Vi lever i svåra tider utan ett tydligt ledarskap! Vad hände med etanolbilarna!

Året var 2006. Blivande näringsminister Maud Olofsson (C) framför sin då toppmoderna etanol-Ford samt dåvarande statsminister Göran Persson (S) på besök vid en etanolfabrik i Norrköping. Foto: Patrick Trägårdh/Pontus Lundahl, TT arkiv

All energi blir mycket dyrare och i vårt land blir det extra tydligt då miljöpartiet tycks tycka att när vi folket får det svårare är det bra för miljön. Vi lever i svåra tider utan ett tydligt ledarskap,” skriver Mr Lai i detta inlägg.

Detta är vad som är på väg att hända!
Ekonomierna är på väg att bryta samman efter alla injektioner av kapital i marknaderna och ett bevis för detta är den just nu påbörjade enorma inflationsspiral vi ser och som kommer att bli förödande. Guld, silver och andra fasta ägodelar är de enda säkra. Alla pappersvärden kommer att försvagas. Var försiktiga för efter det här under nästa år kommer räntorna att gå i taket. De som då har skulder får det jobbigt.

All energi blir mycket dyrare i vårt land, och det blir extra tydligt då miljöpartiet tycks tycka att när vi folket får det svårare är det bra för miljön. Vi lever i svåra tider utan ett tydligt ledarskap. Vi har haft en statsminister som saknat all moral och politisk etik, det var bara makten för honom som var av intresse, och nu när han är borta skall vi dra en lättnadens suck. Sverige hade 12 reaktorer som fungerade bra nu har vi sex kvar och brist på el med svinhöga priser som kommer att öka med kylan. Bensin nu runt 18 kronor litern och diesel runt 20 kronor – men var är alla etanolpumpar som man tvångsinstallerade på bensinstationerna för 20 år sedan då vi skulle ha etanolbilar. Detta var ett fiasko och frågan blir om inte elbilarna blir det samma om en tid. 500 tusen för en ny elbil? Batteripaket för en 200 tusen! Varför oljan stiger i pris beror på att det vi varnat för som Peak oil är här. Det finns ingen mer olja att finna de stora oljekällornas tid är över. Läs om Peak oil på nätet och det som kommer efteråt vilket heter Die off. Det är skrämmande läsning men helt korrekt det enda som inte kan förutses är tidsaxeln.

Vad naturen gör själv diskuteras inte men ni skall veta att den magnetiska nordpolen den förflyttar sig fortfarande varje dag söderut mot Sibiriens kust och det här kommer att bli nästa års snackis. Vi har också sjukdomen Covid som dels dödar de svaga helt naturligt men som i övrigt också orsakar mycket lidande. Men frågan blir om det som inte är ett godkänt vaccin är det rätta botemedlet? Många ifrågasätter det här ”vaccinet” på goda grunder för det är icke godkänt av FDA vilket är den amerikanska myndighet som sköter detta. Vi är nu inne på spruta tre och innan våren säkert spruta fyra kanske fem. På detta ska folk också spruta sig för förkylning och jag frågar mig varför då – att bli förkyld under vintern har vi väl alltid blivit.

Sköt om er var rädda om er OCH NI SKA VETA ATT DEN FÖRBEREDDE HAR REDAN ÖVERVUNNIT 50 PROCENT AV ALLA PROBLEM SOM KOMMER!

Mister Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vi lever i svåra tider utan ett tydligt ledarskap! Vad hände med etanolbilarna!

 1. Helena Palena skriver:

  drhallonhatt! Det var en trevlig bekantskap! TV Tim Sweden! Klar och tydlig röst. 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Helena Palena skriver:

  Ja, det ä svåra tider på gång. Läs Michaels nya blogg. Wordpess stängde hans blogg bara rakt av. Var nog för spot on när det gäller pengarna. För det kan han och det är ju inte så bra ur maktens synvinkel. Trycka pengar ur det blå och ta ränta på luft är vad som ligger förborgar i trolleritricket. Som förstör den reala ekonomin.

