Kaos! Dollarn kollapsar och inbördeskriget slår USA i spillror

En fjärils vingslag påverkar hela atmosfären!

En fjärils vingslag påverkar hela atmosfären!

KAOSTEORIN STÄMMER!

”En fjärils vingslag kan starta en storm” – så kan det vara. Men då måste det vara ytterst nära att alla förutsättningar för stormen är uppfyllda. Det fattas bara ett pyttelitet extra bidrag för att stormen ska uppkomma. Fjärilens flykt kan i extremfall räcka,  skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.
Kaosteorin väcker vår fantasi – men jag håller mig till att ett plus ett blir två. Jag är för trött för att tänka i komplicerade banor – och jag klarar mig ganska bra utan kaosteorier. Låt oss lägga ihop ett plus ett och se vad som sker.
ETT: Greklands oundvikliga statskonkurs

RUBRIKERNA OM GREKLANDS ÖDE HAGLAR ALLT TÄTARE:

www.dn.se/ekonomi/

 för 15 minuter sedan – Grekland fick nej till räddningslån. EU-missnöjet haglade över Varoufakis.
www.cnbc.com/id/102621578 För 25 timmar sedan 

www.europaportalen.se/2015/04/grekland-lansar-spargrisen

 för 7 dagar sedan – En allt mer desperat grekisk regering kräver att
alla statliga organ lämnar sina pengar till landets centralbank. 
Beslutet togs på måndagen 
Bildt: (Twitter) Greklands konkurs verkar oundviklig
TVÅ: Greklands statskonkurs startar en kedjereaktion
RUBRIKERNA OM FÖLJDVERKNINGARNA HAGLAR ALLT TÄTARE
 • för 13 timmar sedan – Nya pengar på väg till Grekland men oron fortsätter · Nya strejker och …

 • Tveksam stämning i krisens Portugal … Den politiska krisen har lett till börsras i Portugal.

 • Spanien, Italien, Portugal … hur många rubriker som helst! Den grekiska konkursen kommer att tända en präriebrand. Skeendet går överraskande snabbt. Kaos sprider sig som en löpeld i hela södra Europa. Människor börjar flyttar norrut. Framtidstron faller allt snabbare. Ungdomsarbetslösheten börjar skapa anarki i land efter land.
    
 • Samtidigt väller våg efter våg av flyktingar in över Medelhavet. Politikerna i EU kan ingenting göra – absolut ingenting! Europeiska politiker börjar få mardrömmar. Hela norra Afrika är i kaos. Det blir bara värre och vär
 • Skeendet i flera länder i Latinmerika är förtvivlat. Den s k världsbanken IMF:s ekonomiska utpressningspolitik är på god väg att sätta världen i brand. Politiken         att stjäla från de fattiga och ge åt de rika håller inte i längden. 
 • MEN SNART FINNS ETT EKONOMISKT ALTERNATIV – DEN NYA ASIATISKAUTVECKLINGSBANKEN AIIB OCH DEN NYA UTVECKLINGSBANKEN NDB.               Land efter land vänder nu blickarna bort från de mörka molnen. Det börjar ljusna i horisonten. Snart finns ett alternativ till IMF:s utpressningspolitik.
 • ETT PLUS ETT BLIR …?  Svaret är givet. En global finansiell härdsmälta slår ut den sista militära supermakten på jorden USA. Dollarn kollapsar och inbördeskriget i USA slår landet i spillror. ”Baltimore” blir resultatet i alla storstäder i USA. Hatet exploderar. Livsmedelsbutikerna kommer att plundras på bara några timmar. Hela USA:s militär kommer att sättas in för att skapa lugn – men det är fullständigt lönlöst. USA kommer aldrig mera att bli sig likt.

 • VAD HÄNDE??? Den amerikanska drömmen blev en mardröm mitt framför våra ögon. Ingen hade kunnat tro att de scener som kommer att utspela sig i USA skulle kunna inträffa i ”västvärlden”. Vi kommer alla att bli chockade.

