Erdogan högg av CIAs huvud på en natt! EU och IS går på pumpen!

Den största satsningen CIA någonsin efter andra världskriget hållit i trådarna för - uppbyggnaden av ISIS i Irak och Syrien - har slutat i en storkatastrof för amerikansk utrikespolitik.

Den största satsningen CIA någonsin efter andra världskriget hållit i trådarna för – uppbyggnaden av ISIS i Irak och Syrien – har slutat i en storkatastrof för amerikansk utrikespolitik.

”Det är svårt att föreställa sig konsekvenserna av detta historiska svärdshugg. Det som har inträffat är den värsta av alla tänkbara mardrömmar för CIA. Hela EU skakas i sina grundvalar. Först ”kånkar” Grekland. Därefter bryter sig Storbritannien ut ur EU. Sedan faller hela Italiens banksystem samman. Och nu – till råga på allt – förvandlas Turkiet över en natt till en allierad med Ryssland”, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

ETT POLITISKT BLIXTNEDSLAG AV SÄLLAN SKÅDAT SLAG.

Det som hänt i Turkiet förändrar det politiska landskapet fullständigt. Frågan om ”kuppen” natten mellan 14:e och 15:e juli (för två veckor sedan) diskuteras intensivt. Turkiet har många gånger upplevt militärkupper. Den politiska ledningen har avsatts av militären gång på gång. Erdogans parti AKP hade inte heller kontroll över militären. Även Erdogans regering var tvungen att balansera försiktigt. En stor del av den militära ledningen är utbildad i USA och CIA hade ett oerhört stort inflytande inom den turkiska krigsmakten. Ingen turkisk regering innehar den verkliga makten i landet så länge som militären ”ligger på lur” och övervakar skeendet. Erdogans parti AKP ville göra slut på detta förhållande – en gång för alla.

AKP hade förberett sig mycket noga under lång tid. Hela krigsmakten, presidentens garde, polisen, domarväsendet, utbildningsväsendet, massmedia, TV-stationer, radiostationer – hela samhället på alla plan hade övervakats noga. Militären kände naturligtvis till detta. CIA var allvarligt oroat över att militären skulle ställas under politisk kontroll. Detta skulle skada USA:s inflytande alldeles enormt. Det fick bara inte hända. När Erdogans popularitet dalade, efter serier av allvarliga misslyckanden inom utrikespolitiken, var det bara en tidsfråga innan något dramatiskt skulle inträffa. Ett militärt ingripande planerades med ett hundra procents säkerhet.

Vem som slog till först är naturligtvis intressant – men ett är redan nu absolut säkert – CIA har förlorat greppet över Turkiet. Herre min skapare så snabbt det gick. Händelsen är en politiskt blixtnedslag. Denna geopolitiska megahändelse skakar nu världen. Att idag läsa internationell press är en underhållning utan like – för den som är intresserad. Artiklar i israelisk press beklagar att så många vapenkunniga experter och så många militära strateger har spärrats in eller avsatts. New York Times publicerar artiklar om att Turkiets EU-anslutning äventyras och att demokratin därigenom urholkas. I en artikel tas Greklands blomstring efter inträdet i EU upp som ett positivt exempel för Turkiet (läs och häpna). I hela världen skrivs det om Turkiet som aldrig förr.

ERDOGAN HÖGG AV CIA:s HUVUD I TURKIET – PÅ EN ENDA NATT!

Det är svårt att föreställa sig konsekvenserna av detta historiska svärdshugg. Det som har inträffat är den värsta av alla tänkbara mardrömmar för CIA. Hela EU skakas i sina grundvalar. Först ”kånkar” Grekland. Därefter bryter sig Storbritannien ut ur EU. Sedan faller hela Italiens banksystem samman. Och nu – till råga på allt – förvandlas Turkiet över en natt till en allierad med Ryssland. Över en femtedel av NATO:s kärnvapen är strandsatta på en amerikansk militär bas i Turkiet. Det finns inga ord för att beskriva CIA:s misslyckanden. Snart går hela CIA-projektet EU upp i rök – det är bara en tidsfråga.

