Wallenberg pressar Löfven om Saudi! Pengar som luktar blod och skit!

Stefan LöfvenJakob Wallenberg

”Att sälja vapen och krigsmaterial det är en mycket farlig typ av affärer det kan man nog lätt inse om man tittar lite historiskt. Men profiten den är enorm och mycket större än någonsin knark och slavhandel är. Det är därför de girigaste ger sig in i den här typen av affärer, och som vi nu ser kommer den kanske också att fälla en regering.”

Mister Lai – olje- och säkerhetsanalytiker ger en inblick i vad som sker bakom draperiet i Saudiaffären.  

För de av er som läste mitt brev om mordet på vår Svenske Chef för KSI Lars Ericsson – Överste och Svensk militärattaché i England och Irland. Mordet på honom var en hämnd en signal att man inte gör på det sätt han gjorde. Han avslöjade nämligen något han fått reda på troligen i yttersta hemlighet här i London, och det var ett terrorattentat riktat mot Sverige.

Genom Överste Ericssons uppgifter kunde man stoppa den galne terrorist som tänkt genomföra detta ”jobb” och förhindra att väldigt många människor dött där på Drottninggatan. Dock kostade det honom livet genom drunkning på en meters djup vid hans brygga i en vik väster om Stockholm vid Mälaren ungefär ett år senare. En officer topptränad skulle drunkna där! nej det mest troliga är att man dränkte honom. Frågan blir varför mördades Översten, och vilka var det som betalade för både sprängarens död liksom för Överste Lång Lasses död. Man finner nog svaret på flera ställen om sökning tilläts.
Det första svaret är Saudiaffären, det jättelika avtal mellan BAE och Svenska företag att till Saudiarabien leverera fabriker som kan bygga de senaste bästa vapnen åt Kungadömet. Detta avtal var under stor press när attentatet på Drottninggatan skedde men sedan tystnade det. Varningen gick hem trots att bara förladdningen sprängdes och bombmannen själv dog.

Det andra svaret är Saudiernas kontakter med England och deras vapenaffärer som varit under årtionden. Där har mycket stora belopp bytt ägare både vitt men ofta också svart. Med svart ska ni veta att man levererar båtlaster med råolja från Saudi som betalning för det man får som inte ska finnas på fakturorna. BAE har enorma intressen i England. Men de äger även i Sverige de flesta större Krigsindustrier vi har som bl.a. Hägglunds i Övik.

Det tredje svaret är att bomben tillverkades i England det vill säga bombbältet, och den som sägs ha tillverkat det dömdes till fängelse om jag inte missminner mig fick han sju år. Han nekade till brottet. Den som sprängde sig själv var ju också en mycket underlig figur med ett ännu underligare CV. Han bodde i både England och Sverige. Hans familj begrep ingenting sas det.

Vad vi kan konstatera är att Saudiaffären kostade det Svenska samhället dess politiska moral och etik redan för dryga tre år sedan, och som det ser ut nu kommer det att bli än värre. Vi som vill vara så ärliga godhjärtade och demokratiska säljer vapen till den värsta diktaturen i hela Världen. Ett land som sprider Muslimsk terror med hjälp av sina pengar.

Något som ni också bör känna till är att för bara några dagar sedan var Wall-Enberg upp till Statsminister Lövfen och personligen diskuterade denna affär troligen ur både Svensk som Engelsk och Saudis synvinkel. Det handlar om pengar, och vart söker sig flugorna på sommarens heta dagar om inte till skithusets goda dofter.

Ja, vad kan vi nu då förvänta oss?
Ni vet alla att det blivit ett förskräckligt liv om denna Saudiaffär och om den skall avslutas. Bråket mellan Regeringens två partier är nu enorm och mycket starka krafter är i rörelse. I värsta fall kanske vi får se någon som återigen vill påpeka för moralens och etikens förlorade riddare i landet i norr att pengar luktar faktiskt. De luktar blod och skit. Har man ingått ett avtal med djävulen är det omöjligt att säga upp det utan just lukten av pengar blir bestående. Lukten fastnar för mycket lång tid, ni vet de där söta äckliga doften som sätter sig fast på allt och som inte går att tvätta bort.

Inget skulle få denne skribent att ens se åt sidan om landet i norr återigen råkar ut för något mycket överraskande. Något totalt oväntat. En händelse vi aldrig glömmer. Det kan vara en flygolycka, ett nytt attentat, en ny fartygsolycka som Estonia eller något annat djävulskap.

Att sälja vapen och krigsmaterial det är en mycket farlig typ av affärer det kan man nog lätt inse om man tittar lite historiskt. Men profiten den är enorm och mycket större än någonsin knark och slavhandel är. Det är därför de girigaste ger sig in i den här typen av affärer, och som vi nu ser kommer den kanske också att fälla en regering.

Mr Lai

Mister Lai är doktor i ekonomi. Utlandssvensk. 55 år. Har arbetat länge för ett internationellt oljebolag men är numera på en av Europas största banker. Militär utbildning till officer. Bor i England just nu.

…….

