SD störst i Hudiksvall! Sossarna har sorg. Sahlin vill fulspela

Sveriges arbetarparti har sorg. Det är kris. Eftervalsanalysen är i full sving. Det är idel unga personer som ska leda det hela. Betongsossarna lyser med sin frånvaro. Morgan Johansson sa i ekot igår att dom nu var som en familj som hade sorg. Och som sådan måste man bearbeta det hela. Oj, drastiska ord. Han kunde ha sagt: Vi känner oss snuvade på makten och härligheten och försöker nu ladda om. Men handen på hjärtat: Sossarna äger inte Sverige. Det är nya tider nu. Om moderaterna döper om sig till De nya socialdemokraterna är saken biff. Ett namn som Sahlin vägrar anamma. Sahlin sitter kvar några år men byts ut till nästa val är mitt tips.

De nya spelarna på banan förstör det gamla upplägget. Ingen vet längre hur man skjuter en straff. Därför försöker man med inomparlatmentariska metoder mota dom nya spelarna i grind. Men domaren kommer att säga ifrån. Man måste följa reglerna. Annars brakar samhället ihop. Punkt och slut. Så Åkesson och grabbarna kan snart börja rocka fett. Får dom inte vara med i utskotten så kommer dom i alla fall att kunna störa spelet när det ska röstas. Och vi vet ju alla att i en demokrati är det en man, en röst som gäller. Eller hur?

I Hudiksvall blev SD stora i skolvalet. På Bromangymnasiet och Näsvikens skola blev SD det största partiet. På Broman får SD 19,6 procent vilket är flest röster av alla partier. Sossarna fick 19 procent. Sammanlagt i skolvalet i kommunen vann det rödgröna blocket över alliansen men som sagt SD gick rejält framåt. Så nog behöver sossarna vara efterkloka allt och se över sitt hus. Det behöver alla dom sju trötta systrarna i riksdagen göra hädanefter. Om dom inte vill att SD ska växa sig starkt är det dags att börja debattera invandringspolitiken och dess konsekvenser. Om inte nu så i alla fall i morgon. Det brinner i knutarna.

Uppdatering:
Hoppas inte herrklubben gör bort sig.

Expr SvD DN SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till SD störst i Hudiksvall! Sossarna har sorg. Sahlin vill fulspela

 1. Ja hur ska det gå? Jag såg William Petzäll och Julia Kronlid i morse på TV och de var hur gulliga ungdomar som helst. Julia är uppenbarligen gravid och Petzäll verkar mogen för sina 22 år. De svarade snällt på programledaren i Gomorron Sveriges insinuanta frågor. Medierna hänger efter där. Sådana där frågor borde de ha ställt innan de satt i riksdagen. Lite sent, men bättre sent än aldrig kanske? Vilket parti? Jo sd förstås.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jag länkar till två prettomänniskor – Paulian Neuding och en kille – i inlägget som skriver i DN idag om SD. Varför skrev dom inte debattartikeln för flera år sedan????

  Nä, dom sju trötta systrarna och deras tillkortakommanden skulle vi kritisera istället för att hoppa på ett demokratiskt valt parti. Det är förfärligt det som sker. Det är klart SDs företrädare är som vanlig människor och inte hatiska bestar som vissa lurats att tro av media. Fy fan!

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  Jag hörde ett intressant inlägg i Ring P1 nyss. En man från Etiopien (eller var det Eritrea?) …som lever som flykting i Sverige men gärna vill flytta hem….ville få oss i västvärlden att reflektera över konsekvenserna av att vi försett hans land med vapen.

  Vapenindustrin i världen, hur skulle det vara om vi bildade ett parti för att ifrågasätta den?

  Gilla

 4. soli01 skriver:

  Nu har klockan klämtat. Det blev som jag anande att SD ganska lätt skulle komma in i riksdagen. Nu har det pratats i media att SD inte skulle få några utskottsplatser. Det kommer de att få, tror jag. Hörde Sahlin på tv och hon ville inte stoppa nämnda. Skulle Alliansen försöka med detta har de tappa mycket i anseende.
  Det är apropå vapenindustrin så att säljer inte vi vapen så gör någon annan det. Ett sådan resonemang håller givetvis inte.:-)

  Gilla

 5. eric hagman skriver:

  Ett bra debattinlägg idag från Alice Teodorescu i Aftonbladet: ”Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna” deklarerade Fredrik Reinfeldt i valrörelsen. Jag vill göra ett tillägg: Den som tycker om Sverige erkänner att det finns utmaningar. Den lyssnar till de allvarliga signaler som 330 000 medborgare (SD röster) gett uttryck för. Den levererar en politik som inte gör integrationsfrågan till ett eget sakområde, ­utan som ser den som en naturlig del av andra politikområden.