Miljoner syrier lever i läger i Turkiet. EU måste betala kostnaderna för detta, eljest släpper landet flyktingarna ut ur landet – dit de vill fara. De vill till EU. Miljoner flyktingar i Nordafrika vill samma sak. NATO:s massmord i Libyen har skapat kaos och gigantiska flyktingströmmar. CIA:s storsatsning på ISIS har skapat flyktingströmmarna från Syrien. CIA/NATO:s engagemang i Afghanistan har skapat enorma flyktingströmmar från landet. Flyktingströmmarna från Ukraina blir nästa våg av människor som flyr krigets fasor. Ukraina är på väg att kollapsa ekonomiskt. Det blir kaos även där. Överallt där ”den fria västvärlden” krigar för ”fred och demokrati” blir det ett mänskligt helvete. När ska vi vakna upp ur vår mardröm?

Den största satsningen CIA någonsin efter andra världskriget hållit i trådarna för – uppbyggnaden av ISIS i Irak och Syrien – har slutat i en storkatastrof för amerikansk utrikespolitik. När Putin snällt meddelade i FN att även Ryssland skulle hjälpa till att bekämpa ISIS chockades hela den förljugna västvärlden. Den ”proxyarme” som CIA byggt upp under så lång tid – som kostade hundratals miljarder dollar – slogs i spillror av det ryska flygvapnet i Syrien på nolltid. Det syriska folket fick äntligen hjälp att bekämpa terroristerna. Därmed var CIA:s legoarmé – som rekryterats från alla håll och kanter i hela världen – besegrad.

HUR MÅNGA GÅNGER SKA JAG BEHÖVA SKRIV DET – DET BLIR INGET STORKRIG!

För att kunna starta krig behöver man enighet. Hela USA är splittrat i sina grundvalar. EU är på väg ut ur CIA:s grepp. Alliansen USA-EU är på väg att gå under. Den gamla världen vill inte kriga. Snart är det bara Bildt och Rasmussen och några galningar i Ukraina som vill starta krig. Deras bräkande hörs knappast längre. Kina och Ryssland har inga krig på agendan. Krig är det mest kontraproduktiva man kan tänka sig för bägge länderna. De måste naturligtvis förbereda sig för det värsta – men inget land i öst önskar något storkrig. De vill göra business och naturligtvis umgås fredligt med världens folk. CIA:s desperata hetsande mot Ryssland har redan börjat komma av sig. Mordors ondska kan inte längre sätta världen i brand. Ondskan är äntligen på väg att besegras.

Sverige har tyvärr stått på Mordors sida. Det svenska folket blev hjärntvättat av massmedia. Politikerna förvirrade oss. Den draksådd som vi lurades att plantera får vi snart skörda. Gud förlåte oss – vi förstod inte bättre. Det är så tragiskt.

Brage Norin

Brage Norin

Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Erdogan högg av CIAs huvud på en natt! EU och IS går på pumpen!

 1. Maja Dacke skriver:

  Alltsammans är så tragiskt – däri har du rätt, Brage. Men du är så optimistisk – mer än jag känner att jag kan vara. Jag är som ett djur i bur där det finns mat etc men ingen möjlighet att ta mig ut ur detta. Dock har jag hoppet om att leva tills jag dör … …

  Gilla

 2. Hans Nilsson skriver:

  Den som lever får se hur det går framöver för världen.

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Om IS/ISIS: ”Bakgrund: Det här är IS”

  Hur fan någon med ett uns av förnuft kvar kan hålla på med sådant – eller ekonomiskt eller på annat sätt stödja det – övergår mitt förstånd.

  Men allt som har en början har ett slut – förhoppningsvis.

  Apropå politiskt ledarskap – så är det så att pengar = makt – och den makten finns till allt överskuggande del i dags dato hos den finansiella sektorn. Som princip alla politiker ”dansar” efter hur den finansiella sektorn agerar.

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Gilla

 4. Miljoner krigsbyten står på standby, redo att flöda in i Europa. Var så säkra på att det nordliga Dårhuset kommer att få sin beskärda del.