Blueshift om Saudi

Cornucopia: Saudi-Arabien står för hela Sveriges nettoexport. För nettoexportens bidrag till svensk BNP, så står i princip all export till Saudi-Arabien för hela bidraget. Svenska regeringens vilja att exportera vapensystem och försvarsmateriel till en av världens hårdaste diktaturer kan mycket väl hittas i övrig handel med landet. Läs mer!

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Wallenberg pressar Löfven om Saudi! Pengar som luktar blod och skit!

 1. Sofia skriver:

  Rubriken är värd guldmedalj 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Sofia: Ja, och det är jag som har satt den!

  Gilla

 3. Stig Olsson skriver:

  Jag är övertygad om att affären kommer att gå igenom. Det här sker bara för att Lövet vill pressa ännu mer mutpengar från Wallenbergarna.
  Han kan inget annat göra än att sko sig så mycket som möjligt för det är ändå bankirerna som bestämmer i slutänden. Och de vill tjäna sina blodspengar.
  Tyvärr…

  Gilla

 4. Lars Andersson skriver:

  Intressant. Både säkerhetstjänster och frihetskämpar/terrorister planerar och genomför terrordåd eller false-flags när de behöver hela tiden. Att Sveriges vapenaffärer kan leda till terrordåd här är ingen orimlig tanke.

  Gilla

 5. InPeacgeene skriver:

  Spännande att följa denna utvecklingen om Saudiaffären.

  För övrigt rekommenderar alla att se välgjorda ”Den transatlantiska länken”, det finns utlagt 7 avsnitt nu tror jag. Varje avsnitt är inte mer än 5-8 minuter långa och behandlar olika ämnen + kopplingar, enbart med information ifrån media, så har skaparen lyckats skapa en mycket tydlig bild för tittaren. Bland annat behandlas lite av det som Mr. Lai skriver om.

  Skaparen av dessa avsnitt, fick påtryckningar och hot från högre ”instans” som tvingade skaparen att ställa in kommande avsnitt och släcka ner flera hemsidor som skaparen bedrev.

  Med det jag vet är att en ny serie är på väg som skall släppas under året 2015/2016, anledningen till att jag vet detta är för jag hjälpt till genom att bidragit med information om Edward Snowden, (som jag skrivit om i tidigare kommentar på denna sida).

  Gilla

 6. Kalle skriver:

  Oj, mycket bra som vanligt. Intressant och spännande.

  Det som jag själv tänkt är att Sveriges erkännande av Palestina mycket väl kunde kosta oss någon form av terrordåd. Jag har därför uppmanat min familj att vara försiktig och observant vid offentliga platser. Nu finns så ytterligare ett skäl till att det nu är Sverige som står på tur att piskas in i fållan. Ni som känner till om det ska hållas några militär- eller polisövningar kan väl upplysa oss andra så att vi kan hålla oss på avstånd.

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Angående filmen om den Transatlantiska länken:
  stringent information men
  synd att filmen förstördes av det enerverande oljudet.

  Gilla

 8. Kalle skriver:

  Bra film här ovan. Kollade alla 7 delarna och till skillnad från Sofia så gillar jag musiken som får upp dramatiken påtagligt. Mycket bra. Vi är m.a.o. ockuperade.

  Gilla

 9. anders skriver:

  För att se bilden tydligar så vore det lättare om det fanns mer uppgifter om Mr Lai.
  Vem är det som för närvarande betalar hans lön?
  Vad var hans uppgift i Försvarsmakten, om det var där han utbildades?
  Jag inser det uppenbara, och att viss sekretess är önskvärd, samt att tidigare och nuvarande anställningar/engagemang inte med automatik behöver betyda något. Men det ger en bättre bild.

  Gilla

 10. Sofia skriver:

  Instämmer med anders.
  Det verkar trovärdigt och kunnigt det han skriver men
  hur ska vi vanliga veta?
  Vi vanliga har inte tillträde till de hemliga rum där eliten drar upp riktlinjerna.

  Gilla

 11. anders skriver:

  Och vi har inte fullt tillträde till kunskapen om vem Mr Lai är.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Sofia och Anders: Så typiskt svenska ni är. Auktoritetsbundna. Vad ni ser är vad ni får. Lär er validera text utan en mästare som nickar jakande vid varje mening. Förresten vilka är ni själva? 😛

  Gilla

 13. anders skriver:

  Inte alls. Eftersom jag inte vet vem Mr Lai är och står för, är det svårt att bedöma de olika synpunkterna. Det har inget med auktoritet eller annan religion att göra.

  Jag kan mycket väl tala om vem jag är, men i mindre trafikerade forum. Skillnaden är att Mr Lai publicerar. I och för sig gör jag det också, nu, så du har all anledning att ifrågasätta mina uttalanden. Dock kan jag säga så mycket att jag är svensk, förvaltar mark och har ingenjörsjobb i ett större bolag. Vet med säkerhet att auktoritet är religion, och tvärtom, och den enda säkra vetskapen kommer inifrån.

