Om konsten att blåsa svenska folket! Vem äger Riksbanken?

Riksbanken ser ut som en byggnad från gråa Sovjet. Kanske passande för vi står inför ett införande av planekonomi bi hela BIS-systemet.

Riksbanken ser ut som en byggnad från gråa Sovjet. Kanske passande för vi står inför ett införande av planekonomi i hela BIS-systemet.

”Detta att staten överhuvudtaget måste låna pengar av Riksbanken, talar för att det inte är staten = svenska folket som äger Riksbanken, utan att ”någon annan” gör det. För ägde staten Riksbanken, behövde ju staten knappast låna av sin egen bank.”

Per Lundgren har skrivit en trilogi om vårt pengasystem: KAPITALISMEN AVSLÖJAD! DEN GIGANTISKA BANKBLUFFEN – ETT ENASTÅENDE POLITISKT OCH EKONOMISKT BEDRÄGERI.

Hans bror Göran Lundgren sköter gruppen på Facebook. Gruppen är ett öppet samtalsforum utan politiska eller andra bindningar kring trilogin. Per Lundgren dömer i sin bok sammanfattningsvis på mycket goda grunder totalt ut kapitalismen på alla plan. Per vill ersätta det vi kallar kapitalism med ”MÄNNISKOVÄNLIG VÄL FUNGERANDE MONETÄRT FINANSIERAD EKONOMI.

Göran Lundgren skriver så här i ett inlägg på gruppen:

”Om konsten att blåsa svenska folket
I mitten av mars, i samband med att Riskbanken sänkte reporäntan till minus 0,25%, annonserade Ingves att Riskbanken ska köpa statsobligationer för 30 miljarder pix. Idag meddelar samma Ingves köp av statsobligationer för ytterligare 40-50 miljarder, samtidigt som styrräntan nu lämnas oförändrad på minusnivå.

Hoppas alla är medvetna om vad detta spel innebär: ”Köp av statsobligationer” innebär att staten lånar ”ur tomma luften” nytillverkade pengar av Riksbanken, som nämnda bank tillverkar i princip gratis (och utan egentlig arbetsinsats). Obligationerna, som är lånets skuldbevis, har varierande löptid på 2, 5, 7 eller 10 år, under vilken tid staten = svenska folket betalar RÄNTA till Riksbanken (sålunda på nominellt ca 80 miljarder). När sedan löptiden är till ända, återbetalar staten = svenska folket via SKATTERNA (dvs med ”riktiga pengar”, genererade genom arbete) obligationernas nominella belopp till Riksbanken. Slutsats: Riksbanken säljer luft till det aningslösa svenska folket (staten) för riktiga pengar, skattepengar, i form av ränta och den nominella lånesumman.

Detta att staten överhuvudtaget måste låna pengar av Riksbanken, talar för att det inte är staten = svenska folket som äger Riksbanken, utan att ”någon annan” gör det. För ägde staten Riksbanken, behövde ju staten knappast låna av sin egen bank. Därför: Vem äger egentligen Riksbanken, som i dessa dagar bäddar för att kamma hem ränta + kapitalbelopp på 80 miljarder i utbyte mot luft? Svaret på den frågan ges i Per Lundgrens trilogi, åtminstone i form av starka indikationer.”

BIS - Bank of International Settlement i Basel.

BIS – Bank of Inter-natio-nal Settlement i Basel.

Hälsningar från Maverick! Babels Torn, förlåt Basels Torn:

Riksbanken köper statsobligationer för 30 miljarder.

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Om konsten att blåsa svenska folket! Vem äger Riksbanken?

 1. Josef Boberg skriver:

  ””Detta att staten överhuvudtaget måste låna pengar av Riksbanken, talar för att det inte är staten = svenska folket som äger Riksbanken, utan att ”någon annan” gör det. Förr ägde staten Riksbanken, behövde ju staten knappast låna av sin egen bank.”

  Sant.

  Gilla

 2. kjell wikström skriver:

  Men det kan väl inte vara en omöjlighet att ta reda på vem som egentligen äger riksbanken? Är uppgifterna hemligstämplade så råder det ingen tvekan om att det inte är svenska folket som är ägaren.

