Nybyggarlandet C! En ursäkt skulle sitta fint!

Maud Olofsson grät i Almedalen. Hon tyckte att vi hade gjort för lite för invandrarna! Att vi kunde göra mer. Jaha! Sverige är numera ett Nybyggarland enligt Centern. Vi har 800 000 fattigpensionärer som var med och byggde upp Sverige. Borde inte Maud Olofsson be dessa människor om ursäkt. Dessa pensionärer har så låg pension så dom måste leva på bidrag. Vi har hört Olofsson mässa i det oändliga om att staten inte ska äga bolag. Nähä och varför inte då om man får fråga. Vissa saker ska ett samhälle ha gemensamt: televerk, vattenkraft, och transportsystem t ex. Vi skulle haft Vin & Spritcentralen kvar i statlig ägo som idag ägs av franska Renault Picard. Då hade vi kunnat ha storsäljaren Absolut Vodka kvar som en fin mjölkko åt svenska folket. Men icke sa nicke!

Elen avreglerades och allt blev dyrare. SJ såldes ut till olika bolag och ingen tar ansvar. Tågen går inte. Wallenberg sitter nu i LKABs styrelse. Snart har väl gruvan också nya ägare. Televerket såldes ut. Nu rivs stolpar och koppartråden plockas ner. Innan 4G är uppbyggt så folk i byarna kan ringa. Skandal! Med möda byggdes telenätet ut. Telegrafverket anlade de två första statliga telefonnäten i Härnösand och Uddevalla 1882 och började köpa upp privata nät. 1889 beslöt riksdagen att anlägga ett rikstelefonnät. Utvecklingen av telefonautomatsystem började i slutet av 1800-talet. 1902 var 97 % av abonnenterna utanför Stockholm anslutna till Telegrafverkets nät. 1921 började man bygga ett rikskabelnät, som tog 20 år att fullborda. Den första rikskabeln var Stockholm-Göteborg 1923. Automatiseringen inleddes 1924 och avslutades i Sundsvall 1972. I början av 1950-talet fanns fortfarande i stort sett bara manuell växling av telefonister vid rikssamtal eller samtal mellan olika distrikt. Hudiksvall fick t ex telefon 1882 och 1884 fanns 50 abonnenter. Idag ska folk på landsbygden få fast mobilt bredband meddelst en dosa i väggen. Men då vill det till att det funkar innan man river det gamla och det gör det ju inte. Vem tar ansvar för att telefonin fungerar när inte Telia gör det?

Hela Sveriges inkråm säljs ut och allt bli bara sämre medan företag och karteller skor sig. Wow! All makt lämnades över 2010 till EU i och med Lissabonfördraget. Ingen frågade oss: Folket. Vad ska vi ha våra politiker till? Vad ska vi med 349 ledamöter när makten sitter i Bryssel? Nä, banta ner transportkompaniet riksdagen och spar pengar. Nybygglarlandet! Ska vi skratta eller gråta? Vem kan rösta på Centern efter det här sveket mot folket som byggde Sverige! Olofsson: En ursäkt till svenska folket skulle som sagt var sitta fint!

P.S. Ovanstående är en insändare till Hälsingetidningar. Men passar även här. D.S.

DN SvD DN Exp Exp Exp

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Nybyggarlandet C! En ursäkt skulle sitta fint!

 1. Nybyggarland förutsätter väl att det inte finns några invånare där redan. Som i Vilhelm Mobergs Nybyggarna, där det bara är ”vildarna” indianerna, som är där. De som råkade finnas där tidigare, men som aldrig tyckte att de ägde landet. Eller inte var så många heller. Så Sverige är alldeles tomt? Där finns inga invånare. Inga som har slavat och byggt redan i landet i hundratals år. Du har helt rätt det går inte att rösta på centern.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Håller med. Med allt faktiskt.
  Jag är ju invandrare, och trött på all vurm runt invandrare. Skulle räcka gott om man prioriterar människorna utan att alltid dela upp. Jag som är småföretagare har inte märkt förändringarnas vind. Men en hel del extra kostnader som lagts på oss. Som singel och som småföretagare är jag helt bortglömt. Kostnaderna på en är inte att leka med.
  Sen kommer jag på att jag är ju inte småföretagare. Jag är ju en soloföretagare. En dubbelsolo, då jag lever mitt liv också i solo. Då finns ju inget hjälp, inga lättnader, då får man spänna lasset och dra tills man stupar.
  Ingen politiker vågar tänka i nya banor, utan de bara fortsätter i den uttrampade spåret. Fast den är kanske inte är så bra.

