Socialdemokratin i förfall! Riksdagen ingen sandlåda för broilerboys!

Thomas Bodström drog iväg till USA utan att ha fått beviljad ledighet. Jag tror han tog för givet att dom rödgröna skulle vinna. Om dom vunnit hade han kunnat stanna kvar over there och ha sina positioner kvar. Men nu är det kris i Rörelsen. Bodström ersätts av Morgan Johansson som ordförande i Justitieutskottet. Om Bodström, som rest till USA med familjen, ska få tjänstledigt från riksdagen avgörs formellt på onsdag. Men valberedningen, där Mona Sahlin är ordförande, vill inte ge honom förnyat förtroende och därför har han inte någon post att återvända till.

SAP ska nu genomföra en av de största omorganisationerna i parties historia. Fredagen blir en riktig monsterdag för Mona Sahlin. Krismöten avlöser varandra och partiet ska bland annat ta beslut om en extrakongress, välja ledamöter till utskotten och fatta beslut om vilka som ska ingå i den kriskommission som ska peka ut riktningen för parties framtid. Thomas Bodström har glassat runt som riksdagsledamot. Han har arbetat som advokat och skrivit böcker. Tagit bilder på sig själv i plenisalen (förbjudet) och använt som omslag på sin bok. Snacka fartblind! Bodström var inte med i SAP men gick med dagen efter han blev utvald som justitieminister av Göran Persson. Om Bodström inte får tjänstledigt måste han välja på att stanna kvar i USA eller lämna riksdagen. Stackarn!

P.S. När Göran Persson fick frågan i dokumentären som Erik Fichtelius gjorde om han visste att Thomas var son till Lennart Bodström förnekade Persson det. Nej, det hade han aboslut ingen aaaaaning om. Sa han rakt i ögonen på tv-tittarna. Nä, inte undra på att det går dåligt för sossarna. Så jävla förljuget. D.S.

Uppdatering: Thomas Bodström anmäler Expressen.

SvD DN Expr AB AB Expr
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Socialdemokratin i förfall! Riksdagen ingen sandlåda för broilerboys!

 1. Hmm vi är inne på samma tankar. Intressant att se hur allt förändras, måste revolutioneras rent av. På tiden. Den mest förljugne de någonsin har haft var väl Persson, som hela tiden siktade på att bli godsägare i Sörmland. Blä! Aldrig mera sossarna.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Blä var just ordet!

  Gilla

 3. Anna skriver:

  Apropå Bodström, ni vet han som hänger i baren bland småflickorna på Undici, har ju en mycket nära vän och kollega (såväl yrkesmässigt som politiskt) som heter Claes Borgström.
  Vad kommer nu att hända med honom? Han har ju närmast på ett oomkullrunkeligt sätt glorifierats av såväl det socialdemokratiska partiet som av ultrafeministrörelsen (inkl. alla HBT- are).
  I mina ögon är denne Claes ännu mer förljugen än Bodström J:r och Persson tillsammans.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Anna: Ja, dom seglar i samma båt. Har dom inte advokatkontor tillsammans också? Hur hinner dom med?

  Borgström företräder ju flickorna som anmälde Assange – Anna A och Sofia W. Hur kommer det att gå? Hoppas det blir rättegång så man får snoka lite i domen. Men skulle tro att ärendet läggs ner. Ingen som vet var Assange är heller.

  Borgström var med och vallade Quick i Norge. Har man sett dokumentären så faller ett löjets skimmer även på advokaten.

  Gilla

 5. gotiskaklubben skriver:

  En riktig kapten följer sitt fartyg till botten. Aj aj, Mona!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  gotiska: Ja, men hon är ju ingen kapten! Hon är ju kvinna!

  Gilla

 7. Anna skriver:

  Helena

  Ja, vilken soppa med Anna A, Sofia W och Assange, vad som egentligen hände förblir nog en hemlighet. Eftersom ingen av dessa tre i mina ögon är riktigt trovärdig vet jag i ärlighetens namn inte var jag ska lägga mina sympatier.

