Gäller inte EU-reglerna för tiggarna! Hur kan dom ens komma in i Sverige?

Tiggare intill Stureplan! På Östermalm!

Tiggare intill Stureplan! På Östermalm!

Gäller inte EU-reglerna för tiggarna! Hur kan dom ens komma in i Sverige? Är det något fel på våra gränsstationer?

Insändare från Greta Garbo som sett tiggare sovandes på Östermalm! Hon ställer sig frågan om inte Tiggare lever under samma lagar som andra EU-medborgare!

Greta: Två dekorationer hann jag se på promenaden från Skeppargatan till Stureplan igår. Här en bild på en av dem, intill Stureplan. EU-reglerna i sammanfattning:

Om du besöker ett annat Eu land så gör du detta fritt under 90 dagar utan särskilt tillstånd. Gäller alla inom Eu. Dock måste följande villkor vara uppfyllda för dig som Eu medborgare som besöker annat Eu land.

1. Du måste ha en legitimation som förutom att styrka din identitet även måste kunna styrka vilket medborgarskap du har. I Sverige har vi två handlingar som klarar det här. Vårt pass och vårt nationella id kort

2. Du måste ha med dig försörjning, dvs pengar som klarar den vistelsetid du kommer att besöka landet. Turistar du tex två veckor i ett annat land så är du skyldig att kunna visa att du har en rimlig mängd pengar för den tid du avser att vara i landet (max 90 dagar utan särskilt tillstånd) samt att du antingen har returbiljett eller har såpass mycket pengar att du kan visa att du har pengar att åka hem för.

Om du anträffas vid gräns eller inne i landet och inte har pengar att leva på ska du utvisas till hemlandet! I Schengen överenskommelsen står uttryckligt att friheten att resa mellan länder INTE innefattar rätt att besöka länder trots att du saknar pengar.

Greta Garbo

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Gäller inte EU-reglerna för tiggarna! Hur kan dom ens komma in i Sverige?

 1. Antonia skriver:

  Ingen rår över romer. De gör som de vill och allt är andras fel.
  Och ingen politiker vågar ta itu med problemet. den sprider sig som böldpest.

  Gilla

 2. Adela skriver:

  Det verkar som det kommer fler nu? Där det tidigare satt en sitter det nu två eller fler. Så länge som ingen säger nej kommer det bara bli värre.

  Som enkel medborgare frågar jag mig hur långt det måste gå innan någon politiker säger åt polisen att städa upp på våra gator.

  Själv vågar jag inte gå in på min lokala livsmedelsbutik längre för jag måste passera genom en korridor med tiggare sittande på var sida om ingången.

  Gilla

 3. Benny skriver:

  Som vanligt står politikerna handfallna! Gör man något åt tiggarna beskylls man för rasism och din politikerkarriär är över, precis som på alla andra områden där PK-media styr t ex nyanserad syn på Ryssland m.m. Det märkliga är ju att man inte ens vågar åberopa de lagar och regler som finns för att avhysa dessa tiggare från landet, så rädd är man för PK-etablissemanget.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Kul att Greta Garbo uppstått från de döda 😉

  Min teori är att den onda makteliten använder muslimer och romer som proxykrigare mot det svenska folket för att ta vårt land ifrån oss på alla plan samtidigt.

  Har vi industri, utbildning, kristenhet, trygghet, svensk kultur, livsglädje och kapital kvar?

  Gilla

 5. anders skriver:

  Re Adela. Jag ser att företrädarna för en hård polismakt och strängare kontroll av civilbefolkningen gör ansträngningar att göra Svensson nervösa och rädda, i syfte att kräva mer polis.

  Det funkar inte så. Bjud in dessa i trädgården och upptäck att dessa är människor också. Mycket bättre det, än en överskuggande bevakning i stort och smått.

  Gilla

 6. Torbjörn skriver:

  Zigenare är verkligen hemska människor. Ja, allihopa av dem. Så osympatiska, lortsnuskiga och falska.

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Jag har en romsk väninna som jag känt i många år. Hon är en ordentlig, snäll människa som arbetat ärligt tills hon fick ålderspension. Hon har tagit väl hand om sin familj och deras hem.
  Hon tycker inte om dem som ägnar sig åt tiggeri, prostitution och brott. Hon anser att det kastar en mörk skugga över deras folk.

  Gilla

 8. xmaverickx skriver:

  Tiggarna och massinvandringen är bara två av kommunisternas regler för revolution.
  http://www.redicecreations.com/specialreports/1919documents.html
  som även tillämpas av CIA
  https://en.wikipedia.org/wiki/Dulles%27_Plan
  Bara för att ta en av dessa regler ”3. Divide people into hostile groups by constantly harping on controversial matters of no importance.”
  Den så kallade eliten, inom politik, finans och media (nyhets-och underhållning) är ett fåtal, som vi lätt kan bli av med om vi alla oavsett raser och religioner (som de har skapat), går samman.
  Delete the Elite.

  Gilla

 9. xmaverickx skriver:

  @Torbjörn.
  Man kan även byta ut ordet zigenare mot politiker, och lägga till hycklare efter osympatiska, lortsnuskiga och falska.

