Dags att visa pattarna Elisabeth Ohlson Wallin! Fram med paletten och börja måla!

Scanpix fotografer vill i fortsättningen inte sälja bilder till fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin om de ska användas i satirsammanhang. Men Elisabeth tycker att hon som konstnär kan klippa och klistra hur som haver. Det tycker inte jag. Vill inte ha mina foton förstörda i alla fall. EOW gjorde montage av kungens och hans vänner som käkade pizza på Camilla Henemarks mage.

Elisabeth Ohlson Wallin säger till Kulturnyheterna att beslutet skapar problem för hennes konstnärsskap: ”Collage har konstnärer hållit på med i alla tider. Hur ska vi göra nu? Ska vi börja stjäla bilder och riskera att bli stämda? Jag tycker att det här är allvarligt.”

Man kan göra mycket i photoshop men är det konst? Nä, inte riktigt! Dags att ta fram pensel, färg och palett och visa pattarna Elisabeth!

Matisse är den konstnär som ligger mig närmast.

Mamma som gjorde en tavla.

Journalisten svd svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Dags att visa pattarna Elisabeth Ohlson Wallin! Fram med paletten och börja måla!

  1. Monica Antonsson skriver:

    Ha ha ha…
    Håller med!

    Gilla

  2. Varg i Veum skriver:

    Hon är ju fotograf, kan hon inte ta egna bilder kan man juundra i sitt stilla sinne.

    Gilla

  3. Maja Dacke skriver:

    Instämmer med Varg i Veum. Hon är kanske inte någon fotograf utan bara låtsas. Otroligt dumt resonerat av henne – och dessutom att knycka andras foton … Upphovsrätten! Gäller den inte henne?

    Gilla

  4. Johan skriver:

    Hon kan hålla på som hon vill med sitt klippande och klistrande som hon vill. Men om det kommer någon som Lars Vilks, som visar något verkligt ifrågasättande intressant i konstväg, då blir dom fullkomligt nergjorda av PK-etablissemanget.

    Det är skillnad på konst och konst nämligen. Och vissa personer får man kränka och andra inte. Även om de senare är döda. Och av synnerligen tvivelaktig karaktär. Men så är det när den muslimstödda pressen får styra sanningsflödet inom konsten.

    Gilla

  5. Johan skriver:

    Hon gör likadant som våra politiker. Klipper och klistrar men får inga bilder över framtiden.

    Så står de där och tuggar fradga i rabiesras över SD:s framgångar och ideer, eftersom de själva saknar minsta uns av detsamma.

    Avund och hämnd är nog orden. Också ger de sig på oss svenskar i sitt hat över sin egen inkompetens och misslyckande och SD:s framgångar.
    De är som barn i sitt barnsliga beteende. Precis som Elisabeth Olsson Wallins barnsliga sadistiska småbarnslek med färgglatt papper, som de brukar göra på dagis.

    Gilla

  6. Johan skriver:

    Nån borde göra en målning av Muhammed som julgalt på ett ovalt bord, och fullt med immaner runt omkring som satt och åt av han. Det vore något det.

    Gilla

  7. christalbum skriver:

    @Johan
    ”Någon borde göra något”… så du slipper göra något själv din lata djävel. Den lathet du visar upp i din kommentar speglar latheten i din hjärna: oförmågan till kritiskt tänkande. Varför inte byta ut Muhammed mot Moses och imamerna mot rabbiner? Det vore något det. Din late fan.

    Gilla

  8. elsa skriver:

    Det ligger mer intelligens bakom Elisabeth Ohlson Wallins konstfoton än vad det gör i inläggen på den här sidan…

    Gilla

  9. nino skriver:

    @Johan:
    ”den muslimstödda pressen får styra sanningsflödet inom konsten” – hä? laater floskigt
    – vilka pressmedium? styrs hur av vem och hur? fraagar en utlänning.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.