Heja Kotlikoff! Rädda oss från bankens giriga käft!

Har ni tänkt på en sak? Det ältas och det tältas i alla möjliga frågeställningar men hur många är det som skriver om det viktigaste: Pengarna? Som vi alla måste ha. Nej, det är för svårt. Nej, inte alls. Man måste inte vara nationalekonom för att förstå att vi är lurade. ”Hela vårt moderna finanssystem bygger på ett pyramidspel som för eller senare leder till katastrof. En ny kollaps lurar därför alltid runt hörnet. Det menar ekonomen Larry Kotlikoff vars radikala idé om ett helt nytt bankväsende får stöd från allt fler höjdare” skriver Andreas Cervenka. Yes! Äntligen börjar det hända något. Vi är många som har bloggat och skrivit om det sjuka i systemet.

Visst är det ett pyramidspel för
vart tar alla pengar vägen. Jo, spekuleras bort i derivat och hedgefonder. Ekonomiska byggnationer som vanligt folk inte ska veta ett skit om. Lån som stuvas om i det oändliga. Till slut vet ingen var det ursprungligen kom ifrån. Det är sjukt när man kan göra pengar på pengar. Irlands befolkning har nu alla en skuld på 50 000. Banker kraschar och pungslår folken. Sen byggs det upp och kraschar igen. Då står fårskocken där och så klipps den igen på ull. Gull! Gull! Dags att vakna!

I Sverige får nu Anders Borg och Peter Norman makt över finanserna. Ingen av dom är valda av folket. Det finns ingen politisk insyn. Man kan undra om Anders Borg är medveten om hur finanssystemet är uppbyggt med centralbanker som styrs via BIS. Det är klart han vet. Men törs han lägga upp det sjuka finanssystemet på bordet för diskussion. Nej, det gör ingen. Borg varnar dock för kommande kriser i alla fall. Det har kommit propåer från EU att banksektorn ska beskattas. Ja, men det var väl på tiden. Det skulle ge miljarder euron till systemet och kanske leda till att bank- och bonusmänniskorna höll i sina hästar. När det gäller HQ Bank så riktigt ser man på bilderna att Hagströmer och Qviberg inte har rent mjöl i påsarna. Framstår som stora svindlare. Båda har fällt tårar offentligt. Insyn eller inte så är det girigheten som styrt dom och deras chefer.

Råd till Kotlikoff: Det är staten som ska sätta pengar i cirkulation. Sen får bankerna agera och konkurrera på marknaden som vilka andra företag som helst. Vi kan inte ha det så att privata får trycka pengar ur luft och sko sig hej vilt via räntan. Vi kan inte ha ett system där bankerna tillåts privatisera tillgångarna men nationalisera skulderna.

Läs och titta på det här om du vill förstå hur sjukt hela upplägget är: Bankerna och skuldnätet, Ellen Hodgson Brown. The Money Masters, Bill Stills.

Bra bloggar: Stan, Palanthir, Ekonomisk Demokrati

Jag har skrivit två artiklar på Newsmill om pengarna: Bo Lundgren och den finansiella avgrunden och Vem äger Federal Reserve – Amerikanska Centralbanken.

SvD   DN  e.24 Storsvindlaren Kerviel Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Heja Kotlikoff! Rädda oss från bankens giriga käft!

 1. Jo jag läste om pyramidspelet. Otroligt att det får fortgå, men så länge vissa får miljonbonusar, så tycker förstås dom att det funkar bra.

  Och så har stater tvingats gå in och garantera pengarna, fast inte dom heller kan det och det i sin tur gör att det kan komma sådana där lurendrejare, som Habo finans, som lurar sin kompisar på lilla orten.

  Förtroende handlar det om. I botten. Att vi har förtroende för varandra. Nä, lita inte på någon. Det gjorde min farmor på 1920-talet och puts väck var alla pengar, som generationer hade sparat ihop och hon ärvt av sin pappa. Fy sjutton. Och det var släkten som lurade av henne dom.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Klart det funkar bra för dom som får ut något av systemet. Man vill väl inte förstöra ett vinnande koncept. Att skriva om pengar blir ingen kioskvältare. Märkligt.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Dessutom ska nu göra en superbank här i Sverige då SEB och Swedbank går ihop till ett bank och min gissning är att sakta och säkert kommer de gå ihop formellt med andra banker också. För jag tror inte heller att det är så stor skillnad mellan de heller längre. Trots all prat om konkurrens hit och konkurrens dit.
  Men skillnaderna är marginella för kunderna.