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  EXPRESSEN 29 JUNI 2016: (Citat ur artikel) – ”Margot Wallström (S) är kritisk mot sina utrikesministerkollegors tystnad inom EU. Vänsterpartiet går steget längre och kräver sanktioner mot Turkiet”. SLUT CITAT

  Sverige är med och betalar miljarder Euro för att få Turkiet att hålla miljoner syrier kvar i uppsamlingsläger i Turkiet. Flyktingarna upplever det som att fly från ett helvete för att spärras in i ett nytt helvete. Borde inte även Sverige iaktta tystnad? Tänk om Erdogan blir irriterad och låter de miljoner som flytt från krigets fasor fly precis dit dom vill – in i EU?

  Jag tror jag förstår vad signaturen ”Morningstar” menar med det ”nordliga Dårhuset”. Jag gissar Sverige.

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Dödstöten för CIA när Erdogan stänger gränsen mellan Turkiet och Syrien. Den teorin luftas flitigt i olika fria medier. I det fallet kommer att strypas all militär utrustning, vapen till ISIS. Det är ju redan känt att Turkiet har agerat som mellanhand och dessa vapenleveranser har hamnat i Turkiet från USA/Saudi och även från de flitiga vapenproducerande västeuropa.
  Inom några veckor -utan leverans- ISIS ett minne blott…….Så dina teorier Brage ligger helt i tidens utveckling. Tack!

  Gilla

 7. Johnny Andersson skriver:

  Intressant utveckling som är svår att få bra grepp om. Vilka sajter är bäst att följa utvecklingen i Turkiet? Tacksam för länkar.

  Gilla

 8. Ja det är Sverige. Har blivit inspirerad av Lena Holfve. 😉

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  HIMLEN ÄR LÖS – I NATUREN
  Barnen leker. Fåglarna kvittrar och matar sina barn. Änderna på badbryggan flyttar inte på sig – trots att vi dyker i vattnet en enda meter från den plats på bryggan där de ligger och sover i solskenet. Hela naturen andas frid.

  Sedan slår jag på TV-n. Politiker skriker hysteriskt. Människor med uniformer pratar om krig. Människorna strider och slåss. Jag slår av TV-n. Jag vill inte se eller höra mera. ”Skapelsens krona” verkar inte må bra. Vi skämmer ut oss.

  Varför, varför, varför?
  Människan har brutit sig loss från den eviga cirkeln att äta eller ätas. Vi har utvecklats till något mystiskt som vi inte kan se i spegeln. Vi har belönats (eller bestraffats) med en själ. Vi har fått ”fri vilja” – att välja mellan ont och gott. Detta utlöser de eviga mänskliga konflikterna och striderna.

  Den fria viljan är ett högt pris vi får betala för vår mentala utveckling till hela varma människor. Men något annat sätt att skapa mänskliga änglar finns inte. Hela människor blir glada när dom ser Nelson Mandela eller Martin Luther King eller Moder Teresa eller Dalai Lama eller lekande
  människobarn. En mystisk inre värme väller fram inom oss. Det är den gåtfulla mänskliga kärleken som spökar.

  Hela människor mår illa när dom ser Rasmussen eller Carl Bildt eller George Bush eller Netanyahu eller andra tomma mänskliga skal. De lyser så sorgligt. Det är en mänsklig katastrof att vara tom på värme. Men hela människor är tyvärr ofta naiva. De förstår sig inte på den mänskliga ondskan. Ondskan har ingen plan som är långsiktigt hållbar. Ondskan är kortsiktig till sin natur. Ondskan älskar död. Diplomati är inte ondskans metod att lösa konflikter. Ondskan älskar krig och lidande.

  USA:s kommande fall är en stor seger för den märkliga inre värmen inom oss. Att det blev öst som fäller Mordors rike förvånar oss. Men Guds vägar äro outgrundliga. De allra lägsta ska bli de allra högsta. De saktmodiga ska besitta jorden. De lidande folken i öst har samlats. Den kinesiska draken, den ryska björnen och den indiska tigern – tre urdjur har rest sig i öster. Tro det eller ej – men solen går upp i öst.

