SKULDAVSKRIVNING enda rätta! Insidertips från Gekko på Wall Street: Sorry boys men så är det!

Uppdatering: Lindoln på Ett nytt penningsystem har hela tiden påvisat att bankerna skapar pengar ur luft. Cornucopia har gått emot. Lincoln vinner och har startat en ny blogg – Cornuskugga eller Mount Stupid.

På Vetenskapens värld klockan åtta igårkväll pratades det mycket bra om finansbluffen. Programmet började med frågan hur världens ledande ekonomer kunde missa att vi var på väg mot den största finansiella kollapsen sen 1930-talet? En höjdare på IMF, Michael Kumhof, satt och sa att bankerna skapar pengar ur ingenting tre gånger t o m. Det tar sig sa han som sket på sig (och sen jämnar det ut sig!). Vi fick se hur bankerna i Spanien t ex pungslår själarna så dom får gå från hus och hem. Länderna är lurade och så skuldsatta så det enda som skulle hjälpa är SKULDAVSKRIVNING sa Steve Keen. Självklart med tanke på att det hela är en gigantisk bluff från börjarn. De 99 % är totalblåsta av dom en procenten som blivit rikare. Of course. Det hela är skapat med det utfallet i minnet. Tro inget annat.

TÄNK ATT BANKERNA SKAPAR PENGAR UR INGENTING. INTE KONSTIGT ATT CHEFERNA FÅR 200 MILJONER I BONUS FAST ANDERS BORG SÄGER ATT DOM INTE FÅR DELA UT. VEM HAR MAKTEN? BORG? GLÖM DET. BANKERNA STYR HELA TILLSTÄLLNINGEN. DAGS ATT VAKNA UPP!

Politikerna är vindflöjlar som gör som pengarna vill = företag och korporationer som styr världen. Annars skulle det väl inte finnas hundratusentals lobbyister i EU-systemet t ex. Det måste ju löna sig att häcka i korridorerna och påverka. Och muta och ha sig. Världen är sjuk. Och det riktigt sjuka i hela kråksången är att det är privata som styra över pengarna och skor sig. Ska mänskligheten verkligen behöva ha det så? Det missade tyvärr reportern Jens Ergon att ta upp.

I programmets undersöktes Sverige också. Bubblan spricker snart vad än Borg säger. Och när bankerna fallerar får vi skattesubjekt i länderna stå för fiolerna om och om igen. Vill vi det? Nej! Har vi någon talan?

P.S. Inte ett ljud i SvD och DN om det häftiga programmet. D.S.

Barnfamiljer har inte råd med mat.

dn svd svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till SKULDAVSKRIVNING enda rätta! Insidertips från Gekko på Wall Street: Sorry boys men så är det!

 1. PerH skriver:

  Programmet är en kioskvältare.

  Jag håller med dig, inte ett knyst, helt tyst i media för övrigt.
  Det intressanta tycker jag är hur den ekonomiska teorin helt excluderar bankerna i sin formel.
  Bilden jag har kvar i huvudet, Monopolspelet där de grafiska pilarna i ekvationen
  flödar genom alla inblandade förutom bankerna.
  Hur ser det ut i huvudet på ekonomer och Nobelstiftelsen?
  Svenska nuvarande fastighets-Bubblan omnämns 50 minuter in i programmet, när specialisten får Svenska rådata av Journalisten får vi se aktuell graf.
  För övrigt förklaras fenomenet Bubbla mycket pedagogiskt i programmet.
  Jag rekommenderar alla som inte såg programmat, se det på SVT Play innan det försvinner.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  PerH: Ja, bra fråga! Hur ser det ut i skallen på experterna. Tänk alla som uttalat sig och gör det alltjämt i hela världen och dygnet runt. Herregud! Vi lever verkligen under en stor bluff som alla dansar kring. De är rädda är mitt bud att inte få vara med i smeten. Säger bara Stefan Ingves. Han vet vad som gäller. Han har jobbat over there. Undrar hur en sån mår?

  Gilla

 3. mrmhalland01 skriver:

  Jag missade dessvärre detta.
  Jag ska se det ikväll.
  Jättebra att få höra detta från de som verkligen har insyn i den världen !

  Gilla

 4. Jock skriver:

  Varför frågar sig ingen om vem som äger bankerna?
  Enligt min research så äger vatikanen engelska kronan, under engelska kronans lagar går Kanada, USA, Australien och Nya Zeeland etc, varför är det så? Jo för att det mesta som sker idag är det vatikanen som ligger bakom, den nya världsordningen, NWO = det nya romar-riket… Detta är ingen teori från mig, utan ren sanning, tar man sig bar tid att leta i historien och i nutid så finns bevisen/faktan där att hitta.

