Reinfeldt på livemöte i Täby! Vad kostar invandringen?

Uppdatering: Reinfeldt blir kung!

Fredrik Reinfeldt inför en lyssnande skara lördags-shoppare i Täby. Foto: Helena Palena

Fredrik R får en mikrofon runt skallen innan mötet. Kvinnan i svart skinnjacka är presschefen Roberta Alenius. Killen i mitten är förmodligen den nye Edvard Unsgaard! Foto: Palena

Det hettar till i valdebatten. Politikerna är överallt. SD kan inte hålla möte för störande slödder. SvD har en bild om det där man bara visar polisryggar. Vad vill man säga med det? AB håller live-möte med Sahlin i dag och puffar på ettan med stor bild på henne. Man uppmanas gå in på valmötet. Nej, jag går inte in på det. Var på ett riktigt livemöte i lördags och såg Fredrik Reinfeldt. Här kom han mitt på blanka lördagen till köpcentret i Täby och pratade halv tre. Vi var där av en händelse på jakt efter en tårta. Tog en hamburgare på McDonalds och bredvid satt en moderat valarbetare i gul jacka och åt. Hans fru kom och vi började pratade. De upplyste oss om att Fredrik skulle komma snart. Jag påpekade att Reinfeldt ju bor i Täby och kvinnan pratade om deras villa och om deras lilla dotter Ebba som var så söt. Oh, vilka starka färger hon har, sa hon. Jaha, tänkte jag som aldrig sett henne. Men förstår att hon är lik sin pappa. Det brukar flickor bli. Speciellt om det bara finns en bland söner i familjen.

Van talare. Avspänd kille. Agitator med tungan rätt i mun! Foto: Palena


Det var massor med människor som ville lyssna på Reinfeldt. Vakter gick omkring beväpnade med både det ena och det andra. Dock ingen k-pist. Vi lever fortfarande i ett öppet samhälle. Här stod Sveriges statsminister helt öppet som på det värsta antika grektorg och pratade om att ungdomar inte kommer in på arbetsmarknaden och att skattesäkningar aldrig, aldrig får gå till folk som jobbar. Allt ska gå till bidragstagare. Det är väl det som skiljer borgarna från socialisterna på ett bräde. M-valarbetare gick omkring i centret och delade ut böcker och ballonger som det stod M – De nya moderaterna på. Jag tog fyra ballonger till en tjejs förvåning. Gick omkring med dom utan att skämmas. Tänkte här i Täby är väl alla moderater. Och tänkte att det kanske är på tiden att moddarna tar steget fullt och kallar sig för De nya socialdemokraterna när dom ändå aspirerar på att bli det statsbärande partiet.

Hur ska valet sluta? Det som förenar blocken är kampen mot SD. Nu kommer till och med räntan att höjas om vi medborgare har den dåliga smaken att rösta in dom. Javisst! Tack här får man ju ett kvitto på att det är Soros & Co som bestämmer i världen. Borgarna kör ner Borg och Bildt till södra Sverige för att varna för SD:s framfart. Sossarna slänger in det tunga gardet i form av Göran Persson. Vinna eller försvinna! Dock har ingen av dom sju trötta systrarna lagt upp pappren på bordet och talat klarspråk när det gäller invandringens kostnader. Det gör SD men deras beräkningar är fel enligt experterna. Varför får vi svenska medborgare inte veta kostnaden när vi ska vara med och bekosta det hela via våra skatter? Vad är det för hemlighet som gömmer sig här? Svara på det den som kan!

P.S. Damon Rasti lever inte på bidrag. D.S.

SvD DN DN DN SvD
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Reinfeldt på livemöte i Täby! Vad kostar invandringen?

 1. Antonia skriver:

  Och mätningarna hattar fram och tillbaka. Nu fick Mona hjälp av både Ingvar och Göran. Så nu leder de igen. Folk är konstiga.
  Har inte Mona förtroende så vad hjälper det med Ingvar och Göran. Det är väl inte de som ska leda landet. Eller? Ska hon bli en sån där nickdocka som blir styrd från bakgrunden?
  Vad tror folk egentligen.