  Världsfreden är på väg. Ondskans spjutspets CIA och ondskans allierade är på väg i graven. Blodsdollarn är på väg att krascha. Inbördeskriget är på väg i USA. Städerna kommer att brinna. Landet i väster kommer aldrig mera att bli sig likt. Hela jorden kommer att förvandlas. Ett fredsrike är på väg. Skeendet är förutbestämt. Framtiden är ljus – men övergången blir svår. Det blir kolsvart ett tag, men vi återkommer i nya livscykler i en mycket bättre värld. Helt underbara liv väntar oss. De som förstått denna stora sanning – att vi är andliga varelser – jublar.

  Människans uppgift är att skapa ett himmelrike på jorden. Så är skapelsen förprogrammerad. Det har ”Der Alte” – den gamle – bestämt. ( ”Der Alte” – Albert Einsteins ofta använda ord för universums skapare).

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 10. trond skriver:

  det enda settet att få ro i europa är att skicka alla muslimer ut av europa..detta är inte våra problem,men nu är vi mitt i älendet..fyfan man kan spy av detta..det våltas å begårs rån vecka på vecka ….e det detta vi får som takk? från våra idioter av politikkere?..Rensa Europa

  Gilla

 11. Natalia skriver:

  Hoppas du har rätt… I mina öron är du nog alldeles för optimistiskt. Det vore skönt för syriska folket om Erdogan satt stopp för CIAs utbildande av banditer från hela världen i Turkiska lägrer för att sedan skicka dem i Syrien för att bekämpa Assad.

  Gilla

 12. Brage Norin skriver:

  SUPERKÄNSLIGT
  Flera miljoner turkar bor i Tyskland. Över 60 procent av dessa röstade på Erdogan i senaste valet. En stor sympatidemonstration för Erdogan väntas i Köln i kväll. Citat dagens Aftonblad:

  ”ERDOGAN FÖRBJUDS TALA I TYSKLAND
  Tiotusentals supportrar till Turkiets president Recep Tayyip Erdogan planerar att demonstrera i den tyska staden Köln under söndagen. Nu förbjuds Erdogan att tala till sina supportrar via videolänk av en tysk domstol.

  Under söndagen fördömde Turkiet ett tyskt domstolsbeslut att förbjuda president Recep Tayyip Erdogan att tala till sina supportrar i Köln via videolänk. ”Oacceptabelt” lyder uttalandet från Ibrahim Kalin, talesman för presidenten.

  Ungefär 30 000 personer förväntas delta i manifestationen som äger rum under söndagen,…
  Tyskland är det land där det bor flest turkar utanför Turkiet, ungefär en och en halv miljon personer som bor i Tyskland får även rösta i turkiska val. Bland dem fick Erdogan och hans parti AKP ett stöd på 60 procent i senaste valet, vilket är en större andel av rösterna än i Turkiet”.
  SLUT CITAT

  Gilla

 13. CastoroPollux skriver:

  Man kan ju gott tro att Erdogans arme och supportrar i Sverige får titta på, har glott på Erdogans propaganda i minst tio år eller så.

  Men hur ska det gå med kriget mot Kurderna och PKK? Nu när Erdogan vänder sina öppna händer mot Syrien. Har E blivit frälst genom handpåläggning av Putin? Vad ska folket säga om arvfurstens omvändelse?

  IS har ju uppenbarligen bistått E. med terror i Turkiet mot den opposition som E. absolut inte vill ha eller accepterar. Hur ska IS hantera det? Kommer E. att sakna terrorn?

  Gilla

 14. Hans Nilsson skriver:

  Det är bara en tidsfråga innan nästa flyktingvåg sköljer in över Europa. Denna gång kan det bli av aldrig skådat slag.

  Gilla

 15. Bosse J skriver:

  @Brage Norin
  Du skriver hyllande om Nelson Mandela.
  Har du någon koll på hur livet ter sig idag för den vita minoriteten i Sydafrika?

  Gilla

 16. CastoroPollux skriver:

  De som hade den ekonomiska makten har fortfarande kvar den och styr över reformer, mutor och annat som vanligt. Hur kan det vara Mandelas fel? Svårt att ta intryck av en stor respektabel svart man?
  Tim Robbins medverkade en film om den saken att den egentliga makten över resurserna aldrig rann dem ur händerna.. Det kan ju mycket väl vara sant när den aldrig försvunnit ur samma krafter i US.

