Kent Persson var en coming (M)an & Nu kom han! Surfade in med hjälp av nätet!

Varför rösta på M? Rösta på sin egen undergång! Vi kommer att förnya oss för att vinna säger moderaterna och slänger in Kent Persson som tempohöjande partisekreterare.  – Jag är glad och hedrad över uppdraget att bli M:s partisekreterare, ett uppdrag jag ser fram emot. Jag, mer än någon annan, vill vinna valet 2014 och det är också grundskälet till att jag valt att tacka ja.

Varför vill M vinna valet? Så att alla kan sitta kvar på sina poster? Så att blocken likt två fotbollslag kan triumfera över varandra. Javisst! Vi är bäst! Vi har makten! Det handlar om prestige. Båda blocken vill se till att ungdomarna får jobb och framtidstro? Men inget händer. Det är annat som styr. Det är banken/finanskrisen som är den verkliga makten och regeringen i BIS-länderna. Så vad kan M i det läget göra som S också säger sig kunna göra? Ingenting om ni frågar mig. Moderaterna kunde t ex inte genomföra det femte jobbskatteavdraget p g a av finansläget i världen.

Kent Persson bloggar och twittrar. Han tror verkligen att det är bättre med M vid makten. Han vill att kvinnorna i offentlig sektor ska kunna jobba heltid istället för deltid. Men han vill inte lagstifta. Alltså plus minus noll när det gäller det. Bara snömos och något som låter bra att säga. LO-massan som jobbar i den offentliga sektorn är stor och där finns många fina röster att attrahera.

Kent Persson har synts i debatten på nätet. Anders P J Linder har puffat för Perssons blogginlägg på twitter t ex. Han var en coming man och nu kom han. Är han rätt person? Bättre än Arkelsten i kampen om rösterna är han. Men spelar det någon roll? Nej, S vinner valet 2014 om dom lovar rätt saker: Bort med vinsten i vården som prio! Då välter dom huset.

Kent Persson är kommunalråd i Örebro. Undrar hur han ser på invandringen? Kan väl knappast tycka att det är bra. Jo, men han måste följa Reinfeldts direktiv om att den ska öka och fortsätta. Så varför ska man rösta på M? Varför rösta på sin egen undergång?

Säga vad man vill om Breiviks hemska dåd – det här kom i alla fall fram  i media igår. Aftonbladet sågade Breiviks påståenden ett efter ett men när det kom till det här:

”Etniska norrmänn kommer att vara en minoritet i Oslo inom tio år.” Blev svaret:

”En färsk undersökning från norska statistiska centralbyrån, SSB visar att detta sker år 2040, om 28 år, skriver Aftenposten.”

Detta gäller ju även Sverige. Hur ska vi se på det? Svar önskas inte bara från Kent Persson utan från alla politiska kanter. Vi har ju barn och barnbarn. Kommer dessa att leva som andra klassens medborgare i sina egna länder?

Reinfeldt på livemöte i Täby! Vad kostar invandringen?

Vem håller stånd hos Reinfeldt?

DN SvD DN DN DN GP GP

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kent Persson var en coming (M)an & Nu kom han! Surfade in med hjälp av nätet!

 1. ecwho skriver:

  Helena, -jag gillar dina syrliga karameller!
  -Här mina förslag till ett Bättre Sverige:
  -Sänk ingångslönerna för ungdomar, sänk skatterna, ta bort jobbskatteavdragen och den sänkta krogmomsen, höj lönerna för pensionärer, minska vinsterna för riskkapitalister i vård skola och omsorg, beskatta bolagsvinsterna, bötfäll skattesmit…are hårt, rensa upp bland den organiserade brottsligheten, ta bort landstingen, skär ner på admionistrationen i regeringskansliet där jobbar det över 5000 personer som byter papper med varandra, ta hem onödigt folk i Afghamnistan och andra oroshärdar, 6000 personer som skall ”bevara freden” skrota nytillverkning av Jas, beskatta Lundingossarna, gå u EU (vinst minst 30 miljarder/å rbara det)…lägg ner tillverkningen av Etanol ett gigantiskt misslyckande, stoppa vindkraftsutbyggnaden, satsa på solenergi i öknarna tillsammans med övriga eurpeiska länder, krävs inte EU för det mm, mm, -hejda massarbetskraftsinvandringen (bara ett vackert ord för att dölja den knapra verkligheten), kräv Arbetslivserfarenhet i stället för politiska ”meriter” i FUF,CUF och MUFF-och du det finns mer…

  Gilla

 2. MetalHeadViking skriver:

  Grattis till Kent Persson.