  Jag strävar efter att upprätthålla den gyllene regeln, inte orsaka skada, direkt eller indirekt.
  Därför känns det ibland lite avigt att Mr Lai jobbar mot rädslohållet. Även om läget är prekärt så finns ingen anledning att skapa stämningar som ingen vettig människa önskar.

  Det hade känts mer övertygande om Mr Lai varit lite lösningsorienterad ibland. Detta är inte så vanligt. Om personen ifråga är asiat till födseln så hade det hjälp, annars är pseudonymen Mr Lai en fonetiskt tvivelaktig lösning. Nu går jag på ren intuition, men hittills har den tjänat mig ganska väl.

  Gilla

 14. xmaverickx skriver:

  “Blind belief in authority is the greatest enemy of truth.” Albert Einstein
  Och över 90% av svenskarna har denna blinda tro, på politiker, myndigheter, journalister, OCH diverse avgudar (kändisar) av alla de slag inom undanhållandets industri (sport, m.m)

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Till Sofia, Anders och alla andra från Mister Lai:

  Eftersom jag kommer att flytta söderut och riktigt långt bort under mars månad så innebär det att jag inte kommer att kunna följa Svensk politik och ekonomi något bra. Detta gör att jag avslutar mina olika konton med blogginlägg. Vem jag är betyder inget. Det jag skriver är sant ur min synvinkel. Om ni tycker något annat så bjuder jag på detta. Tack för att ni läst de rader jag skrivit och att ni engagerar er.

  Nu till en intressant ståndpunkt och det är att vara lösningsorienterad. Ja, min motfråga blir då lösning på vad? Vad kan du och jag och alla andra göra – svaret på det är ingenting.

  Så här ligger det till.
  I en diktatur där bryr sig de styrande verkligen om vad du tycker anser förmedlar, (skriver) och de läser allt.

  I en demokrati kan du skriva och säga allt du vill för ingen bryr sig.

  Det enda som både diktaturen och demokratin har gemensamt av betydelse är de styrandes girighet, deras sökande efter mer pengar och ännu mer pengar. Där finns deras svaga punkt.

  I fallet när det gäller Sveriges affärer med Saudiarabien så är det mycket som står på spel. Sverige säljer vapen till Saudi för läs och häpna 1 miljard kronor i månaden, eller mer än 30 miljoner per dygn. Mer än en miljon kronor i timmen. Vi säljer för 12 miljarder per år till dem och det är vapen. Detta är bara till Saudiarabien. Tror ni inte att dessa summor lockar till både blod och skitgöra.

  Hägglunds i Övik tillverkar idag en stridsvagn som inte finns i det Svenska försvaret inte heller i något EU lands försvar. De tillverkar en lättare stridsvagn som är den mest moderna som finns i hela Världen åt USA. I Sverige i Örnsköldsvik bygger vi en stridsvagn som sedan 1½ år tillbaka förbandssätts i första hand inom den amerikanska marinkåren. Den byggs av nya material den är lätt den är snabb och den har en funktion inget annat stridsfordon ännu har i Världen.

  Vad är det då som är så märkligt med vagnen? Jo, genom den nya nanotekniken görs vagnen i strid nästan osynlig för ögat. Hej å hå nu vaknade ni till!

  Det fungerar som så att man tar en inbild från varje sida av vad man ser utåt, och genom att projicera detta på motsatt sida syns inte stridsvagnen. Detta bygger vi åt USA.

  Hur i helsike vet jag då detta och hur vet jag så mycket – ja, det är en bra fråga som besvaras här.

  Jag är studerad, jag läser allt som finns, mest på engelska i den press som finns tillgänglig (fackpress) och via internet. Har inte tillgång till något som helst klassificerat material som jag avslöjar utan enbart min kunskap som är omfattande.

  Ta som exempel det som ofta skrivs om som ett Svenskt vapen som exporteras – det är granatgeväret Carl Gustav. Rätt, det säljs i stora mängder till USA bland annat, och som ni vet skall Sverige inte sälja vapen till krigförande länder. Av de år sedan 1780 – talet då USA blev ett eget land har USA varit i krig under mer än 200 år. Vi säljer vapen till dem ändå. Detta är emot Svensk lag. Men lagen är inte lika för dig och mig och dem som är statsråd eller miljardärer i detta land. Bryter du mot lagen åker du in – bryter statsråd mot lagen så möjligen en knäpp på näsan men inte mer.

  När vattenfall köpte ett Holländskt elbolag gjorde de nog årtusendets sämsta affär. Att mycket stora summor bytte ägare där under bordet råder det ingen tvekan om. När Centerpartiets lejoninna skall ställas till svars då säger hon inget. Gör du detsamma i tingsrätten då heter det domstolstrots men ett statsråd det är grejer det.

  Hur som helst korrumperade är de allihopa och undantagen är få.

  Att någon förändring skall ske är inte troligt.

