Ryssland & Kina vilar på sanslösa naturtillgånger & bergskedjor av guld! Dollarn vilar på ett bedrägeri!

Nästan allt vi läser i den ekonomiska pressen är nervlugnande lögner. 

Kina är nu väldens största ”gold mining” nation. Ingenting exporteras! ”Chinas missing Gold” är inte något mysterium – som det beskrivs. USA:s nationella skuld är inte alls den siffra som skuldklockan visar på Wall Street – drygt 19 tusen miljarder dollar. Den mer än tre gånger större! Landet är i en astronomisk ruin. USA överlever på nytryckta dollar – men det funkar inte när förtroendet för dollarn rasar. Det är precis detta som nu sker. Fällan kommer att slå igen snabbt. Alla kunniga ekonomer i världen håller andan, skriver Brage Norin, fysiker och kinakännare.

DET BLIR SNART ETT FINANSIELLT KAOS UTAN LIKE.

* Den kinesiska valutan Yuan vilar på bergskedjor av guld.

* Den ryska valutan Rubel vilar på sanslösa tillgångar fossila bränslen.

* Den amerikanska valutan Dollarn vilar på skenande skulder av astronomiska mått.

1: Kinesisk guldproduktion.

Kina är nu väldens största ”gold mining” nation. Ingenting exporteras!

Chinese mining production 2000-2014

Kina har producerat över 2,000 ton guld sedan 2009inas guldfyndigheter. 

Zhang Bignan chef för ”the China Gold Association” rapporterade vid en internationell konferens i London den 25:e Juni 2015, att de kinesiska fyndigheterna av guld uppgår till helt sanslösa 10 000 ton. Guldproduktionen kommer att kunna ökas ytterligare under många år framöver

.2: Kinas guldimport från Hong Kong.

Under de senaste fem åren har Kinas import av guld genom Hong Kong formligen exploderat. Från och med 2010 fram till maj månad 2015 importerades över 3 300 ton guld till Kina.

Chinese gold import chart 2000-2015

Importen via Hong Kong överstiger 3,300 tons på fem år.

3: Enorm kinesisk guldhandel i Shanghai.

Förutom den väldiga guldbrytningen i Kinas egna guldgruvor och importen av guld via Hong Kong, har Kina även köpt upp enorma mängder guld via ”the Shanghai Gold Exchange (SGE)”.  Hör och häpna – över 9 000 ton har köpts upp sedan January 2009.

Shanghai Gold Exchange withdrawals July 2015

Över 9 000 ton fysiskt guld har köpts upp via Shanghai på 6 år

4: Kina har köpt upp guld överallt i världen.

Kina har satsat på guldgruvor i många världsdelar – framför allt i Afrika.

Kina har köpt fysiskt guld överallt i världen under många år. Bara en del av denna guldhandel redovisas öppet. Ingen vet hur mycket guld  Kina har köpt, men det handlar garanterat om många tusen ton!

SNÄLLA RARA MEDMÄNNISKOR

Var vänliga och tro mig. Kina är på väg att återinföra en ny guldmyntfot. När denna nya guldmyntfot tillkännages, kraschar dollarn omedelbart. Detta utlöser ett förödande inbördeskrig i USA. Armen har inte en chans att stoppa katastrofen. USA:s kollaps är helt oundviklig. 

När dollarn faller så ligger hela västvärlden mycket illa till. Det enda land inom EU som klarar sig någorlunda är Norge. De gigantiska oljefonderna räddar landet från en katastrof.

Den kommande dollar-härdsmältan inleds med en bankkrasch som först slår till i södra Europa. USA:s banker slår igen bara några veckor senare. En ny valutakorg för framtidens handel kommer att beslutas. Den kinesiska Guld-Yuan-foten spelar en central roll i morgondagens handel.

Det ligger i Kinas intresse att vänta med det historiska beslutet så länge som möjligt. Fortfarande är Kinas handelsbalansöverskott gentemot USA stort. Kina investerar nu snabbt sina innehav av dollar och amerikanska statsobligationer överallt i världen. De vill så snabbt som möjligt bli av med dessa papper – så länge de accepteras som betalningsmedel.

Nästan allt vi läser i den ekonomiska pressen är nervlugnande lögner.

”Chinas missing Gold” är inte något mysterium – som det beskrivs. USA:s nationella skuld är inte alls den siffra som skuldklockan visar på Wall Street – drygt 19 tusen miljarder dollar. Den mer än tre gånger större! Landet är i en astronomisk ruin. USA överlever på nytryckta dollar – men det funkar inte när förtroendet för dollarn rasar. Det är precis detta som nu sker. Fällan kommer att slå igen snabbt. Alla kunniga ekonomer i världen håller andan.