  Ja, pyramidspel är vad det är. Banker tjänar stort på våra pengar, medan folk kan inte ens få en ränta som är värt ordet.
  Kommer säkert kollapsa förr eller senare. Och många kommer blir olyckliga.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det kommer att åt helvete. Och polisstaterna växer fram för att slå ner upproret = fattiga och desperata människor. När det skulle kunna vara så himla bra.

  Gilla

 5. gotiskaklubben skriver:

  Tror bara på realvärden, typ Lp-skivor av Kjell Höglund, äppelträd, riktiga svin och musselodlingar – eller på total spekulation, låna 50 mil, sup, knarka och slösa, världen är ändå galen.

  Just en sak till: GK ligger två på bloggtoppen efter Genus-Nytt.

  Hur fan hänger det ihop? Vi visar vackra nakenbilder på Karina Sarkissova medan Per Ström på genus-Nytt bara gaffler med tanterna.

  Man bara undrar.

  http://botd.wordpress.com/?lang=sv

  Gilla

 6. eric hagman skriver:

  Instämmer, vi är alla mer eller mindre lurade av de styrande!

  Hur den negativa kraften finns och verkar på planeten jorden förklaras i en bok av Alexander Markus som heter ”Satan är dagens man” en berättelse om universums negativa kraft.

  Ett antal inflytelserika människor som tillsammans i miniatyr representerar samhällets styrande krafter, har samlats på ett värdshus någonstans i alperna. Till sällskapet sluter sig en främling som hävdar att det är den negativa kraften som styr världen av idag.

  Under den dialog som utspinner sig mellan främlingen och sällskapets medlemmar för han ideligen i bevis att det inom alla samhällsområden är ”Satan som är dagens man”. Det är verkligen inte Gud, som det pratas så mycket om och som slentrianmässigt dyrkas med ceremonier och ritualer, som är den förhärskande kraften i materien.

  Istället är det sinnets, egots kraft som styr politiken, vetenskapen, religionen, finansvärlden och all annan mänsklig verksamhet – t.o.m. familjelivet. Alexander Markus vill göra oss uppmärksamma på detta och förklarar att vi, om vi vill förändra världen, måste bli mer medvetna om oss själva och om de krafter som verkar inom oss och i universum.

  Att återfå medvetenheten om sig själv är en bra början på vägen till mer frihet.
  Boken kan köpas begagnad för en hundralapp på nätet, rekommenderas varmt.

  Gilla

 7. Linda skriver:

  Det är ju kärnan i allt de där pengarna, ganska sjukt egentligen att vi får betala för att vistas här på jorden. Rubbat, onekligen är vi outvecklade, haha med UFOabassadör och allt, det har säkert också med pengarna och göra.
  alles här med det att göra.
  Just nu har jag det alldeles underbart, haft en tonårsfri helg första gången på ett halvår, det är varannan vecka from NU, så skönt må du tro. De är som sagt ingen dans på rosor alla dagar med en tonåring i huset.
  För att återgå till ämnet tror du USA kraschar snart eller blir det ingen krasch?

  Gilla

 8. Helena!

  Du är glasklar i tanken, men har fel utgångspunkt i ”tänket”, beroende på I-världskulturens, DÖDSKULTURENS hjärntvätt. Alla människor på jorden är av sin kulturs värderingar, sociala struktur, lagar och regler hjärntvättade; kannibalen är normal i sin kultur, om han käkar människor, huvudskallejägarn i sin kultur, kvinnostymparn och snoppsnipparn i sin – och vi i vår om vi har PENGAR&PRYLAR som Gudar – trots att vi vet att DE”Äter upp Jorden, vår egen existens förutsättning!- bit för bit,!
  Är utgångspunkten fel blir tanken fel, liksom idén, beslutet och handlingen. NU har hjärntvätten av oss inom DÖDSKULTUREN gått så långt att vi antingen förintar oss själva – eller vår livsstil a la I-världen!