  Jag har stor respekt för honom då han är mer av en modern politiker som gjort kométkarriär på nätet. Vad han kan tillföra återstår att se. Kanske kommer M:s närvaro på nätet att bli starkare.

  S är en katastrof, så jag tror vi kommer att se S göra sitt sämsta val någonsin år 2014! Det blir nog rekord låga 25% för S i valet. Det är mitt tips.

  M har åtminstone intressanta förslag som kan atrahera den intet ont anande postmoderne svensken. Stefan Löfvéns tystnad kommer i längden att bestraffa honom och S.

  Gilla

 3. Info skriver:

  HELENA P. FRÅGAR: HUR SER KENT PERSSON PÅ INVANDRINGEN?

  Vad tycker Kent Persson om invandringen? Lätt att svara på, eftersom han redan 2009-10-05 stolt deklarerade i sin egen blogg:

  ”INVANDRING ÄR BRA!
  Så är det bevisat igen. Invandring är en tillgång för det land de kommer till. FN-organet UNDP har räknat på hur invandring påverkar ett land. De har kommit fram till, föga förvånande, att landet ekonomiskt vinner på att ta emot invandrare. – Det är säkert så att inte alla kommer att vilja uppmärksamma denna rapport. Så vi som är för att Sverige är ett öppet land får ju göra det.”

  ”Vi som är FÖR att Sverige är ett öppet land” – alltså, i Kent Perssons bakhuvud finns trots allt en misstanke, att någon möjligen skulle ha några smärre invändningar mot att Sverige numera tar emot flest invandrare (nästan alltid utan asylskäl) i hela Västeuropa. Och tänker fortsätta att göra så intill dess att autogenociden är fullbordad.

  I och för sig delar han tydligen sina misstankar med resten av Sjupartiet. Vilken sjösätter allt vidlyftigare projekt för att offentligt brännmärka den som vågar vara ”emot”.

  Storebror ser dig:

  ”150.000 angivare ska övervaka dig på jobbet”:

  http://www.friatider.se/150-000-angivare-ska-overvaka-dig-pa-jobbet

  Och Storebror gör dig:

  http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

  Jag antar – bekräfta gärna – att LO:s massutbildning administreras av den halvstatliga stiftelsen EXPO, närmare bestämt av ”Expo-akademin” i Vindeln, som arrangerar kurser i ”antirasistisk projektledarutbildning”. Projektledare: Alex Bengtsson (v).

  ”Kursen vänder sig till dig med ett brinnande engagemang, som vill ta fighten mot rasism och främlingsfientlighet i vardagen. – – –

  Förkunskapskrav:
  Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

  Finansiering:
  Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN. Vissa har dessutom rätt att gå kursen med bibehållen lön från arbetsgivare (exempelvis skola, politiskt parti eller fackförening) då projektet kan genomföras på den egna arbetsplatsen. Då behöver man bara vara borta från jobbet två månader under hösten; september och december. Fråga din arbetsgivare om detta och om han/hon har ett intresse av att öka kunskaperna om främlingsfientlighet, rasism och antirasistiskt arbete.”

  Gilla

 4. MetalHeadViking skriver:

  Förresten Helena. Jag undrade ifall du skulle skriva nåt om det senaste kring gruppvåldtäkten i Mariannelund.

  ”Kvinnan ljuger”. Det menar Afzali och Mohammadi.

  http://avpixlat.info/2012/04/19/gruppvaldtakten-i-mariannelund-overklagas-kvinnan-ljuger/