  Den som tycker om Sverige vinner tillbaka väljarnas förtroende med bättre lösningar under kommande fyra år.

  Länk:http://www.aftonbladet.se/debatt/article7834728.ab

  Kanske inte så konstigt att många röstade på ett ”nytt” politiskt parti när de ”gamla partierna” bland annat skapat en närmast maffia styrd Nordpol elmarknad, till exempel.

  Fråga medborgarna stället om de samtycker i en folkomröstning!
  Folkomröstning i fler frågor skulle kunna ske enkelt genom Internet om man nu menar allvar med s.k. demokratisnack.

  I nästa val blir det nog ett missnöjesparti för mig också…

  Gilla

 6. fairymary skriver:

  Soli! Jag vet inte vem du menade med ”vi” vad gäller att sälja vapen….jag avser vapenindustrin i stort, inte bara i Sverige. Redan gamle Eisenhower varnade för dess inflytande.

  Ibland måste man höja blicken och både se i backspegeln och ha visioner för framtiden…. på nordingråmål kallas det att ”se längre än näsan räcker”

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mary: Om vi bildar ett sådant parti utmanar vi verkligen makten i världen – MIK – militärindustriella komplexet. Och blir vi stora kan jag tala om att vi blir nedpepprade. Bra fråga killen ställde dock. Det är pengarna som styr. Och krig genererar vinster. Dit det lutar rinner det.

  soli1: Jasså, har Mona Sahlin backat om ändringar i utskottsplatserna. Tur för henne.

  eric: Reinfeldt är så salongsfäig. Fähig kanske det ska vara. Skit samma. Han är så korrekt och vet hur man ska hålla tungan rätt i mun. Han är dresserad.

  Om inget händer i den huvudlösa invandringen till Sverige kommer SD att växa sig stora. Och då blir det inte nådigt för Reinfeldt & Co i nästa val. Då kanske Åkesson blir statsminister rentav.

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Helena, jag håller med dig, det är livsfarligt att utmana makten. Ska vi låta bli att göra det för den skull?

  Jag kommer osökt att tänka på Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta och uttalandet av storebror Jonathan…

  ”Det finns saker man måste göra, annars är man bara en liten lort”

  Tyvärr ….eller lyckligtvis ….har jag inte den slags begåvning som behövs för att bli politiker…

  Men det kanske ändå är bra att vara medveten om vilka de stora makthavarna är så att man inte lägger skulden på offren.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Mary: Det är klart att vi inte ska lägga oss ner och dö frivilligt. Nej, ingen skuld ska falla på offren för det finns osynliga bödlar som skulle behöva hudlängas offentligt.

  Gilla

 10. Philippe Öhlund skriver:

  Hej Helena!

  Sitter man som jag i Lyon, saa känns Sverige väldigt avlägset.

  Har det varit val, eller?

  Jag bodde i Belgien 2000 – 2009 och där fick jag heller aldrig röstkort eller valsedlar.

  Jag flyttade tillbaks till Sverige den 14 april 2009 och gick upp paa skattemyndigheten den 15e, dagen efter, och anmälde detta.

  När jag inte faatt naagra valsedlar till EU-valet i juni förra aaret, fick jag lägga ner en hel del arbete innan det ordnade sig med röstandet.

  Jag fick ringa och maila och skriva brev till länsstyrelsen och förklara.

  Till slut fick jag ett besked om att man skulle ha bott i Sverige före ett visst datum i slutet pa maj 2009 för att kunna rösta i EU-valet.

  Daa fick jag köra allt en omgaang till och förklara att jag personligen varit uppe paa skattemyndigheten den 15 april och meddelat hemflytten till emigrantregistret och att jag sedan dess stadigvarande varit bosatt i Sverige.

  Till slut fick jag rösta i EU-valet.