  Vad göra, vad är ett tvingande MÅSTE att göra NUUU???

  OK, följande är inte 1 väg till räddning av våra barns möjliga framtid, detta är den ENDA vägen – ut ur Industrikulturen, dvs DÖDSKULTUREN::

  1/ OMGÅENDE – NU – I DAG: Globalt TOTALFÖRBUD för vidare ”lek med livet”, dvs. Vetenskap/Forskning!

  2/ Global OMEDELBAR destruktion av ALL till Vetenskap/Forskning knuten mekanik/maskiner/instrument.

  3/ Uppdelning familjevis av all GLOBAL åkermark i och för genuint självhushåll

  4/ Ersätt OMGÅENDE Kapitalismen med reell ekonomi, dvs. hushållning, alltså agroekonomi a la naturens lagar.

  5/ OMDELEBART GLOBALT TOTALFÖRBUD för GLOBAL HANDEL. 

  6/ GLOBAL KOnFISKATION av samtliga förmögenheter å Jorden ansamlade, i och för bekostande av ”Jordens botande.”

  Och vem skall ”styra om ” detta, då? FN!

  Glasklar sanning: Mänsklighetens enda väg framåt – går nu bakåt –
  med häst och vagn!

  Så gott som varje dag: Ny, allt värre ödeläggelse . NU: Ungern! Nano-fasan. ”Vi toxikologer måste vänta på analys av risker till produktionen producerar annars stoppas våra pengar!!!” sa toxikolog i tv. DET RÄCKER NU!

  Förlåt, jag glömde åtgärd nr. 7 och 8 och 9 och 10:

  7/ Avskrivning – GLOBAL avskrivning av ALLA såväl skulder som fordringar!

  8/ Global nedrivning av såväl ALLA städer som Industrianläggningar. Destruktion av all asfal på hela planeten!

  9/ GLOBAL Heligförklaring av Jorden och LIvet självt.

  10/ GLOBAL Tacksägelse i Glädjejubel över Jordens snabba självläkning – alla ungars sprudlande glädje över räddad framtid och våra solklara,nyvingade samveten!
  *************************

  Gilla

 9. Gubben skriver:

  Hm, varför ta det så allvarligt? Problemet är ju bara att det blir så lite pengar över till mig 😀

  Gilla

 10. Philippe Öhlund skriver:

  Ja, Helena, ibland undrar man vart alla pengarna tagit vägen…

  Däremot gillar jag pyramider.

  Pyramiden är en oerhört stark struktur.

  Länderna är uppbyggda som pyramider med en kung i toppen.

  Familj och företag är uppbyggda som pyramider – och överst i universum sitter Gud. 🙂

  Gilla

 11. Johan skriver:

  Tack SvD för denna artikel. Har själv pratat och skrivit om detta pyramidspel i 30 år, men alltid blivit refuserad i mainstremmedia. Detta system som bygger på att privata banker skapar pengar som skuld kräver ju ständig tillväxt då även pengar till ränta måste skapas=mer skuld. Således alltid mer skuld än tillgången på pengar. NU när inte bara tredje världen är utsugen utan även vi dras med får man äntligen ta upp ämnet!? Studerar man finner man att det varit ett 300 årigt krig om vem ”privata som skuld” eller ”demokratiska som betalning” som ska cirkulera ut pengarna i samhället. Läs Ellen Brown Bankerna och skuldnätet…och för säkerhets skull gräv om trädgården till ett potatisland

  Gilla

 12. Johan skriver:

  den 10 oktober 2010 vid 20:58 Johan
  Tack SvD för denna artikel. Har själv pratat och skrivit om detta pyramidspel i 30 år, men alltid blivit refuserad i mainstremmedia. Detta system som bygger på att privata banker skapar pengar som skuld kräver ju ständig tillväxt då även pengar till ränta måste skapas=mer skuld. Således alltid mer skuld än tillgången på pengar. NU när inte bara tredje världen är utsugen utan även vi dras med får man äntligen ta upp ämnet!? Studerar man finner man att det varit ett 300 årigt krig om vem ”privata som skuld” eller ”demokratiska som betalning” som ska cirkulera ut pengarna i samhället. Läs Ellen Brown Bankerna och skuldnätet…och för säkerhets skull gräv om trädgården till ett potatisland

  Gilla

 13. Anna skriver:

  Ett litet tips i all välmening till herrarna sven-erik forslin och eric hagman

  ”Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger”!