  Gilla

 5. Stig Palm skriver:

  Jag förstår mer och mer de norska sossarna som direkt ville avliva Breivik? Allt hade blivit som förut och de kunde dölja det Breivik nu tvingar fram. Ibland är rättstaten emot dem som skapat den.
  Det som tidigare dolts kommer nu fram tydligare via rättegången. Värre är att Breivik själv tycker sig skulle ha avlivats. Sedan hans metod för uppmärksamhet är avskyvärd men i samma anda som de muslimska självmordsbombarna.
  Jag har på flera sajter gjort denna kommentar om fördelning av folkgrupper i segment med att be någon ta fram miniräknaren och komma fram till detta som skrivs här. När är Muslimerna i % fler än de s k Kristna? När i val till Riksdag/Folketing kommer dessa att kräva nya lagar i linje med Den Heliga Koranen? Under tiden får vi hit fler och de som är här parar sig med en hastighet som är 3 x ursprungsbefolkningen, resultatmässigt sett då. Övrig parningsjämförelse låter sig icke göras? Möjligen att de leder även där när inga arbeten finns eller de vill inte, får inte arbeta. Gäller då kvinnliga muslimer.

  Gilla

 6. MetalHeadViking skriver:
 7. Info skriver:

  DU SKÖNA NYA SKOLVÄRLD (BRAVE NEW SCHOOL WORLD)

  I en viktig artikel i SVT Debatt 3/4 2012 beskriver kulturredaktören och feministen ISABELLE STÅHL den bild av skolans verklighet, som hon bär inom sig. En uppfattning av rådande förhållanden, så som hon tolkar dem, som hon tror på och som hon kräver, att också alla andra skall ha som existentiell utgångspunkt. Hör här:

  ”När jag var sexton skrev Linda Skugge en raljant krönika om pinsamma tonårstjejer som ´sabbar för sig själva´ genom att kalla sig feminister och ha sotiga ögon och crazy frisyrer. På den tiden kallades jag feministfitta varje dag i skolan och killarna kastade pinnar på mig för att de hatade mig så mycket. Linda Skugge hade varit den som fått mig att klänga mig fast vid den övertygelse som alla andra betraktade ungefär som en paranoid vanföreställning. När killar kallade mig för hora och lärarna lät killarna skrika och slåss i klassrummet men blev rasande om jag och en tjejkompis fnissade fick Linda Skugge mig att tro att min ilska inte bara var paranoia utan ett symtom på vantrivsel i en struktur.”

  Isabelle Ståhl, 24 år (f. 1988), är för ögonblicket litteraturredaktör för Nöjesguiden. Därutöver har hon medverkat i Sydsvenskan, Axess, Aftonbladet, Expressen, Helsingborgs Dagblad, Opus , Skånska Dagbladet, Sweden Rock Magazine, Sveriges Radios P1 och P3, Norra Skåne och Lundagård samt i en ”fun fiction”-antologi, betitlad Vad gör de nu?

  Isabelle, en betydelsefull kvinna.

  MEN DET VAR VÄRRE FÖRR

  Isabelle Ståhls skola var alltså ett helvete på jorden. Låt oss glädja henne med att det trots allt var värre förr. Ett oöverskådligt antal välmenande skolreformer sedan 1960-talet har ju, trots allt och som alla vet, i alla fall dragit upp skolan en liten smula ur det ännu hetare helvete, där den tidigare befann sig.

  Om jag skisserar några drag i de gamla skolorna (folkskola, läroverk, tekniska gymnasier, realskola, flickskola, praktiska yrkesskolor, grundskola före 1968 osv.) så förstår var och en, att ”utvecklingen gått framåt”:

  • Ordet ”hora” uttalades över huvud taget aldrig öppet i skolsammanhang – allra minst såsom riktat till någon kvinnlig klasskamrat.

  • Ett ord som ”feministfitta” varken utsades eller tänktes tyst – av den enkla anledningen att ett sådant ord inte ens var uppfunnet i det svenska språket.

  • Inga lärare ”lät killarna skrika och slåss i klassrummet”. Varför det? Därför att både skrik och handgripligheter var förbjudna och ansågs inte höra hemma i en skolsituation. Om någon till äventyrs skrek på ett olämpligt sätt vid något tillfälle så sänktes obönhörligt betyget i uppförande (det fanns ett sådant kränkande och ”exkluderande” och högerpopulistiskt betyg förr i tiden). Om någon dessutom slogs i klassrummet eller uppenbart förolämpade en lärare där så var det ajöss med honom. Han blev relegerad på grått papper, utan fallskärm och utan efterföljande, upprörda insändare och journalistiska godhetssnyftningar.

  • Något som ingen ens kunde drömma om var att en vanlig lärare skulle bli RASANDE på en tjej som FNISSADE.