  Gilla

 3. Malin skriver:

  Kanske inte bara politiker som borde våga tänka i nya banor, utan även en soloföretagare? Istället för att spänna lasset och dra tills man stupar?

  Gilla

 4. Philippe Ohlund skriver:

  Jag håller med om att samhället bör sköta vissa saker som kommunikationer exempelvis.

  Dock tycker jag att vin och sprit bör behandlas som andra livsmedel och finnas tillgängligt i matbutikerna.

  Det som slår mig nuförtiden är inte den offentliga byråkratin utan den privata.

  Jag tänkte handla mat i en ny affär i Lyon idag, men hade man inte medlemskort man kunde dra i maskinen vid ingångsdörren gick det överhuvudtaget inte att komma in.

  Det är ett märkligt samhälle vi lever i.

  Gilla

 5. Inger skriver:

  LYSANDE!

  Helena, du är alltid intressant och skriver proffsigt (tacka för det, journalist som du är) och din förmåga att hitta kärnor är briljant. Din kritik av Tant Maud är träffande; detta löjeväckande tramsande av Maud Olofsson är mest pinsamt.

  I Centerns partiprogram finns flera floskler som i sak är fullständigt felaktiga. Man gör jämförelser med Kanada är fullständigt snurriga. Och så okvalificerade personer ska alltså leda landet. Tur att det finns gott om dugliga tjänstemän i regeringskansliet.

  Gilla

 6. ulle skriver:

  Bra skrivet och dåligt; naturligtvis ska inte staten äga och driva bolag. Näringsliv, kulturliv och individuellt liv måste vara särskilda.
  Facsister, kommunister och socialister vill politisera allt och tyvärr lever dessa tankar kvar även efter 1945. Förmodligen för att Sovjet stöddes av de tämligen liberala makterna(pga zionisterna?).
  Vad gäller invandring är det också en individuell fråga; den som önskar ta ansvar socialt och ekonomiskt för sådana ska göra det och vi andra som inte vill det slipper förstås.

  Gilla

 7. Inger skriver:

  Annie Lööf -centerns nya hopp – ger intrycket av att vara en medelmåtta. En prattant till om än yngre och av annan pratmodell än tant Mauds. Men karriärsugen till max! Vad säger hon? Bara flum och floskler. Ruggigt att höra henne. ”Mitt ledarskap” upprepar hon ofta. Vad har hon för ledarerfarenhet? Jo, hon har suttit i riksdagen, säger hon. Jiiisus!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Undrar vem som är Centerns spin doctor? Som kom på detta med Nybyggarlandet. Sjukt är bara förnamnet. Ett hån mot oss skulle jag vilja påstå. Det kanske går med oss som med indianerna i Amerika; vi blir satta i reservat och fråntagna vår kultur och möjligheten att försörja oss. Vi får leva på allmosor och på ockupanternas välvilja. Så kan man faktiskt tolka konceptet Nybyggarlandet.

  Antonia: Ja, du är soloföretagare. Småföretagare har x antal anställda. Nej, inget har blivit bättre för företagare trots allt prat. Kom med exempel på förbättring den som kan. Jag väntar med spänning.

  Malin: Bra förslag men hur gör man då?

  Philippe: Jag vill också handla sprit i affären. Hur länge ska det dröja innan vi får samma rättigheter som andra länder i EU? Ja, det är en märklig tid. Den är svår att förstå om man inte har nyckeln till rätt dörr i Underlandet.

  Inger: Men tack för beröm! Det är snurrigt. Vem skrev att Annies pratande var som sövande hissmusik. Tycker jag var träffande. Den som kommer ihåg Britt Mogård minns kanske att hon sa: Har man inte tagit makten (som minister) på tredje dagen på departementet blir man överkörd av tjänstemännen. Kanske tur att dom sitter där som en ryggrad när alla vindflöjlar till politiker seglar in.

  ulle: Du har fel. Vissa saker måste ett samhälle äga och ha gemensamt. Det har inge med någon -ism att göra. Om det skulle vara frivilligt att betala för invandring blev det nog inte en sekin i bössan.