  Helt klart är väl endast det faktum att en ”modern socialdemokratisk broderskapskvinna” 🙂 🙂 som Anna A inte direkt framlever sitt privatliv efter samma devis som min gamla religiösa faster . . . . . . .

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Anna: Nä, det är tydligen nya tider nu. Man kan vara kristen och leva loppan. Para sig direkt. Allt är urvattnat.

  Om det inte är ett set-up från CIA tror jag det bara handlar om en tjej – Anna – som vill gifta sig. Men han åker jorden runt och träffar massor med kvinnor. Så dyker Sofia upp – som han ligger med två gånger. Och när hon ringer för att fråga efter Julian kommer det fram att hon också är en one-nightstandare. Då blir den första sotis.

  Sen kommer tankarna. Fan, gummit sprack. Och tänk om han har AIDS o s v. Huvaligen skulle inte vilja vara i deras kläder. Eftertankens kranka blekhet kan vara mycket bitter.

  Gilla

 9. Linda skriver:

  Ja hoppas de avpolletterar Bodström, yes! Ulv i fårakläder de där, han kanske inte ens skriver sina böcker själv. De skall ju vara deckare nuförtiden och det produceras mest skit. (jo har älskat den typen av böcker bla många andra. Elisabeth George tex.) Nu har degt gått inflation och skall BARA säöjas och det känns i en bok, hur den är skriven, varför.

  Alltid intressant att läsa kommentarna här, 😉

  Gilla

 10. Ramona Fransson skriver:

  Men det verkar som om Mona Sahlin tvekar alltför mycket och alltför sent vad det gäller att byta ut. Socialdemokraterna är sin egen kvarnsten och verkar inte orka ta sig loss ur sitt eget grepp. Men inte gråter jag floder över det inte.

  Gilla

 11. Anna skriver:

  Jag håller fullständigt med Ramona F.

  Vilken förnyelse 🙂

  Morgan Johansson**, Ylva Johansson, Sven Erik Österberg,
  Thomas Östros etc etc

  ** Ni kommer väl alla ihåg de clownaktiga framträdaden som den lille terriern Morgan Johansson tillsammans med
  den alltid surmulne och superfanatiske Berith Andnor terroriserade konstitutionsutskottet med. Och en sådan man kallar Mona för förnyare. Vilket skämt!

  Men som man bäddar får man ligga – precis som i systerfallet Anna Ardin 🙂

  Gilla

 12. Anna skriver:

  För att konkretisera ev. förnyelse torde den allra största förändringen kunna åstadkommas genom att skilja LO och ”Partiet” åt.

  Men det vågar ingen i det gamla gardet för då skulle bl.a.
  hundratals miljoner i öppna och dolda stöd från LO till
  ”Partiet” försvinna (tillsammans med ”devalveringen” av
  alla skinnvästade fackpampar som styr sitt eget lilla rike).

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Linda: Kul att du hör av dig. Kommer du ihåg hur vi träffades på nätet. Vi bloggade på AB och du hade en x-tra blogg som hetter Hönshuset tror jag. Och vi bara skrev tokerier. Det var kul.

  Det är inne att skriva deckare. Man kanske skulle kasta ner ett synopsis och göra ett försök. Har inte läst Bodström. Kan inte uttala mig. Men jag fattar inte hur han hinner med allt. Familj och fyra barn dessutom. Skulle tro att riksdagsarbetet är det som blir lidande.

  Ramona: På pricken! En tröggörlig betongkloss. Ska Mona ta i med hårdare nypor måste hon ta bort sig själv också. Och så går det ju inte till. Titta på Nord-Korea och den där lilla fjanten vilken makt han har. Medan folk svälter.

  Anna: Jag tror t ex Östroos är jättebra för Allinansen. Kommer du ihåg vad Ian skrev. Sätt på karln ett skägg och han ser ut som Lenin!

  Ylva Johansson är ju bara too much. Hon var ju med i Vänsterpartiet när Göran Persson fick syn på henne i ett utskott. Snabbt plockade han in henne i sossarnas värme. Snacka flytande gräns!

  Berit Andnor i sin tur var/är gift med Bo Bylin. Makthavare i rörelsen som finner varandra.