VARNING – REDAN I ÅR 2016 FALLER DOLLARN.

Min inre kristallkula har övertygat mig om detta. Den misstar sig aldrig.

Brage Norin

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ryssland & Kina vilar på sanslösa naturtillgånger & bergskedjor av guld! Dollarn vilar på ett bedrägeri!

 1. Maja Dacke skriver:

  Jaha, Brage, kan du ge ett gott råd till oss fattiga pensionärer (med flera) som bor i lägenhet och inte i något torp e d? Kan vi förbereda oss på något sätt – eller välja ättestupan i slutet av året? (Det senare behöver vi nog inte bekymra oss om – det lär säkert någon annan fixa.)

  OK, vi svenska ‘småttingar’ har inget att be för, men hur går det för alla i etablissemanget som täljt guld med ..? Vem ska skrapa botten ur den svenska skattekistan? Tänk alla de som blivit lovade de grönaste skogarna och allt! Vilka långa näsor!

  För en del år sedan funderade en väninna och jag över konsekvenserna av ett gigantiskt strömavbrott … …

  Och nu håller svenska staten (Riksbanken) på att byta sedlar och mynt, som man påstår ska användas under 5-15 år eller ..? Vilket slöseri! Eller är tanken att ..? Just det!

  Du nämner att Norge möjligen kan klara sig. Men vad gäller Island och Schweiz?

  Gilla

 2. hanundertrappen skriver:

  Om detta blir verklighet så är nog snart de flesta länder i Europa bättre att bo i än vårat. Ännu mer att oroa sig över. Usch.

  Gilla

 3. Brage Norin skriver:

  Nästan alla länder i världen tvingas skära ner på barnomsorg, skola, sjukvård och åldringsvård. Nästan alla länder har nämligen lånat sig upp över öronen. Alla länder måste betala av sina lån. Från vilka lånar alla stater? Vi lånar av historiens största tjuvar. Vi lånar av de som stulit mest. De största av dem alla är de stenrika bankirerna som kontrollerar Wall Street.

  Dessa svin kräver ränta på sitt ”utlånade” stöldgods. Därför går Brasiliens folk på knä. Därför lider det grekiska folket. I land efter land är det på samma sätt. Det är lokala politiker och bankirer i många länder som har ordnat så att länderna blivit bankrupta. Många bankirer har blivit stenrika på att förråda sina egna folk.De grekiska bankirer som sålde Grekland till amerikanska banker bor nu i London. De vågade inte stanna kvar.

  Hela vårt ekonomiska system är en galopperande cancer. USA:s finanselit är mänsklighetens största terrorister. Det stjäl ”legalt” eftersom dessa parasiter har skrivit de ekonomiska lagarna. Dollarns fall är mänsklighetens mest glädjande händelse. En ljusare värld väntar.

  Det är nog en bra idé att söka politisk asyl på Island. Då får man proppa i sig marin kost under hela den långa kolsvarta natt som är på väg i EU. Stackars EU-medborgare. Ett stort kaos väntar.

  Öst vill göra business. Öst har inte krig på agendan. Det är det amerikanska militären som driver alla jordens krig. USA:s efterlängtade fall öppnar portarna till diplomatins tidevarv på jorden.

  Gilla

 4. Benny skriver:

  Ja, det är bara att inse att bistra tider stundar! Även om jag tror bankskojarna kan dra det ett varv till så är inte kollapsen långt borta. Läget är sedan länge ohållbart och det är bara trixande med s.k ”kvantitativa lättnader” som i praktiken betyder pumpa ut mer pengar i systemet (ca 100 miljarder dollar i månaden) som hållit konkursen borta. När ska folk i allmänhet få upp ögonen för att resten av världen dvs exportländerna av naturtillgångar, varor m.m kommer att vägra ta emot betalning i praktiken värdelösa valutor som dollar och euro? Att man gjort det hittills är ju för att man inte haft något val men detta håller Kina alltså på med att ändra på. Sverige är i en mycket farlig situation med importberoende av mat, kläder, energi m.m utan någon som helst framförhållning. Vi importerar 70% av maten och lägger samtidigt ner flera jordbruk i veckan. Man tar sig för pannan men politikeridioterna i Stockholm fortsätter att lalla om ökad invandring, integration låna upp mer pengar och annat snömos samtidigt som landet befinner sig på mycket farliga vatten.