  Men kul att det är så många som går på mötena.

  Gilla

 2. Jag tror det är oerhört svårt att beräkna kostnaderna för det ena eller det andra. Migrationen till och från Sverige handlar ju oftast om svenska medborgare. Omkring 100 000 invandrade förra året medan kring 40 000 utvandrade. Så strömmarna går hit och dit. Sverige, Irak, Somalia, Polen och Danmark var de fyra länder invandrarna kom mest ifrån och sammanlagt finns ca 14 procent invandrare i Sverige. Här finns mer siffror:

  http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man får förstå sossarnas desperation. Dom har ju styrt landet så länge. Nu är det så snopet när andra kan göra det bättre.

  Ann Helena: Nä, invandringen kostar nog inte ett öre när det kommer till kritan. Finns det 14 procent invandrare (är flyktingarna medräknade där?) Klarar dom sin ekonomi av egen kraft. Såna invandrare säger ingen nej till. Tack för länken. Ska kolla hur många som lever på bidrag. Tror du att det står?

  Gilla

 4. ecwho skriver:

  Det finns väl numera inga som lever på bidrag i Sverige för det heter väl något annat, – kostnadsrelaterat överlevnadsindex eller något annat kryptograferat.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  ecwho: Det är mycket kryptsikt. Varför talar man inte klarspråk? Vad vill man dölja? Varför är Sverige utvalt att ta emot fler än andra länder? Och Tyskland?

  Gilla

 6. eric hagman skriver:

  Man måste förvänta sig att saker och ting förändras då och då. Change! allt förändras hela tiden, var flexibel:

  Dessa visdomar kommer från en familj som drev ett bageri i Krakow (Polen) på 1930-talet.

  När de såg ”The writings on the wall” drog de iväg till Sydamerika och drev där sitt bageri med största framgång.1965 såg de ännu en gång ”The writings on the wall” (diktatur) och drog till New York.

  Där fortsatte de i god stil fram tom 2001 då de såg ”The writings on the wall” igen pga USA stora interventioner runt om blev det terrorhot på hemmaplan och den givna responsen hos dess ”ledare”.

  Familjen i fråga flyttade då tillbaka till Krakow. Cirkeln blev sluten! Allt har sitt pris! Även i Täby!
  Tack för mycket bra artikel med fina bilder, Helena!

  Gilla

 7. ecwho skriver:

  Man vill dölja de fullständigt astronomiska kostnader som invandringen kostar samhället, -uppemot 250 miljarder/år, det döljer man av rädsla för att bli stämplade som främlingsfientliga rasister här i Sverige, -men 20 miljarder till pensionärerna för att någorlunda hålla dem skadeslösa efter Godsägarens konfiskering där han lovade att återbetala ”lånet” krona för krona. -de döljer man av rädsla för att korthuset skall rasa ihop, -där spelar alla etablerade partier under täcket med varandra.
  -Förakt för väljarna är det också tal om att visa, både FR och MS har hotat med nyval för att undvika ”kaos”, kaos i riksdagen, kaos på börserna världen över (!), -polisen tillsagd att stå och skratta vid mötena, -precis som militären gjorde (blev tillsagd) när pöbeln slog ihjäl Axel von Fersen.
  -Jag skäms över det styrelseskick i Sverige som propsar på att kallas för demokrati.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  eric: Tack själv för att du läser! Ja, cirkeln är sluten. Nu är det bara shatter av allt och ingen kan längre lägga bitarna så det blir en bra bild.

  Vi får verkligen hoppas på change i rätt riktning. Men mina underrättelser säger att det kommer att bli krig mellan islam och kristna och så stiger den osynliga makten fram och tar över.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  ecwho: Bra talat! Att det rör sig om en astronomisk summa kan vi nog vara överens om. Persson ja! Hur han lånade skjortan av pensionärerna och kom undan med det. Otroligt vilka begåvningar det finns. Fast bedragare är nog sanningen närmare. Huvaligen så lurade vi är!

  Förresten Ebbe! Bor inte du i Täby?