  I vallokalen paa valdagen kunde de först inte hitta mig, sedan tittade naagon allra längst bak i pappershögen och fann mitt namn ditskrivet allra sist…

  Jag tyckte Sverige var ett rent elände att komma tillbaka till och jag flyttade till Frankrike den 25 juni i aar.

  Mina adressuppgifter fick skatteverket redan före utflytten när jag anmälde det hela.

  Varenda val fraan det jag flyttade till Belgien 2000 har alltid fraan min sida varit förknippat med mängder av telefonsamtal, email mm, för att överhuvudtaget kunna rösta.

  Jag minns att mina kollegor i Bryssel tyckte jag var larvig som insisterade paa att faa rösta.

  Att du bara orkar, tyckte en. Nu när jag är här, skiter jag i vad de gör där borta, sa en annan.

  Nu satt moderaterna, som jag tänkt rösta paa, vid makten, samtidigt som jag varit utflyttad i tre maanader.

  Mitt val var enkelt.

  Jag bestämde mig innan valet, att om regeringen även detta decennium struntar i att skicka mig röstkort, valsedlar och valinformation, saa struntar jag helt enkelt ocksaa i deras val denna gaang. Och saa blev det.

  Jag ids helt enkelt inte tjata paa dem vareviga val.

  De har mina uppgifter.

  När jag flyttade tillbaks till Sverige 2009, efter att ha skiljt mig (min exfru var belgier), fick jag lära mig att man inte kan bli svensk igen.

  Jamen, protesterade jag, jag var ju 40 när jag flyttade ut och är född och uppväxt i Sverige och har hela tiden endast varit svensk medborgare.

  Eftersom du bott utomlands i mer än ett aar är du invandrare i alla fall blev svaret – men vi kallar det aaterinvandrare, svarade byraakraten.

  Nu känner jag mig dock snarare som en utvandrare här i Frankrike, även om jag har förfäder härifraan.

  Jag trivs fint och paa kvällarna är det fortfarande varmt och mysigt när man sitter ute.

  Lycka till med valanalysen!

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  ohlund: Ja, det har varit val i den svenska ankdammen. Fan, moderaterna hade behövt din röst. Ska meddela Reinfeldt.

  Hela din berättelse är ju en valrysare i sig. Menar du att man kallas återinvandrare om man kommer tillbaka efter ett år!!! Förstår att det inte var någon höjdare att bo i Södertälje och tampas med den svenska byråkratin. Herregud – vad har dom datorerna till?

  Jag har varit i Lyon. Bott på hotell. Såg sexfiliga gator runt hotellet och små bilar. Rest runt i Rhônedale och druckit vin. Plockat vindruvor. Skitkul!

  Nu ska jag gå och kolla på din stora blogg. Du skriver på engelska och på latin. Herregud vilken begåvning du är.

  Gilla

 12. Pingback: sitt kvar Mona… « Divage

 13. Antonia skriver:

  Helt klart visar röstresultatet att någonting är fel.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Antonia: Skitbra rubrik på ditt inlägg! Javisst är det något som är fel. Vilken otur dom har politikerna att vi har rösträtt vi i massan!