  Gilla

 17. Brage Norin skriver:

  Livet för minoriteter är ofta ett elände. Detta är så utbrett att jag tror att ”skapelsens krona” ännu inte gör rätt för namnet. Vi verkar behöva hackkycklingar. Här uppe i norr finns det många som har lärt sig hata samer. Jag har vuxit upp mitt ibland detta hat.

  Jag tror inte att Nelson Mandela visste vad hat var. Han var unik. Jag sörjer när jag tänker på allt hat mot minoriteter. Det är därför jag gillar att fiska. Jag gillar även fåglar och träd och vatten. Naturen känns så fridfull.

  Gilla

 18. Bosse J skriver:

  @CastoroPollux
  Jag syftade på den vita allmänheten, vanligt folk, i Sydafrika. Inte vilka det är som verkligen kontrollerar landet.
  Vad jag förstått så har de blivit tredje klassens medborgare, utsatta för våld och misär.

  Gilla

 19. Bosse J skriver:

  @Brage Norin
  Nelson Mandela ledde en motståndsrörelse / terroristorganisation, så jag tvivlar på att han egentligen var någon speciellt godhjärtad person. Även om det var så han framställdes i massmedia här i väst. Hur det är med den känner vi väl till vid det här laget.

  Gilla

 20. CastoroPollux skriver:

  @Bosse J

  Tja, om du bara visste vilka offer man är beredd att lämpa över på betraktaren för att en ideologi ska bestå.. 9/11 är enligt din övertygelse inget inside job? Redan shitlers ”regemente” offrade några egna för den stora betydligt viktigare och lönsammare saken.

  Hur skulle näringslivet reagera här om vi fick en äkta vänsteregim? Vi borde ju sagt åt dem i god tid innan 90-talet att de var välkomna att söka jobb och fallskärmar i de land som hade så astronomiska löner och förmåner redan då, än låta avundsjukan och skammen de utsattes för när de fick veta hur man KAN belöna sig om man skiter i andra.

  Sverige hade varit lyckligare och vi hade sluppit både Göran Person och SD. För att inte tala om Mona Sahlin. Anna Lind hade levt och Sverige hade haft verkligare fiender än folk som inte röstar på SD och paranoian. Avhunden och Misshunden hade stått där med sina koppel och undrat var husse och matte blev av. Ingen att släpa runt på i tillvarons töcken. Kökkenmöddingens fynd av kära reliker som påminner upphittarna om hur kärt det kan vara att ta saken i egna händer. Tangentbordskriget har verkligen gett den fege antihjälten ett ansikte och satt gallan i halsen när Expressen stått för dörren och ringt på.

  För den som inget vet om omvändelse kan ju Nelson inte tagit sitt juridikförnuft till fånga.. För den som inget kan höra utgör alltså inget denne man sagt efter frigivelsen. Kapitulationen av väst långt senare att TVINGAS ta bort terrorstämpeln, inte betyda något.

  Här har den aningslöse åskådaren tvingas svälja beskrivningen att det är vänsterns fel att Alliansens trogna och SD otrogna hur mycket man kan tjäna på flyktingen och invandraren. Att lönesänkningen rike är vänsterns och fackets fel också… SD kom ju till makten med att kritisera Alliansen som de i alla omröstningar ändå stödde.. Reinfeldts ”öppna era hjärtan” var bara ett frieri till fler röster åt SD. De känner sig inte snuvade än… Är det inte Mandelas fel hur förtryckta och utrotningshotade svenskar är? En gång beskylldes Judar för den ekonomiska misär näringslivet flytt.. Det gick ju bra i den meningen att förklaringen dög åt hopen bara man själv slapp undan maktens piska.. Offerviljan för en kamp var inte särskilt stor och några Mandelas lär inte komma ur detta eller dagens folkdjup.

  Gilla

 21. CastoroPollux skriver:

  ”Vad jag förstått så har de blivit tredje klassens medborgare, utsatta för våld och misär.”