  Gilla

 3. Sofia skriver:

  Rotschild äger Sveriges Riksbank:
  http://worldtruth.tv/list-of-banks-owned-by-the-rothschild-family/
  Bilder från deras privata fester:

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Sofia: För några år sedan ställde jag samma fråga och fick det här svaret av The Bald Chemist:
  Well let’s have a look at who does own ”Riksbanken”

  The plan of the international Jewish banking cabal is to have only 3 central banks in the world: The Federal Reserve Bank, the European Central Bank,( which Sweden now part of the EU and the Riksbank are included) and the Central Bank of Japan. All of these banks are headed by the Rothschilds.
  The Federal Reserve Bank is a consortium of 9 Jewish-owned & associated banks with the Rothschilds at the head:

  $1. Rothschild Banks of London and Berlin.

  $2. Lazard Brothers Banks of Paris.

  $3. Israel Moses Seif Banks of Italy.

  $4. Warburg Bank of Hamburg and Amsterdam.

  $5. Lehman Brothers of NY.

  $6. Kuhn, Loeb Bank of NY (Now Shearson American Express).

  $7. Goldman, Sachs of NY.

  $8. National Bank of Commerce NY/Morgan Guaranty Trust (J. P. Morgan Bank – Equitable Life – Levi P. Morton are principal shareholders).

  $9. Hanover Trust of NY (William and David Rockefeller & Chase National Bank NY are principal shareholders).
  THE BOARD OF GOVERNORS OF THE FEDERAL RESERVE BANK

  Here are the Jews that control the government of America:

  1) Ben Shalom Bernanke: Chairman of the Board of Governors of Federal Reserve. Term ends 2020.

  2) Donald L. Kohn: Vice Chairman of the Board of Governors of Federal Reserve. Term ends 2016.

  3) Randall S. Kroszner: Member of Board of Governors of Federal Reserve.

  4) Frederic S. Mishkin: Member of Board of Governors of Federal Reserve. Term ends 2014.

  5) Alan Greenspan: Advisor to Board of Governors of Federal Reserve. Recent Chairman.

  That should answer the general question and I’m sure that if you investigate deeper, that the Wallenberg family have a serious interest along with others.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Hörde just på radion att Magdalena Andersson tänker tillsätta en utredning om bankskatt! Ja, men det var väl på tiden!

  Gilla

 6. Michael Thudén skriver:

  Vem som äger Riksbanken blir lite av en sidofråga då storbankerna har kartellmonopol på Riksbankskontona. Riksbankskontona är det enda ställe där kronor kan existera i kontoform. Men jag håller med om att storbankerna kontrollerar Riksbanken genom sitt kartellmonopol på Riksbankskontona.

  Ända sättet att stopp parasitismen är genom ta bort storbankernas monopol på kronorna på Riksbankskontona. Jag beskrev det nedan med mycket bilder så det ska vara lät att förstå uppbyggnade (tyvärr fattar inte Per riktigt hur systemet funkar – även om han och jag kommer till samma slutsats om hur det ska fixas):
  Ska bankerna privatiseras måste deras konton förstatligas

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Inte undra på att många människor tänker ”det är kört” när de vet vilka som äger det mesta här på Jorden!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Sofia: Men dom flesta har ingen aning. Om alla visste undrar hur det skulle bli då.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Michael: Kommer ihåg att du påpekade vissa saker för Per Lundgren. Polletten kanske har ramlat ner vid det här laget. Får vi hoppas.

  Gilla

 10. Kristian skriver:

  Vi får inte glömma att lägga focus på det väsentligaste, utlåning av LUFT mot RÄNTA!
  Mister bankerna möjligheten att låna ut LUFT mot RÄNTA faller dagens banksystem som ett korthus.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Kristian: Det glömmer vi inte på denna blogg! Men det tål att upprepas! Många gånger om!