  Gilla

 10. ecwho skriver:

  Jomenvisst gör jag det, -och trivs med det, -men-och det är viktigt-jag delar inte den politiska agendan i kommunen så därför röstade jag på SD och på Jimmie.
  Han är klart bättre än den patetiske lögnaren Lars Ohly, bättre än den självuppblåste Jan Bjötklund, bättre än den värderande och ifrågasättande Mona Sahlin, bättre än den salvelsefulle Göran Hägglund, bättre än de passiva talrören i MP, bättre än den bästa besserwisser i C Sverige någonsin haft och slår med bred mariginal en alltför timid och i många stycken mindre lyhörd och overksam statsminister.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  ecwho: Synd att jag inte stötte på dig i vimlet bland alla guljackade moderater i Täby då!

  Javisst är Åkesson en kille som man skulle kunna hänga i julgranen. Hörde honom på radion nu på em och han kan tala för sig. Han har hållit på i femton år fast han är så ung.

  Jasså – du har redan röstat? Nä, det ska jag göra på söndag. Ut och åka lite och gå in bakom skynket och stoppa ner kuverten i den utvalda röstningslokalen (vi får rösta i en f d hemvärnsgård). Har inte bestämt mig än. Men tror jag tar SD till riksdagen. Eller KD för dom vill ha vårdnadsbidrag. Sen får jag se hur det blir till kommun och landsting. Det blir i alla fall inte rött. För övrgit kan man rösta på vad som helst. Det är kört för Sverige och världen!

  Gilla

 12. Lisa skriver:

  Ja, det är underhållande att läsa dina inlägg. Jag anar mer än du avslöjar. 😀

  ”Persson ja! Hur han lånade skjortan av pensionärerna och kom undan med det. Otroligt vilka begåvningar det finns.”
  Ja, jag tror det blir lika illa hur man än röstar, om man röstar blått eller rödgrönt. SD blir det inte i alla fall.Skulle vilja att Calle Bille försvann, men han sitter nog kvar även om det blir rödgrönt. Han verkar stå över all lag och (o)ordning. Jag tror jag stannar hemma på valdagen.

  ”Vi får verkligen hoppas på change i rätt riktning. Men mina underrättelser säger att det kommer att bli krig mellan islam och kristna och så stiger den osynliga makten fram och tar över.”

  Det verkar ju nästan som om de späär och spär PÅ så att det ska bli så. Politikerna mer än folket. Jag hoppas vi är klokare än så och kan genomskåda detta skådespel.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Lisa: Ja, det kryddas på hela tiden. Men undrar hur många som förstår spelet. Du kan lika gärna skita i att rösta. Men jag tänker göra det för traditionens skull. Minns när jag var liten hur dom vuxna hymlade med vilket parti dom skulle rösta på. Inget man talade öppet om då. Men spelet fortsätter och snart är valet över. Det blir ett nytt om fyra år. Det kan gå fortare än så om SD får för många procent. Då kan det bli nyval.

  Gilla

 14. Berit skriver:

  Det blir nog inga problem för Reinfelt att samarbeta med SD, de delar ju samma ultrakonservativa agenda till stora delar. Med SD i riksdagen kommer den bruna nyansen i allt det blå att visa sig och se det vill inte Reinfelt!
  Av den anledningen tycker jag det vore roligt om SD kom in i riksdagen. Det kommer att bli en ögonöppnare för många alliansanhängare.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Berit: Läste just att Reinfeldts farfars far var svart och hette John Hood. Det tar Reinfeldt som intäkt för att han inte skulle vara välkommen i Sverige enligt SDs politik. Löjligt!

  Reinfeldt tycker inte att det finns något svenskt. Det tycker jag. Jag är svensk fast vi alla är invandrare enligt kultursnobbarna. Sverige finns ju inte enligt dom. Så i den meningen är han lik Sahlin som gärna sätter på sig slöja och smörjer muslimerna. Jävla svikare!

  Gilla

 16. Znogge skriver:

  Vissa frågor vågar man inte riktigt lyfta upp till ytan… Inte berätta om. Märkligt.

