13 år och ensam hemma! Mord i Täby

Mord i Täby på 13-årig flicka hör inte till vanligheterna. Först tänkte jag att det var en Lolita-story av något slag. Men nej! Flickan Hannah var ensam hemma. Ensam kan man vara men mamman var tydligen på Åland med sin nya man. Pappan bor i Åkersberga. Har sett bilder på Hannah på nätet. Verkar stor för sin ålder. Sminkad, blond och söt. Men man kan inte vara ensam hur länge som helst när man bara är 13 år. Kommer att tänka på Stig Larssons roman från 1989 Komedin I som handlar om en 60-årig författare och en 12-årig flicka. Där det vecklades in sig i en lägenhet.

Killarna som är bröder bodde under henne. Inneboende hos sin mormor. Den äldre brodern som är konstnär och som dödade henne blev förbannad på oljudet från lägenheterna. Störde sig. Kanske spelade hon högt. Han gick upp och hade ihjäl henne. Sen försökte han skura bort blodet. Gick ner och väckte sin yngre bror och så bar dom ner flickan till deras lägenhet. När polisen kom hoppade han ut från tredje våningen. Ja, herregud. Har sett bilder på bröderna. Vilken tragedi! Det frestar på att bo i hyreshus. Fy fan för störande grannar! Men gå så långt att man tar till kniven då är man nog bra sjuk.

 dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 13 år och ensam hemma! Mord i Täby

 1. Antonia skriver:

  Synd om flickan. Synd om killarna. Och synd om familjerna.
  Jag som bor i flerfamiljshus, kan förstå störningsmomentens frustration. Har känt många gånger just den vanmakt man känner när man blir störd i tid och otid.
  Särskilt när jag verkligen tänker på att inte störa grannar, men själv blir störd.
  vet inte hur många gånger jag inte gasat ihjäl dem. Sköt dem. Massakrerat dem. Men bara i huvudet. I verkligheten skrev jag det i in blogg tills jag blev hotad att bli polisanmäld för trakasseri. Förstod inget, för aldrig skrev namn eller adress.
  Nåväl. tystare blev det i alla fall då flickorna kom över den första gråtperioden. Jag antar kommer sen flera gråt och skrikperioder i sina uppväxt, men nu ska de flytta. Jippi… men andra ska naturligtvis flytta in och vem vet vem som kommer. Och vilken omfattande renovering som kommer att dras igång. För den kommer som amen i kyrkan.
  Och bara för att jag ska inte känna saknad efter mina grannar bredvid så har nu ovanför ett litet barn istället. Men än så länge verkar hon vara väldigt tyst. Har inte kommit upp i krypåldern än.
  Det kommer så småningom och då blir det roligt igen. Och kan tänka mina mordiska planer och föreställa mig hur jag tvingar dem till att använda mattor osv.
  Nåväl…jag kan förstå frustrationen, men jag kan inte tro att jag skulle gå över gränsen. Men konstnärer är känsligare än vi vanliga

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Tänkte på dig och dina grannar! Visst kan man bli mordisk men att gå till handling, då måste man vara sjuk. Ja, killen ser känslig ut.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag är ju glad att ingen kan läsa tankar. Men steget är ju långt från tanke till handling. Och hoppas verkligen att jag stannar vid tankar.
  Men det är märkligt hur man ser en handling något annorlunda när man vet orsaken till det. Egentligen borde man inte göra det. Mord är mord. En ung flicka dog och kommer aldrig växa upp. Men helt plötsligt har jag ändå en vis förståelse. Och det är bara det är en hemskhet i sig. Jag är inte stolt.
  Häromdan släppte en kille förbi mig i kön för han hade bara en sak i handen. Men jag blev så mordisk när han inte ens sa tack. Han tog det som världens mest naturliga att han fick gå förre.

  Gilla

 4. Anneli skriver:

  Mamman va på bio med småbröderna, och H*nna va ensam hemma under tiden. Så mamman va INTE på Åland när detta hände, och det var pappan som var svår att få tag på pga att han va på väg utomlands o satt i ett flygplan. Åland, ja där var dom i juli.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Anneli: Åh så skönt att höra! Då var hon bara ensam några timmar.

  Gilla

 6. Anneli skriver:

  Ja det är en sån himla tragisk händelse så man blir så tagen. Det har nu lagts upp en minnesvideo för henne på youtube.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Sorgligt! Har sett bilder på mamman och fästmannen. Verkar vara trevliga människor. Tragiskt! Man kan undra vad som verkligen skedde. Om det helt enkelt är så att gärningsmannen är psykiskt sjuk och störde sig på hennes musik och dansande i lägenheten. Eller, om det var något med sex inblandat. När man ser Hannahs bilder på nätet så verkar hon vilja vara vuxen på en gång. Så plutiga och sexiga bilder så det är rent sorgligt. Kan inte barn få vara barn längre i vår översexualiserade värld? Det är yta, media och kändisskap som gäller.

  Gilla

 8. gunnardeckare skriver:

  Det är helt ofattbart att sånt här kan ske. Stackar anhöriga!

  Gilla

 9. Hanna skriver:

  Så trist att läsa vad du skriver. Mest fokuserad på en tjej i början av tonåren och hennes utseende. Det du gör medvetet eller omedvetet är att döma henne och inte mördaren. En trettonåring testar gränser och leker vuxen, inget ovanligt i detta. Ett hett lästips kan vara ”flickan och skulden”.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Hanna: Ja, men ordet är fritt. Tack för att du kommer med pekpinnar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.