Vem håller stånd hos Reinfeldt? Jo, Roberta Alenius!

Roberta Alenius Foto: Yvonne Åsell

Är du nyfiken lilla vän? Ja, så in i bängens! Filippa går vidare och det gör väl Fredrik med. Hans presschef Roberta Alenius är den som håller stånd när vargarna vill åt bytet. Klarar hon av att tackla medierna står hon självklart högt i kurs. Undrar om det är något mellan Fredrik och Roberta? Vad tror ni? Fredrik har varit med henne mer än med sin fru. Så blir det i maktens topp. Då är det nog lätt att man känner mer samhörighet med folket runt i kring än med den man är gift med.

Roberta Runa Enrica Alenius är 33 år. Tio år yngre än Filippa. Kan göra sitt till. Finns män som vill ha yngre kvinnor. Som vill ladda om. Män som kommer i höga maktpositioner får större sexdrift. Sägs det. Kan så vara i detta fall. Filippa har opererat sig. För vad vet vi inte. Dock har hon inte brutit ett ben eller så för det hade media skrivit. Alltså är det troligt att det är något med dom undre regionerna.

Ska vi tippa att anledningen till separationen är en otrohetsaffär och att Fredrik är den bedragne. Filippas älskare är en tjänsteman på ett stort departement. Affären har varit känd i vissa moderatkretsar. Många journalister känner till det men ligger lågt. Paret Reinfeldt kanske inte skiljer sig när det kommer till kritan. Det kan ha något att göra med det kommande uppdraget för Filippa, man kanske vill undvika en jävsituation. Den som lever får se.

På det politiska planet har det rödgröna egen majoritet på 50,1 procent. Alliansen får 43 procent och Sverigedemokraterna har med sina 5,2 procent förlorat vågmästarrollen i riksdagen. Det går upp och det går ner men än är det lång till valet 2014. På Per-Albins tid kunde man inte skilja sig och vara otrogen. Men det kan man idag eftersom det hör till vardagsmaten bland alla.

Roberta och Fredrik på live-möte i Täby

SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Vem håller stånd hos Reinfeldt? Jo, Roberta Alenius!

 1. ecwho skriver:

  Oh lalala, -vad är väl det äkta ståndet mot ett nattståndet? Hahahahahaha…
  Kram på dig Helena, du är obetalbar och därför högt skattad!

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Att de ens har tid att vara otrogna. Men det kanske de har det.

  Gilla

 3. Mållgan skriver:

  Ja, uppenbarligen kommer det många antydningar från olika journalister nu.

  Gilla

 4. ecwho skriver:

  Noll respekt för väljarna stavas det, -men de kan också förvänta sig noll aktning efter vänstrandet, -och barnen även om de får rikemansgåvor som plåster på såren blir lidande och glömmer aldrig…vet.

  Gilla

 5. skvitt skriver:

  Freddan ÄR en bedragare. Han bedrar hela svenska folket.

  Passar på att gratta dig. Du ligger på 1:a plats här
  http://botd.wordpress.com/growing-blogs/?lang=sv

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 6. Pingback: Grattis Helena Palena! « skvitts

 7. fabbe skriver:

  Lägg ner det ihåliga skvallret. Skriv intressanta fakta istället, det har du visat att du har pennor för! Reinfeldt som politiker är en sak, men som privatperson är han inte direkt Lindsay lohan

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  fabbe: Och det vet du? Han kanske är en riktig ja, du vet vad…..

  Gilla

 9. jerka65 skriver:

  På Per-Albins tid kunde statsministern ha två familjer – en i Stockholm och en i Skåne.
  Se till att ha bättre på fötterna nästa gång.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  jerka65: Tagga ner! Vad jag ville framhålla i mitt inlägg var just att han hade två äktenskap och medierna inte skrev ett skit om det. Nada! Tada! Tidens tand. ”En viktig skillnad är dock att Per Albin fick ha sina familjeförhållanden i fred; hans dubbla äktenskap och trassliga privatliv behandlades med närmast sydländsk coolness av den tidens medier – det vill säga inte alls.”