  Gilla

 12. Sofia skriver:

  Nationalekonomisk avhandling som ej kryper för makteliten:

  Gilla

 13. orglasse skriver:

  Från Wikipedia

  Bankoktroj innebär att ett företag har tillstånd från regeringen för att ta emot pengar från allmänheten genom inlåning. Med oktroj följer att företagets verksamhet underställs gällande lagstiftning och löpande tillsyn av Finansinspektionen. Bankerna är sedan gammalt de enda företag som har haft rätt att från allmänheten ta emot nominellt bestämd inlåning på konto om behållningen är tillgänglig med kort varsel. För att få rätt att bedriva denna typ av inlåningsverksamhet krävdes ett särskilt tillstånd, en bankoktroj. Sedan den 1 juli 2004 beviljas tillstånd att bedriva bank- och finansieringsrörelse av Finansinspektionen.

  Med bankoktrojen följer också rätt att bedriva en rad andra finansiella verksamheter. Ett företag som vill bedriva tillståndspliktig finansieringsverksamhet utan att samtidigt bedriva bankinlåningsverksamhet behöver inte bankoktroj. Ett sådant företag måste i stället ha tillstånd enligt lagen om kreditmarknadsbolag vars bestämmelser inte är lika begränsande som bankrörelselagens.

  Bankoktrojen ger även så kallad statlig insättningsgaranti, vilket innebär att staten ersätter insatta pengar (upp till en viss nivå) om banken skulle bli bankrutt. På Insättningsgarantinämndens webbplats finns information om vilka banker och kreditmarknadsbolag som omfattas av den statliga insättningsgarantin.

  Från den 1 juli 2004 får även kreditmarknadsbolag ta emot inlåning på konto med statlig insättningsgaranti.

  Slut Wikipedia

  Om en bank har 1000 kronor kan den låna ut 10,000 och detta är fullt lagligt.
  Bankerna är de som tillverkar kapital i vårt samhällssystem.
  De gör detta genom krediter till låntagare – ytterst få vill ha kontanter när de lånar. Bankernas pengar kommer från inlåning, och från aktiekapital men främst från krediter från Statens organ – Riksbank och Riksgäld. Banker tar också upp lån från utländska långivare och där finns ofta andra banker och försäkringsbolag osv.
  Banker ger krediter och i finanspolitiken är tillväxten i ett land principiellt den ökade utlåningen genom banksystemet. Ökar BNP med ett antal % är detta bankernas ökade utlåning och har mycket lite att göra med företagens produktion och försäljning.
  Bankerna är idag en del av statsmakten tillsammans med storbolag. De har samma agenda och de vill samma sak med vårt samhälle och det här gäller i synnerhet för USA och EU. Detta i sin tur innebär att vi har ett Fascistiskt samhällssystem idag.
  Benito Mussolini sa nämligen att när de tre storheterna Staten, Storbankerna, Storföretagen har samma mål då är det Fascism.

  Gilla

 14. Michael Thudén skriver:

  @orglasse
  Fel 1)
  Banken kan inte ”låna ut” 10 000 kronor till kontot då kontot per definition inte kan innehålla kronor överhuvudtaget.

  Fel 2)
  Bankernas ”pengar” (om du med pengar menar kontopåhittet som banken påstår sig ”låna ut”) kommer INTE från inlåning. Senast Bank of England är mycket klar på den punkten.

  Om du avser att bankerna ”lånar ut” insättningar är iofs totalt omöjligt att reda ut då din text är skriven på svamlig bankorwellianska.

  Fel 3)
  Banken avvarar inget alltså är det inget län. Om jag lånar ut min bil avvarar jag min bil och vill ha tillbaka den. Banken har inget avvarat så banken har inget lånat ut. Eller som ekonomiprofessor Hyman Minsky uttryckte det:
  “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money”

  Fel 4)
  Banker ger inte krediter. Per definition måste också något avvaras när en kredit ges. Köper jag en korv på krita i korvkiosken avvarar korvgubben en korv. Banken har inget avvarat så att kalla det kredit är en till lögn som bankerna

  Vidare. Bankernas ”upplåning” har med clearingen mellan bankerna att göra och inte ett skit med vad bankerna ljuger om att de ”lånar ut”.