  Tja, vad ska man säga. Att byggnation, nyskapelse, utbildning får ligga på hög medan bevisbördan åberopas åskådarens förnuft. De enda som kan hindra en positiv utveckling är som alltid de med pengarna..

  Visst är det hemskt, men tydligen kan som jag redan påpekat inget vara nog för att göra en markering, sätta ett exempel.. Dess makt kan ha inflytande, åtminstone på dem som inte ser igenom regin.

  Släppa fan lös har fungerat på många ställen. Det fungerade i Husby där idioterna tände på bilar för att tillintetgöra den goda kampen för ett bättre område och en gedigen sammanhållning… Ett område ägarna uppenbarligen inte är så begistrade i att förgylla eller ens underhålla.. Det kan inte vara svårt att se vem som kan ha sponsrat ”jippot” med brinnande exempel på att dessa grupper vill vi slippa hjälpa…

  ”Göteborgskravallerna” är namnet på en demonstration 27000 människor samlats för att ge ett korrekt och betydligt gedignare namn på en rättfärdig protest mot globaliseringen, medan en liten grupp maskerade fick slå sönder avenyns hyresgäster medan betydligt fler poliser tittade på… Men en stenkastande aktör kunde de skjuta i magen trots att inga reella hot fanns.. Det rapporterades att skinnskallarna sprang fram och tillbaka genom polisleden… Polisen vabbade alltså inte utan utövade umgängesrätt och vårdnadshaveri..

  Batongtekniken fick polisen öva på riktiga människor och domstolsförhandlingarna likt förundersökningarna fick en ton av rena skämten eftersom ingen kunde beskrivas ansvarig för varken påstådd beväpning(pennpistol?), terrorhot eller vem som gav order… Du ser kanske inte förtrycket för de träd som står i vägen i ditt eget land?

  SD har ju gett låglönelandskapet ett ansikte med sina skattesänkningar… Solidarisk verkar vara ett främmande och hotfullt ord i deras vokabulär. Man är ju osolidarisk med all arbetarklass i hela världen som går med på Alliansens och näringslivets krav.. Ett värdekonservativt parti kanske inte kan förneka sin själ…

  Gilla

 22. Bosse J skriver:

  @CastoroPollux
  Vad har falskflaggskonspirationen 11 september att göra med någonting jag har kommenterat?
  Märkliga kommentarer!
  Om jag tolkat dig rätt så tycker du att vita sydafrikaner får skylla sig själva.
  I så fall kan man bara hoppas att du eller dina efterlevande kommer att drabbas av något liknande öde i framtiden.

  Gilla

 23. Gørsev skriver:

  Brage Norin har øversatt texten till turkiska pga turkisktalande vænner som førsøkt få den øversatt från google men det såg før hemskt ut. Hoppas det var ok?

  PS. det var øver 100 000 personer igår enligt polisen i Køln!

  Gilla

 24. CastoroPollux skriver:

  Vantolkningen av Mandelas verk står du ju redan för och allt handlar tydligen om att ifrågasätta allt som inte stämmer ned det.

  Så det är så svårt att förstå hur man kan offra några tusen amerikaner under falskflaggen 9/11 men inte kunna omfatta att inga av de som tjänar på hur det ser ut i Sydafrika lider någon som helst brist eller hot nu… Offer som offer och makten och pengarna tillfaller ändå dem som håller tåtarna oavsett vad det kostar andra… Exemplets makt har tydligen satt sina spår i ditt sinne och sedan är du fräck nog att önska mig ett helvete?

  Gilla

 25. Brage Norin skriver:

  VILKEN SENSATION – TURKIET HAR FAKTISKT FRONTALKOLLIDERAT MED CIA
  Tribune News : 29:e juli
  Turkey’s president slammed the United States on Friday, claiming it was not standing firmly against a failed military coup and accused it of harboring the plot’s alleged mastermind, as a government crackdown in the coup’s aftermath strained Turkey’s ties with key allies.

