Vem mördade Hamiltons chef? Guillou är out of date! IS är Terror betalt av den Saudiska diktaturen

The truth goes to oil and it has its roots in the relationship between former CIA director George Bush Senior’s family and Saudi Arabian intelligence chief Prince Bandar bin Sultan also named “Bandar Bush” by the Bush clan.
The truth goes to oil and it has its roots in the relationship between former CIA director George Bush Senior’s family and Saudi Arabian intelligence chief Prince Bandar bin Sultan also named “Bandar Bush” by the Bush clan.

Mister Lai – olje- och säkerhetsanalytiker – berättar här vad Carl, Gunilla och Fredrik sysslat med. 

Verkligheten är ofta en mycket mer raffinerad Värld än den som författarna kan åstadkomma om än en del av dem är mycket skickliga i att skriva, och därmed också tjänar stora pengar vilket ofta också är motivet med skrivandet.

Figuren Carl Hamilton är ju en skapelse av författaren Jan Guillou, och Carl Hamilton med sin fysik och den intelligens han äger blir därmed ett mäktigt vapen. Likheten blir där menar jag mycket stor mellan figur och hans skapare men på lite olika sätt. Jans kunskaper om den hemliga Världen är omfattande men idag lite out of date som man säger. Han har nog inte längre den insyn han en gång hade tillgång till då hans informatörer är borta ur denna skuggvärld.

Varför kan jag skriva så? Jo genom att Jan och hans kollegor inom författeriets territorium ännu inte i princip skrivit ett ord om den största operationen i Svenska ”vatten” som varit sedan det II världskriget? Verklighetens Carl Hamilton den riktige chefen för vårt hemligaste spioneri blev nämligen mördad.

Låt oss börja från den punkt som ledde fram till en begravning i tysthet, en dödsannons i smyg, inte ett ord i tidningarna osv. Ett mycket svagt beteende men man var skiträdda för KSI chefens död för det var en signal.

Sveriges Regering under Fredrik, Carl, Gunilla tar ett beslut om att genomföra tillsammans med våra Engelska partners en affär den största vapenaffären någonsin – en jätteaffär även internationellt. Allt bakom stängda dörrar och utan den insyn som skall ske enligt Svensk lag. Troligen bytte här mycket stora summor pengar ägare under bordet.

Affären handlar om att tillsammans med det Engelska BAE rusta upp Saudiarabiens krigsmakt. Wahabiterna i Saudi har börjat bli riktigt rädda för dels sitt eget folk men främst för den allt mer stärkta Shiamuslimska staten Iran och deras allt större makt. I detta ligger också att under den senaste amerikanske Presidenten Obama har han manövrerat bort USA från Saudi och Wahabiterna.

Den dåvarande Saudiske chefen för deras hemliga underrättelsetjänst Prins Bandar ville ha en egen militär industri så de kunde garantera den privata armé av Jihadister man kontrollerar från Saudi. Som parantes kan nämna att IS är en av de grupper Saudi betalar för och kontrollerar. IS är Terror betalt av den Saudiska diktaturen

Som sagt de ville ha en krigsindustri och det var ett jätteprojekt som omfattade ett stort antal helt nya fabriker med allt som där hör till och naturligtvis ritningar och all kunskap. Folk från vårt land liksom från England skulle styra detta större arbete.

Betalning för det här skulle ske genom att man levererade råolja till ett Engelskt bulvanföretag som sedan sålde oljan via oljebörserna och pengarna som därmed kom fram. Snyggt elegant och helt olagligt naturligtvis men så är det med stora vapenaffärer som vi så väl känner till från både Boforsaffären liksom från JAS gripen affärerna där stora mutor bytt hand och där ingen åkt fast. Det är viktigt att minnas att trots skriverier och bråk så har ingen åkt fast.

Projektet i Saudi påbörjades, planläggning och en hel del annat sattes igång men någonstans ringde en alarmklocka. Det var någon som inte gillade det här. Man gjorde något utan att ha fått godkänt från något håll. Det var någon som hade börjat läcka och många varma fötter blev väldigt kalla.

Vem som hade upptäckt affären vet undertecknad inte men det finns några alternativ och det första är den mycket skickliga Iranska underrättelse tjänsten eller så var det Ryssarna. Men det kan också vara Israelerna eller USA men de var nog redan med på tåget antar undertecknad.

Ja, frågar ni nu men vad har det här att göra med Carl Hamiltons hemlige chef att göra då?

Så här ligger det till. Sverige har två olika underrättelsetjänster. Vi har den inhemska som är poliser och väl kända. De kallas för Säpo utåt men internt säger man alltid SÄK. Helt normalt och väl fungerande och hyggliga människor som försvarar vårt land här hemma. De är poliser.

