Honung och kanel botar de flesta sjukdomar

HonungKanel

HJÄRTSJUKDOMAR
Gör en kräm av honung och kanelpulver, bred ut den på bröd, istället för ditt vanliga pålägg, och ät det regelbundet till frukost. Det reducerar kolestrolet i artärerna och räddar patienten från hjärtattack. Även, de som redan haft en attack, om de gör detta dagligen så är de mil ifrån nästa attack. Reguljärt användande av beskrivna process gör det lättare att andas och stärker hjärtats slag. I Amerika och Canada, har många sjuksköterskor behandlat sina patienter med stor framgång och har kommit fram till att när du blir äldre, förlorar artärerna och ådrorna flexibiteten och blir förstoppade; honung och kanel ger liv i artärena och ådrorna igen.

ARTRIT
Artritpatienter kan dagligen ta, morgon och kväll, en kopp hett vatten med två skedar honung och en tesked kanelpulver. Om man tar det regelbundet kan även kronisk artrit botas. I en ny forskning de gjorde på Köpenhamns Universitet, fann de att när doktorerna behandlade sina patienter med denna blandning av en sked honung och en halv tesked kanelpulver före frukost, så fick de resultatet inom en vecka att av 200 personer, blev 73 patienter totalt befriade från smärta, och inom en månad, hade de mesta patienterna som inte ens kunde gå eller röra sig på grund av artrit börjat gå utan smärta.

URINVÄGSINFEKTIONER
Tag två matskedar kanelpulver och en tesked honung i ett glas med ljummet vatten och drick det. Det förstör bakterierna i blåsan.

TANDVÄRK
Gör en kräm med en tesked kanelpulver och fem teskedar honung och lägg det på den onda tanden. Detta kan du göra tre gånger om dagen tills tanden slutar värka.

KOLESTEROL
Två matskedar honung och tre teskedar kanelpulver blandat i 5 dl tevatten, ges till kolestrolpatienten och då reduceras kolesterolnivån i blodet ca 10 % inom två timmar. Som det nämndes för artritpatienter, om man tar det tre gånger om dagen så blir kronisk kolesterol botad. Enligt information som man fick i Said Joournal, så försvinner mycket kolesterol om man äter ren honung till maten varje dag. Förresten, om du tar kolesterolmedicin, SLUTA! Det innehåller STATIN vilket försvagar dina muskler…inkluderat ditt HJÄRTA och ingen medicin har visat sig kunna stoppa hjärtattacker eller strokes.

FÖRKYLNINGAR
De som lider av vanliga eller allvarliga förkylningar borde ta en matsked ljummen honung med 1/4 sked kanelpulver dagligen i tre dagar. Denna process botar den mest kroniska hosta, förkylningar, och rensar bihålan.

OROLIG MAGE
Honung man tar tillsammans med kanel botar magont och fixar magsår från roten.

GASER
Enligt studier gjorda i Indien och Japan, har det visat sig att om man tar honung tillsammans med kanelpulver så blir magen fri från gas.

IMMUNSYSTEMET
Dagligt användande av honung och kanelpulver stärker immunsystemet och skyddar kroppen från bakterie och virusattacker. Vetenskapsmän har kommit fram till att honung har flera vitaminer och järn i stora mängder. Konstant användning av honung stärker de vita blodkropparna som slåss mot bakterier och virussjukdomar.

MATSMÄLTNINGSPROBLEM
Kanelpulver sprinklat på två matskedar med honung som man tar innan maten, tar bort det sura och magen smälter de mest kraftiga måltider.

INFLUENSA
En vetenskapsman från Spanien har bevisat att honung innehåller en naturlig ingrediens som dödar influensabaciller och räddar patienten från att insjukna i influensa.

LÅNGT LIV
Te med honung och kanelpulver, dricker man det regelbundet, blir man friskare och ger kroppen större chans att klara sig längre. Ta fyra matskedar med honung, en sked med kanelpulver och tre koppar med vatten och koka det som om du gör te. Drick 1/4 kopp, tre till fyra gånger om dagen. Det håller huden fräsch och mjuk och hejdar att man känner sig gammal. Livslängden ökar – även en 100-åring, kan börja göra samma sysslor som en 20-åring.