  Nej, inte kan man skilja sig från LO. LO är ju basen i hela stommen. Ombudsmän som segar sig upp och får makt. Uppbyggt som i Sovejt fast på ett vänligare sätt.

  Gilla

 14. Anna skriver:

  Helena

  Detta är utanför din ämnesrubrik men jag vill ändå göra dig uppmärksam på denne amerikanske ekonomiprofessor och det som han har att säga bankernas pyramidspel.

  Han är oerhört mer nyanserad än vår gemensamme vän
  Carli Boy Norberg men andemeningen är ung. densamma (med undantag av div. vilda konspirationsteorier – något som jag uppskattar).
  —————————————————————————
  BOSTON Från ett hörnrum på Boston University med stora fönster som vetter ut mot Charlesfloden är det långt till lilla HQ Bank borta in Sweden.

  Ändå är vårt senaste svenska bankfiasko ett färskt exempel på det problem som sysselsatt ekonomiprofessorn Larry Kotlikoff i åratal. Hur förhindrar man att banker går under och drar med sig småsparare och hela samhället?
  —————————————————————————
  Hela artikeln i SvD :
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/en-bank-utan-lan-kan-aldrig-krascha_5478499.svd

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Anna: Tack för info. Nej, med rådande system kan man inte förhindra det. Det är inbyggt i systemet att skattesubjekten ska ta smällen när det skiter sig. Senast Irland där varje medborgare nu är skyldig 50 000!

  Finns väl inget som är så lätt som att sko och förmera sig som på andras pengar. Systemet är sjukt där man trycker pengar ur luft och tar ränta på det hela. Nej, tror faktiskt att Carl Norberg har rätt. Tyvärr kan ingen säga sanningen. Ingen som törs.

  Om du inte har kollat på The Money Masters än så gör det. Den är lång men man kan titta i omgångar. Det finns in min blogroll. Frågan är väl vad som kommer att hända med samhällen under denna ordning för fler och fler får ju upp ögongen med nätets hjälp.

  När det gäller HQ så framstår ägarna som stora svindlare i mina ögon. Både Hagströmer och Quiberg har setts med tårar i ögonen.

  Gilla

 16. Antonia skriver:

  Finns inget värre en glassande riksledamoter som tror att de får göra precis som de vill, och dessutom faktiskt får det.
  Det är arrogans och föraktelse mot dem small people som faktiskt ger honom det feta lönen.

  Och visst vore det bra om man väljer bort Mona. Men vad kan man göra om ingen vill ha den betungande posten? Då får vi sitta med Mona tills det blir en naturligt bortfall någongång framöver.. Kanske kan hennes barn skolas in också i ledet, så makten faller på dem 😉

  Sen kanske några taktikröstar, och vågar inte rösta mot Mona, om hon nu skulle sitta ändå kvar, vill inte bli osams med henne. Alla verkar ju vara rädda om sina egna position och framförallt förmånerna som följer positionen..

  Gilla

 17. Emma skriver:

  Jag har för mig att Bodström är svårt sjuk och i behov av avancerad sjukvård som inte kan fås i Sverige. Titta bara på hur han ser ut numer. Ett typiskt Ebola-fall.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man måste hålla sig väl med högsta hönsen. Alltid. Men jag tror ändå inte Sahling sitter kvar vid nästa val. Hon håller t ex Bodström om ryggen och folk gillar inte när det rufflas. Sen backade partiet för mycket i valet som gick.

  Emma: Men vad säger du! Kanske du har rätt. Ska genast läsa in mig på Ebola.

  Gilla

 19. Miklos Halasz skriver:

  En hel del saningar du skriver .

  Gilla

 20. Miklos Halasz skriver:

  Facföreningarna behövs o är inte nånon slags av kungarike
  man snarare kan påstå om de borgerliga partiernas iver att slå ner
  kritik mot deras arbete tål inte kritik .

  Gilla

 21. anders skriver:

  Miklos, fackföreningarna fyllde ett syfte en gång i tiden. På senare decennier har de inte varit inblandade i några positiva effekter vare sig för arbetsmarknaden i stort eller anställda.
  Om du varit inblandad i fackliga förhandlingar någon gång så vet du turerna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.