  Gilla

 5. Snart kommer Kina vara den enda stormakten kvar och mänskliga rättigheter kommer inte stå högt upp på menyn om ens alls. Om man har resurser att offra 200 miljoner soldater och bara rycker på axlarna så är det dags att börja höja på ögonbrynen.

  According to Austin, China is planning to attack the eastern part of Russia with a neutron bomb, which he described as the ”perfect device for mass colonization” as it takes out people rather than property. Just before they do this, he outlined how they plan to attack the US anonymously, possibly wiping out Washington DC. Austin has concluded that the missing Malaysian plane MH-370 was hijacked and secretly landed by Chinese agents. He believes the jet will be used to carry nuclear weapons in an attack against America, so that the US will be too disrupted to get involved in China’s war with Russia.

  http://www.coasttocoastam.com/show/2016/03/08

  Gilla

 6. Lisa skriver:

  Så fick man veta var alla de europeiska guldreserverna finns. I Kina, såklart.
  Tack Brage!

  Gilla

 7. jsj skriver:

  Kan ju bli så att USA sänker en annan större valuta först (rubeln va nog planen, men nu blir det nog euron ist), för o skylla på detta när man ”drar ur pluggen” på US-dollarn, därefter skapar man en ny valuta enbart för internt bruk, o alla som står där med dagens dollars får ta förlusten?

  Gilla

 8. Arne skriver:

  Sverige har en förhållandevis stark ekonomi med, under en följd av år, sjunkande statsskuld. Nu måste den svenska regeringen snabbare banta ner den skulden. Alla måste vara med och betala för detta, även företagen och de rika. Alla.

  Börja med att justera skattesystemet så de med högst inkomst betalar betydligt mer, återinför förmögenhetsskatten. Fortsätt sedan med de generella systemen. Sätt folk i arbete istället för ge socialbidrag. Ingen ska sitta hemma som kan arbeta och bara lyfta socialbidrag. Återta en del av den borgerliga regeringens jobbskatteavdrag. Det var en bra åtgärd av den dåvarande regeringen och bör vara kvar men staten behöver få ner sin statsskuld.

  Stoppa tillfälligt invandringen. Minska bidragen till flyktingarna. Ställ absoluta krav på snabbt lära sig svenska eller ta helt bort bidragen. Alla måste vara med och betala för den svenska statsskulden. Även de pensionärer som har det bättre än andra.

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  DET FINNS INGA GRÄNSER PÅ GALENSKAPERNA I USA – DET ÄR ETT DÅRHUS.
  Handeln med guld sker på två olika sätt – handel med fysiskt guld eller handel med guld på rena spelkasinon. Kineserna köper fysiskt guld – rent g u l d. I USA sker den handeln med guldpapper.
  Innehavet av verkligt existerande guld på dessa spelkasinon är ofta ett hundra gånger mindre än mängden guldpapper. Denna handel med guldpapper är ett rent dårhus.

  Dollar har trycks sjövilt. Statsobligationer har sålts sjövilt. Världen har länge litat på American Express och amerikanska statsobligationer och dollar. Men just nu faller hela korthuset samman.
  Vi bevittnar snart en konkurs av världens största dårhus – spelkasinot Wall Street.

  Fy Fan så skönt att Wall Streets terrorvälde snart är över.

  Gilla

 10. Björngunnar skriver:

  Ok, USA sjunker o Kina flyter upp…
  Men det är väl nära till hands att tänka att just så var det tänkt enligt teorin om parasiten som suger musten ur sitt offer och sedan flyttar till ett nytt…offer.
  Vi är själva rätt blodlösa nu om man säger så.
  Dessutom är vi splittrade genom söndra och härska.
  Man ser dessa kommentarer ständigt återkommande att svenska folket har sig själv att skylla eftersom de röstade på 87:an, 7 klövern.
  Men jag tror inte att Sd,s politik kommer att bli så värst mycket bättre.
  Det som först måste bort är det sk. demokratiska systemet.
  Det är samma konstruktör till demokratin som till det finansiella systemet!

  Gilla

 11. Ingela skriver:

  Hmmm. Nu blir jag lite orolig. Jag har mina ppm-fonder i Blackrock gold fund. De handlas ju i dollar. Hur blir det om dollarn kraschar?

  Gilla

 12. Mathias Båge skriver:

  Litet sent ute att kommentera nu, kanske, men kineserna exporterar nog faktiskt en del guld i den elektronik som de (snart ensamma!) producerar, bl.a. i form av guldpläterade kretskort & kontaktdon.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Mathias: Intressanta funderingar! Guld! Guld! Guld!I mitt samhälle ska värderingen utgå från arbetet med jorden och naturen. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.