  Gilla

 5. Avskrivning av alla skulder + fordringar + totalskrotning av Industrisamhället – Kapitalismen — Konsumismen, alltså totalomställning till livsstil a la samklang med naturens lagar presenterade jag för nåt år sedan, som mänsklighetens ENDA väg mot ÖVERLEVNAD!

  NU har TUNGVIKTARNA tagit till orda. Bättre sent än aldrig – men för sent är aldrig bra!!!

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Sven Erik Forslin . Sorry men det är precis vad John Holdren å company will. I naturen är det ätas eller bli äten ingen harmoni på det naturen är vacker om man inte kollar för nära. Gillar själv att vara i naturen för hmmm vi är ju här var ska jag annars vara betong? Jag ser mer att vi måste sträva till balanse för att nå i alla fall försöka nå ett paradis om vi når eller ej är inte det väsentliga det viktiga är viljan att vilja. Drömmare säger många om mig nu när jag säger så men jag vidhåller viljan är störst och viktigast för en god riktning. Och man kan alltså enligt mig inte ta bort människan ur ekvationen naturen, naturen utan människan är inte vad den är speciellt finns dokumentation av det i Sverige och om Sverige inga blomster ängar utan människor skogen skulle va rätt tråkig den med utan gallring ,ja nedsågning för papper av de som aldrig sen bryr sig om marken är ju en form av fåfänga så jaja. Men spela inte direkt i händerna på de som styr egentligen för de verkar ju få sin vilja egenom tack vare dom som tror sig vara emot dem. Det är det ruggiga.

  Gilla

 7. stefan skriver:

  Industri är bra om den är med och utvecklar naturen. Man måste se helheten i dessa perspektiv. Och där i är Holdren och kompani faktiskt bara grottmännsikor och är emot allt människan gör (gå inte på dessa Jhonblundare de är tokiga. Läs boken puckot skrivit , bland alla andra dessa puckon för alla har skrivit en bok hur utrota de flsesta av oss de sticker inte under stol med nått, de är galna.

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Vad kan Sverige som en enhet göra är. Att gå ur samarbetet och göra vår väg och genom det visa och utifrån det skapa en bättre värld. Det ser jag som det ända sättet att påverka att visa genom egna resultat hur det funkar och är bestående. Alla andra sätt leder till konfrontationer och indraget i krig till slut. Vilket i och för sig pågår ju redan alltså krig. Gud välsigna.

  Gilla

 9. stefan skriver:

  Helt enkelt vad vi ska göra. Vi ska utnyttja våra resurser av utbildning för att få fram bestående matproduktion vilket är gigantiska investeringar i arbete och därigenom fördelning av värdet som ska bestå inget konstigt med det, vi bor ju här och geografiskt är givna det vi har i form av de jordliga förutsättningarna som finns ,vatten ,mineraler ,skog och vad de lämpas för vad för produktion i form av energi bostäder mat. Detta krävs arbete för att åstadkomma för alla verksamheter runt kärnan ingentin-görer forskare arbetare ända ut till handkraft och resultatet är vårat värde.
  Och på samma sätt måste alla länder agera för sin framtid eller värde om man nu så vill. Första åtgärd för att gå en väg för nya värde grunder är att få bort dessa idiot spel till finans skit (som bara är ett spel för gallerierna för att göda snikna och giriga skit människor som inte är ens värda att kallas människor.
  Gör vi inget så har vi ingen framtid så är det. Så vad faen väljer du? Välj en framtid eller välj en icke framtid det är ditt val tillsammans med oss andra som vill välja en framtid.
  Grunden är ofrånkomlig liksom enkla frågor. Behöver du äta behöver du bo behöver du energi behöver du allt är ju behovsprövat vad vi behöver vad är det som är konstigt om vad Staten ska bestå av självklart ska staten bestå av de grunförutsättningar vi behöver att få för att leva mer är det inte och valet exesterar inte om vad göra det som existerar hur och vad som styr det är vetskap och forskning som grund för det frågan är hur och där måste man börja på allvar på ritbordet och inget annat tjafs för det är ointelligent och vi är hoppas jag smartare en djur. Djur ser vanligts vis upp till människan och aktar sig för konfrontation men det verkar ändra sig för vi sätts lågt och det verkar djur märka. Hallå Sverige vakna.