  Varför tror ni de hatar SD för – jo, de står utanför kontrollen. De är ännu inte köpta. De är okontrollerbara därför gör man en ekonomisk överenskommelse som kallas december överenskommelsen och som handlar om gissa vad jo pengarna vi betalar till skattmasen. Parlamentet behövs inte man stödjer sina motståndare för att stoppa de nya. De är ju rasister säger man. Hua vad hemskt. Blod – vapen och skit, de är fina grejer det men fan ta den som säger Negerboll.

  Just nu är propaganda trumpeterna i full sving att utmåla Ryssen som stora djävulen och allt det där. Vi har våra egna våra egna slavdrivare piskandes de åsikter ni skall ha.

  Minns filmen boken 1984 när han blivit torterad och skrämd sittandes supande på ett kafé vad var det han sa då. Jo, så här sa han ”jag är mycket oroad för situationen i Afrika”. Långt borta är bra, det som sker nära är sämre.

  Vad vi skall syna, kontrollera är våra egna för det är de som ljuger er fulla av skit, och de är dessa som är de stora tjuvarna och bedragarna. Det är här som slaveriet börjar och inte ute på sanddynerna i Mali där nu svensk trupp skall skapa fred i ett land som led. I basker blå stod en Svensk soldat och i sken av en handgranat – jo, ni fint ska det va´men sanningen, den ni den syns inte i något sken. Vad ni borde fråga er är hur de som skapade fred och hjälpte flickorna att gå i skolan i Afghanistan i stället mår – då den verklighet de mötte var att de kom att bli ockupationssoldater åt USA, och skjuta ihjäl landets egen befolkning som sa Nej Tack till den hjälp den USA-ledda koalitionen erbjöd. Dessa grabbar lider idag i tysthet, vissa av dem har dödat uppemot 10 personer i strid. Ställ er frågan vad är det för skillnad på den insats vi gjort i Afghanistan och vad Hitlers trupper gjorde i Norge. Svaret kommer att förvåna er.

  Lösningsorienterad – jo man tackar.

  Mr Lai – det sista

  Gilla

 16. anders skriver:

  OK, jag köper det mesta i det. Men om det är så som det sägs, så är det ju underligt att allt mer kommer till ytan. Det är gränsfall till att misstänka mer krafter i rörelse än det som erkänns i alla sammanhang i vetenskap och mysticism. Inget är logiskt även om det i ett strikt ekonomist/kontroll-perspektiv kan tyckas så.

  Gilla

 17. Sofia skriver:

  @ Mr Lai
  Detta tog en vändning som jag allra minst önskade…

  Gilla

 18. Maja Dacke skriver:

  Tack, Mr Lai, och lycka till! Detsamma behöver vi som stannar till the bitter end … … …

  Gilla

 19. anders skriver:

  Håller med båda föregående. Om det är så som beskrivs, så förstår jag mer. Som människa vill man tro att det finns något man kan göra. Men detta utvecklade sig annorlunda än väntat.
  Att läsa att lösningar är bortom det möjliga……
  Endast eget, inre arbete återstår i det scenariot.

  Gilla

 20. Kalle skriver:

  Lite tråkigt att höra. Då blir bloggen bara hälften så läsvärd som tidigare. Dock är det som det är och isf bara acceptera.

  Gilla

 21. Ati skriver:

  Nu förstår man plötsligt varför denna underliga blandning av ”expertutlåtanden” och lågnivå-generaliseringar hos artiklarna. Varför skulle någon med en sådan ”gedigen” karriär till att börja med bry sig om att skriva här (intet ont om vare sig bloggen eller bloggägarinnan, som säkert är en intressant dialogpartner)? Det är heller knappast några hemliga dokument han har avslöjat, så han behövde spela ”secret agent”. Det finns frågande spekulationer, gissande spekulationer och hävdande spekulationer, till vilka Mr. Lai’s starkt överdrivna och fördomsfulla hör. Så det var alltså en i raden av alla egoister, som fann det lämpligt att utnyttja det kritiska världsläget för sitt eget inrikesmissnöje över en decemberöverenskommelse eller några negerbollar. Hur tänkte Mister Lai bli av med dem, genom att fortsätta mosa sönder resten av kafféet? Med en sådan ideologi, som är girigheten själv i kubik, som ger den starke varje företräde, är det inte väl fräckt och ansvarslöst att gå runt och sura över att ha blivit utputtad av den klipskare och starkare Reinfeldt?

  Gilla

 22. Kalle skriver:

  @ati Jag har några synpunkter på det du skriver

  1. Det finns inget samband mellan din officiella grad och din förmåga att tänka logiskt och göra rätt analys. 1000 Professor Emeritus och Nobelpristagare kan skriva under på 9/11 eller Klimatalarmen utan att för den skull deras titel eller grad gör dem till ”smartare” eller mer lämpade att uttala sig. Se bara på BUSH och Obama. De innehar världens högsta ämbete. Finns det någon med gott samvete som kan säga att dessa herrar är hederliga och ärliga?

  2. Idag är det ett bevis på dumhet om du håller med makten. Det politiskt korrekta idag erbjuder inga sanningar värda att skydda. Snarare är de två viktigaste egenskaperna idag för att anses vara en god forskare och analytiker a) förmågan att tänka själ b) mod att våga gå emot strömmen. Historien visar gång på gång att genierna finns utanför etablissemanget, inte inom det.

