SD stark kraft på sikt. Wachtmeister mentor åt Åkesson! Sahlin hånar svensk kultur

Va´kul! Ian Wachtmeister är mentor åt Jimmie Åkesson. Det kan Åkesson behöva med tanke på att det är media som styr och ställer över hur hjärntvätten ska gå till. Ian bloggar men har inte skrivit sen i april. Sista inlägget handlar om vem som äger media och har rätten till ordet. Wachtmeister kom ut med sina memoarer – Rebellerna – förra året. Den kan ni köpa och ge bort som julklapp. Mycket bra läsning. Angående Åkesson skrev signaturen Pappan denna kommentar i inlägget nedan.

– Det viktiga är inte hur många väljare vi får utan hur politiken förändras. Om det är vi eller Reinfeldt eller Sahlin som genomför vår politik spelar ingen roll.” – Jimmie Åkesson 2010
DET DÄR kallar jag en mogen politiker! Fortsätter han i den stilen har han snart ingen konkurrens till statsministerposten. Inte en gliring, inte en sarkasm, inte ett nedsättande ord om alla elaka, illvilliga, lögnaktiga personer på höga och låga poster, som har försökt mobba ut den 31-årige Jimmie Åkesson sedan han styrde upp SD och blev en offentlig person.”

Det kanske till och med är så att Åkesson i nuläget är bättre än sitt parti. Han har statsmannapotential. Men framtiden får utvisa om SD är en dagslända eller inte. Åkesson har flickvän och två katter. Tittar på fotboll och spelar golf. En helyllekille. Peter Wolodarski sa i TV att partiet har en bättre grund att stå på än Ny Demokrati. Att partiet funnits i 20 år och finns representerat i många kommuner och att det växer organiskt. Att det blir en stark kraft på sikt. Skulle tro det trots att tusentals människor protesterar mot att SD kommit in riksdagen. Märkligt! Vad är det man vill? Vad är det man är rädd för? Nog kommer SD att röra om i grytan allt. De vill bl a ha mer styrd kulturpolitik. Det ska satsas mer på hembygden. På knätofseriet med andra ord. Bra! Undrar vad Mona Sahlin tycker om det? Hon tycker ju att vi har så tråkig kultur. Men invandrarna har spännande och fin kultur. Vi har ju bara den töntiga midsommarfirandet. Det har hon sagt. Och hon trodde att hon skulle kunna bli Sveriges statsminister. Men tji! Rätt åt dig Sahlin att du ramlat av pinn! Det är faktiskt Sverige du bor i.

P.S. Det där hotet att räntan skulle gå upp var bara en bluff. Kronan är dessutom urstark. D.S.

DN DN SvD SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till SD stark kraft på sikt. Wachtmeister mentor åt Åkesson! Sahlin hånar svensk kultur

 1. Monica Antonsson skriver:

  Hej Helena,
  Jag hoppas att du och jag med ömsesidig respekt kan vara överens om att vi tycker olika.
  Kram
  Monica

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Monica: Självklart! Tack för kramen! Du får en tillbaka.

  Gilla

 3. Visst är det kul när det händer saker, men Sverige är inte annorlunda än i fredags. Bara i våra föreställningar. Verkligheten ser alltid ut som den gör, men människor uppfattar den inte. De ser sina egna fördomar utspela sig istället.

  Och visst är han helylle den där Åkesson. Mera knätofs och midsommar, plus jul tycker jag också vi kunde ha. 😉 Han är född 17 maj och är alltså en åtta, vilket betyder sans och balans och en viss rikedom. Det lär han säkert uppnå.

  Men visst är det trist att en man blir knivskuren för att de andra tror att han är sverigedemokrat. Hände i går kväll i Stockholm efter uppiskat hat från båda kvällstidningarna. Han klarade sig rätt bra, bara lite rispad i magen, tydligen. Snart kommer det väl inlägg om att han har gjort det själv… 😉

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Åkesson är oxe. En sån har halm i skorna. Det kan han behöva. Så är dom hemmakära (oxarna alltså). Härligt.