  ”Instead of thanking this nation that quashed the coup in the name of democracy, on the contrary, you are taking sides with the coup plotters,” Turkish President Recep Tayyip Erdogan said in an angry speech Friday at a police special forces headquarters in Ankara. The facility was bombed and fired upon during the attempted coup, and 47 police officers were killed.
  ”The putschist is already in your country,” Erdogan said.

  GENERAL JOSEPH VOTEL
  President Erdogan also lashed out at an American military official. Gen. Joseph Votel said Thursday the unrest could affect U.S. relations with the Turkish military, noting that some of its leaders have been jailed. ”We’ve certainly had relationships with a lot of Turkish leaders, military leaders in particular. And so I’m concerned about what the impact is on those relationships as we continue to move forward,” Votel said at the Aspen Security Forum.Erdogan criticized the comment.

  ”It’s not up to you to make that decision. Who are you? Know your place,” Erdogan said, and hinted the United States could be behind the failed plot. He also said:

  ”My people know who is behind this scheme … they know who the superior intelligence behind it is, and with these statements you are revealing yourselves, you are giving yourselves away,”

  Speaking later in the evening at an event in Ankara to commemorate the dead and wounded, Erdogan said nobody from the European Union or the Council of Europe had visited Turkey to express their condolences for those killed in the coup. He noted the West simply offered condolences and then followed up with messages of concern about those suspended or fired.

  ”You simply send a message of condolence, and you follow it up with nine kinds of advice?” Erdogan said. ”Keep that to yourself.”

  IDAG: USA:s militärchef i möte:
  OMVÄRLDEN 1:a augusti: ”USA:s högste militärchef Joseph Dunford träffar i dag Turkiets premiärminister Binali Yildirim och landets överbefälhavare Hulusi Akar i huvudstaden Ankara. Relationen mellan de två Natoländerna är ansträngd sedan den misslyckade militärkuppen i Turkiet i mitten av juli. Turkiet vill att USA lämnar ut den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som pekas ut som hjärnan bakom kuppförsöket. Några turkiska företrädare har även antytt att USA:s regering haft ett finger med i spelet, något som Vita huset har avfärdat.”

  OM EN VECKA MÖTS ERDOGAN OCH PUTIN.
  Västvärlden bävar. Oj, oj, oj vad detta kommande möte ventileras i den ”fria demokratiska Västvärlden”. Tänk om Erdogan låter miljoner syriska krigsflyktingar från Syrien fly vidare från landets gigantiska flyktingläger? Tänk om Erdogan låter krigsflyktingarna fly dit dom vill – till EU? Väst oroar sig för att så många militära chefer med så stor kunskap om vapen och militär strategi nu sitter inspärrade. De får inte ens tala fritt i telefonen. Med så många experter inburade bakom lås och bom blir det lätt kaos i Turkiet. Väst oroar sig för mycket. De har all anledning att oroa sig – CIA har nämligen förlorat allt sitt inflytande i Turkiet – en gång för alla. Det är helt enkelt över. Militären står nu under politisk kontroll – precis på det sätt som vi anser vara självklart i Sverige. CIA har tappat kontrollen över den turkiska krigsmakten – så tragiskt för VIA.

  OM DETTA ÄR SANT – OCH DET FÖREFALLER FAKTISKT VARA SANT – SKAKAR VÄRLDEN!
  Jag är mycket överraskad / Brage

  Gilla

 26. Rätt skrämmande att turkarna samlar större folkmassor än Pegida. Kan inte tolka det på annat sätt än att majoriteten av tyskarna vill bli utbytta. Förmodligen av skuldkänslor för Hitler och nazismen.

  Gilla

 27. Gunnar Forsgren skriver:

  Jag vill berömma det material som produceras i Skogså Tankesmedja. Väl tänkt och betraktelser från lokal vardag lever nära de absurda händelser i internationell politik som exponeras. Allt får sin plats och ökar läsarens förståelse för världshändelserna.

  Gilla

 28. CastoroPollux skriver:

  Jag antar att du måste hålla Palme skyldig för värdetransportrånen också…. Eller åtminstone Ingvar Carlsson.. varför inte Branting. Ränderna går ju aldrig ur, eller hur!