  3. Det finns en verklighet där ute som skrämmer oerhört. Makten lyckas genom sin propaganda hålla flocken på väg mot stupet. De få som offentligt vågar visa en annan uppfattning piskas in igen eller skjuts ifrån flocken som ett varnande exempel för alla andra. De flesta måste då kompromissa. Det finns ett behov av att tjäna dessa pengar och man tycker en sak utåt och en helt annan när man är anonym och kan skriva av sig. Det är, tyvärr, ett tecken på ett totalitärt samhälle desto större skillnad det är mellan vad man säger offentligt och privat, men idag ser världen ut som den gör och du mättar inga magar på att gå emot makten.

  För mig är inget utav de argument du ger skäl att inte med sund skepsis begrunda det som här skrivs. Jag förbehåller mig rätten att själv avgöra om jag anser att det som skrivs bär förnuftets signum eller inte.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Ati: Du ska vara glad att du har fått läsa vad Mr Lai skriver. Finns ingen annan stans att läsa. Du behöver inte komma med en nedlåtande attityd. Genom dina rader märker jag att du inte är så medveten. Så Reinfeldt – MANNEN SOM SÅLDE UT HELA SVERIGE – är klipskare! Skulle inte tro det. Han är helt enkelt mer inställsam och sliskig. En större förrädare mot sitt folk. Men så har han haft Carl Bildt som herre. Och vi vet väl alla vilka det är som styr honom.

  Gilla

 24. Ati skriver:

  @ Kalle & Helena
  Det gagnar varken er eller mig eller Mister Lai själv (ens i hans förhoppning om en version 2.0 av den ideologi som han faktiskt delar med Reinfeldt) – kort sagt, inte någon av oss, att vi själva håller på att bedra varandra inbördes. Ingen har tvingat Mr. Lai att inte vara anonym i samma bemärkelse som jag och ni är anonyma. Men nog om Lai, för min del.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Ati: Vilken ideologi är det? ”Ingen har tvingat Mr. Lai att inte vara anonym..” Han är ju anonym. Det får man vara om man vill.

  Gilla

 26. Ati skriver:

  I sitt svar till någon i förra tråden har han gett en utförlig beskrivning av sin ideologi. Att Mr. Lai har exakt samma anonymitetsrätt som jag och andra, var ett svar till Kalles diskussion om offentlighet versa anonymitet, mm.
  Men som sagt, så är jag själv inte intresserad av några ytterligare diskussioner om Mister Lai’s identitet.

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Ati: Du är nog kommunist eftersom du reagerade på Mr Lais ord. Det är inte han. Du skrev om Marx. Men glöm det! Marx fick pengar av bankirerna för att skriva ihop något att lura massan med. Det finns inget höger eller vänster. Makten har skapat båda sidor för att folk ska slåss. Det handlar bara om utsugning. Läs på Ett nytt Penningsystem och lär dig hur ”pengarna” skapas ur ingenting. Genom ett tryck datorns tangentbord. Hur sjuk som helst.

  Gilla

 28. Kalle skriver:

  @ati

  Det är inte nödvändigt att dela all synpunkter. Själv anser jag att en blogg fyller sitt syfte om den kan få dig att fundera lite i lite andra perspektiv. Det har det varit här, tycker jag. Sedan är så klart en del prognoser drastiska om undergång och inbördeskrig. Jag tar det inte så bokstavligt utan mer som ett uttryck för det erbarmligt dåliga och farlig läge som världen befinner sig i med parasiterna tillika psykopaterna som våra ledsagare. Läget är ytterst allvarligt och om du drar en rak linje i tangenten då hamnar du förr eller senare i ett katastrofscenario, som jag ser det, även om det är omöjligt att veta när.

  Gilla

 29. Ati skriver:

  @ Helena: Är det att jag överhuvudtaget nämnde Marx eller att jag enligt dig ”reagerade” på Mr. Lais ord, som får dig att tro att jag skulle vara en kommunist? Vad menar du med ”reagerade”? Man behöver inte ens ha någon intellektuell bakgrund (om du nu råkar sakna en sådan) för att utan några svårigheter begripa att Mr.Lais ideologi till punkt och pricka är densamma som Reinfeldt’s.
  Jag tycker själv inte att det är värdigt att stämpla folk som ”fascist”, ”nazist”, ”kommunist” eller dylikt; Jag inser nu att det var fel av mig att posta de senaste inläggen, men jag har å andra sidan svårt med folk som bidrar till det universella bedrägeriet, vilket de låtsas bekämpa.
  Kan en sak som talar för din bombastiska konspiration om att Marx fick pengar av bankirer för att lura massan, kanske vara den, att en och annan ”anti-marxist” på Wall Street har ansett att ingen teori, annan än den av Marx utarbetade, passar bättre för kapitalismen och att för den som återupprättar Marx (i kapitalistiskt syfte) väntar ett nobelpris?
  Att det inte finns höger och vänster förstår vi tydligen inte på samma sätt. Av det lilla jag har hunnit läsa om banksystemet på Räddasverige.nu (med reservation för att jag ännu inte har hunnit fördjupa mig), kan jag inte se vad som skulle vara så konstigt med det hela. Det är liksom ingen nyhet att bankirer eller kapitalister i alla tider har försökt tvinga en ”inflation” in i naturen, på samma dåraktiga sätt som en och annan tror att det ska gå att skapa energi ur intet. Jag håller med om att det hela låter hur sjukt som helst, men i sak inget nytt. Det hela har bara antagit en mer raffinerad form, men i sig är varken en oväntad eller oförutsagd konsekvens av det ideologiska system som bygger på den starkes rätt och hans/hennes tävlan om att tillhöra den yttersta eliten.
  Lycka till.