  Gilla

 14. Tackkk, Anna… man flaxar som tusan, men lyfter…hmmm… ???:-)))

  Gilla

 15. eric hagman skriver:

  Hej Anna!
  Tack för tipset, jag tror på handling inte längtan.
  Take care of the present, the future will take care of itself.

  There is no destiny. Surrender, and all will be well. Throw all the
  responsibility on God. Do not bear the burden yourself.

  Hur står det till själv? Men var snäll och svara ärligt! Do you have peace of mind?
  Är du vegetarian?

  Be Veg! Go Green !To save the Planet!

  ”Nothing will benefit human health
  and increase chances of survival for life on earth
  as much as the evolution to a vegetarian diet.”
  Physicist, Nobel Prize 1921
  Albert Einstein

  Gilla

 16. ”Take care of the present, the future will take care of itself. (…) Do not bear the burden yourself.”, säger du b.la, Eric.

  Jaa, så kan man se det, om man vill ja, att man bara ska bry sig om nuet, låta framtiden ta hand om sig själv ja… och själv inte bära bördorna av vår, DÖDSKULTURENS, livsstil ja…

  Så enkelt, så bra att slippa ansvar, Eric… knapra grönt bara .. å må bra!!!

  Vore bra om vi gjorde vad vi förmår, åtminstone på individnivå, för att motverka ”nedsmutsningen” av svenska språket.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  gotiska: Det enda säkra är skog, jord och fastigheter. Och kontanter i madrassen förstås.
  Det är klart man ska ligga etta. Men då får man ju blogga hela tiden. Då jagar bloggen en. Det är priset man får betala. Man får alltid betala.

  eric: Det låter som en berättelse om en man som kommer till ett Bilderbergmöte. Det är kanske det han beskriver.

  Linda: Snart ska vi betala för att vi andas också. Ingen hejd.
  Klart det är skönt när ungarna lämnar boet. Tonårstiden är den mest problematiska tiden. Sen börjar livet igen. För både barn och mammor och pappor. Kraschar – kanske! Girighetens är som sagt omättlig.

  Forslin: Avskrivning av alla skulder till u-länderna nu!

  Philippe: Du tror på gud. Det gör inte jag. En trekan är också en symbol för kvinnans kön. Så man kan säga att uppe på toppen är det livet som sitter och inte en manlig gud.

  Johan: Hoppas debatten kommer igång nu. Verkligen. Men om vi ska ändra system är det många som inte får sin godispåse fylld hela tiden. Som inte kan suga ut resten av jordens befolkning. Kommer dom att tillåta det?

  Gilla

 18. eric hagman skriver:

  sven- eric kom bort från dödstänket dvs sluta deppa och tänk positivt.
  Som individ kan du åtminstone vägra att döda dina vänner djuren, det finns annat att äta, dessutom slipper du få ett gäng sjukdomar om du blir vegetarian.

  Alla religioner talar om att inte döda, det gäller både människor och djur.
  Så ta ansvar och bli vegetarian och må bra!

  Den globala köttindustrin medför enorma mängder utsläpp av metan som är 72 gånger starkare än CO2.

  – Det betyder att det blir viktigare att reducera metanutsläppen än vad det var tidigare, säger Henning Rodhe som är professor emeritus i kemisk meteorologi vid Stockholms universitet.

  Gilla

 19. gollum strikes back skriver:

  Bilindustrin bygger inte bilar som består mer än av 98% luft och hoppas att köparen inte kommer och kollar om bilen finns. Vad tror ni insättningsgarantin, de 5000 kr i max uttag från bankomaterna, de max 10 000 kr ”annars ska de kolla om du är än skurk” uttag från bankerna, att allt ska betalas med kreditkort etc är till för? Givetvis är det för att hindra för många att plocka ut pengar på kontona som bankparasiterna till <98% inte har. Risken att pyramiden faller är ganska stor m.a.o.