  Rätt:
  ”vi har ett Fascistiskt samhällssystem idag”
  Japp, där bankerna är satta högstupp då de har kontroll över betalsystemet genom sin kontroll av kronorna på Riksbankskontona.

  Gilla

 15. xmaverickx skriver:

  http://humansarefree.com/2013/11/complete-list-of-banks-ownedcontrolled.html
  Och Magdalena Andersson skall tillsätta en utredning, inte lite skrattretande. Sweden the Country of Utredningar.
  Skall hon utreda Mr Burns/Jacob Rothschilds hårsvall, eller vad.
  http://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2014/11/who-really-is-mr-burns-for-the-simpsons-why-a-top-illuminati-figure-of-course-2466590.html

  Gilla

 16. Sofia skriver:

  Det är svårt att få klarhet i hur världen styrs. Banker äger stora globala företag som styr på ett sätt som utomstående inte har insyn i.
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2051008/Does-super-corporation-run-global-economy.html

  Gilla

 17. kao skriver:

  Om jag går in på banken för att låna 200.000kr så går det bra. Men om jag vill ha ut pengarna i kontanter så heter det: ”Nej, det går inte. Vi jobbar inte så”.

  Detta bevisar att bankerna inte har pengar annat än i den digitala världen – och när vi betalar tillbaks på lånet med ränta.

  Kao

  Gilla

 18. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Sofia: Jag har läst hans böcker och korresponderar med honom (ACH). Böckerna är föredömligt pedagogiska och vimlar av referenser till tillgängliga historiska dokument. Den i mitt tycke mest upplysande boken angående det läge som världen befinner sig i idag är ”The Synagogue of Satan”. Jag har rekommenderat den i andra nätfora. Tyvärr så verkar det som om de svenskar som är bekymrade över vad som sker i vår tid inte orkar(?) ta del av den imponerande mängd böcker på engelska språket som skrivits av respekterade författare.

  Vad ACH skriver i ”The history of the money changers” är historiskt riktigt. En ännu mer detaljerad beskrivning av hur det gick till i England skrev framlidna författarinnan Deirdre Manifold om i sin bok ”Fatima and the Great Conspiracy”. Kungen Henrik VIII gjorde slut på det välstånd som landet åtnjutit under Magna Charta och framför allt sedan skapandet av Bank of England började en kedja av skuldsättning som ökat hela tiden sedan dess. (Jag fick för många år sedan en signerad bok av Deirdre M).

  Kunskap är styrka, men man måste skaffa den själv – inga media eller politiker ger oss kunskap.
  Därför famlar den nu levande svenska befolkningen i den sörja av desinformation som vi hela tiden översköljs med. För att kunna förstå sin samtid måste man ha kunskap om vad som skett
  under historiens gång och numera får inte ens högskolestudenterna sådan kunskap som vi fick i gymnasiet i skarven mellan 1950/1960-talet (åtminstone i de trakter där jag växte upp).
  Lycka till med ditt/ert kunskapssökande!!

  Gilla

 19. Sofia skriver:

  TUSEN TACK!
  Då vet vi var vi kan inhämta kunskap!

  Gilla

 20. Sofia skriver:

  Väldigt bra sida som ger överblick vad som hänt inom svensk bankverksamhet de senaste åren;
  http://www.bankrattsforeningen.org.se/uppdaterat.html

  Gilla

 21. Rasmus skriver:

  Vad är det för fel på er! Om någon hade kommit på tanken att googla skiten så hade konspirationsmolnen skingrats. Riksbanken är en fristående myndighet och ägs absolut inte av Rothchild. Suck på er.

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sveriges_riksbank

  Gilla

 22. Samuel skriver:

  Well, let’s just be thankful third world war does not erupt this weekend, with all the muslim terrorists, falling jets, black student riots, Europe shootings and socialist/fascist election debates. Let’s just quietly enjoy our turkeys tonight (if we can afford that) before we stomp on each other on black friday sales.

  Gilla

 23. Pingback: Vore det något bevänt med SD skulle dom ställt sig bakom Anna Hagwall! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.