FINNAR
Tre matskedar med honung och en tesked med kanelpulver blandas  och lägg det på finnarna innan du sover. Skölj av det nästa morgon med varmt vatten. Om man gör detta dagligen i två veckor, försvinner finnarna från roten.

HUDINFEKTION
Om man lägger honung och kanelpulver på de affekterade ställena, så botar det eksem, ringorm och alla typer av hudinfektioner.

VIKTMINSKNING
Dagligen på morgonen en halvtimma innan du äter frukost på tom mage och på kvällen innan du sover, drick honung och kanelpulver som kokat i en kopp med vatten. Om du gör detta dagligen, reduceras vikten på även den mest överviktiga personen. Också, om man dricker denna mix dagligen så ger man inte fettet chansen att samlas i kroppen även om personen kanske har en diet med hög kalorihalt

CANCER
Ny forskning i Japan och Australien har funnit att advancerad cancer i magen och i benen botas väldigt effektivt. Patienter som lider av dessa sorter av cancer borde dagligen ta en matsked med honung med en tesked av kanelpulver i en månad tre gånger om dagen.

UTMATTNING
Nya studier har visat att sockret i honungen är mer hjälpsamt än skadlig för kroppens styrka. Äldre invånare, som tar honung och kanelpulver i lika stora mängder, är mer alerta och flexibla. Dr Milton, som har gjort research, säger att en halv matsked med honung som man blandar i ett glas med vatten och man sprinklar på kanelpulver, om man tar det dagligen efter att ha borstat tänderna och på eftermiddagen runt 15.00 när vitaliteten börjar avta. Så ökar vitaliteten av kroppen inom en vecka

HÖRSELPROBLEM
Dagligen på morgonen och på kvällen så tar du honung och kanelpulver i lika stora mängder, återställs hörseln.

Texten är hämtad från Niclas Steenbeck på Facebook/Vaken.se

OBS! Det ska vara Ceylonkanel. Vanlig kassiakanel innehåller stora mängder kumarin som kan skada levern vid stora intag. Ceylonkanel har mindre kumarin. Honung mister sina hälsobringande egenskaper om den värms upp över 40 grader. 

intressant svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Mat & Dryck, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Honung och kanel botar de flesta sjukdomar

 1. ÅMÅL skriver:

  Prova först – kommentera sen!

  Gilla

 2. Mållgan skriver:

  Ja, det är säkert en tröst åt alla de i Svensk glesbygd som blir av med sina apotek, att de i stället skall börja experimentera med naturläkemedel. Ett rent hån skulle jag vilja kalla det.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Mållgan: Allt går enligt plan. Hela inkråmet i Sverige säljs ut. Inget blir bättre för människorna. Men några blir rikare på kuppen!

  Åmål: Naturen kan! Allt kommer därifrån. Den som kan lite om det är vinnare i det kommande fascistsamhälle som väntar oss.

  Gillad av 1 person

 4. Josef Boberg skriver:

  Honung är toppen för att stilla sötsuget med – jag ser det.

  Gilla

 5. stefan skriver:

  . I Sverige … äter vi ingen alls, för all kanel som säljs i Skandinavien är sedan årtionden indonesisk kassia. Alltså Kassia är inte kanel då Ra.
  http://www.shenet.se/vaxter/kanel.html
  Och nästa problem är att veta vad för mycket är för att inte få leverskador.
  Kassiakanel är bark från trädet Cinnamomum cassia. Den har högre kumarinhalt än ceylonkanel.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kanel
  Kumarin ger lever skador
  Men som vanligt vi litar på de stora i vårt land så blåsta vi är i vanlig ordning!