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Ati: Av ditt svar läser jag att du inte är så insatt i hur banksystemet och pengar skapas. Du ska läsa på bloggen Ett nytt penningsystem. Titta på Money Masters och Novemberrevolutionen. Läs Web of debt (Bankerna och skuldnätet) av Ellen Brown. Läs Anthony Suttons böcker om hur det gick till när man sponsrade Hitler. Läs Under skorpionens tecken – hur det gick till när Lenin med bankirpengar tog och gjorde revolutionen i Ryssland. Ja, han tog landet. De är på gång igen i Ukraina. Återkom sen får vi se vad du har att säga i frågan. Mr Lai är inte på samma plan som Reinfeldt på någon fläck. Som sagt återkom när du vet vad det hela handlar om.
  Under rådande ordning kan vi inget göra. Vi har alla en boja runt foten och sitter fast i spindelns nät. Vi måste klippa av huvudet för att kunna bli fria. Lycka till själv!

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Ati: I min värld och det jag vet kan man inte nämna Marx. Han är så passé. Tillhör dåtiden. Jag kan också skriva ett manifest. Mänskligheten måste ha en ny framtid med nya begrepp för att klara sig. Och där finns varken kommunist eller kapitalist med. Skapade begrepp. Det är inga naturlagar fast makten försöker få oss att tro det.

  Gilla

 32. MetalHeadViking skriver:

  Jag kan säga så här. Jag skulle inte bli förvånad om Sverige väljer att säga upp avtalet med Saudiaraben.

  Just nu är agendan i väst fullkomlig avindustrialisering. Detta kommer så klart även att drabba vapenindustrin i förlängningen. Egentligen den enda verkliga produktiva sektorn i Sverige just nu.

  Detta skulle passa bra ihop med elitens gröna agenda och Romklubbens Agenda 21.

  Men innan det kan ske, måste så klart Löfven få klartecken. Annars fortsätter avtalet.

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Metal: Sverige avlövas. För att inte tala om USA där spökstäderna växer fram Allt flyttas til.Kina. Så din kommentar makes sense.

  Gilla

 34. Maja Dacke skriver:

  Och vad händer OM svenska staten säger upp SA-avtalet? Exportinkomsterna sjunker till en tredjedel. Och vad säger då ägarna som inte finns i Sverige? De vill ha sina pengar … Ska de flytta ut all vapenindustri till andra länder? Tja, de kanske bara väntar på detta ….

  Och vad händer med dem som står bakom svenska statens beslut i så fall?

  Vi vet vad som hänt med tidigare beslutsfattare, eller hur?!

  Sitter man i klister- eller honungsburkar så gör man.

  Men, Helena, jag tror inte att Kina är det mest aktuella området att flytta industrin till i det här fallet. Jag kan ha fel men vill gärna veta mer om saken.

  Gilla

 35. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Var glada över att ha fått ta del av Mr Lais bidrag på denna blogg. Mitt långa och innehållsrika liv har lärt mig att majoriteten av en befolkning inte har en aning om det som sker i det som synes ske och att det finns ingen som är så blind som den som inte VILL se. Av någon hittils oförklarlig anledning har jag haft ett långt och innehållsrikt liv som bl a gett mig möjlighet att bekanta mig med ett femtiotal länder i Afrika, Asien och Europa. Detta började med 8 månader som svensk FN-soldat i Kongo 1963 då jag tack vare mina språkkunskaper fick erfara att vad jag lärt i gymnasiet om världens historia inte stämde med vad som skett i verkligheten. Dag Hammarskjöld
  fick plikta med livet för att hans humanism kolliderade med bank- och råvaruelitens kapitalism.
  Att majoriteten av svenskarna inte vill eller förmår att ta till sig signalerna om de mycket omvälvande händelser som ligger framför oss är ett resultat av vad den brittiske författaren Roland Huntford så lysande beskrev i sin bok ”Det blinda Sverige” (eng. titel ”The New Totalitarians”). Vi har två hela generationer som är ”välfärdsdrogade”, vana vid att staten
  (som med ett mjukare namn kallas samhället) är alla goda gåvors givare. En flora av diverse bidrag, kombinerat med nedbrytande av familjeband och personligt ansvar och ett skolsystem i upplösning gör att förutsättningar för att fatta vart det hela syftar uteblir. Som grädde på moset är största delen av befolkningen numera ränteslavar med en skuldbörda som i många fall aldrig hinner amorteras under en normal livstid. Bristen på insikt om den egna träldomen gör att man aldrig reflekterar över sitt slaveri, och om man ändå blev varse detta så leder det inte till en ändring. Har ni någon gång i modern tid sett en strejk som har lett till en förbättring??
  Sverige styrs sedan 1930-talet som en synarkism, ett statsskick där internationella finansgrupper i samverkan med det dominerande näringslivet och den politiska eliten har makten. Synarki kan förekomma även i länder där väljarna tror att de lever en demokrati där ”all makt utgår från folket”. En briljant beskrivning av detta finns i boken ”Sverige – en synarkistisk modell” av den tyvärr i förtid bortgångne författaren Tore Fredin. En hel del av systemet beskrivs också i MetalHeadVikings blogg Det opåverkade sinnet.

