Loppis i Friggesund! I hela huset!

Siv Ahlberg och Ewy Fredin Nordlöf i leksaksrummet. Foto: Helena Palena

Ewy Fredin Nordlöf och Siv Ahlberg i leksaksrummet. Foto: Helena Palena

I det gamla kommundelskontoret är det numera loppis sen några år tillbaks. Tvåvåningshuset ligger mellan Freja, Hälsocentralen och Staffansgården (f d Dellengården) på Skolvägen i Friggesund som ligger i Bjuråkes socken i Hälsingland.
Loppis i Frigge. GlashyllorHär finns allt i möbelväg, porslin, kläder, leksaker, husgeråd, gardiner, lakan, tyger ja, allt man kan tänkas behöva. Loppisen har blivit en social institution och folk kommer in för att fika och prata bort en stund. En del är på jakt efter något speciellt och hittar i regel något som passar. Siv Ahlberg går ofta på auktion och hittar fina möbler och saker som hon gör i ordning om det behövs och ställer i olika rum. Hon köper gamla dörrar t ex som kan ha ett fint gångjärn som går att sälja vidare.

Maj Brink friskar upp kunskapen i strumpstickning. Elna Ilonen tittar på.

Maj Brink friskar upp kunskapen i strumpstickning. Elna Ilonen tittar på.

– Vi träffar så många trevliga människor som kommer hit och letar efter saker. Det är så roligt. Det finns så mycket trasiga dukar och lakan med fina monogram som man återvinna och göra om till något vacker. Lakan, örngott och dukar som dessutom har en underbar linnekvalitet, säger Siv och fortsätter sticka på sin strumpa i svart garn. Maj Brink som är på besök ska återuppliva kunskapen om hur man stickar strumpor med fem stickor. Elna Ilonen tittar på.
I ett rum finns det leksaker i parti och minut. Ewy stickar, syr och klistrar och gör i ordning dockskåp i olika storlekar.
– Det är roligt med loppisen för jag får utlopp för min konstnärliga fantasi. Jag får möblera och designa både i rummen i dockskåpen och i rummen i det här huset. Vi har textil-, möbel – och lamprum t ex. Jag får pynta och göra fint. Sånt gillar jag säger Ewy Fredin Nordlöf och stuvar om lite i gardinhögarna i vackra färger.

Loppisen i Friggesund är öppen torsdag, fredag och lördag mellan 11.00 och 16.00 från september till mitten på maj ungefär. Då flyttar man över till den stora bygdegården i byn Bricka där det är loppis hela sommaren. Kanske den största i Sverige.
– Vill man komma till vår loppis på andra tider med en grupp eller så eller för något annat evenemang är det bara att ringa och göra en överenskommelse, säger Siv Ahlberg.

Siv 070-398 7601

dn dn svd svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Människor, Tips! och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Loppis i Friggesund! I hela huset!

 1. Antonia skriver:

  Jag vågar numera inte gå in på sådana loppisar. För då fastnar jag alltid för något. 🙂

  Gilla

 2. Frihetenärhär skriver:

  Res er för Lars Vilks!

  Framåt demokrater!

  Gilla

 3. Ingrid Särnholm skriver:

  Loppishuset i Friggesund har nu öppet även på lördagar 11-18! Välkomna att fynda! Just nu har vi ett helt rum fyllt med tomtar!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Trevligt Ingrid! Jag kommer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.