Sedan har vi ytterligare en underrättelsetjänst och den är i två delar med en högre chef en General som styr. De heter MUST och är den militära underrättelsetjänsten. Men inom den här organisationen finns en mycket specialiserad del en ytterst hemlig del och som kallas för ”kontoret”.

KSI = kontoret för särskilt inhämtande eller på vanlig Svenska – spioneri på utländska stater. Vilka är då de hemliga spionerna? Ja Carl Hamilton romanfiguren var en påhittad officer med särskilda kunskaper men han var inte helt och hållet påhittad. De som finns inom den här verksamheten är oftast Svenska officerare särskilt med grader Major och uppåt, och de är alla personer med olika specialiteter som inom nödvändiga färdigheter. Dessutom har vi ju ett helt specialförband med underrättelse folk dels i Karlsborg men även i Enköping.

Det finns företagare som reser mycket, reseledare, och en hel del andra civilister som ”hjälper” KSI att inhämta kunskaper utomlands och de flesta av dem har ingen som helst aning hur deras arbetsgivares organisation ser ut eller fungerar. De bara rapporterar det de ser det de hör eller de personer de ska följa. KSI är en mycket slimmad organisation som är väl inlemmad i den större MUST som också är dess logistiska stöd och där mycket av informationen rensas och förfinas. Men det finns en liten hjärntrust med stora resurser inom KSI. Det är den som Carl Hamiltons chef styrde.

KSI:s chef är alltid hemlig till skillnad från MUST:s ledning som har varit lätt att identifiera via statskalendern. Det är så att KSI:s chef och hans personal sitter på jobb som är något annat än vad de sysslar med. Deras familj deras vänner deras kollegor vet inte vad de egentligen gör.

Sverige har ett stort antal militära attachéer ute i Världen de är knutna till våra ambassader eller andra beskickningar där deras uppdrag är helt officiella och godkända. De deltar i möten med utländska militärer de följer olika protokoll om kontroller av vapen och överenskommelser osv. Men de utgör också för MUST en källa till hemlig info från vänner som vill ge oss den eller som köps eller helt enkelt tjuvas på olika sätt. Men de har dessa attachéer diplomatisk immunitet och likaså har andra länders dito det här hos oss. Det är därmed ett godkänt spioneri.

I England hade vi en sådan diplomat en militär attaché som både skötte det Engelska liksom det Irländska från den Svenska ambassaden i London. Han var Överste och hette Lars Ericsson. Han kallades av kollegerna inom fallskärmsjägarna för Lång Lasse. Han var en topp officer 55 år med fantastisk kondition och som sagt yrkesofficer men också chef för KSI och därmed den verklige chefen för romanfiguren Carl Hamilton.

En kulen dag i Stockholm så börjar en bil brinna. Sedan sker en sprängning av en självmordsbombare på Drottninggatan. Inget särskilt hände ju bara bombaren dog. Men här är resultatet av en mycket komplicerad operation.

Vår chef för KSI Lars Ericsson som fanns i London har troligen snappat upp där vad som var i görningen, och det var att Saudierna var djävligt sura för att vi i Sverige försökte dra oss ur affären med att bygga upp deras krigs industri. Ni minns säker den uppståndelse som var i vårt land när en del av denna affär kom i dagen.

Ja vad var det då som troligen hände. Jo Lång Lasse med sina kontakter i England fick reda på att Saudierna skulle genom ett attentat i Stockholm i själva julrushen genomföra ett dubbelattentat med att spränga en bil och sedan en självmordsbombare mitt i Julrusningen på Drottninggatan som spränger sig själv och kanske 100 Stockholmare till.

Glöm inte att Prins Bandar var den som hotade Putin med att skicka sina självmordstrupper till vinter OS i Ryssland i vintras. Det var då som Putin skulle ha sagt att då bombar jag er huvudstad.

Hur som helst det som hände var att den bil som skulle sprängas den brann bara – de gasbehållare som skulle explodera gjorde det inte. Mannen med sprängvästen blev uppringd av någon gick in på en tvärgata och där small hans västs förladdning och endast han själv dog.

Vilken tur vi hade eller var det något annat?

Minns ni allt skriveri om att någon hade ringt till en vän som bodde vid Drottninggatan och blivit tillsagd att inte gå ut denna dag. Han var hög militär och den som ringde visste vad som skulle ske på ett ungefär.

Den som ringde sin vän var troligen Lång Lasse. Han varande en kollega. Han varnade sin vän. Denne vän har inte med ett ord ännu försvarat Lång Lasse som miste livet för det här. Överste Lars Ericsson är en Svensk hjälte långt mycket mer än någonsin Jan Guillous figur Carl Hamilton någonsin varit i böckerna. Det var här i verkligheten som chefen fick ta dödsstöten för att han avslöjade och stoppade ett massmord i vår Huvudstad. Om terror attentatet lyckats hade ansvaret för det hela till stor del legat hos Fredrik, Carl, Gunilla. De var de som startade affären och de var de som fått kalla fötter.