  Beträffande fulspelet med svensk vapenexport till diverse medeltida diktaturer och andra kolonialmakter, t ex USA, så läs artikeln på http://www.cornucopia.cornubot.se/2015/02/saudi-arabien-star-for-hela-sveriges.html (länkad i den artikel som vi just nu kommenterar) Författaren Lars Wilderäng har också i sin senaste bok skrivit hur det kan se ut i Sverige när en storskalig samhällskollaps inträffar. Boken heter ”Stjärnklart” och ger en bra bild av sårbarheten hos ett genomdatoriserat samhälle. Om man blir rädd eller tycker att det är obehagligt att diskutera verkligheten så kan detta liknas vid att stoppa huvudet i sanden för att slippa se den situation man befinner sig i. Chansen att klara sig är avsevärt större om man gör som det romerska ordspråket rekommenderar: ”Preparatus supervivet” (den förberedde överlever).

  Redan på Bibelns tid visste man detta och i Ordspråksboken sägs bl a -”Den kloke ser faran och söker skydd, men den fåkunnige (enfaldige, tanklöse) löper åstad (springer vidare) och får plikta därför (lida, straffas). Likaledes förkunnas på flera ställen att ”Sanningen ska göra er fria”,
  och detta kan inte ske om man envist biter sig fast vid sina egna önskebilder av vår tillvaro istället för att betrakta vad som sker omkring oss här och nu.

  Gilla

 36. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Länken till den intressanta artikeln på sajten cornucopia.cornubot.se/2015/02/saudi-arabien-star-for-hela-sveriges.html kommer inte upp såvitt man inte utesluter http://www enligt ett telsamtal som jag fått från två håll. Ni som har vuxit upp med datorer kanske kan hitta artikeln ändå.
  Lycka till!

  Gilla

 37. Lasse Wilhelmson skriver:

  Håller med JOG. Läser själv alltid Mr Lai med stor behållning. Vi är väl fortfarande några stycken som förmår ta till oss en text, utan att behöva hålla med om allt. Det jag reagerar mot i denna artikel är ” Ett land som sprider Muslimsk terror med hjälp av sina pengar.” Det är knappast muslims terror, utan snarare ”judisk islamism”. ISIS har ingenting med islam att göra, det är en proxy för USrael, Saudi och några till, vars uppgift är att skapa det kaos som planerades redan 1982 – Yinon-planen – och som Israel Shahack förtjänstfullt exponerade.

  http://www.gilad.co.uk/writings/the-jewish-plan-for-the-middle-east-and-beyond.html

  Skrev själv en sammanfattning om ISIS redan förra sommaren som slog läsrekord internationellt

  https://lassewilhelmson.wordpress.com/2014/08/25/isis-usrael-med-mera/

  För några dagar sedan publicerades Snorre Lingquists initierade artikel om ISIS. Vi gjorde en gemensam reportageresa i Mellanöstern förra våren

  http://arabnyheter.info/sv/2015/03/01/skuggan-bakom-isis-av-snorre-lindquist/

  Heja Helena Palena, även om vi inte är överens om allt.

