Bort med legalt falskmynteri! Bankerna har övertagit rikets roll!

Det finns många bra siter att besöka. Folkvet är en. Kan läsas som Folk vet och folkvett med ett t! Gör ett besök! Där får ni läsa sånt som inte står i MSM. Hur ska vi få bättre statsfinansiering och hur kan vi undvika finanskris. Ellen Brown har bra förslag. Har ni inte läst hennes bok Web of debt än så gör det.

Ellen Brown är en fd advokat som gått över till att utreda finansväsendet. I sin bok förutsade hon bland annat den nuvarande finanskrisen som oundviklig. Hon skriver att bankerna kör med legaliserat falskmynteri.
Brown uppmärksammar att bankerna i realiteten har tagit över rikets roll när det gäller att generera pengar. De gör det ”ur tomma intet” genom sitt lånesystem. Det går till så att de lånar ut mycket mer än de har täckning för. Detta är lagligt och bygger på att man förutsätter att inte alla låntagare samtidigt säger upp sina lån. Täckningskravet styrs av regler (Basel II) utfärdade av ”Bankernas bank” (BIS) i Basel i Schweiz. Det växlar beroende på låntagaren och kan vara så litet som 8%. En bank kan således låna ut en miljon trots att de har täckning för mindre än 100.000. Detta innebär i praktiken, påpekar Ellen Brown, något som kan kallas legaliserat falskmynteri. Läs mer på Folkvet.

P.S. I Sverige behöver banken visst bara ha 2 800 i riktigt kapital för att kunna skapa ett lån på en miljon ur tomma intet. Härligt! Men inte så kul för ränteslaven. Läs mer hos Lincoln. D.S.

DN SvD SvD DN
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bort med legalt falskmynteri! Bankerna har övertagit rikets roll!

 1. Antonia skriver:

  Har aldrig gillat banker och inte utan anledning. Det ända riktiga pengar som finns där är deras gigantiska löner som de alltid tycker att de har förtjänat. Det är en sekt som kommer förstöra världen. Inte mycket skrupler finns där. Men ränta på ränta är de bra på. Ocker kör dem också…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är inte så kul längre för ockrarna. Med nätets hjälp sprids informationen snabbt om vad dom håller på med. Det är uppror på Wall Street och på andra ställen i USA.

  Gilla

 3. Philippe Ohlund skriver:

  Javisst bestämmer bankerna och så har det alltid varit och särskilt i kristider.

  Krig vinns alltid av landet med minst folkmängd, eftersom det innebär att bankerna kan fördela mindre till färre.

  I dagens värld med 7 miljarder invånare innebär det konkret att något land måste ges uppgiften att utplåna halva världsbefolkningen.

  Bankingligan sneglar girigt i riktning mot mellanöstern…

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Men frågan är om det blir en ändring. Banker är världsmästare på att slingra undan och vänta ut.

  Gilla

 5. Josef Boberg skriver:

  Den globala ränte- och penningbluffen är som den är, tyvärr tyvärr… 😥

  Boken Bankerna & skuldnätet av Ellen Hodgson Brown är verkligen läsvärd – för dom som ids sätta sig in i hur det förhåller sig med det globala finansiella systemet – som ju i grund och botten ej är något annat än ett gigantiskt globalt pyramidspel.

  Gilla

 6. Philippe Ohlund skriver:

  Såg just att Grekland sänker lönerna för statsanställda med upp till 60 procent och pensionerna med mellan 20 och 40 procent.

  Lönerna där är ju redan idag bara ca 500 euro.

  Arbetsmarknaden i eurozonen är kass.

  Det bor mycket kineser i mitt område. De jobbar ofta inom restaurangbranschen för 200 euro i månaden.

  Det blir tufft att behålla standardlönerna på 1200 – 1400 när så många är beredda

  Gilla

 7. Philippe Ohlund skriver:

  att jobba för så mycket mindre.

  Mina fingrar är lite för stora för min telefon… 🙂

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Philippe: Men ska det vara så att bankerna bestämmer? Vad ska vi då med politiker till? Jaha, du skriver inlägg på mobilen. Vilket pillande! När tacka vet jag en riktigt stationär PC med tangentbord och mus. Det är min melodi. Nästan inga som köper såna. Alla ska laptop. Bra då går priset ner.

  Jag tycker Grekland ska ge fan i att betala skulderna. De är uppkomna i ett pyramidspel och borde falla ihop som ett luftslott med andra ord. Kliv ur! Gå ur euron och starta nytt. Det skulle gå vägen men det får dom inte för domptörerna. Det blir krig på gatorna. Det är även uppror på Wall Street. Inte undra på att USA bygger koncentrationsläger – FEMA Camps. Googla på det.

  Gilla

 9. Peter S skriver:

  Här är en annan som ledsnat på bankernas s k servicenivå http://zenigen.blogspot.com/2010/10/bonus-pa-banken.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.