  När det gäller statsskulder är de faktiskt TILL 100% påhittade. Enligt Basel2 (som reglerar hur mycket krediter bankerna får hitta på) behöver bankerna inte ha ett öre i reserv för att hitta på obegränsat med krediter till stat och kommun. Om staten nationaliserade bankerna skulle staten m.a.o bli skuldfri på en gång. Det finns ingen anledning till att vi ska betala skatt för att betala stats"skulder" som bankerna hittat på från ingenting. Att bryta detta skuldslaveri som bankerna lurat på oss är den viktigaste frågan som politikermarionetterna aldrig tar upp.

  Det här är årtusendets bedrägeri och när folk fattar hur lurade de blivit kommer huvuden rulla.

  Gilla

 20. ”sven- eric kom bort från dödstänket dvs sluta deppa och tänk positivt”, säger du, Eric.

  Undrar om det inte är så, att den som tänker positivt om vår I-världskultur, Dödskulturens konsumtionshysteri, som orsakar den allt vildare, accelererande destruktionen av vår, våra barns och dem efterkommandes möjlighet till – existens – är den som tänker negativt – eller?

  Tänk på, att varje PRYL&PENG är gjord av jordens livsuppehållande symbios, livsväven – den nu allt tunnare…

  Förräntningskravet å kapital är den perpeetum-mobile som automatiskt driver ”AB Jordens” kapitalvolym till oupphörlig fysisk expansion – inom jordens fysiska begränsning. Tror nån att det är hållbart?

  Denna kapitalmassa ökar med ca 2 milliarder kronor – per dygn – och är orsak till jordens nuvarande sjukdomstillstånd. HUr ser jorden ut om, säg 5 år… med då expanderad kapitalvolym?

  Nej, Eric, postivt tänker den som nu tänker negativt om pågående slakt av vår existens – och våra efterkommandes livsmöjligheter.

  F.ö håller jag helt med dig i matfrågan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Gollum: Bra kommentar. Borde man tapetsera hela världen med!

  Kan ingen expert tala om för Irland, Island, Grekland & Co att dom kan kliva ur systemet och starta sina egna skuldfria pengar i morgon dag???

  Gilla

 22. gollum strikes back skriver:

  Tack!
  Jag tror faktiskt folk får upp sina ögon mer och mer. Men samtidigt är det samma intressen som äger bankerna som styr media och därmed skapar behov och föreställningar som finns hos folk. Media marknadsför t.ex bostadsinflation såsom ”värdeökningar” och får folk att delta i den s.k bostadsmarknad med allt högre insatser.

  Nästan hela vår nuvarande ekonomi är byggt kring detta pyramidspelet som kallas bostads”marknad”. Bostads”marknaden” är ingen marknad – det är en skuldslavs-anskaffnings-mekanism för bankerna. Låt oss kolla in hur denna så kallade “marknad” är uppbyggd:

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan “lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på från luften såsom kredit
  Så här har vi tre deltagare på denna “marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin “produkt” – dvs skulder skapade från ingenting i form av krediter

  Det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där “husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken

  Nu finns snart inga fler skuldtorskar att pumpa upp bubblan med varvid den kommer implodera (såsom den gjorde på 90-talet) och de skuldtorskar som sist köpte kommer sitta med svarte petter och bli skuldslavar till bankerna för resten av sitt liv. Man kan faktiskt förstå att Bonnie and Clyde faktiskt sågs som hjältar av många då de rånade banker – hatet från den amerikanska skuldfjättrade allmänheten mot bankerna var stor – bankparasiterna hade ju trots allt rånat dem.

  Det behövs skuldavskrivningar och omfördelning av parasiternas rov samt att bankerna nationaliseras och demokratiseras så att folket får bestämma vart nya pengar ska gå till. Och de ska inte skapas såsom skuld (krediter).

  Gilla

 23. Danderson skriver:

  Kan rekommendera filmerna Zeitgeist (2007) och Zeitgeist Addendum (2008) som tar upp just detta pyramidspel som bankerna sysslar med. Låt er inte luras av inledningen i den första filmen…det kommer.