 • VI HAR SLÄPPT GIRIGHETEN LÖS HELT UTAN TYGLAR! Politiken att låta den rika ”eliten” roffa åt sig nästan allt höll inte i längden. USA exploderar på grund av att girigheten fått härja fritt alltför länge. Det behövs idag bara en enda vit polisman som knäcker ryggraden på en färgad människa – så sätts hela staden i brand. Människorna har fått nog av hat i alla dess former. En stor del av den amerikanska medelklassen har snabbt pressats ner i fattigdomens träsk. Skeendet har gått på rekordtid. USA är idag en social bomb. Stubinen är redan tänd.

 • MAN BEHÖVER INTE VARA KAOSEXPERT FÖR ATT FÖRSTÅ Det blir kolsvart före gryningen – men morgondagens värld är en mycket bättre värld än den nuvarande. Den amerikanska krigsmaskinen har skapat ett helvete på jorden under alltför lång tid. Men snart är de storskaliga krigens epok över. ”Slutet blir gott” (åtminstone väsentligt bättre) – men övergångsperioden blir en mardröm.

 • ”Vilket djävla kaos som verkar slå ner som en bomb på jorden. Hur kunde det gå så fort – och hur kunde vi blunda så länge”?  Citat Brage Norin

  Brage Norin höjdare

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja

  Handlare stänger sina butiker en masse i USA!

  …….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Kaos! Dollarn kollapsar och inbördeskriget slår USA i spillror

 1. APPLÅÅÅDÅSKETACKKK, Brage & Helena!!!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Sven-Erik: Tack själv! Ekonomin går ju så bra i Amerika! Jasså gör den! Varför stänger handlare en masse sina butiker? 6 000!

  http://www.zerohedge.com/news/2015-05-02/major-us-retailers-are-closing-more-6000-stores

  Gilla

 3. InPeace skriver:

  Att en ekonomisk kollaps kommer ske, är det ingen tvekan om. Frågan är bara när?
  När det väl briserar någonstans i världen, så går det blixtsnabb och expanderar över nästan hela världen, tanke på att världens kommunikation och transaktioner sker i realtid.

  Nu verkar det som ekonomin i världen är i en fas av illusion av att det ändå går relativt bra. När den illusionen slås hål på kommer nog kollapsen.

  Själv har jag i år satsat storskaligt på självhushåll och dragit ner alla utgifter till en minimum och börjat bunkrat.

  Gilla

 4. Bergfalken skriver:

  Enligt bibelns profetior så är det anglomerikanska det sista världsväldet som kommer att existera innan Guds rike tar över enligt Daniel 12:44. Därefter kommer det som alla längtar efter.
  Världsfred, mat till alla, sjukdomar och död utrotad för evigt…….allt levandes önskan skall uppfyllas upp 21:3,4

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Glöm dock inte att innan saker och ting blir bättre så ska ”den stora vedermödan” släppas loss,
  och det förefaller av många tecken som om den redan är på väg.

  Gilla

 6. Bergfalken skriver:

  Jan Ola Gustavsson. Vedermödan inleds med ett utrop om FRED OCH SÄKERHET enligt 1 tessalonikerna kap 5 vers 3. Detta utrop kommer inte någon att missa ….men, detta är ett utrop som ingalunda kommer att leda till världsfred . Detta utrop visar att Guds vrede över denna onda värld kommer att verkställas. och detta är harmageddon uppenbarelseboken kap 16 vers 16.

  Gilla

 7. orglasse skriver:

  De flesta tror på en snabb historisk förändring vilket jag personligen inte tror blir fallet. Vad vi sett de senaste åren är att oron ökat, småkrigen blir fler, svält och flyktingar fler, marknadskrafter som rör sig i olika riktningar och att vi har ett mycket dåligt ledarskap i hela västvärlden.

  Som jag ser det är det detta som kommer att fortsätta men med mer elände och svårare tider där allt över tid blir lite sämre för varje år. Sakta sämre men sämre.

