Schibbye & Persson vet hur det är att jaga! Säljer vin på gården trots förbud!

Hopp och förtvivlan under hela resans gång. Nu en oerhört lättnad. Martin och Johan vill landa i ro. De vet hur pressen är och vill inte möta drevet innan dom hunnit samla sig. Förståeligt! Undrar hur länge dom kan hålla ut. Att sitta i fängelse i Etiopien och aldrig kunna koppla av kan inte vara lätt. Alla ljuden, allt ljus och att inte kunna gå på toaletten i lugn och ro. Klart att killarna måste hinna landa innan alla frågor haglar över dom. De vet ju hur det är att jaga ett byte! Undran: Har Persson alltid en mullbänk inne?

Hela soppan luktar pojkäventyr! Killarna jagar Bildts förehavanden i Etiopien och blir räddade av Bildt! Hur ska vi se på det? Det ska bli intressant att höra vad killarna säger när dom är off the hook. Där nere stod dom och bad om ursäkt för sina klanterier. Hoppas dom håller fast vid det och inte vänder kappan efter vinden.

******

Klart gårdarna i Sverige också ska få sälja sitt vin.  Frågan om gårdsföräljning har ältats i åratal. Vinodlarna menar att den är nödvändig för att få ekonomi i verksamheten Nu har de tröttnat på att vänta och väljer att ta lagen i egna händer. De tänker sälja sitt vin ändå för att få ett prejudikat. Bra! Sätt press på hela apparaten. Varför ska vi bara vara enormt stor nettobetalare till EU men inte få leva under samma villkor som dom andra inom EU. Säger bara harmonisering!

dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Schibbye & Persson vet hur det är att jaga! Säljer vin på gården trots förbud!

 1. Henry O. Rinnan skriver:

  Anledningen till att Carl Bildt räddar de två svenskarna ur Etiopiskt fängelse är att han hunnit röja undan alla bevis för sina skumraskaffärer och fiffel i Lundin Oil´s vad Etiopen anbelangar och speciellt då i Ogaden-provinsen. Så enkelt är det.

  Gilla

 2. Coachen skriver:

  En annan anledning till att Bildt eventuellt jobbat för att få ut grabbarna kan ju vara att det ingår i hans arbetsuppgifter som utrikesminister.
  Han har inget val. Hade han avstått hade han rykt.
  Spåren efter sig själv har han för länge sedan sopat undan! Han envetna nekande till anklagelserna vittnar om att han är övertygad om att ingen skit kommer att flyta upp till ytan.

  Gilla

 3. mrmhalland01 skriver:

  Vad Carl Bildt gjort eller inte gjort som privat affärsman är mig fullständigt likgiltigt.
  Som utrikesminister är det hans uppgift att leda US:s och ambassadens arbeten med att hjälpa Svenska medborgare som råkat illa ut utomlands, utan att själv värdera personerna.
  I detta fallet gick det ju riktigt bra !

  Gilla

 4. Linda skriver:

  Ja det gick ju fantastiskt bra! (?????) Johan och Martin behövde ju ”bara” sitta 14 månader i fängelse, och visserligen fick de utstå tortyr och skenavrättningar, men HEEEYYY- de kom ju hem vid liv! HURRA! Din idiot.

  Gilla

 5. mrmhalland01 skriver:

  Tja, med tanke på att de medvetet begick brott i ett land där de vet vad de riskerade tycker jag att resultatet var bättre än vad de hade rätt att hoppas på.

  Gilla

 6. Coachen skriver:

  Det är väl klart att man måste tycka att det gick bra att få hem dem! Hur ska man annars se det menar Linda?
  Att det gick dåligt?
  Dåligt har det gått med Davit Isaac. Undrar vad det beror på…
  Vad här 2 fått utstå under förhör och i fängelset har ingenting med deras lyckosamma frisläppning att göra. Sveriga kan inte lägga sig i hur andra länder hanterar sin rättsskipning förstår du. Åker du utomlands är du inte skyddad av Moder Svea. Hon kan KANSKE hjälpa dig hem igen, men mycket mer kan inte göras i andra länder.
  Något att ta i beaktande när man åker på spännande resor! 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.