Tar ni Ylva får ni Åsbrink! Bergwall vs Borgström! Bildt & ryskorna!

Tänk att Sture Bergwall har egen blogg. Han har varit och kollat hos mig för jag skrev om Claes Borgström i mitt tidgare inlägg. Det finns också en Quickblogg där man kan få ta del av allt det hemska som hänt i rättsväsendet när det gäller hans fall. Jag har sett dokumentären om Quick och har man sett den så kan man knappast ha något förtroende kvar för rättsväsendet. Säger bara Birgitta Ståhle. Här kan vi läsa i arkivet om Borgström: ”Claes Borgström, Quickadvokaten, har idag skrivit en debattartikel i DN. ”Försvararen” som teg sig genom rättegångarna och förhören har även pratat ut i Sveriges Radio.” Borgström tog så illa vid sig av kritiken att han ville att Advokatsamfundet skulle granska hur han försvarat Tomas Quick. En sak är säker och det är att hela soppan kring TQ är en gigantisk skandal och om Bergwall avskyr människorna som gjort honom så illa förstår jag med råge.

Bergwall skriver i ett inlägg: Läkaren, debattören, författaren, föreläsaren mm, Rigmor Robèrt är en av de goda vänner jag har sedan jag avsade mig släktskapet med TQ. Strax efter det att jag tog tillbaka mina erkännanden och efter det att Hannes Råstams första dokumentärer sändes skrev hon bl a detta i ett mail till min bror Sten-Ove (Rigmor hade då också läst en del i mina journaler):
”Kusligt är hur dessa bestatta människor runt TQ aldrig uttalar inför varandra vad de innerst inne vet: att de gemensamt, som kumpaner i tyst överenskommelse, håller på med övergrepp” Läs mer på Bergwalls blogg. Med tanke på hur vårt rättsväsende fungera bör Julian Assange inte sätta sin fot i Sverige.

*******
Vi som bloggar på wordpress stöter på Bildt hela tiden. Han ligger i topp bland dom mest besökta. Tänk att hackare på sistone fått Carl Bildts blogg att framstå som förmedlare av ryska fruar, danska kapitalrådgivare och inspirerande talare. Smarta killar som syssla med sånt där. En annan gör så gott en kan och lär sig lite html-språk mellan varven. Rysk fru till Bildt? Nä, han har nog fullt upp med sin italienska.

*******
Vem ska leda S? Nu kliver Ylva Johansson fram och visar sitt intresse för att få vara med och leda partiet. Tror hon är stabilt uppbackad bakom draperierna. Blir hon ledare så är Erik Åsbrink med på banan igen i högsta s-toppen. Han är gift med Ylva. Det var Göram Persson som fick syn på Ylva i ett utskott och imponerades av henne. Hon var då med i vänsterpartiet och hade tvillingar med en vänsterman årgång äldre. Hon gick snabbt över till sossarna efter Perssons frieri. Flytande gräns där kan man säga. Men å andra sidan gick Marit Paulsen över från sossarna till folkpartiet när dottern Stina Morian snällt frågade. Ännu värre hopp kan man tycka. Ideologin är inte så noga när det handlar om makt och pengar.

Johansson är ingen nykomling.
Som tidigare skolminister och därefter biträdande socialminister har hon gedigen erfarenhet, vilket förstås kan vara lämpligt på många sätt. Men hon har ju samtidigt ansvarat för just de områden där S måste förnya sig för att komma i takt med väljarna och verkligheten. ”Hon är så att säga problemet och inte lösningen” skriver en stor morgontidning. S behöver förnyelse. Hur ska det gå till om den gamla barlasten är kvar kan man undra?

SvD DN DN SvD AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Tar ni Ylva får ni Åsbrink! Bergwall vs Borgström! Bildt & ryskorna!

 1. Nä jag tror inte att det blir Ylva. Blir nog en gubbe igen. Mona har ju skämt ut kvinnorna värre än Persson skämde ut männen. Och båda ska dom jobba som konsulter.