  Många korrumperar sig inom politiken för att få ekonomiskt bättre liv för sig själv – men de man styrt över får de alla sämre. Se bara på Reinfeldt som nu får lön som är enorm och för vad då? Vilka kunskaper har han som ger dessa förmåner? Svaret är att han gjort någon stora tjänster under sin tid som statsminister i detta land. Nu kommer belöningen.

  Så min agenda är sämre och sämre dag för dag.. ingenting är som förr.. du blir fattigare i morgon än du är idag.. allt fler skall dela det du har .. och ingenting är som förr.. osv.

  Vad är då grundproblemet till det här? Svaret på detta är enkelt. 1850 – talet då fann man olja och det gav oss industritiden. 1850 – då fanns det 1 miljard människor på denna planet. Idag går vi med snabba steg mot 8 miljarder. De som föddes strax före det II världskriget de var en del av de 2 miljarder människor som då fanns. På 1960 – talet blev vi 3 miljarder och nu 50 år senare är vi snart 8 miljarder. Alla vi äta och alla vi ha allt som finns att få. Alla vill ha familjer och skaffa barn. Alla vill ha – alla vill ha – alla vill ha.

  Ja alla vill ha där är problemet med allt – alla vill ha och de som har vill ha mer ty alla vill ha om än för de flesta som bara vill ha mat för dagen. Man vill ha det andra har.

  Man flyr med livet som insats för att få det andra har, och hur länge tror ni man kan göra så.

  Klockan tickar mot ett annat samhälle men inte det som Brage tror kommer………………

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Orglasse: ”Se bara på Reinfeldt som nu får lön som är enorm och för vad då? Vilka kunskaper har han som ger dessa förmåner? Svaret är att han gjort någon stora tjänster under sin tid som statsminister i detta land. Nu kommer belöningen.” Ja, nu blir han belönad. Reinfeldt möjliggjorde plundringen av Sverige. Skattefåren klipps! Får pröjsa! Men man spar alltid lite ull så fåren kan klippas igen! Fy fan!

  Gilla

 9. Lars skriver:

  Har FR fått ett nytt jobb med fet lön nyligen?

  Kaoset och krigen ökar, här är en bra artikel om det:

  http://www.globalresearch.ca/chaos-not-victory-is-the-empires-name-of-the-game/5447540

  Gilla

 10. Benny skriver:

  Att man i USA friserar statistik är väl knappast en kioskvältare som nyhet, men sanningen är långt värre än vad folk i allmänhet har klart för sig! Oberoende statistik vad gäller arbetslösheten är att ca 23% är helt arbetslösa och att många jobb är dessutom av tillfällig typ och av låglönekaraktär. Statsskulden är över 18 tusen miljarder dollar och galopperande utom kontroll. Dessutom så har delstaterna också skulder på tusentals miljarder och många städer har de facto gått i konkurs och ställt in betalningarna. Inte nog med detta så ökar kreditskulderna hos vanligt folk i USA med skrämmande hastighet och soppköerna frekventeras av ca 50 miljoner medborgare några eller alla dagar i veckan. Medelklassen krymper med förfärande hastighet samtidigt som den rikaste procenten vältrar i pengar och ökar sin rikedomar. FED prånglar ut ca hundra miljarder dollar i månaden för att hålla skutan flytande och undvika det fiskala stupet. Samtidigt leker Obama världspolis och stödjer fascister i Ukraina och terrorister i mellanöstern utan några som helst betänkligheter. Den som inte fattar att detta kommer att ta ända med förskräckelse är antingen mer än lovligt godtrogen eller helt hjärntvättad av USA-propagandan.

  Gilla

 11. kao skriver:

  Kapitalismen kan inte överleva i längden. Det är en omöjlighet. Tillväxt in absurdum.
  Undrar bara när raset kommer – om det blir vi eller våra barn och barnbarn som tvingas ta smällen. För den kommer förr eller senare. det är oundvikligt.

  Kao

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Sofia: Om han inte vore en masonic man vore nog Ron skjuten för länge sedan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.