  Gilla

 11. Pingback: Kent Persson var en coming (M)an & Nu kom han! Surfade in med hjälp av nätet! | Helena Palena

 12. ecwho skriver:

  Helena, -Jag gillar dina syrliga karameller…

  Gilla

 13. Bengt skriver:

  Visst har frågan (i vid mening) relevans. Bl a eftersom graden av en regeringschefs mentala dagsform är relevant för hela befolkningen i ett land. Och det som hänt har i vart fall inte gjort regeringschefen mer på hugget på sitt jobb. Det har ju åtskilliga av oss märkt.
  Vem som är ihop med vem kan ju också i högsta grad vara relevant. Exvis när det blev känt att dåvarande finansminister Erik Åsbrink och dåvarande skolministern (har jag för mig) Ylva Johansson blivit ett par så tvingades hon lämna regeringen. Och när tidigare finansministern Kjell-Olof Feldt ville ha sin fru Birgitta von Otter som presschef på sitt departement tyckte åtskilliga i S-toppen att det var olämpligt. Palme gav – efter stor tvekan – till sist klartecken.
  Jag ska kanske inte beröra rykten som dessutom möjligen till mer än 99,8 procent inte är sanna. Men om det sensationella skulle vara att jämställdhetsminister Nyamko Sabuni och Reinfeldt blivit ett par så måste en av dem lämna regeringen. Efter att ha tänkt ett bra tag tror jag att jag sätter en slant på att det blir Sabuni som måste lämna. (Vilket hon också har sagt att hon ska – men 2014, tror jag visst att det var).
  (Såg inlägget först nu.)

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Bengt: Visst år sånt viktigt. Vad kan dom inte annars prata om i sängen. Och försäga sig. Den ene kan utpressa den andre o s v. Nä, det ska vara rent i toppen.

  När det gäller media finns massor med korsbefruktningar, t ex Maria Schottenous (DN) och Olle Svenning (AB). Undrar vad dom pratar om? Men, dom är inte folkvalda och media kan göra som dom vill.

  Reinfeldt & Sabuni! Tänk om det är sant!

  Gilla

 15. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Politiska ledare i många länder har ofta hållit sig med kvinnor vid sidan av deras formella hustrur.
  Orsaken till detta kan kan man diskutera, men Hjalmar Branting hade ju ett antal älskarinnor, varav en blev mor till ett barn som han aldrig ville se. (Läs Olle Svennings Brantingbiografi ”Hövdingen”!) Per-Albin Hansson hade två samtidiga förhållanden med barn som resultat och omskrivs även ha haft en yngre älskarinna. Googla på Per-Albin Hanssons andra äktenskap, eller
  Lisa Norlen+Per-Albin Hansson, eller Sigrid Vestdahl+Per-Albin Hansson. Den tredje(?) kvinnan
  Margareta Sjöberg omnämns i http://www.gd.se/per-albin-folkhemmet-och-kriget. Olof Palme har också blivit omtalad för externa kvinnoaffärer, bl a i http://www.jallai.se/2012/09/palme-var-stor-men-inte-sa-stor-som-dokumentaren-palme-visar. Om nu både Anders Borg och Frustande Fredrik öppnar sina hjärtan för nya kvinnor så verkar det vara ett ordinärt förfarande i ledande politiska kretsar.
  För övrigt har jag sedan 1960-talet vetat att politisk aktivitet verkar vara ett afrodisiakum. När vår
  äldsta dotter döptes så förrättades detta av en dåtida kollega till mig, en man som suttit tre perioder i riksdagen för ett tidigare starkt landsbygdsorienterat parti, men som tyckt att det räckte med tre perioder. Vid samkvämet efter dopet frågade min svärfar om min kollega ändå inte saknade att vara i maktens centrum och kunna följa olika viktiga skeenden. Gissa om det blev förbluffade miner då svaret kom: -”Om sanningen ska fram, vilket mitt yrke förpliktigar mig till, så är tyvärr en stor del av rikets folkvalda ombud både horbockar och fyllbultar”.
  Det finns många exempel på att människor i maktpositioner lätt tar ut svängarna på ett sätt som inte alltid är lätt att göra för allmänheten som sliter i sitt ekorrhjul. Problemet är bara att s k vanligt folk har en föreställning att deras företrädare på olika nivåer har egenskaper eller moral som på något sätt höjer sig över det medelmåttiga, och därför är det lätt för maktmänniskor, och speciellt de som har psykopatiska personlighetsdrag (vilket inte är ovanligt hos maktmänniskor),
  att skapa situationer som är både skadliga och kostsamma för landet och skattebetalarna.
  Ta t ex den vansinniga NUON-affären som är bara ett exempel på huvudlöst agerande.

  Gilla

 16. kuneberg skriver:

  Ahlenius är en golddigger som suger hans politikerkuk för makt och status.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.