  Sossarna är dom absolut girigaste. Jag vet för jag har varit gift med en i min ungdom. Han var välbeställd när vi skildes, men jag hade inte ens någonstans att bo. Mitt värsta ekonomiska misstag i detta livet.

  Men allt jämnar ut sig så småningom. Han är numera alldeles vithårig och ser ut som en gammal gubbe. Verkligen. Jag har inga vita strån ens en gång. Måste vara pappas gener. Tack för det farsan (som han brukade kalla sig själv).

  Och ekonomin ordnar sig alltid. Huvudsaken är att man är lycklig. Först och främst.

  Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Tomas Quick var medlem i Fantomen-klubben. Han finns på bild med namn i ett nummer (kommer inte ihåg vilket) ur årgång 1971. Bara lite trivia.

  Att välja Ylva Johansson som partiledare blir det sista sossarna gör som 20+% parti. Vill de bli ett 10%-parti så varsågoda. Var finns den kompetenta föryngring som kan skapa förtroende för socialdemokraterna igen, och utmana borgarna? Sossarna har ju varit ett 40-50% parti. Det borde drälla av kärriärsugna vältaliga människor i deras led. Var är de??? Det enda som akut skulle kunna få sossarna på banan igen är det äldre gardet i form av Jan Eliasson, Göran Persson eller möjligen Margot Wallström.

  Gilla

 3. Leif skriver:

  Sture Bergwall-Thomas Qvick…i sin ungdom fälldes han för sexualrelaterad brottslighet, nån yngling som höll på att strypas. Kan det ha varit sådant som funnits med i bilden när den ena historien efter den andra uppdagades? En förväntan?

  Sossarna kommer att resa sig likt fågel Fenix, men karismatisk ledare lyser med sin frånvaro. I någon mån är det en tröst, ty det vore olyckligt om ett parti identifieras med en enda person…lite som Enver Hoxa på sin tid.

  Nu råder nationalstaten, en återgång till det ursprungliga. Tryggheten i de rötter vi har i Sverige.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Så kan man se det. Sahlin har skämt ut kvinnorna. Sossar är värst. Uppkomlingar på G som inte kan föra sig. Man behöver inte ha så mycket. Jag är glad när jag tar en ny disktrasa. Och så har jag täcke och en säng och mat. Man blir glad för lite.

  Valens: Man ska aldrig bli ett fall!

  Torbjörn: Var är alla adepter. Bra fråga. Ingen som törs kliva fram och ta ansvar med andra ord. Bara det gamla gardet. Undrar om Sven-Erik från Skinnskatteberg kan vara något. Kanske. Men han verkar lite nervös.

  Leif: Så kan det ha gått till. Inte otroligt. Det är intressant att läsa på Bergwalls blogg och på Quickbloggen.

  Vi får se vad som händer med sossarna. Vi har för många partier. Nästa val åker några ut. SD går framåt däremot. Men det behövs alltid en opposition. Annars blir det Hoxa för hela slanten till slut. Det ska växlas vid makten.

  Gilla

 5. valens skriver:

  Helena Palena: Är Julian Assange ett fall?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Valens: Inte än. Han måste bli åtalad först.

  Gilla

 7. valens skriver:

  Jag vågar inte tolka ditt”Inte än”… 😉

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Valens: När det börjar skrivas pärmvis med papper och juridiken börjar mala då är fallet igång. Det kan hända att det inte blir något åtal. Assange ska förhöras i Sverige. Vi får se hur det går.

  Men fall kan man även i bli i byråkratin. Försäkringsfall t ex. Högar med papper och pärmar. Att föröska få rätt. Som individ har man inte en chans eftersom i byråkratins stålbur är man en dossier med ett nummer. Tjänstemännen som sköter ens fall är många. Om en dör kommer bara en ny o s v.

