Varför vara sur? Drick pärvatten!

Underbara knölar! Foto: Helena Palena

Kroppens -pH bör vara som havets!

Är du sur? Förmodligen eftersom vi i gemen äter sånt som är syrabildande. Men man kan enkelt basa upp sig själv med t ex potatisvatten! Inom jordbruket kalkar man våra försurade åkrar. Även sjöar kalkas. Surt -pH ligger till grund för våra obalanser i kroppen som bildar sjukdomar. Har man syraöverskott i kroppen framkallar eller förvärras till slut olika sjukdomar. Under natten har urinsyran lagrats i kroppen och med potatisvattnet som är basiskt neutraliseras kroppens -pH.

Ett enkelt sätt att höja sitt ph-värde på är att dricka potatisvatten. Skiva någon eller några tvättade potatisar och häll på vatten. Låt stå över natten tills stärkelsen sjunkit till botten. Drick den som första dryck på morgonen. Att vattna med potatisvatten och använda det som gödning till blommor och växter är ett husmorstips som är väldigt enkelt. När ni har kokat potatis så sparar ni vattnet som potatisen kokat i. Det ska inte ha varit något salt i vattnet.

Dr. Ragnar Berg är skaparen av begreppet ”syra-bas-balansen”. Han arbetade över 40 år i tyska kostlaboratorier men var svensk. Ragnar Berg dog 1956. Hans forskning hade inflytande över Are Waerlands kost som är central inom hälsokoströrelsen.
Med syra eller basbildande födoämnen menas sådana som producerar starka syror eller baser som inte kan utsöndras med njurar eller svett. Det är balansen mellan de syrabildande mineralerna klor, svavel och fosfor och de basbildande mineralerna, kalium, kalcium, magnesium och natrium som avgör om ett livsmedel är syra- eller basbildande.

Det anses i biologisk medicin att ett syraöverskott i kroppen framkallar eller förvärrar olika sjukdomar som t ex reumatiska sjukdomar, åderförkalkning, alla slags sjukdomar i bindvävssystemet, njursjukdomar, magsår och osteoporos. Om smärta beror på upplagring av sura ämnesomsättningsprodukter kan man med tiden få bort smärtan genom att med en basbildande kost dränera och få bort ansyrningen ur kroppen. De flesta smärttillstånd beror dock inte på en upplagring av syror i kroppen utan på att cellväggar har blivit skadade eller dålig blodcirkulation. Detta kommer man inte åt genom en allmänt alkaliserande behandling.
Syra-bas-balansen och mineralbalansen är inte samma sak. Vanligen innehåller dock en basisk kost mycket mineralämnen så basöverskott och mineraltillförsel går ofta hand i hand. Läs mer!

”På Masesgården Hälsohem startar vi varje dag med att dricka ett glas potatisvatten. Det är en gammal hälsohemstradition som har till uppgift att neutralisera ph-balansen i kroppen. Under natten har urinsyra lagrats och genom att dricka potatisvatten så sköljer vi systemet och förbereder kroppen för en ny dag.

POTATISVATTEN
1 liter vatten
3 medelstora, ekologiska potatisar
Tvätta potatisen noga.
Skiva dem med skalet kvar och lägg i vatten. Låt stå i kylen över natten.
Potatisvattnet kan värmas på spisen till 42 grader, men det är inte nödvändigt. Du kan lika väl ta fram det och låta det bli rumstempererat. Sila bort potatisen och drick!” Läs mer!

Låt drycken stå tills stärkelsen har sjunkit till botten. Det tar ca 12 timmar. Sila potatisvattnet utan att bottensatsen följer med. Mitt potatisvatten får stå på köksbänken så är det klart och har rätt temperatur när man vaknar! Man kan även ha i saften från en apelsin eller en citron eller både ock! Beror på hur mycket man vill hålla på och böka! Det råder delade meningar om man ska dricka stärkelsen eller inte. Tror bakterierna i grovtarmen gillar stärkelsen dock! Får kolla upp det.

Kroppens -pH bör vara som havets!

Lennart Fröderberg: ”Gikt är en symtom på inre obalans. Fixa den inre obalansen så försvinner symtomet. Inte svårare än så. Lär er gärna kroppens eget språk – kommunikation genom symtom.
I de flesta fall ett för lågt PH i de interstetiella vätskorna. PH på 8.4 är optimalt. Samma PH som i havet, fundera på det sambandet en stund. Källa: Dr. Robert O. Young. Vår tids Béchamp.”

Läs här om hur man får bort gikt och ledvärk!

…….

Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.