  Gilla

 17. valens skriver:

  Helena Palena:
  När din farfarsfarfar far var på besök i Transilvanien och Valakiet hade han inte tillräckligt med pengar och var tvungen att låna några slantar från min farfarsfarfar far…
  Sen kom de överens om en återbetalning i samband med min flyttning hit…
  Men jag väluppfostrat av min farfarsfarfarsson tycker att det är lämpligare att betala skatt och spendera lite till…
  Du vet, mina förfäder (själva invandrade från Rom) har lärt oss att När du är i Rom, gör som romarna gör… Capisce? 😉

  Det är inget fel (inte vad jag vet!) på Fredrik Reinfeldt och moderaterna… De har skött sig ganska bra under aktuella mandatperioden och själv tänker jag sätta mitt fingeravtryck på deras sedlar…

  Gilla

 18. ecwho skriver:

  Det verkar vara glest mellan tallrikarna i Bergsjön för annars hade väl inte Leif Pagrotsky behövt stå där i morse, på valdagen och dela ut gröt?
  Kan han inte dela ut i morgon också, -efter valdan? Mona Sahlin kan väl hjälpa honom i morgon för hon har väl fått andra arbetsuppgifter då?

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Znogge: Det är en hund begraven. Dags att gräva upp den.

  valens: Nej, det är inget fel på moderaterna. Exat lika goda kålsupare som resten av gänget. Pratar, ler och spelar spelet. Klart man ska ta seden dit man kommer. Men det behöver man inte göra när man kommer till Sverige märkligt nog. Seden här säger att man t ex visar ansiktet. Men det är det många som skiter i.

  ecwho: Nej, nej sen valurnorna stängt blir det ingen mer gröt. Mona kanske blir landshövding någonstans. Den som överlever valet får se.

  Gilla

 20. valens skriver:

  Helena Palena:
  Japp, exakt lika goda kålsupare som resten. Pratar, ler och spelar spelet. – Håller med.
  Seden här säger att man t ex visar ansiktet. Men det är det många som skiter i. – Håller med.

  Ska vi sätta grunderna för ett nytt parti? 😉

  Gilla

 21. Johanna skriver:

  Vet inte – men det känns lite loser-aktigt att rösta på SD. Inte det gäng jag helst vill ansluta mig till. Jag tror på min egen förmåga och är stolt över att ha det så bra som jag har det i dag. Stolt också över att jag har tillräcklligt att dela med mig av till andra. ”Blanda du till hälften bark i brödet ty förfrusen står din grannes åker” och allt det där du vet?!

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  valens: Och vad skulle ett sånt parti har för program kan man undra?

  Johanna: Känner igen deviset. Har det inbränt på en timmerstock i min bakstuga. Nä, alla kan inte rösta på SD. Men tur att några gjorde det så det börja koka ordentligt i den lama soppan. Tack för plättarna!

  Gilla

 23. Björn Nylander skriver:

  Hej på er!

  Vad härligt att det vart en seger för Alliansen även om det innebar en minoritets regering. Vi får hoppas att SD´s närvaro i riksdagen öppnar ögonen på regeringen då majoriteten av det stöd de fått på sistone utgörs av missnöjes röster, inte rasister som Mona vill påstå.
  Bidragsutnyttjandet är utbredd och möjligheterna att begränsa de skador som orsakas vår ekonomi måste undersökas.
  För att förhindra att SD växer så måste man ta dessa frågor på allvar nu.

  Gilla

 24. Denis Greenburg skriver:

  Fantastic blog! I actually love how it is easy on my eyes as well as the information are well written. I am wondering how I can be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your rss feed which should do the trick! Have a nice day!

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Björn: Om det inte har gått för långt vill säga. Skulle tro det.

  Denis: Thank you!

  Gilla

 26. ecwho skriver:

  I ren desperation har nu Reinfeldt bekvämat sig att ringa upp Mona Sahlin (!) för att diskutera ett samarbete över invandringspolitiken, -dessutom nås vi av de goda nyheterna att kommunisten Lars Ohly är på väg att få ett raseriutbrott över att den löst hopfogade vänsteralliansen är på väg att spricka sedan miljöpartiet har aviserat sitt intresse att bilda allians med Alliansen, -och svekdebatterna rasar.
  -Mycket sant nöje återstår att inhämta!