  Gilla

 15. Jimmy skriver:

  Den sedan ganska länge mer än lovligt vinklade pressen tar upp ett ämne som man bland medborgarna i lägenheter och stugor pratat om i årtionden.Hur ska det finansieras och vad kommer det att kosta invånarna i landet Sverige i välfärd.Mycket har redan sålts ut eller lagts ner av dessa regeringar som tycks vara helt verklighetsbefriade från resten av Sveriges medborgares åsikter så länge de inte tycker som just dessa regeringar.Aldrig någonsin vill dessa regeringar heller tala om vad denna invandringspolitik kostat Sveriges medborgare.Vi kan nog förstå varför.Hur kan man låta folk arbetskraftsinvandra när landet redan är fyllt av arbetslösa som inget hellre vill än att ha ett arbete !?.För att dumpa lönerna trots höjda skatter naturligtvis.Är detta välfärd !?.Hur kan man låta invandrare komma till Sverige och under årtionden sedan sitta passiva i sina bostäder med bidrag år ut och in utan minsta krav på sysselsättning !?.Känner till ,mååånga av dessa fall så inte kan det vara unikt på något sätt.Finns ett fängelse nere i Skåne som består av 90 % invandrare fast det påstås att dessa invandrare inte begår fler brott.Nähä, var kom då dessa 90 % från i detta fängelse.Trillade de ner från något sagoland.Men för allt i världen.Många sköter sig och många gör det inte både bland infödda svenskar och invandrare men som ny medborgare och som man påstått ha flytt från ett fjärran land är det ganska konstigt att man genast hälsar sitt nya hemland med kriminalitet.Invandrare som själv tar upp frågan anses tydligen både som skrämmande och förvirrade.Ta aldrig upp frågan för då är du genast rasist och obekväm och ska hotas.En Alliansregering som pissar på allt vad sjuka och arbetslösa heter mfl och som dessutom har mage att kalla sig för det nya arbetarepartiet !?.En Socialdemokratisk regering som är körd i botten för lång tid med en partiledare som både snott och försnillat och sedan vid valdagen upptäcker att man måste ta reda på varför det gick så dåligt trots att fyra år passerat sedan förra valet !?.Och dessa människor är med och styr ett land som påstår sig värna om sin befolkning i landet samtidigt som de inte vill tala med nya partier som tar upp dessa frågor som folk i sina hem och på arbetsplatserna dagligen samtalar om som ett problem som bara urholkar landet mer och mer.Herre jestrikanes du stackars svensk oavsett om du är infödd svensk eller hitkommen som invandrare.Fy fan för den sortens Demokrati.

  Gilla

 16. Philippe Öhlund skriver:

  Helena, tack för komplimangen! 🙂

  Vi har en underbar dag idag med solsken.

  Jag bor precis vid Rhône och det är jättehärligt.

  Ja, tyvärr är det saa att man kallas aaterinvandrare om man bott utomlands i mer än ett aar och sedan kommer tillbaka (jag skriver paa en Netbook, därav mina aan).

  En del konsekvenser är att man bl a maaste vara folkbokförd i Sverige igen, innan man kan skaffa fast telefoni, datorabonnemang och kanalpaket till TVn.

  Det tar dock högst en maanad i normalfallet.

  Vill man ha mobilabonnemang till mobilen maaste man dock vänta ett par aar hos Telia och Tele2.

  Det är bara kontantkort man kan ha de första aaren.

  Jag körde paa med mitt belgiska mobilabonnemang den första maanaden efter hemkomsten.

  Telenor godtog dock min abonnemangsansökan (enda bolaget som accepterar utlandssvenskar som aatervänder).

  Daa skaffade jag ett 24-maanadersabonnemang hos dem.

  När jag kommit hit till Lyon och samtalen fraan Sverige började klinga av efter en maanad, kontaktade jag Telenor, eftersom abonnemanget först gaar ut i maj nästa aar.

  Jag ville nämligen byta till en fransk operatör.

  Handläggaren fraan Telenor sa att det var omöjligt.

  Jag är villig att betala sa jag, maaste jag verkligen vänta till 20 maj nästa aar?

  Handläggaren sa att det inte spelar naagon roll om jag väntar hela livet, för telefonen (den första modellen av iPhone) kan bara laasas upp när jag själv kommer in med den till Sverige.

  Maaste jag aaka med den till Sverige, fraagade jag.

  Kan jag inte bara skicka den till dig, det maaste ju vara smidigare, än att jag aaker till Sverige härifraan bara för att laasa upp en telefon, tyckte jag.

  Tyvärr sa handläggaren, vi har vaara regler.

  Jaha undrade jag, vad gör jag daa med telefonen?

  Släng den i Rhône sa handläggaren.

  Nu har jag den nya iPhone 4 med ett franskt abonnemang, vilket fungerar mycket bättre och är billigare.

  Som aaterinvandrare faar man räkna med aatminstone tre aar innan man omfattas av samma regler som ”vanliga svenskar”.

  Det gäller inte bara om man vill ha laan och svenska kreditkort, utan i alla möjliga sammanhang man tidigare aldrig tänkt paa.

  Kul att se att du är saa flitig paa bloggen och saa uppskattad Helena.

  Ha en trevlig dag!