  Gilla

 6. stefan skriver:

  I däggdjur återfinns molekylen främst i levern. Cytokrom P450 är inblandade i metabolismen av en uppsjö av olika kroppsfrämmande och kroppsegna substanser. Vanligtvis är de en del av en elektrontransportkedja som består av flera komponenter. 450 i namnet kommer från att dessa proteiner absorberar ljus med våglängden 450 nanometer, vilket beror på att järnatomen i proteinet reduceras.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Cytokrom_P450 (detta om gnagare är intressant då de får i sig stora mängder kumarin och vad vet jag de kanske har annan funktion i levern och det kanske man bör skåda om man kan.
  Och våglängder 25-256 nanometer påverkar DNA direkt och jag tror där gör honungens unika kristall bildning effekt på något sätt att filtrera i ordningen av våglängder som an dessa i 25-256 som inte är då bra för oss.
  Har varit inne på detta förut om cellers kommunikation och detta tillför bara mina tankar om det igen hade nästan glömt bort att jag tänkt lite i detta 🙂 (så är jag vimsig) Liksom att ha rätt förståelse för den yttre miljön ger en bra miljö i cellen enligt mig och det kan man kalla för epigenetisk funktion alltså epigenetic är en grej man forskar om och det är lite väl för tyst om det (undrar inte varför det är tyst) vågor ni vet och himlar och ting och företag jag nämnde förut som liksom är i dessa banor eller hur för den som orkat läsa mitt svammel.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stefan: Den smarte tar reda på saker. Sant det där med kumarinet. Man ska ha kanel från Ceylon – kan köpas på Crearome.se. Ekologisk kanel hittas på COOP-Forum var det en som skrev på Facebook plus att Hightechscandinavia har eko kanel! Ekologisk odling är ju alltid bättre än den vanliga. Tror folk. Vi får gå på det. Men alla som odlar ekologiskt lever ju i samma värld och får ta del av den smutsiga luften varän dom är.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Din sista kommentar såg inte jag när jag skrev svar till dig. Visst har du rätt om cellers kommunikation. Men det är inte meningen att vi ska få ta del av såna naturliga och nyttiga saker. Celler talar med varandra. Och det gör bakterierna med. Vi har tio gånger mer bakterier i kroppen än vi har celler. Människan kan kommunicera med sitt innanmäte. Självklart. Det är bara att prata på. Ge dom rätt föda och peppa dom. Det kommer man långt med. Epigenetic – bra ord.

  Åmål: Nu ska jag kolla din länk.EU vet hur mycket våra kroppar tål Klart man ska undvika kumarinkanel när det finns bättre. Om man ska änvända mycket tillsammans med kanel vill säga. Nu ska jag gå och baka kanelbullar i min bakstuga. Vräker på massor med socker, smör och kanel. Goda ska dom vara. Men äter inte gärna bullar själv. Klister i tarmen. Ska ha dom i mitt café. Så jag lägger tillbaka det stålvalsarna har siktat bort i vetemjölet: groddarna och kliet. Så blir bullarna i alla fall lite nyttigare. 😛

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Stefan: Bra förståelse för den yttre miljön är skitbra. Är man vaken och lite förbannad över det som sker i världen tror jag cellerna ställer upp. Vill vara med och skjuta elektriska ljusbågar på dårarna.

  Gilla

 10. Intressant och testa kan man alltid för skadligt är det ju inte till skillnad mot mycket annat man har i sig.
  Ha det gott !

  Gilla

 11. gunnardeckare skriver:

  Oj Det var inte lite som detta är bra till. Ska erkänna att min kanelkonsumtion mest sker i bullar och nån gång ibland på risgrynsgröten. Men den kanske gör nytta i den formen också?

  (Jag är tillbaka i bloggvärlden igen efter Italienresan.Det blir kanske lite sporadiskt även under resten av sommaren)

  Gilla

 12. stefan skriver:

  Ja men jag tror ju att det är denna substans Kumarin som är det som ger de positiva effekterna i rätt dos och det blir fel om det blir förmycket , med tanke på att de förr hade koppar eller mässings knivar när de skörda barken för att järn reagerar negativt på barken osv och ger bieffekter på järn produktionen i levern dåra…

  Gilla

 13. stefan skriver:

  Det dära med ekologiskt riktigt vad som menas med det är jag inte säker på men hur som så tror jag att våglängderna från solen måste få vara så de inte blir bara långa våglängder (värme) nu är det nog mest kaos i dessa vågor i alla fall uppfattar jag omgivningen på det sättet jag kan ju i och för sig ha fel men det tror jag inte..Nog om det det är viktigast att man är glad trala la hehe. Allt måste nog ske om allt ska kunna vara. Fast man måste ju inte digga allt för det. Jag försöker tänka så för att inte bli allt frustrearad ingen blir ju gladare av att deppa så man kan ju lika gärna då låta bli det haha.