  Som utrotningshotad existens måste jag ju misstänka dig för att hysa terrorplaner och en gång komma agera som terrorist. Jag tror inte du är bättre än Mandela och eftersom du inget förstår om vad som kan förändra en och alla människor så är ödet förmodligen oblidare mot dig för du äger ingen makt att förändra ditt öde och tror ju uppenbarligen att en sådan eller möjligheten ens existerar..

  Därav följer ju att du inte förmår omfatta hur Mandela förändrades under fängelsevistelsen och blev en person den civiliserade världen respekterade långt innan ”terrorstämplarna” blev tvungna att ta bort sin tyngd och sin svärta… Att du inget förstår att det sist eller förstnämnda har du ju redan bekräftat..

  Här är några länkar om Sanningskommissionen som i grunden ANC stod bakom. http://fib.se/fib_1/sannings.html http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:21672/FULLTEXT01.pdf Internet kanske du kan använda om det inte går dina förutfattade intentioner emot.

  Sedan måste det väl bli svårt för dig att förstå hur Sydafrika kunde välja en enligt din mening ”terrorist” som sitt lands ledare.. Förmågan att inte förstå någonting är kanske din.. och jag måste beklaga att det är så.. och ja du kan ju bli statsminister! Vad hindrar folk att se din storhet?

  Wikin beskriver ett faktum om ”terrorstämpeln” som den obändiga tröghet allt maktmissbruk alltid kommer hysa. Du kan väl leta Häxhammaren – Malleus Maleficarum på nätet. Jag menar falska och påhittade anklagelser är inget nytt under solen. Inte ens under 1600-talet. Att kyrkan satte dit kvinnor som tog ”ordet” ur mun på härskna biskopar och kyrkoledare, botade sjuka medan den allmänna meningen skulle vara att sjukdom var guds straff, kunde ju inte fortsätta. Maktens missbrukare är sig fullständigt och omisskänneligt lika oavsett om det är kyrka eller stat som regeras. Ett nära stående svenskt skräckexempel är ju kyrkans och statens behandling av Samerna.

  ”Efter sitt presidentskap fortsatte Nelson Mandela att engagera sig i politiska och diplomatiska frågor. Han belönades med över 250 utmärkelser, däribland Nobels fredspris 1993.” ”Omkring hans nittioårsdag 2008 avfördes Mandela slutligen från USA:s terroristlista, där han varit införd alltsedan 1980-talet. Det betraktades av många som en formalisering av ett konstaterat faktum, särskilt med tanke på hans välkända engagemang för fred och samexistens.” Detta historiska faktum är alltså småskit för dig…

  För den som genom sitt arbete fick Nobels Fredspris 1993 och avfördes från ”terrorlistan” 2008 är mitt förslag att DU allvarligt ser över dina källor för desinformation. Deras bästföredatum passerades förmodligen i samma stund de kom till.

  Sedan väntar jag spänt på din hyllning av Guantanamo… Du är ju faktiskt prelaternas och politikernas bästa tillgång.

  Tack till Brage Norlin vars alster det är ett lyft att läsa och begrunda.

  Gilla

 29. Anna skriver:

  CastoroPollux!
  Här behandlas Erdogan och Turkiets relation till USA/NATO/Ryssland. Mandela i detta sammanhanget är fullständigt ointressant. Varför lyfter du ut en oväsentlig detalj ur den hela och placerar detta i fokus? Vad har du att tillföra till ämnet för övrigt som krönikan handlar om? Gillar du inte innehållet har ingen större betydelse för oss som läser med stor behållning och intresserade även att läsa kommentarer som tillför något vettigt……..Var vänlig respektera detta!

  Gilla

 30. CastoroPollux skriver:

  Var vänlig och skäll uppför det träd som sprider de inskränkta dumheterna istället…

  Tur för dig att påståenden om att mata djuret inte förekommer. Jag försöker nog få trollet att inte sky ljuset.

  Självaste ämnet är trots allt korruption och maktmissbruk.

  Sedan börjar dina påhopp och missförstånd likna förföljelse. Är du missnöjd med min person, har svårt med humor så ta det på min blogg… Fast du kanske inte vill förstå och då är väl Bosse din kompis.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.