  Gilla

 9. valens skriver:

  Jag menade uttryckets juridiska tolkning… Men vi låter det som det är… Det var ändå bara ett skämt. 😉

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Valens: Skit samma! HDs dom idag gynnar Assange. Blir det åtal kommer han att bli frikänd är mitt tips.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valdtaktsdomd-frias-i-hd_5833739.svd

  Gilla

 11. valens skriver:

  Vissa polletter har svårt att trilla ner. 😉

  Gilla

 12. Antonia skriver:

  Då är jag inte vän av socialdemokratin så röstar jag på skuggans skugga Ylva. Då kommer man inte vara orolig att sossar får många röster, inte heller att de kommer med nåt revolutionerande bra ide.
  För övrigt borde de vaska fram någon eller några nytänkande förmågor som vågar mer en dagens insomnade stofiler.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Och så Tomas Quick, Visst han har nog inte alla tomtar hemma och det är ju frågan om de ens kommer hem. Men att sy alla olösta mord på honom visar bara hur okunniga personer som jobbar i poliskåren var och samt vad åklagare, försvarare m.m. och alla som var inblandade är inte värde sina löner ens i vikt.
  Det är ett skam för det samhället vi lever i att man alltid verkar välja det enklaste vägen. Och tror att det går vägen.

  Undra hur många extra våldtäkter som nu läggs på örebrokillen och likaså hur många extra skjutning som läggs på killen i Malmö.
  Bekvämt för att bättra på statistiken.

  Gilla

 14. valens skriver:

  Apropå om att sy alla och alltsammans på någon…
  Läs om Julian Assange, våldet i hemmet och kalla vintern….

  Gilla

 15. Josef Boberg skriver:

  Den ”svenska modellen” har sina brister, tyvärr tyvärr… 😥

  Gott slut – och Gott Nytt År !

  önskar Josef 🙄

  Gilla

 16. Paradigm skriver:

  Quick är naturligtvis oskyldig, men han är knappast något offer. Läs litteraturen så ser du att han är en klockren psykopat. Först har han lurat sig till knark och uppmärksamhet av rättsväsendet och media och nu vänder han på steken för att få stanna i rampljuset. Han är ungefär lika rutten som CB. Eller Råstam för den delen:

  http://paradigmo.wordpress.com/2008/12/16/thomas-quick-tar-tillbaka-sina-erkannanden/

  Ylva Johansson gick från Kommunistisk Ungdom till ett S som många i de egna leden uppfattade som högervridet på 1.5 år. Men det är nog inte en ovanlig flexibilitet för en politiker.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Antnonia: Man kan verkligen undra. Skönt med lite syndabockar att lasta fulla med både dittan och dattan. Ja, kanske Ylva blir ett sänke för sossarna. Skulle tro det. Vi har ju socialmoderaterna nu. Det får räcka.

  Josef: Gott Nytt År på dej med!

  Paradigm: Allt har han inte gjort. Men något är det ju. Han har inte helt rent mjöl i påsen. Men det måste han väl ha sonat vid det här laget. Jasså, tror du att att han är en linslus. En som vill synas. Kanske det. Men då är han inte ensam. Det vimlar av folk som vill ha ”allt ljust på mej”.
  Ska läsa lite mer på hans blogg.

  Kommunist eller sosse kan väl kvitta lika. Läran är densamma. Men det rolig att ingen i smeten reagerar när folk går över gränserna hur som helst. Inte ens media bryr sig. Det är kört. Inten ens skammen finns kvar. Det är bara att ta för sig som gäller. Ren skär huggsexa.

  Gilla

 18. Linda skriver:

  Måste bara tillägga, INTE då har Bildts blogg blitt hackad, tidningarna har ju ingen koll på internet ihuvudtaget eller så ingår det i kampanja för internets sk farlighet.

  http://blog.brokep.com/2010/12/28/carl-bildt-en-inkompetent-lognare/

  🙂

  Gilla

 19. Linda skriver:

  Bildt själv har uppbarligen inte heller koll på internet.
  Men babbla skit det kan han.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Linda: Snacka om att göra en höna av en liten fjäder!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.