Arla suger märgen ur sina bönder! Dåliga företagsledare!

Bönder som säljer mjölk till Arla kommer från den 7 januari att få 6,5 öre mindre per liter i ersättning. Det skriver Lantbrukstidningen ATL på nätet. Vadå som! Precis som om det fanns flera att välja på. Det gör det inte. I alla fall inte i vår trakt.

Arla ägs av bönderna. Glöm det! Bolaget är lika kapat som Centern.VD:n kan inte ens höja mjölkpriset fast handlare och människor vill! Men han kan sänka till bonden. Det går hur lätt som helst. Att VD och styrelse får sitta kvar. Bönderna sugs ut som slavar och utan EU-stödet skulle det säcka ihop totalt.

Om Arla vore ett vanligt företag skulle VD och styrelse få sparken just nu! Men Arla är ett korporativistiskt företag vilket gör att bönderna kan luras hela tiden. På sätt och vis värre än 5-årsplanerna i Sovjet. Det kommer att sluta med att Sverige får köpa pulvermjölk från Kina och så kommer en och annan häst att hålla hagar och åkermark öppen. Nä, åker och äng kommer att buskas igen.

dn svd intressant atl

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Arla suger märgen ur sina bönder! Dåliga företagsledare!

  1. Josef Boberg skriver:

    Så länge som det sedan 1800-talet pågående pyramidiska tänke- och handlingssättet pågår – så kan det säkert bli åt hållet Du förutspår.

    Men ”simma lugnt” – för ”Allt som har en början har ett slut !” – och det gäller nog även det HOPPLÖST föråldrade pyramidiska tänke- och handlingssättet – är jag rätt säker på.

    ATT ÖVER ”EN NATT” SKAPA EN STARK EKONOMI I VILKEN NATION SOM – I-LAND ELLER U-LAND – ÄR SÅ BANALT ENKELT ATT DET KNAPPT GÅR ATT FÖRKLARA

    Gilla

  2. Johan skriver:

    LYSSNA PÅ P1 NU Tisdag 10.00.

    Gilla

  3. Johan den 1:e skriver:

    Det handlar om mjölk, hela programmet, på olika sätt.

    Gilla

  4. Maja Dacke skriver:

    Men 1,5 år gammalt program … om olika rön som inte är enhetliga. Och allt visste vi väl förut?

    Glöm inte att måttlighet är en dygd. Gäller även mjölk.

    Vi som gillar mejeriprodukter och mått bra av dem – och är relativt friska pensionärer – vi fortsätter gilla mejeriprodukter. Bra eller dåligt?

    Men jag gillar inte att svenska mjölkbönder trycks ner i myllan pga importen … Inget är som svenska kor – de är mer heliga än de indiska. För mig.

    Gilla

  5. Cavatus skriver:

    Se hit alla som är irriterade över sakernas tillstånd, allmänna urspårning och särskilt på Katarina Mazetti!

    Nu finns ett flygblad att dela ut eller sätta upp på ICA:s anslagstavla, som anger följande:

    ”Vi bojkottar ICA!
    Tills vi får en offentlig ursäkt av Katarina Mazetti för hennes förolämpning av svenska folket i ICA-kuriren

    Läs krönikan här: korta.nu/mazetti
    Reaktioner: korta.nu/sursorti
    och debatt: korta.nu/debatt”

    Här har ni länkar till dessa flygblad. Snälla, ladda ned, skriv ut och SPRIIIIIIID! Nu är verkligen måttet rågat, och att tanten sedan får valsa runt i medierna och debriefa sig själv utan att hennes värsta utsagor ens nämns eller ifrågasätts är så vidrigt att man kan få uppkastningar för mindre! Hon ska darra i sina grundvalar för det här klavertrampet. Vi måste sätta P för den här ständiga missfirmelsen av oss hårt arbetande skattebetalande svenskar som finansierar hela bygget:

    https://www.box.com/s/v2jja8vyxrejfqxprlsr
    https://www.box.com/s/x8znmr907ltrjyw3azec

    Sätt åtminstone upp en lapp på ICA:s anslagtavla!

    Gilla

  6. Helena Palena skriver:

    Maja: Mjölk dricker man om man känner för det! Mjölken har i alla fall fött upp fler än den har slagit ihjäl (så säger man om strömmingen i Roslagen).
    Det ska vara en svensk ko! Helt klart!

    Cavatus: Ja, det vore kul om vi kunde använda konsumentmakten och välta trojanska hästar av pinn!

    Gilla

  7. Kossans blogg skriver:

    Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

    Gilla

  8. Varg i Veum skriver:

    Det ironiska är ju naturligtvis att Arla ursprungligen bildades just för mjölkböndernas skull. Vet nu inte hur ägarstrukturen fungerar, men betyder det att de mjölkbönder som är medlemmar i Arla får ta del av Arlas vinster? Hursom är jag förvånad att Arla tillåts ha denna närmast monopolställning den har i Sverige. Det finns flera storkoncerner som tillåtits tillskansa sig monopolställning mer eller mindre i Sverige. ASSA t.ex. Undrar vad politiken bakom det är…

    Gilla

  9. Johan skriver:

    Apropå mat, läs denna dynga som kommer från mathåll:

    http://avpixlat.info/2013/01/08/icakurirens-hallningsloshet/

    Gilla

  10. Johan skriver:

    Citat hämtat från Thoralfs blogg:

    ”Jag tror inte att Avpixlat hade sett att ICA nu har tagit in muslimska helgdagar i sin almanacka när den utmärkta texten skrevs av Stefan Torssell. Det har också visat sig att ICA-Kuriren och Helena Rönnberg står bakom hatartikeln mot Sverige. Samtidigt flörtar ICA med muslimer och andra folkgrupper som romer, kurder och andra folk i nya almanackan genom att markera deras helgdagar. ICA anser alltså att andra folkgrupper finns, men det finna inga svenskar. Det hela blir bara mer och mer bisarrt och en permanent bojkott är vad som bör gälla för alla som har möjlighet att handla på andra ställen.”

    Gilla

  11. Johan skriver:

    Synd att ICA går denna judehatarväg, för jag har alltid tyckt att ICA har varit en trevlig affär att gå till.

    Men vi bojkottar ICA nu fredag, lördag och söndag som han föreslår på Avpixlat. Alltid nåt.

    Gilla

  12. stefan skriver:

    Rörande rörigt kan man säga. Och grisen är oren öven hur mycket man en kokar den sägs det. I och för sig kött från en okastrerad galt luktar lite underarmssvett när det steks eller var det tvärt om, minns inte ?
    Men hur är det är griskött alltid orent eller är det en skröna. Och i så fall vad kommer denna ideé ifrån om grisar. Vet någon?

    Gilla

  13. Johan skriver:

    Därför ska vi bojkotta halal-ICA i helgen, för de vill utrota oss i Allahs namn.

    Gilla

  14. Johan den 1:e skriver:

    ”Bondepartiets” centerns nya ”landsbygdsvänliga” politik:

    http://avpixlat.info/2013/01/11/centerpartister-om-nya-ideprogrammet-partipolitiskt-sjalvmord/

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.