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  ecwho: Sannerligen! Och som alltid så går hut hem.

  Tänk så det pratades på valnatten. Alla får nu krypa till korset. Det är vi som bestämmer.

  Gilla

 28. Pingback: Bodström fulspelar! Stanna i USA! Riksdagen finns kvar! « Helena Palena

 29. RALEGEARMRARL skriver:

  I’ve continually deliberating it would be best to accept those not hold up under show off shoes an eye to when I do open-air sports such as canoeing and dragon boating. These certain sports shoes pamper to cut out of doors sports in specific because of the water neighbourly consequential it is made of. When I cease functioning canoeing, I used to either communicate with with my bare feet or slippers, but was ever after having problems with both. Being bare-ass footed meant that I authority away hurt close to any debris that may cube when I prance on the sand or in the unsound while getting in or escape of my canoe. When I have on slippers, at times it indeed gets in the technique when my feet drop in the mud during low tide. It was when my slipper got stuck when I knew I had to get an out of doors sports relaxation shoes. I pronounced to about of it as a exalted investment as it would mean gambler and cleaner feet. I don’t recollect why I didn’t assume of getting such make a fool of shoes in the foremost place. I imagine it was because my viewpoint of sport shoes was many times in compensation competition, and not payment other open-air sports.

  So when I truism the [url=http://www.dealtoworld.com/goods-10096-FiveFingers+Outdoor+Sport+Shoes+-+Black+%28Size+42%29.html]FiveFingers Alfresco Distraction Shoes – Ebon (Appraise 42) [/url]on DealtoWorld.com, I was indeed unfaltering I wanted it. Not only can I wheedle a immense pair of outdoor shoes for my still water sports, I can have a fivefingers entire! Not inevitable why they ring up it fivefingers admitting that, since as a matter of fact the wear shoes is in the shape of your five toes. This enables a happier feeling on where you stroll, which is signally brilliant for walking on the seashore and frivolous waters. I’ve again been a fan of ”fivefingers” or toe socks, so this unique out of doors shoes of repository is making me more fervid with my weekend outdoor sports endeavor.

  [url=http://www.dealtoworld.com]DealtoWorld.com[/url] steady made me a felicitous camper this but, letting me own this best pair of enjoyment shoes just when I needed it. I’ve bought other lifestyle gadgets from DealtoWorld.com but this is the prime perpetually I bought sport shoes from any online shopping site. I till the end of time thought it choicest to crack on any shoes, be it diversion shoes, leather shoes, slippers, etc. or else you won’t be informed whether it’s a skilful fit. Setting aside how, I couldn’t as a matter of fact arouse a-ok deuterium oxide open-air sports divertissement shoes, so this find has undoubtedly enhanced my DealtoWorld.com shopping happening, or my online shopping as a whole.

  With it when I count to go to my weekly canoeing or dragon boating, my teammates are all incredibly amused before my fivefingers play shoes, and rubberneck at them for some time. I imagine the toe-shaped flaunt shoes makes it look like a web of some subgenus, but it’s not like I can swim in these fivefingers shoes. I’m conclusion the outside sports shoes exceptionally untroubled, and although I cannot depreciate with it as I would with common operation sport shoes, at least I can stride along the pontoon or bank space in comfort, incompatible with when I occupied to shuffle barefooted. My feet old to damage or collar scorched from the fervid teach, but not with these fivefingers recreation shoes I don’t. Arrogate a look at the pictures to see how the fivefingers alfresco sports hold up to ridicule shoes look like from the exceed and bottom.

  Gilla

 30. You should certainly think about working on developing this blog into a major authority in this market. You obviously have a grasp handle of the subjects everyone is looking for on this website anyways and you could certainly even make a buck or two off of some promotion. I would explore following recent topics and raising the amount of write ups you put up and I guarantee you’d begin seeing some awesome traffic in the near future. Just a thought, good luck in whatever you do!