Nu är det här historia och det som skedde efteråt var ju att vi började dra oss ur den affär som skulle gett Saudierna en militär industri som kunnat förse deras IS förband med nya fina vapen tillverkade av dem själva i den mängd de önskade. Affären stoppades upp och nu skall den avslutas.

Men många blev mycket sura särskilt de Engelska intressena som gjort denna typ av affärer med Saudiarabien under årtionden. Man förlorade miljarder i dollar. Någon måste plikta för det här och en vacker sommardag när Överste Lars Ericsson var ute i sin stuga vid en Mälarvik inte särskilt långt från Stockholm så drunknade han på grunt vatten intill sin brygga. Denna fallskärmsjägare denne Svenske patriot denne Svenske hjälte som räddade livet på säkert 100 personer och som inte ens fick ett omnämnande i tidningarna.

Chefen för KSI vår hemligaste underrättelsetjänst med sin placering i London kunde stoppa ett attentat. Han dog för sitt land och de som orsakade hans död de går fria och de har åsikter om det ena och det andra.

Det finns mer i skitkistan som Fredrik, Carl, Gunilla grävt ner och det kan finnas fler inblandade.

Inte undra på att de fick bråttom att avgå som Regering för de vet att det här är på väg att brista och när varbölden brister då kan deras egna liv vara i fara för att sanningen den får inte komma ut för det skulle innebära att vi folket i landet Sverige förstår att vi har varit förda bakom ljuset.

Svaret på vem som mördade Carl Hamiltons chef är de mäktiga intressen som styr BAE.

Att sälja vapen och krigsmaterial det är en mycket farlig typ av affärer det kan man nog lätt inse om man tittar lite historiskt. Men profiten den är enorm och mycket större än någonsin knark och slavhandel är. Det är därför de girigaste ger sig in i den här typen av affärer och troligen har både Fredrik, Carl, och Gunilla sin ekonomiska framtid tryggad. Hur det blir med den fysiska återstår väl för oss att se hur de går.

Mister Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Vem mördade Hamiltons chef? Guillou är out of date! IS är Terror betalt av den Saudiska diktaturen

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Visste ni om att den enorma internationella vapenkoncernen BAE systems sedan många år äger våra svenska ”flaggskepp” när det gällde vapenproduktion för vår alliansfria försvarspolitik, bl a
  Bofors och Hägglunds i Örnsköldsvik? Dessa tillverkar bl a artillerisystem och pansrade stridsfordon som BAE tjänar enorma summor på i de länder som fortfarande använder traditionella vapensystem på grund av att de saknar kompetens hos sina krigsmakter för att hantera sofistikerade högteknologiska och datoriserade vapensystem. BAE är alltså framstående Dödens Krämare och deras affärer känner naturligtvis ett antal svenska toppolitiker till. Synd bara att vår hjärntvättade och desinformerade allmänhet i årtionden förts bakom ljuset av ”Husbondens Röst”, d v s våra likriktade och samövade media som har avlägsnat sig ljusår från vad som fordom kallades fristående och grävande journalistik. SVT och alltför många av deras ”journalister” är t ex
  tyvärr numera prostituerade till att marknadsföra den agenda som finns för att leda in Sverige
  i NATO och den kommande världsregeringen utan nämnvärda protester från en okunnig befolkning.

  Gilla

 2. Kalle skriver:

  Tack för en mycket intressant krönika. Jag tror dig därför att det är så mycket annat som man påstår är ”konspirationer” som sedan visar inte alls vara konspirationer utan snarare tvärtom. Det som påstås vara en konspiration är det inte och tvärtom.

  Är inte ett dugg förvånad om Lars Ericsson helt plötsligt dog efter att ha läst Ostrovskys ”By Way of Deception” där han berättar om Mossad från insidan. Det finns såklart flera hemliga insatsstyrkor som är specialister på att röja folk ur vägen, ofta så att det ser ut som olyckor eller självmord.

  Störst risk har de som själva inte nått offentlighetens ljus, såsom denne Lars Ericsson. Ostrovsky själv förstod detta och när han väl bestämt sig att avslöja vad han visste, vilket berodde på det han såg som en hänsynslös och känslokall organisation utan minsta omsorg om liv, gick han för full publicitet. Lars Ericson hade inte denna möjlighet, antagligen.

  Efter att han studerat på fritiden lite om vår historia så står det väl klart att liv räknas lätt när det gäller att uppnå vissa mål som maktsfären anser viktiga.