  Otroligt vad dom där afa-slöddren får hålla på med. Man får vara sån ligist men om det kommer från höger fördöms det hårt i media. Snacka sjuk jävla värld vi lever i. Som sagt: Det gäller att se igenom föreställningsgardinerna.
  Jag ser ingen skillnad på en kommunist och en nazist.

  Gilla

 5. Berit skriver:

  Och här ser man ingen skillnad på en alliansanhängare och en sverigedemokrat.

  Den som lyckas se Jimmi the nazi som statsmannamässig behöver bättre glasögon, alternativt en ögonoperation som naturligtvis får betalas med egna pengar eftersom den offentliga sjukvården inte längre kan erbjuda den sortens operationer till allmänheten.
  Den som kan se Jimmi Åkesson som en helyllekille har inte höga krav på killar. Det räcker med att han har flickvän, katter och kan spela golf så är han präktigheten personifierad, oavsett människosyn. För att inte nämna kvinnosyn!

  Jimmi Åkesson befinner sig i ett politiskt underläge, han delar inte samma politiska plattform som de etablerade politikerna. Han företräder en människosyn och en politik som de flesta normala människor tar starkt avstånd ifrån och hans parti är inte accepterat i valrörelsen. Det här begriper han, eller kanske han fått det förklarat för sig av någon klok person, och han vinner ingenting på att vara aggressiv.
  SD har istället valt att spela på underdogperspektivet, de är offer för gud och alla människor, och som det ideala offret är man inte aggressiv eller krävande.
  Vi visste att SD tänkte spela martyrkortet om de fick en chans, och så blev det.
  De skumögda och lättlurade låter sig villigt manipuleras och tycker offerkoftan är klädsam på Åkesson. Så klädsam att han hyllas för sitt klädval och blir hyllad som en blivande statsminister och statsman.
  Man lyckas tom se hans uttalande som ett tecken på mognad i stället för det tecken på iskall manipulation som det är.
  Vi går mot en skrämmande utveckling, den saken är klar!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Berit: Intressant! Kan du utveckla den skrämmande utvecklingen. Vad är det exakt som kommer att ske som är så hemskt? Jag förstår inte.

  Gilla

 7. Grottbald skriver:

  10.000 protesterar mot att SD kommit in i riksdagen. Varför? Vänder man sig mot det parlamentariska systemet och människors rätt att rösta på vilket parti de vill? Om denna syn blir förhärskande, är landet illa ute.

  VP-ledaren Ohly är inte bara en tvättäkta kommunist utan dessutom en åsiktfascist. Om han inte vill vistas i samma rum som Åkesson är det Ohly som inte hör hemma i riksdagen. Respekten för demokratin måste vara den övergripande regeln en folkvald paramentariker har att följa och då har man naturligtvis ett normalt umgänge med andra folkvalda – oavsett politiska ståndpunkter.

  Gilla

 8. Kullan skriver:

  @Berit, det var ett känsloutbrott med många signalord. Men när du lugnat dig lite förklara för oss hur hans människosyn är, samt hur det skiljer sig så dramatiskt från andra toppolitikers dito.

  Jag känner honom nog inte lika bra som du.

  Gilla

 9. Johnny skriver:

  Hade inte politikerna drivit fram det mångkulturella samhället hade SD aldrig funnits. Det bästa sättet att bli av med SD är att avveckla det mångkulturella samhället.

  Gilla

 10. Olle skriver:

  Kul att se att svenskarna framöver inte bara kommer att spela mer folkmusik och dansa folkdans i mycket större utsträckning än nu. Det kommer nämligen även att göras bättre satsningar på fornminnen:

  Gilla

 11. oscar skriver:

  Taskig människosyn = inte känna empati, vilket går i linje med att inte vilja ta in asylsökande som befinner sig i nödsituationer. Inget illa om midsommarafton eller julafton, som den upplysta SD-mannen ovan pratar om, men det är inte viktigare än att hjälpa andra människor som är i behov av det. Och jo, vi har råd.

  Gilla

 12. Undrar om vi inte går mot ett Israel-Palestinaläge här, i vårt så annars solida Sverige. Galet ”tänk?” Tja, kanske, men i Aftonbladet 20 sept. finns bild på SD:aren Kent Ekeroth ovan rapporten med hans uttalande: ”Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige.”