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Är inte kanel giftig i stora mängder?
  Dock ingår den i min morgongröt och definitivt nerjaga dricker expresso så ligger den alltid på botten. Och en bit choklad med. Men jag dricker inte så ofta kaffe dock.

  Gilla

 15. ÅMÅL skriver:

  Kul att du har ett café! Är det på gården eller någonstans i närheten?
  Gick det bra med kanelbullarna?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Agneta: Allt är nog skadligt om man äter för mycket och hela tiden. Det ska vara med måtta annars blir man nog på kanelen!

  Gunnar: Kanel på filen är också gott. Ska kolla på din blogg nu om du har lagt ut något om Italien.

  Stefan: Man får blanda lite kanelsorter då med andra ord. Kuamrin hit och kumarin dit. Solena bestämmer. Människor skapade Gud och ville på så sätt kapa åt sig den makten men det gick så där om du frågar mig. Om gud försvinner gör det ingenting. Men om Solen slocknar är det finito.

  Antonia: Ät kanel och honung. Kanske allt vi behöver plus vatten. Skämt åsido. Allt är nog giftigt om det blir för mycket och för länge.

  Åmål: Bullarna blev verkligen goda. Vräkte på mycket kanel och smör och lite socker innan jag rullade ihop det hela. Folk vill ha bullar. Blir som barn på nytt. Men inte så bra för magen om du frågar mig. 😛

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  Apropå: ”Kanel på filen är också gott.” – så har jag ”vuxit ifrån filmjölk” till förmån för Créme fraiche och Rysk youghurt.

  Gilla

 18. Alisha Valentine skriver:

  Jag har ett tips som är för håret främst men liksom endå ett ”helkroppstips”, och det är att alltid avsluta duschen kallt! Jag vet att det är kämpigt nu i höst/vinter-tider, men det är jättebra för både hår och kropp eftersom att blodcirkulationen ökar. Massera även hårbotten när du tar tex shampoo, eller efter du har duschat. Sen har jag några små huskurer som kan funka, kan ju inte garantera något men det första är Olivolja i håret. Låt det verka så länge du har tid! Skölj sedan ur med schampoo osv. Ett annat tips är honung i ansiktet, som en ansiktsmask. Det hjälper mot fet hy utan att torka ut den. Hoppas du eller någon annan får hjälp av tipsen. Kram!

  Gilla

 19. frihetskallan skriver:

  Det står att man ska koka en kopp vatten med honung och kanel varje morgon för viktnedgång. är det inte så att honungens näring försvinner när man kokar den? Eller ska man koka vattnet och sedan hälla i honungen och kanelen?

  //Annette

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Annette: Koka vattnet först och vänta en stund. Skulle jag göra. Honung är otroligt nyttigt! Bina kan! 😛

  Gilla

 21. Signatur skriver:

  Intressant. Låter gott, om inte annat.
  Hörde liknande saker om gurkmeja mot streptokocker. (Vissa halsåkommor är ovanliga i Indien, till exempel.)

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Signatur: Mycket gott! Otroligt gott! Risgrynsgröt utan kanel. Nej! Fil utan kanel! Nej! Fast nu blir det mest gurkmeja. Otroligt bra det med. Har bloggat om det ifall du missat det. Gurkmeja alltså. 😛

  Gilla

 23. Signatur skriver:

  Helena:
  Förbryt mig, jag kollade inte vad som skrivits tidigare. Nu skall jag genast läsa vad du sagt om gurkmeja!