  Gilla

 10. Hans Nilsson skriver:

  Sossarna lyckades få bort lortsverige en gång i tiden nu är lortsverige på väg tillbaka igen. Historien upprepar sig ännu en gång. Finge jag bestämma hade tiggeriproblemet varit noll för det hade aldrig uppstått.

  Gilla

 11. anders skriver:

  Hans. Skrev inte Lubbe Nordström om Lortsverige för att få bort fokus från den ledande samhällsgruppens beundran för Tyska framgångar?

  Gilla

 12. Maria M skriver:

  ORGANISERAT TIGGERI BEVISAT – Busslaster med tiggare

  Gilla

 13. Maria M skriver:

  Mer info om Atirom SRL….

  http://atiromsrl.autogari.ro/curse

  Gilla

 14. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Jag har under året besökt olika delar av Sverige från Skåne till Norrbotten och sammanställt uppgifter från lokala observatörer om hur Sverige blivit en soptipp för ett EU-land som inte klarar av sitt normala ansvarstagande för den egna befolkningen. Sign Greta Garbo har helt rätt ang de regler som gäller för EU-medlemmars vistelse i annat land och den officiella svenska oförmågan att hantera detta storskaliga problem är nu ett skämt i andra EU-länder. Uppskattningsvis finns det några tusen individer med till synes armar och ben i behåll men som sitter overksamma i timtal och skräpar i centrala delar av även små orter. Jag har t o m snavat på dem då jag nattetid besökt toaletter på Trafikverkets rastplatser där de övernattar liggande på kartongskivor.
  I Östergötland såg vi en sen kväll hur tre figurer vid en återvinningscentral muddrade containers med returpetflaskor och aluminiumburkar och fyllde flera säckar. Tillgreppen skedde i sken av pannlampor och med hjälp av ett långt skaft som avslutades med en håvliknande konstruktion.
  Likadant gjorde man vid en container för insamling av kläder där man drog ut plaggen och stoppade de ”godkända” i sin säck och de som inte ansågs duga släpptes på marken mellan containrarna. När dom åkte därifrån låg halva containerns innehåll kvar på marken.
  Sverige betalar stora belopp till EU:s bidrag till Rumänien och landets ambassadör har i svenska media kungjort att de nu startat nationella program för att ta hand om sina egna problem.
  Jag har under flera årtionden rest i sammanlagt ca 50 länder i Europa, Afrika och Asien men ALDRIG någonstans sett en etnisk grupp som har tiggeri som sin primära födkrok. Jag känner flera svenska zigenare som sköter normala jobb men som skäms för sina stamfränder som drar skam över gruppen. Ett antal svenska kommuner har nu fixat härbärgen åt dessa ”tiggranter”
  vilket är ett missbruk av kommunala medel, framför allt när vi har stora brister i våra skyddsnät för den egna befolkningen.
  Har ni förresten hört om vad som hände i Gnosjö i fjol? http://www.dagen.se/livsstil/gnosjöandan-hjälper-tiggare-1.275078 som visar privata hjälpinsatser som blev en flopp och besvikelse för gnosjöborna. när man läser vad som sedan hände: http://www.varnamonyheter.se/artikel/125248/brev-om-tiggare-vacker-reaktioner
  Det växande antalet ockupanter medför t o m sina små barn för att framstå som mer ömkliga i sin märkliga sysselsättning. Missnöjet med den sedvanliga officiella svenska underlåtenheten att ta sig an detta problem växer och kan om inget görs ställa till stora problem. Våra politiker på riksnivå borde ta tag i detta istället för att skänka miljoner till kuppregimen i Ukraina eller mygla in Sverige i NATO, eller tillhandahålla svensk legotrupp åt de amerikanska krigsäventyren på andra kontinenter.

  Gilla

 15. Sofia skriver:

  @ Jan-Ola
  Din kommentar är klargörande, många i Sverige behöver läsa den.
  Vänligen; SPRID!

  Gilla

 16. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Sofia: Jag är inte så kunnig med datorn att jag kan göra effektiv ”spridning” men du har rätt i att vår aningslösa befolkning borde känna tilll det som media konsekvent undanhåller innnan vi befinner oss i en totalt ohållbar situation. För övrigt är denna sida, Parnassen, en utmärkt kunskapskällla för alla som inte ovetande vill fösas in i den nya världsordningen. Hjälp till att sprida informationen i olika nätverk!

  Gilla

 17. Christine sjöstrand skriver:

  Jag minns sedan förr zigenarlägren med husvagnar, tält bilar m.m. Inte fasen såg det ut som tiggarlägren romerna har nu. Det var ordning och reda i lägren och myndigheterna hade inte accepterat det snusket och ”soptipparna” som folk verkar tycka det är ok att bo i , annars hade de väl försökt hålla i ordning omkring sig. Zigenerska var ett ganska spännande ord förut, för tankarna till romantiska ”Singoalla”, men romer förknippar man med misär och snusk och tiggeri!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.