  Gilla

 38. Ati skriver:

  @ Helena: Jag är fortfarande mitt i en massa annat jobb, men så fort jag får tid över, ska jag läsa all relevant information som står på den där webbsidan. Men den information jag har hämtat från Räddasverige.nu, uppfattar jag än så länge inte alls som någon nyhet. Det är inte första gången bankirer, rentav med statlig inblandning, har hanterat pengar som inte finns. Därav återkommande kriser och katastrofer. En del verkar ha valt bankväsendet som en enda gemensam huvudfiende, som ett sätt att bli kvitt sitt eget bekymmer med en ”höger” som har svikit dem, utan att därför känna sig tvungna att byta till ”vänster”. Det är samma folk som hjälpte Reinfeldt till makten samtidigt som de stämplade varje ”varnande” röst som ”kommunist”? Men om varken höger eller vänster existerar i sina gamla former, så finns det egentligen ingen anledning för en sådan ”opportunistisk” lösning. Men det kan inte förnekas att vi i stället har fått en jobbig höger- och vänsterextremism på halsen. Det finns inget så trist som politik och ekonomi, men förenklingar och generaliseringar gör det hela mycket värre. Lika lite som t.ex. krigsindustrin är bankväsendet självt ett isolerat fenomen.
  En kommentar om dina konspirationer: Om du konspirerar om allt och alla så kommer ingen bry sig även då du råkar ha rätt. Jag själv förhåller mig skeptisk till det mesta och försöker få min omgivning att göra detsamma. Ta till exempel, i anknytning till senaste tråd, som en av de otaliga motsägelser hos Hebdo-händelsen, vilken jag redan har nämnt, påståendet att en av mördarna skulle ha haft väldigt eller mycket (minns inte vilket) vackra blåa ögon. Det ska ett av vittnen, själv en medarbetare hos tidningen ha påstått eftersom hon hade sett honom rakt i ögonen. Men båda mördarna har ju nordafrikanskt utseende med bruna ögon. Försade hon sig? Om nu ingen tidning skriver en endaste rad om det här, åtminstone falsifierar det som misinformation, vilken slutsats ska man då dra? Min egen är att de på ett eller annat sätt måste vara korrupta. Men att därutöver komma med sådana patetiska påståenden som att bankirer skulle ha hjälpt Marx att lura massorna och mycket annat som du har sagt, tycker jag är väldigt oseriöst.
  Varför inte uppliva din blogg med olika artiklar som upplyser dina läsare om hur du själv skulle sammanfatta ”banksystemet” respektive beskriver hur ”ditt egen framtida värld” skulle se ut. Finns det rika, fattiga, förtryckare, förtryckta, ledare, arbetare, etc. där? Eller är det en annan variant av alla religioners kommunistiska paradis? Eller ska vi ta allt du säger som klichéer, som det redan är en inflation av? Hur når vi dit? Gärna också något om vilka alla de viktiga händelserna är som du själv inte tror har ägt rum.
  Jag vidhåller att Reinfeldt är klipskare än Lai. Till att börja med skulle han aldrig ha beskrivit sin ideologi på ett så skrattretande direkt sätt. Men grunderna är desamma. Vem av dem två har tjatat mest om ”ansvar” kan jag inte svara på. Men det är normalt med en massa vinnar- och förlorarfraktioner hos en sådan ideologi.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Ati: Vi har inte samma saker i skallen. Jag kan mer än dig om vilka som ligger bakom WW1. WW2 och som gärna vill ha igång ett WW3 för att sopa banan med sitt enorma skuldberg. Vilka det är som nu är i Ukraina och destabiliserar t ex. Då tar man för givet att andra också har samma kunskaper. Men så är det inte. Spelar ingen roll vad du vidhåller. Det du ser här är vad du får. Resten får du fixa själv. Jag har skrivit mycket om pengarna på Newsmill t ex. Läs gärna en artikel om Marx på tidskriften DSM. Vet inte om den finns på nätet. Ska ta reda på årgång och nummer. Sen kan du återkomma om din Marx.

  Angående dom blå ögonen så var det inte meningen att det skulle komma fram. Den utsagan kan du nog inte hitta igen på nätet. Angående Utöja så rapporterades det om flera skyttar på ön. Fanns flera ungdomar som vittnade om det. Men var tog det vägen?

  Gilla

 40. Ati skriver:

  @ Helena: ”Min” Marx? Haha. Det var ju tur att det inte var Hitler jag snackade om… 🙂
  Du får lägga dina dogmatiska fördomar åt sidan medans du läser folk. Annars är det nog inte ditI fel att jag och du är förvånansvärt eniga och förvånansvärt oeniga på samma gång. Jag drog häromdagen en löjlig parallell mellan min hårddisk och samhället. Den förra kan jag ju defragmentera när jag vill. Vi har idag radikalfeministiska män som tycker att alla män är onda som i princip förtjänar att utrotas och förintelseförnekande muslimhatande judeälskande nazister, för att bara ta ett par distinkta fall med otaliga konstellationer däremellan och därutöver, blandat med liberal fanatism, högkulturell dekadens etc., rör om och skaka… mer behövs inte för den mänskliga komedin. Hur det blev så här vet jag inte. Kanske för att högern tvingades bli vänsterhöger och vänstern högervänster, hur man nu ska tolka sådant. En del av den tolkning jag själv gör är ”nyliberal feministisk transaktion”. Annars är det inte särskilt givande att snacka med en kaosteoretiker heller – bara för att saker inte är så enkla. Och den som har något att säga om vilket styrelseskick som passar massorna idag är nog knappast Marx (apropå dina fördomar), utan snarare Hobbes, antar jag. Jag tror du skulle gilla hans bok ”Leviathan”. Men allt ordnar väl upp sig till sist på ett eller annat sätt. Men hur ser ditt framtida samhälle ut? Finns det exempelvis tiggare där? Eller hur har man blivit av med dem? Är det hårda eller mjuka metoder som gäller? Det är din blogg. Det är du som bestämmer. Men det vore ändå väldigt kul att få läsa dina visioner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.