  Gilla

 24. kerstin skriver:

  Någon säger att detta är ett skämt!
  Varför gå ut med detta då och varför onte förklara det skämtsamma dvs tala om att det är ett skämt?

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Kerstin: Naturen kan! 😛

  Gilla

 26. Lars-Kristian Bergh skriver:

  Urin från dräktiga fjällkor gnides in i året. Det är mycket bättre än olivolja. Allt hår är ju dött material så alla (nästan) inser väl det korkade i att föreslå olivolja och hävda att det är bra för håret. Gnid in olivoljan på ett vedträ och tro hårt på att vedklabben kommer att slå gröna skott:-)

  Jag slutar aldrig förvånas över alla stolliga idéer som presenteras på olika bloggar.

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Lars Kristian: Varför gå över ån efter vattnet! Drick pisset instead! 😛

  https://parnassen.wordpress.com/2013/01/24/drick-urin-mest-effektiva-lakemedel-som-finns/

  Gilla

 28. Sofia skriver:

  Helena, en av kvalitéerna i denna blogg är dina slagfärdiga och humoristiska kommentarer 😉

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Sofia: Ha, ha… Det kan verkligen behövas ibland! 😛

  Gilla

 30. Björn skriver:

  Hejsan

  Vilken tur då! 🙂 Jag som har en egen biodling och äter honung varje dag!

  Tack för tipsen.

  Gilla

 31. Marcus skriver:

  Att lägga honung på tänder är knappast en bra ide.

  Gilla

 32. KOTC skriver:

  Honung + kanel återställer hörseln? Exakt vilka belägg har du för det? Forskningslänk, tack.

  Gilla

 33. Andy skriver:

  Vad sa du KOTC? Jag hör inte :-). Smorde in örat med honung och kanel..

  Gilla

 34. Helena F-Häggman skriver:

  är artikeln seriös ?

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  Helena: Skulle tro det! Testa! 😛

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Pelle: Det ska vara äkta kanel!

  Gilla

 37. Staffan Svensson skriver:

  Själv hyser jag en oerhörd tillit till en kunnig och insatt person, som inte känner till, att influensa orsakas av virus och inte baciller, en typ av bakterier…

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Som inte känner till?

  Gilla

 39. Ann skriver:

  Hej
  Fyra matskedar kanel ! Även om man använder Ceylon kanel i så finns det kumarin i den i mindre mängder. Om man läser på nätet så är en till sex gram eller 1/2 till en tesked
  http://www.webmd.com/diet/supplement-guide-cinnamon
  Sen undrar jag vad du stödjer din information på vad kanel hjälper för jag vet att den är bra för diabetiker och kan vara bakteriedödande

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Ann: Läs inlägget till slutet! Kumarin är lugnande och urindrivande till en viss del upplysningsvis.

  Gilla

 41. Ann skriver:

  Helena du svarar ju typ goddag yxskaft, vad för dig att tro att jag inte läst hela inlägget. Vad har ”Kumarin är lugnande och urindrivande till en viss del upplysningsvis ” med min fråga om det stora mängder du anger som är väldigt mycket högre an övriga rekommendationer och var är upplysningen om vad du har för källor till dessa tips ?

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Men ser du inte källan längst ner. För övrigt får du väl lägga ihop två och två själv. Vem stoppar i sig så mycket kanel? Take it or leave it.

  Gilla

 43. Anders skriver:

  Intressanta artiklar, jag äter dagligen honung som jag får som andelsägare så den är lokal och inte upphittad. Äter visserligen bara en eller två teskedar om dagen. Men har aldrig provat på kanel. Borde jag det. Kommer du till Måbästmässan i mars månad.

  Gilla

 44. Anneli skriver:

  Jag har lidit av gasbildning i magen som har varit stundvis väldigt handikappande i sällskap. Började med 1 liten tesked Ceylon kanel och en och dubbel mängd honung på tom mage på morgnarna för ca 1 vecka sedan. Från första dagen var jag var jag så att säga gasfri. Magen fungerar perfekt.

  Gilla

 45. Pingback: Utbrett fusk med honung! Om bina försvinner kan inte människan överleva | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.