  Gilla

 17. Antonia skriver:

  Bara inte Mona Sahlin blir till Mona S(t)ahlin… hon borde kliva åt sidan innan det är alltför sent.
  Det sägs att det inte finns efterträdare. Och hur bra är det? Tänk om det händer nåt med henne, blir sjuk eller sånt. Vem ska leda då sossarna?.

  Nu blev Sverige omruskad och det är bra. Leder till nya idéer, och utveckling. Bättre det än människor slår bara dank. Missnöje är det bästa nöje. Den leder framåt…

  Gilla

 18. LE skriver:

  Hej

  Jag vågar inte skriva här.
  Det vore inte politiskt korrekt.
  (hupps)
  Men är det ett brott att skriva här?
  Det är illa ställt med yttrandefriheten i Sverige
  om man inte ens vågar säga ”hej” till alla.
  Med hot, mobbning och förtal ska vi kuvas
  att inte befatta oss på med annat än politiskt korrekta lögner, eller ”verklighetsbeskrivningar” som det nu heter i nysvenskan, lögner och sanningar finns ju inte längre.
  Assimilering är ett annat ord som utgått, eller blivit ett fult ord. Integrering är fortfarande ett fint ord och finns i nysvenskan.

  Gilla

 19. politruken skriver:

  Nu vaknar journalisterna. Det som Merit Wager varnat för i åratal har hänt. Men det är dags att komma nu.
  http://meritwager.wordpress.com/2010/09/23/aftonbladet-citerar-korrekt/

  Sossarna har dessutom haft en viss Emanuel Johansson som riksdagsledamot. Han har gjort asylsökeriet till affärsidé och tjänat multum på skattepengar. Här kan man läsa om denne smarte ekonomiskt sinnade person:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Emanuel_Johansson#Av_Egen_Kraft.2FELU_AB

  samt här

  http://politisktinkorrekt.info/2010/03/05/valkand-girig-sosse-bakom-hemsidan-ensamkommande-se/

  Är nån förvånad att sossarna tappade i valet? Nej, folk är kloka, de är trötta på dessa politiskt korrekta politiker som skor sig själva och som vägrar diskutera det som människor upplever som problem.

  Jag håller med Merit Wager. Tycker inte man ska ändra på lagarna som reglerar vår asylpolitik. Däremot ska man se till att de lagar vi har efterlevs!

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Jimmy: Snacka media och politikerna = pk-maffian är akterseglade när det gäller vad folk pratar om i stugorna. Så nu kommer SD att röra om i grytorna rejält. Det var på tiden. Jag har samma inställning som Merith Wager – det är inte fel på invandrarna utan på politiken.

  ohlund: Jag tänker inte utvandra. Har gjort det en gång. Men på den tiden hade man som tur var inga mobiler. Lika bra att kasta skiten i floden. Dock har väl byråkratin svullit så den vänstra handen inte längre vet vad den högra gör.

  Vi satt vid floden i Lyon och käkade och drack vin. Det måste ha varit Rhônefloden. Höll föredrag och visade bilder om min resa. Bra att du trivs. Men har du någon tjej? Om inte kanske Antonia på Divage kunde vara något för dig. Hon är från Ungern. Kolla på henne.

  Antonia: Nej någon Stalin blir hon inte. Det är nog slut på den tiden. Det är klart dom har någon efter henne. Men inte just nu. Man vill inte hälla salt i såret. Men till nästa val har dom en ny som dom kan försöka vinna med. Var så säker.

  L E: Vet inte om du törs. Det är mycket illla ställt med yttrandefriheten. Visst får du säga vad du tycker men säger du fel saker åker du ur alla sammanhang. Det går smidigt, tyst och av sig självt. Där behövs inget bananskal. Assimilering. Bra ord.

  politruken: Det är det jag mest vänder mig emot. Det förljugna. Sossarna pratar om allas rätt och att alla ska med. Sen skor dom sig som bara fan när dom kan. Inte kul. Göran Persson är ju bara too much. Och Laila Freiwalds som tycker packet ska ha hyresrätter. Själv ville hon göra om sin till bostadsrätt. Sånt blev too much! Dom blev grädden på moset.

  Ska kolla upp den där Johansson. Försöker han göra sig en hacka på ankarbarnen? Det är tur att det finns skribenter som Merith Wager. Mycket bra. Tack för henne.

  Gilla

 21. Pingback: kallas medea « Эхо блогосферы

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.