  Gilla

 31. Grace Arone skriver:

  I just actually enjoy what we should submit right here. Rather new not to mention wise. A single concern though. I’m running Firefox with the help of Debian not to mention components with the existing structure products would be a bit wonky. I just know it’s not really usual developed. But it’s an issue towards hold in the mind. I just wish that going barefoot will probably guidance not to mention keep the finest good penning.

  Gilla

 32. making links skriver:

  We have been link exchanging for years.. we use a software called linksmanager to maintain human control and low/natural volume. if you maintain editorial discretion when making links, and keep the volume realistic, its a very powerful way to attract like minded traffic to your website, and brand your website with related sites in your realm of interest.

  Gilla

 33. Pingback: Va´! Ska det präktiga paret skilja sig! Undrar vem det är som vänstrar? | Helena Palena

 34. Pingback: Vem håller stånd hos Reinfeldt? Jo, Roberta Alenius! | Helena Palena

 35. Pingback: Kent Persson var en coming (M)an & Nu kom han! Surfade in med hjälp av nätet! | Helena Palena

 36. Benedict skriver:

  This post is priceless. Where can I find out more?

  Gilla

 37. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Reinfeldt har i många år varit en trogen lakej åt Bilderberggruppen och nu när han har gjort grovjobbet med att köra Sverige långt in i det kaotiska samhälle vi har idag så lämnar han, likt en annan varelse som också börjar på bokstaven R, det sjunkande skeppet. Under åren har han likt andra trogna globalistagenter skaffat sig ekonomiska garantier för resten av livstiden alltmedan den befolkning han var statsminister (och ”statsman”?) för kämpar med att klara både ekonomin och de försämringar i samhället som blir allt mer tydliga för varje vecka. Medan han nu njuter nyhetens behag efter att ha öppnat sitt hjärta för en ny kvinna efter att ha övergivit den gamla, (samt även sina tidigare dyrkare, (M)-medlemmarna), så vinglar Sverige fram med en regeringscirkus som aldrig tidigare skådats i svensk historia. Vi har i många år avlövat landet på produktiva företag och bygger vår kreditfinansierade livsföring på shoppande av produkter som producerats av slavarbetare i länder på andra sidan jordklotet. Vi står utan försvar sedan många år, men har en legotrupp som deltar i den amerikanska koloni- och ockupationskrigföringen på flera håll i världen. Den legokrigsmakten kostar dessutom MER än den försvarsmakt vi hade och som kunde mobilisera ca 800.000 personer. Vi har stora antal unga människor som går arbetslösa. Trots detta låter vi hundratusentals människor utan bekräftad identitet, skolgång eller yrkeskompetens välla in från fjärran länder utan att ha ett system för fungerande integration och politikerna lurar den egna befolkningen att ”detta behövs för att säkra den framtida arbetskraften”. Det tar i många fall åtskilliga år av skattebetald försörjning och studier innan dessa personer hittar en självgående plats i det svenska samhället. Olika etniciteter och religioner ges dessutom tolkningsföreträde och fördelar framför det som är gängse svenska regler och lagar, vilket splittrar befolkningen och bäddar för kommande problem som det varken finns mental eller praktisk förberedelse för.

  När det gäller att förstå hur Sverige på förvånansvärt kort tid kunde störtdyka från ett blivande välfärdsland och till ett segregerat, ghettoiserat land med stora brister i utbildningssystemet och hög arbetslöshet, havererat pensionssystem och ökande otrygghet, så har båda politiska blocken hjälpts åt att skapa detta. Om ni går in på detopaverkadesinnet.blogspot.se så finns en artikelserie om 8 kapitel med en kronologisk och detaljerad historik över den socialdemokratiska politiken från senare hälften av 1800-talet och till vår tid. Media har i modern historisk tid varit maktens megafoner, annars hade de inte fått existera. Följden är att befolkningen aldrig lärt sig se det som sker i det som synes ske. Denna brist har ytterligare förstärkts av många års bristande historieundervisning. Det går inte att förstå sin samtid om man inte förstår sin historia. Ett par efterkrigsgenerationer har istället matats med tillrättalagd ”historia” och står nu vilsna och frågande inför allt det som de får in genom ögon och öron. Detta är ett farligt läge i en tid som präglas av snabba förändringar.