  Ett bra exempel är Gref Felton som beskriver i sin bok ”The Host and the Parasite” hur USA helt struntar i om ett land har mänskliga rättigheter, demokrati, o.s.v. bara man har nytta av landet. Afghanistan fick USA’s stöd och så även Bin Laden så länge man hade nytta av dem. Så fort Sovjet drog sig bort från Afghanistan då vände USA helt. Då blev istället Bin Laden en belastning. Samma sak med Irak. Först hade man nytta av Saddam mot Iran. Både Irak och Iran använde biologiska och kemiska vapen mot varandra men USA höll tyst om det. När sedan Irak blev för självständiga då blev man istället den värsta fienden.

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Bra tips om Victor Ostrovskys bok ”By way of Deception”! Den boken finns översatt till svenska och heter då ”Med sveket som vapen”. Ostrovsky har även skrivit en uppföljning till sin första bok. Allt färre svenskar, tyvärr även sådana som lär ha viss utbildning, verkar klara av att läsa böcker på engelska, vilket gör att vår befolkning är mer okunniga om vad som pågår bakom kulisserna än vad man är i många andra länder. Vår likriktade massmedia bidrar starkt till att bibehålla och förstärka denna okunnighet. Hjälp till att ändra på detta olyckliga förhållande!

  Gilla

 4. anders skriver:

  För att bättre förstå mekanismerna kan man studera Mark Passios podcasts på WOEIH. Börja från början för att hänga med i resonemanget.

  Gilla

 5. Kalle skriver:

  Ja, tack Anders, och så sedan 185 podcasts ;-).

  Gilla

 6. Lars Andersson skriver:

  Intressant artikel. Vapenaffärer verkar vara fyllda med personliga och politiska risker för inblandade svenskar.

  Gilla

 7. anders skriver:

  Kalle. Det är flera månaders arbete, men värt det. Men känner man för det kan man ju alltid fuska och titta på föreläsningen Streetwise spirituality med Passio. Och varva med valfri Tsarion.
  Passio kan vara lite upprepande och pushy men det får man på köpet.

  Gilla

 8. anonym skriver:

  Vilket trams, har du några som helst källor förutom artikeln om ”missilfabriken i Saudiarabien” i SvD som visade sig inte existera på några officiella dokument någonstans?

  Om du ska komma med vansinniga foliekonspirationer vill till och med de som är intresserade av sådana gärna se att du länkar någon form av vettiga källor för dina luftslott och virriga påståenden.

  Jag pratar självklart inte om mutor eller att saudiarabien är delfinansiärer och bitvis befälhavare i terrorism. Utan om knäppheter om ”KSI” ”Kontoret” hemliga officerare och mord på dessa, och annat som vi av någon anledning ska tro på ”mr Lai” s ord om bara för att han säger uppenbara saker om främmande makt.

  Källor, citationer, dokument, när du gör befängda, långsökta anklagerlser. Tack!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Anonym: Mr Lai behöver inte ange några källor. Det är han som är källan. Han är expert på området.

  Gilla

 10. anders skriver:

  Lite lustigt att en anonym kräver källor.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Anders: Ja, verkligen! Han eller hon borde dra åt pepparn!

  Gilla

 12. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Anonyma skribenter som snackar om ”foliekonspirationer” eller andra tramsetiketter mår allt sämre i takt med att verkligheten bakom de kulisser som rämnar nu kliver fram en efter en. Det brukar alltid göra ont att vakna efter en tankemässig dvala men oftast brukar smärtan ersättas av tacksamhet.

  Gilla

 13. xmaverickx skriver:

  ”Anonym” kan nog varken lyssna eller läsa, bara tala och skriva. Och arrogans är barn till ignorans.
  (En intressant video som jag tittade på och framförallt LYSSNADE för ett par timmar sedan https://www.youtube.com/watch?v=NIzgMPtoxfY)

  Gilla

 14. Pingback: Wallenberg pressar Löfven om Saudi! Pengar som luktar blod och skit! | Helena Palena

 15. Kritisk mot DDR 2.0 skriver:

  Detta sa jag till mina bekanta redan dagen efter attentatet. Intressant att nu se det på pränt. Hörde också något intressant om Kanadensiska oljebolag i Sudan, där lille Calle väl också figurerat i kulisserna. Om folk visste hälften av all skit som sker så kanske det skulle bli ett ramaskri, eller inte. När börjar idol på tv?

  Gilla

 16. A Svensson skriver:

  Mr Lai, stämmer din teori om det visar sig att Lars skrev ett avskedsbrev till sin familj?

  Gilla

 17. Pierre Ellison skriver:

  Jag har själv jobbat med Lars Ericsson och vet vilken kapacitet han hade ”Anonym och A Svensson” vet inte vad de pratar om.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.