  Varför det, inställer sig undran? Är någon grupp rädd för konkurrens om makten, den religiösa, den politiska, den kommersiella, den mediala folkstyrande, dvs. den totala makten över vårt ”tänk/tyck/gör?”

  Kent Ekeroth är en av bröderna Ekeroth som startade SD.
  De är judar – därav min oro om ”konkurrens-krig” om munsbiten Sverige-Paradiset – jämförelsevisa Paradiset med ”Helan går”, knätofs och kornmjölsgröt.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Grottbald: Ohly är kommunist. Han har dock inte mage att erkänna det. Han är förljugen. En bluff.

  Det otroliga är att man vänder sig mot det demoktatiska systemet. Massan står och spottar på sig själv. Idioter! En fårskock utan förstånd.

  Kullan: Vi får hoppas att Berit kommer med en förklaring. Känner att jag behöver en sån.

  Johnny: Det har du alldeles rätt i. Nu får dom sju trötta systrarna skylla sig själva.

  Olle: Det är bra att fokus vänder sig mot Sverige och vår kultur. På tiden.

  Oscar: Tagga ner. Jag gillar alla sorts människor och ligger vaken ibland på nätterna när jag tänker på alla nödlidande i världen. Jag tänker även på djur. Men frågan är varför Sverige ska vara bäst i klassen när det gäller att hjälpa. Det måste finnans någon måtta. Säger det igen: Det är många invandrare som är med i SD och som röstar på SD. Som tycker att vi tar emot för många. Båten kantrar snart.

  Forslin: Mycket möjligt. Krig är bra för affärerna. Dock har inte bröderna Ekeroth varit med och startat SD. Då var dom bara 10 år. Dom är judar och hetsar mot muslimerna. Det får dom sluta med. Det får SD också sluta med. Sån hets behövs inte. Se mitt svar till Oscar.

  Gilla

 14. ” Dock har inte bröderna Ekeroth varit med och startat SD. Då var dom bara 10 då.” OK, ursäkta, men det var de som ”ruskade ordning” i villervallan.. OK?

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Forslin: Kan du förtydliga. Ämnet är känsligt.

  Gilla

 16. Berit skriver:

  Jag ser att min kommentar var svår att förstå för ett par stycken här. En var så okunnig att hon t o m trodde att det handlade om känslor.

  För att göra det lite enklare för er kopierar jag in en kommentar från en annan blogg som på 3 rader och med enkla ord beskriver en del av det jag skrivit. Kanske blir lite lättare för er att förstå.
  Varsågoda.

  ”Helena Palena, det som är skrämmande med ett parti som SD är att de är okunniga, ignoranta och fulla av hat. Hur kan du då fråga vad som kommer att bli sämre. Är du dum eller?

  /Sixten Kula ”

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Sorry Berit men jag köper inte ditt svar. Visst handlar det om känslor. Du motsäger dig själv. Hat är väl en känsla.

  Sixten Kula verkar veta hur våra nya företrädare i riksdagen är funtade. Okunniga, ignoranta och fulla av hat. Det tror inte jag. Jag tycker det är modiga människor som törs ställa sig upp och ta smällen. Dom jag har sett verkar trevliga. Tror inte alls att dom är fulla av hat. Snarare av empati.

  Och om vi ska vara riktigt förnuftiga och klarsynta så håller skutan Sverige på att kantra. Det är för många i båten. Och innan båten sjunker blir det många katastrofer. Det ska undvikas nu.

  Gilla

 18. mrmhalland01 skriver:

  Jimmi Åkesson verkar väl vara en sansad kille.
  Det där tjafset om knätofsar och annat kan vi väl lägga på hyllan, det har vi redan sumpat.
  Hur många får sina ungdomar att sätta på sig det ?

  Det är nog som (jag tror det var Helena) sa, att Åkesson är bättre än sitt parti.

  När väl riksdagsgruppen är samlad och presenterad ska de naturligtvis nagelfaras av press och övrig media.
  Min gissning är att utfallet blir att ett flertal inte anses vara ”rumsrena” och därför blir pinsamma för Åkesson att ha kvar.

