturliga. Aldrig.

  Gilla

 15. Carin Lindgren skriver:

  Jag köper Thives från Young Living, men den kostar drygt 300:- för 15 ml (35 euro) inte 70:-

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Carin: Det är sant. Jag köpte av en kompis och det är 5 ml för 70:-. Har ändrat i inlägget.

  Gilla

 17. Anton skriver:

  Men du håller fast vid att de medeltida tjyvarna fick tag på australisk eukalyptus? Jaja, vad gör väl lite hokuspokus mer eller mindre för trovärdigheten.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Anton: Läs tidigare kommentar. Tjuvarna togs på 1600-talet. Men initialt var kanske inte eukalyptus med i blandningen. Men det är inte så viktigt i sammanhanget.Förresten hur vet du när vi fick tag i eukalyptus?

  Gilla

 19. stefan skriver:

  Att odla exotiskt har alltid varit ett märke för status. SÅ vad dras tjuvar till öh hmmm fattiga som inte har anmanas vid grinden?

  Gilla

 20. stefan skriver:

  Anna as var eller hur det stavas var en status symbol även i ´Norden. Förövrigt så undra jag verkligen om Australien alltid varit så avskuret ,men då faller väl mitt intresse på långt tidigare med snabba segel farkoster på min tapet och har inget med den stora kunskapen att göra. Gäsp.

  Gilla

 21. stefan skriver:

  Nästa gång jag får liknande symptom som pest i lungorna ska jag testa koka tallbarr och träet och konsumera det tillsammans med mer lätt smällt alkohol vilket jag råkat göra kombinationen förut utan att veta hur det funkar och därför fått dubbel drink så att säga men jag har lite funderingar om att detta sätter hela ryggen i DNAt ur spel och kan helt enkelt vara bra i vissa bot syften.
  Den som överlever vet ju hehe.

  Gilla

 22. Anton skriver:

  Helena, likväl står det både här ovan och hos tillverkaren att oljan i fråga är ett medeltida mirakelmedel med bl.a. eukalyptus. Stora pesten var på 1300-talet och Australien (där eukalyptus kommer från) upptäcktes av europeerna 1606, men tjuvarna som ska ha uppgett receptet togs på 1600-talet, JA – MEN eukalyptus fördes till Europa av botanisten som följde med på kapten Cooks expedition 1770.

  Visst, vi kan väl tänka oss en alternativ historia där någon tog eukalyptus till grönfingrade paristjyvar tidigare på 1600-talet, men då hamnar vi ändå inte tillbaka i medeltiden; visst, vi kan tänka oss att tjyv-vänliga utomjordingar strålade eukalyptus till tjyvarna på 1300-talet, men ÄR DET DÅ ÄNDÅ INTE TROLIGARE att hänsynslösa lurendrejare som Gary Young utnyttjar gamla skrönor till MARKNADSFÖRINGEN för att TJÄNA PENGAR?

  Jaja, visst kan de ha haft NÅN ANNAN mirakelolja på medeltiden, men då är det ju inte densamma som marknadsförs på detta vis. Folk kan som bekant tro på vad som helst, men jag har svårt att förstå hur man å ena sidan kan klaga på att ”vi alla är förda bakom ljuset” och stoltsera med Orwell-citat om att yppa sanningen i en tid av bedrägeri, och å andra sidan vara så nonchalant vad gäller fakta. Vare sig det gäller fusk-medeltida mirakelmedel eller Brage Norins spekulativa faktafelsamlingar. 🙂

  Gilla

 23. stefan skriver:

  Undulater tuggar eukalyptus och i och så tror jag detta med ”skogar” var mer om Australia i alla fall vad jag läst. Så i min tro och platser jag besökt så finns enstaka träd men du vet mitt minne är väl helt fel.
  Det bjudr jag på.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Stefan: Finns mycket bra i vår nordiska flora. Björksocker är bra mot cancer t ex. Och fästingar gillar inte rölleka.

  Anton: Att du orkar! Medlet är mycket bra! Pest har det varit i många omgångar och jag har inte sagt att tjuvarna använde medlet på 1300-talet.

  Gilla

 25. Anton skriver:

  Orkar och orkar, det är ju ROLIGT! 😀

  Gilla

 26. Pingback: Ebola! Contagion! Forsythia!   | Helena Palena

 27. Mona valadi skriver:

  Att du orkar va sån besiviser Anton!
  Jag har använt oljan o kan säga
  Den är GRYM!!
  Bättre än all skit medicin folk trycker i sig!

  Gilla

 28. Mona valadi skriver:

  Men fick betala 400 kr för min lilla falska
  Var kan jag beställa för 70kr
  Vill ha 5 flaskor då
  Ge bort till min familj

  Gilla

 29. Marielle skriver:

  Jag tycker inte Anton är dryg utan snarare klok som är källkritisk. Gary Young tror jag inte alls på, då jag har märkt att han inte har någon kunskap som helst om näringslära eller biologi, samt att han aldrig ger en förklaring för varför något fungerar som det gör utan bara konstaterar att det är så, utan bevis eller vetenskap bakom sig.
  Oljorna i sig tror jag kan fungera till diverse saker, mest till psykiska ting. Men har ni vetenskapliga artiklar eller dylikt så läser jag dem gärna. Älskar att lära mig och förstå hur och varför något fungerar eller påverkar oss. ^^

  Gilla

 30. Eteriska Oljor skriver:

  Har sett fantastiska resultat och den luktar verkligen som du säger Jul 😊

  Gilla

 31. Julius Lundberg skriver:

  Thieves oljeblandningen är något man ska alltid ha hemma 😉

  Hälsningar
  Julius Lundberg

  Gilla

 32. Eva skriver:

  Vart finns den att köpa? Vilka affärer?

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Eva! Googla! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.