  ”Spekulera likställs med att investera nu för tiden – ingen alls åtskillnad görs. Spekulerar man vill man ha vinst utan att något konkret produceras där den som spekulerar förväntar sig få inkomster i sömnen. Att skapa låtsasgruvor där låtsaspengar ”bryts” skapar inget reellt – det göder bara parasitism. Väst har blivit spelmissbrukare där alla spekulerar i framtida fiktioner i tron om att de är något annat än just fiktioner.

  Vi lever i ”The Brave new world” där verkligheten är till för att fly från. För verkligheten verkar totalt lämnat moder jord när kommuner funderar på att köpa bitcoin. Man förväntar sig att fiktiva värden ska föda riktig avkomma när i verkligheten inget alls skapas i den reella ekonomin. Pengar ska föda pengar – dvs ”rent extraction” i en form eller annan . Eller som Aristoteles uttryckte det: ” Läs mer!

  https://penningreform.blogspot.com/2021/11/vasts-ekonomier-kommer-krascha-da-de.html?fbclid=IwAR0UgC66WdL0ySOUrw_p1CcLJRBx0xcKkFGeCtQgAX5hf0B4BHcQ_Hk4lWI

  Gillad av 3 personer

 3. Helena Palena skriver:

  Kommentar från Ann via mejl:
  Hej!
  Ja, flummiga ledare har vi haft många gånger. Den senaste en av de flummigaste
  Många har länge sagt att guld och silver kommer att stiga. Vi väntar fortfarande. Antingen är det en lönande affär eller så gör man metallerna värdelösa. Silvret kan man dock ha för nyttigheter….
  Nej, oljan växer till hela tiden och kommer inte ta slut. Undrar hur många som fortfarande tror att oljan kommer från dinosaurier. Om dessa varelser har funnits över huvud taget…. Tveksamt
  Jag tror inte på ett polskifte. Och jag tror inte att vi blir upplockade av varelser från yttre rymden.
  Existerar ens Covid-virus…….?

  Denne Mr lai är nog ute och lajar en del.

  Gilla

 4. Björn Sveninge skriver:

  Söndra och härska är vad sveriges sk demokrati handlar om.
  Det är väl dags nu att alla inser att vi alla har blivit lurade hela tiden.

  Gilla

 5. Björn Sveninge skriver:

  När det gäller ”vaccinet” så skyddar
  det bevislingen inte alls.
  Varför skulle isåfall de vaccinerade vara rädda för de ovaccade?
  Med alla möjliga metoder vill den utvalda makten få oss att ta sprutan som inte är något annat än ett immunförsvarsdödande medel, liksom AIDS!
  De tycks anse att vi är för många på planeten så nu skall minst hälften dödas…och de dummaste av de dumma som tar sprutan kommer att vara borta.

  Gillad av 1 person

 6. Helena Palena skriver:

  Ann! Nej oljan tar inte slut! Däremot har han rätt när det gäller räntan. Guld kommer inte att stiga. Den som har guld har sitt på det torra. Och silver kan vara bra att ha eftersom man kan hålla vatten rent med det bl a. När de drar i snöret då händer det saker. Varför skiljer sig Bezos och Gates? Ja, dom vill inte ha alla ägg i samma korg när det brakar. 😛

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Björn! Det är ett stort bedrägeri. Barn ska vaccineras men får inte smittan! Bara det. Varför ska alla in i fållan? Det handlar om makt och kontroll! Röster från facebook:

  Peter Sedin: I Gibraltar är 120 % av befolkningen vaccinerad. Dvs 100% av de boende samt de spanjorer som levererar varor dit. Ändå ska de nu stänga ned hela Gibraltar över julen. Varför då? Smittar de varandra då eller? Hur då? De är ju alla vaccinerade. Den ”logiken” övergår mitt förstånd.

  David Appelgren: Pandemi? Strax över en promille av svenska befolkningen har dött i covid. Majoriteten av dem är 85 plus. Är det verkligen värt att skapa apartheid över det?

  Lyssna på detta! Läkaren och microbiologen Nils Littorin tar sitt kall på alllvar. Skönt att lyssna på en vettig person i hetsen som råder. Som har både moral och etik som kompass! Han berättar att noll barn har dött av covid.

  https://m.youtube.com/watch?v=XaCVBkYK2Zk

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.