  • Inte heller kunde någon kille drömma om att ”kasta pinnar på tjejerna” eller ägna hela dagarna åt att ”hata tjejer”. Så betydelsefulla som Isabelle tror att hon är var inte flickorna (töserna) förr i världen.

  SKOLVERKET SATSAR VIDARE

  Som sagt, skolan har kommit en bit på väg, men ännu är det (som vanligt) ”långt kvar”. Skolverket, styrt av f. planeringschefen, f. statssekreteraren, f. SACO-ordföranden och en massa annat fint, numera skolverksgeneraldirektören Anna Ekström, tog nyligen ytterligare ett steg i rätt riktning genom att tillåta niqab och burka i svenska klassrum.

  http://avpixlat.info/2012/01/24/skolverket-lagger-sig-platt/

  Nu går Anna Ekström vidare. I Skolverkets pressmeddelande 2012-04-20 utlovas många frikostiga skattemiljoner under hela tre år till tio särskilt lågpresterande skolor.

  Som av en händelse befinner sig alla de utvalda skolorna i ”spännande” (Reinfeldt) ”lönsamma nybyggarområden” (Annie Lööf): Bergsjöskolan, Gårdstensskolan, Ryaskolan, Göteborg, Fröknegårdsskolan, Kristianstad, Sofielundsskolan, Malmö, Hjulstaskolan, Stockholm, Hovsjöskolan, Södertälje, Arabyskolan i Växjö…

  Bild av konungen, Sofielundsskolan i Malmö samt elever:

  http://eyewitness.se/2011/02/h-m-k-carl-xvi-gustaf-inviger-sofielundsskolan-i-malmo/

  ”En av de skolor som är med på Skolverkets bottenlista är invandrartäta Arabyskolan i Växjö. Skolverkets satsning är dock inte den enda som gjorts på skolan. Kommunens politiker har sedan tidigare försökt vända Arabyskolans negativa trend genom att förvandla skolan till kommunens modernaste och mest högteknologiska. 100 miljoner kostade uppfräschningen av skolan förra året och i samband med nyinvigningen fick varje elev fick dessutom en egen dator, datorer som kan kommunicera med de specialinköpta svarta tavlorna, meddelar SMP.

  Förutom satsningen på 100 miljoner kronor erhöll Arabyskolan ytterligare 10 miljoner kronor som bland annat gick till föräldrarutbildningar, uppger SMP.”

  http://www.friatider.se/bottenskolor-i-ny-skolverketsatsning

  Gilla

 8. Stig Palm skriver:

  Intressant för mig att läsa ovanstående som man och född 1934.
  Jag har gått i Folkskola i 6 år samt sedan Realskola i 4 år. Realskolan var en s k Praktisk linje med såväl pojkar som flickor. Dock gick vi i homogena klasser lika med killar för sig och tjejer då.
  Har nu kommit på att denna uppdelning var perfekt? Alltså ingen flams och trams på lektionerna mellan könen. Ingen tävlan mellan dem heller således.
  Nu till det bästa? Inga trakasserier på skolgården bland 1200 elever. OK, då lite småmobbning var det och jag var en utsatt men inte till den magnitud som jag läser om idag.
  I hela mitt skolliv ca 16 år totalt, upplevde jag ALDRIG någon mobbning av tjejer på detta sätt som här beskrivs. Vi hade inte något invandrarproblem heller? Trots barn till 2:a världskrigets flyktingar som kom hit.
  Alltså måste något ha hänt i systemet? Jo, en sak, lärarna hade då total makt att styra skolan och inte kunde föräldrarna ”lägga sig i”, då lärarnas lag gällde. På den tiden fanns fler manliga lärare än kvinnliga om det hade någon betydelse? Fråga mig som hade flera underbetyg i ordning och uppförande. Sett bakåt, hade lärarna RÄTT. Förtroende är bra men kontroll är bättre!

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Offentlig sektor…offentligt sektor… vilken jävla mantra. Och vad händer med industrin och jordbruket? Som skulle ge också jobb, och framförallt skulle stärka ekonomin. Istället för att utarma som faktiskt den offentliga utgifter gör.
  Kan nån parti kämpa för industri och jordbruk?
  Den parti får min röst då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.