  Vad händer då ?

  Har de sjöar att ösa ur ?

  I många kommuner ser det ju ut att bli tomma stolar i brist på representanter.

  Kan det rent av bli så att så många åker ut, som inte kan ersättas, så att SD mister sin roll som vågmästare ?

  Detta är ett spännande val på många vis.

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Vi får hoppas att rötäggen är borta. Media kommer att vara som gamar efter lik att karva i. Hoppas dom blir snuvade på konfekten.

  Synd att valsystemet gör att man inte kan plocka in folk eftersom – alltså såna som inte stått på listor. Men det får man inte.

  Gilla

 20. Berit skriver:

  Jag beklagar Helena men du blandar ihop saker och ting alldeles väldigt mycket här.
  Hat är en naturligtvis en känsla och en del argumenterar med sina känslor. SD har t ex ett helt partiprogram som är avsett att väcka känlor, som vänder sig till människors känslor och inte till människor med förnuft. Deras rasistiska politik är motbjudande, deras kvinnosyn likaså.
  Sorry Helena men du är oärlig och inte längre trovärdig. Du skriver om tealogerna kontra religionen utan att reflektera över att SD har en politik som är raka motsatsen till det som tealogerna står för.
  Frågan är om du står för någonting överhuvud taget.

  Synd att du sänkte tealogerna så rejält som du gjort.
  Bry dig inte om att skriva något svar till mig, jag kommer inte att läsa här mer. Din blogg tillför mig ingenting längre.

  Gilla

 21. cffxwvex skriver:

  boom chica wowow

  Gilla

 22. Kullan skriver:

  @Berit
  Med all respekt, men dina texter säger mig att du har problem. Sista kommentaren var ju en sliskig röra av personangrepp och insinuationer. Trams.

  @Helena Palena
  Jag har din blogg i min favolista. Tycker du är modig och ärlig. Jag tror rörelsen av uppvaknande vad gäller den absurda åsiktshegemonin i riksdagen tar fart nu iom SD inträdet. Säga vad man vill om det partiet, men rört om i grytan har dom, vilket är precis vad många längtat efter. Kanske håller något på att hända i debattklimatet. Jag håller tummarna.

  Gilla

 23. Le blatte skriver:

  Lyssna den gamle besvikne grek-invandrare. Skicka tuben till alla era vänner och bekanta, pro eller kontra SD. Kanske dem lär sig någonting av detta o börjar att tänka

  Peace

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Berit: Alla partier har en massa punkter som inte alla ställer upp på. När det gäller SD – se Kullans kommentar. Deras intåg i riksdagen är ett gigantiskt underbetyg åt dom sju trötta och mätta systrarna. Som trodde att det bara var att köra på i gamla hjulstpår.

  Kolla sossarna. Dom skulle göra om efter valet 2006 men upptäckte efter ett tag att det gick lika bra att rulla på ändå. Så inget hände. Och så gjorde dom världens sämsta val. Och nu sitter dom där igen och undrar vad som gick fel.

  Kullan: Nu kan debatten kanske bli öppnare och ärligare. Prettoisterna har fått på moppe och mer ska det bli.

  Le blatte: Tack för länken!

  Gilla

 25. Tony skriver:

  En annan sak är att nu närmar sig julen och som alla vet här i Sverige så kostar saffran en hel del, nu finns det tillfälle att köpa billig saffran inför julbaket till 10 gånger så lågt pris, snabb leverant ifrån Portugal.
  Kolla in sidan så kan ni med ta detta tillfälle till vara.

  Gilla

 26. Anders skriver:

  Alltså, när man läser kommenterarerna hos SD moståndare blir man mörkrädd. Hos vissa av dessa envisa stofiler räcker inte argumenten och då är det lättare att häva ur sig utslitna klichèer i form av ”RASIST RASIST RASIST!!!”. Berit, eftersom du ändå inte läser här mer, så måste jag bara lite fräckt säga: Du är en hjärntvättad idiot! 😀

  Gilla

 27. Pingback: Ian Wachtmeister var en lisa för svenska folket! Vila i frid kära gigant! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.