  Gilla

 38. anders skriver:

  Det började redan på 40-talet med minskningen i företagandet baserat på urbanisering och högre skatter. Palme stod för den stora stöten på 70-talet, som håller landet i chock ännu.
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se berättar om landets socialdemokratiska historia på ett sätt som om det är sant förklarar en del saker som inte kunnat förstås med logiskt tänkande.

  Gilla

 39. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Anders: bloggen du nämner är en korrekt beskrivning. Den sociala ingenjörskonst som skulle förbereda befolkningen för det framtida globala samhället skapades till stor del av makarna Alva och Gunnar Myrdal. Dessa tillbringade krigsåren under andra världskriget i USA och förberedde där den gärning som de släppte loss under resten av 40-talet och 1950-talet. Jan Myrdal berättar i en av sina barndomsskildringar hur han grubblade över föräldrarnas ”dubbla tänkande”, dels då de i hemmet planlade föredrag och artiklar och därvid använde sig av principerna i Gustave le Bons bok ”Massans Psykologi”, och dels i sina offentliga framträdanden förpackade budskapet i formuleringar som ingav en känsla att det var frågan om välgång och omsorg om medborgarna.
  De som inte har läst makarnas bok ”Kris i befolkningsfrågan” från 1934 bör göra det för att få en inblick i den föga humanistiska människosyn som boken avslöjar. Jan M berättar också i sin litteratur att fadern var en internationell frimurare och därmed inte var främmande för deras vurmande för en framtida global statsbildning där nationalstaterna var eliminerade.
  Men s k borgerliga jobbade också på sina kanaler med kosmopolitiska ideer. Den under mellankrigstiden kände svenske företagaren Axel Leonard Wenner-Gren (som har fått byggnaden W-G Center i norra Stockholm uppkallad efter sig) var anhängare av den s k Pan-Europeiska rörelsen som efter andra världskriget så småningom kom till i form av vårt nuvarande EU.
  Lag röd och lag blå arbetar faktiskt mot samma mål, men för att behärska massorna så kör man på två kanaler – en som huvudsakligen attraherar den s k arbetarklassen/löntagarna med argument/lockbeten som tilltalar den målgruppen, och en annan som riktar sig mot företagare/”borgare”/högre inkomstklasser med argument/lockbeten som låter som sirap i deras öron. Denna uppdelning konkretiserades på allvar 1938 i det s k Saltsjöbadsavtalet då blå och röd kolonn beslöt att vandra sida vid sida mot framtiden för att när tiden så småningom mognade
  flätas ihop till en lila kolonn, vilket ju förefaller vara det som skett som resultat av det senaste riksdagsvalet. Befolkningen är efter många år avvand från att kunna tänka själva, befolkningen
  är sedan unga år skuldsatt upp över öronen, landet tillverkar bara en bråkdel av vad vi kunde t ex på 1960-talet och det som köps i Sverige idag är till stor del tillverkat av slav- eller låglönearbetare i fjärran länder, och väldigt mycket av detta köps på kredit. Aktuella omvärldshändelser filtreras
  vanligtvis av våra media, både press- ljud- och bilddito på ett sätt som ensidigt speglar USA:s
  anspråk på sanning. Resultatet blir en befolkning som lever i ständig oro för ekonomin, hälsan, jobbet, terroristattacker mm och därför aldrig orkar/hinner/törs/förmår fundera över varför tillvaron ser ut som den gör eller varför man själv lider under all oro. Staten eller som man ofta felaktigt säger= samhället erbjuder ingen kunskap för att rätta till detta skapade tillstånd, utan den som vill
  begripa sin samtid måste själv vilja skaffa kunskap. Kunskap är styrka och Makten är alltid rädd för annan styrka men sanningen ska göra er fria. Lycka till !

  Gilla

 40. Pingback: Reinfeldt leker Skavlan: Svenskarna är mentalt handikappade! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.