  Inger: Javisst är det ruggigt. Man får hålla i sig. ”Mitt ledarskap” säger ju allt. Hon är en indoktrinerad broiler. Och att Centern måste bli ”tydligt” och ge människor ”frihet att utveckla sig själva”. Ja, herregud vilken rappakalja.

  Gilla

 9. ulle skriver:

  Det handlar omänsklig -ismer som anser att samhället har mandat äga ngt. Man kan inte sitta o prata skit om politikerna när man samtidigt hävdar detta. Samhället har en funktion o det är att upprätthålla ett gemensamt rättssystem o inget annat. Som synes en mkt viktig funktion, men har inget med ägande el näring att göra.
  Parlamentarismen måste bort, liksom politiken som måste förbjudas. En mänsklig konstituition som garanterar människans frihet. Samhället planeras inte, det är ett resultat av människors idéer och handlingar.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  ulle: Vill du att vi ska ha det som i Amerika? Där alla får sköta sig själv bäst fan dom kan. Folk får ta nummerlappar för att lotta om vem som ska få behandling för sin cancer t ex. Är det så du vill ha det? Vi kan inte ändra samhället så radikalt som du säger. Måste bort. Hur då? Nej, vi får allt leva med det vi har. I ett idealt samhälle bidrar alla till det som vi måste ha för att kunna fungera och överleva. Jag är för ett fritt näringsliv men vill inte att privata ska sko sig som nu görs på el- och telenät t ex. Man måste kunna ringa och ha varmt i sitt hus.

  Gilla

 11. Znogge skriver:

  Ja, den passar här för som vanligt så bjuder du på kloka och vettiga tankar och synpunkter!

  Gilla

 12. Thomas skriver:

  Det är fascinerande att ni ”invandrarkritiska bloggar” alltid har så svårt för fakta. Stora delar av er unkna retorik bygger på rena faktafel.
  Ditt yrande om Systembolaget är ett sånt exempel. Systembolaget är ett helägt statligt bolag där hälften av vinsten ska gå tillbaka till staten som aktieutdelning.
  Varför är det så svårt för er att vara korrekta med fakta?

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Thomas: Men tack! Jag gjorde en tankevurpa. Ska ändra i texten direkt. Man läs gärna om hur systembolaget rufflar för att försvåra för medborgaren på Berghs blogg:

  http://www.bergsblogg.se/2011/07/19/systembolaget-lurar-dig/

  Gilla

 14. Thomas skriver:

  Tyvärr blev ju inte din ändring så mycket bättre. V&S såldes för 53 miljarder SEK, pengar rätt in till statskassan. Det motsvarar ungefär 10 års vinster från V&S.
  Dessutom har vi kunnat använda de 53 miljarderna till andra investeringar och att betala av statsskulden. Att sälja V&S var alltså en lysande affär för oss skattebetalare. Mycket bättre än att behålla det som ett statligt företag.

  Vad gäller Berghs blogg har jag en helt annan erfarenhet. Jag har privatimporterat några gånger, helt utan problem. Tvärtom har det varit en perfekt service!

  Gilla

 15. ulle skriver:

  Ehhh; vilken märklig sak att säga om USA, ska det ses som ett argument? Min f d svärfar gick bort i cancer och en beaknt i USA fick samtidigt samma åkomma, den senare lever än idag. JAg hade gärna sett att min f d svärfar levde idag, ja….
  Vården är en indivdiuell fråga och får absolut inte läggas i händerna på en politisk elit. Inte heller el- eller teleproduktion; det tillhör ett fritt näringsliv.
  Återkommer vidare.
  Jag menar allvar här; du spyr galla över politikerna men vill behålla det omänskliga system som möjliggör dem; verkar märkligt.
  Tänk om man resonerat som du gällande parlamenatarismens införande en gågn i tiden; ”man kan inte förändra ett samhälle så radikalt”. Jo det går; det vet du väl?

  Gilla

 16. Pingback: Sverige importerar grova brottslingar! Drar samtidigt ner på kriminalvården! Sverige ska förstöras! | Helena Palena

 17. smabrukartanten skriver:

  Det gnälls så fort man säger att vissa saker var bättre förr! Men faktum kvarstår vissa saker fungerade faktiskt förr och fanns till för folket som en service (utan att det var utdelningen till aktieägarna som kom i första hand) televerket till exempel o elen o SJ.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.