  IMBD:

  http://www.imdb.com/title/tt1166827/

  http://www.imdb.com/title/tt1332128/

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  gollum: Bostaden som alla måste ha måste vara det lättaste att pyramidspela med. Stackars människor i USA! När Clinton slängde lån efter folk som inte hade någon säkerhet undrar jag om inte hela upplägget var gjort som en ouvertyr till hela finanskraschen. Skulle tro det.

  Gode gud så lurade vi är. Och duperade. Säger man det till grannen blir det fågelholkslook direkt och man blir en dåre. Vilken tur dom har duperarna att folk är så dumma! Nej, blåögda är ett bättre ord. Skuldslaveri! Vi är slavar utan att förstå.

  Säger man att bankerna ska skötas av staten får man kommuniststämpeln i pannan direkt av högern. Och jag är inte kommunist. Så människorna spelas ut mor varandra på det att slavägarna kan fortsätta med sin utsugning.

  Danderson: Tänk så mycket spännande det finns på nätet. Fler och fler kommer ju att förstå. Barn på tre år lär sig det nya mediet så ur upplysningssynpunkt är framtiden ljus. Det hade nog inte dom rika tänkt sig. Vi får väl se vad upplysningen leder fram till. Förhoppningsvis en ny värld.

  Gilla

 25. Pingback: Tweets that mention Heja Kotlikoff! Rädda oss från bankens giriga käft! « Helena Palena -- Topsy.com

 26. gollum strikes back skriver:

  Hej Helena!

  Faktiskt har bo”låne”torskarna det bättre i USA än här. I USA kan du lämna nyckeln i brevlådan och gå ifrån huset och banken får ta över huset. Folk blir av med husen men blir samtidigt av med skulderna oxå då skulderna är bundna till huset och inte till personen.

  I Sverige är det tvärtom – du är skuldfjättrad till skulden och inte till huset. Du kommer alltid sitta fast med skulden oavsett vad som händer med huset. Skuldslavssystemet för bostäder i Sverige varar tills du dör. Livslång livegenskap med andra ord till en skuld som bankparasiterna hittat på från ingenting.

  Det är här Bonnie and Clyde kommer in i bilden. När folk blir tillräckligt desperata (som de blev under depressionen i USA) ter sig plötsligt ett bankrån sig som en möjlig utväg. Om du lyckas kan du ta de rånade pengarna och betala av de påhittade bankskulderna. Du kanske behöver gömma dig några år innan preskriptionstiden löper ut eller kanske du t.o.m hamnar i fängelse. Men alternativet att leva som en råtta under livslång livegenskap till bankerna och dess påhittade skulder kan kanske ses som sämre . Det var därför som Bonnie and Clyde av många sågs som hjältar – de gjorde vad många ville göra men inte vågade. Banksystemet rånar vanligt folk men det är lagligt – men när någon rånar en bank är det olagligt – någonstans blir hyckleriet så stort att folk revolterar.

  Så förstatliga alla banker och gör penningskapandet till en gemensam nyttosak. Om staten skapade pengar själv skulle vi ha råd med allt – dagis, sjukhus, vägar, kollektivtrafik etc etc utan att behöva betala nästan någonting i skatt.

  Bildas det ett enfrågeparti som har som den ENDA uppgift att omedelbart förstatliga alla banker skulle jag rösta på det med en gång.

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Gollum: Väldigt bra kommentar. Borde vi alla trycka upp och sprida till alla vi känner. Man kan dock konstatera att alldes oavsett vilket system vi lever under så blir vi lurade. Det här med att trycka pengar ur luft är så smart konstruerat så det vore värt ett Nobelpris i blufferi. Instifta det nu! Trollkarlen från OZ av Frank Baum handlar om detta lurendrejeri.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Forslin: Ska kolla på ditt upprop!

  Gilla

 29. Kanooon, Helena! Välkommen till festen, den hejdundrande balunsen! Glöm inte pennan!:-)))

  Gilla

 30. Pingback: Rädda oss från bankens giriga käft! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.