  Gilla

 10. stefan skriver:

  Övergödningen i Östersjön är ett bra exempel på att det kan inte omformas individuellt för vår föda det är en statlig angelägenhet för oss alla och de projekten som man hört om verkar inte riktigt få de värden i form av pengar för att bygga upp det nya värdet att alltså skapa nya tillgångar av det som är dåligt just nu. Osv ..Att bygga vattenresurser och i det även produktion av föda är en viktig förädling av det som inte funkar nu i naturen men jag ser inget i sådana direktiv, gigantiska investeringar som ju blir grund för värdet på vår handels bara krona så är det bara ta bort alla luft slott och bygg riktiga bestående verk för framtiden och för Sverige i tiden något annat borde man inte behöva språka.
  Det är nog en självklarhet för alla till slut när ljuset skingrat dimmorna utlagda av en korrupt bankmaffia med hjälp av korrupt stat helt skingrats. Vi är här för att leva och leva är inte att göda parasiter som banker som varken skitar ner händerna eller ens har tanke på att lyfta ett finger annat en kanske ett finger på tangent bord för att kamma hem räntan av dess utskrivna pengar från luft.
  Räntan finns inte med i summan och blir ett högre värde en vad den arbetande massan kan regenerera så den som sitter och håvar in är mer värd i det som är nu . Men ändrar ni er gott folk så blir värdet vad vi arbetar för och ska vi ha ett gemensamt värde så är ju det det som finns i tillgångar rent basiskt vad vi kan ständigt producera. Ju mer vi gör ju rikare blir vi då och inte tvärs emot dagen konstiga natur i ekonomi som leder till ju mer vi gör ju fattigare blir vi.
  Vänd om och vakna och vakna rätt…Jag ber er faktiskt till det. Man hör det ´finns inte mat till alla på vår jord. Men ärligt ser ni att det görs speciellt mycket för att producera mat? Jag tycker det är tomt över allt ingen produktion alls att prata om. Finns stora projekt i England att studera som producerar extremt mycket grönsaker till sin befolkning det är bara för dem att 15 dubbla det så har de deras behov klart och då är detta jag tänker på bara en anläggning som sysselsätter en by mindre en den jag bor i Sverige på runt 30 tusen invånare cirkus kanske fler för invandringen och alla som är här osynligt är ju en del med men här är det inga direkta motsättningar i det det funkar rätt bra. Ska försöka hitta namnet på anläggningen. Återkommer.

  Gilla

 11. MY STORY FOR THE PALESTINIAN PEOPLE

  A SHORT STORY – “THE MAN WHO LOST AND FOUND MEANING IN LIFE”
  Once upon a time people lived on a land in pastoral conditions with their brethren and sisters and neighbours. And amongst these people was a man who lived for his family, his wife, his children and loved them first then in his heart he loved next, the land which he farmed.
  One wretched day there was an arrival of others who expelled many of the people who had lived in peace, and the man had to leave with his family.
  The resentment grew in the hearts of the weak and vulnerable who had been expelled and were without their homes and homeland.
  As time went by, the occupiers established themselves and came to be recognised in the world as having a right to live upon the land up to a line in the sand. But the occupiers were not satisfied with that gain and invaded and built beyond that line in the sand.
  Alas, with the passage of more time the animosities grew and the weak sought to arm themselves against the strong. The epithet of violence spread became imprinted on the names of many across the land. Conflict and resistance grew, and as a tree grows braches and leave so too did conflict spring resistance.
  Some in the world sided with the strong against the weak; while others sided with the weak against the strong.
  There was conflict grief and strife all around. So the strong resolved to launch greater wars and show that might could defeat the weak.
  And so it came to pass: the belief was that a man could be killed and the weak would be pacified and subdued. At first the man’s brother was killed and more resentment grew in him. Then his wife was killed and the resentment grew all the more. Then one day all his children were killed and he resolved then that he would arm himself and fight. He had lost all that in this world he had desired, and so his death, his life, his aspirations merged as one. There was no longer any difference for the man between the light of day or the darkness of night. His life’s meaning now became a testament that in a noble death there would be greater meaning than in a recreant’s life.
  And so, as the days, the weeks, the months passed by, the strong continued to demonstrate their strength and the man lived his life with the only meaning now that he could find to fill his heart.
  Moral of the story: It is better to be a coward for a minute than be dead for the rest of your life; or – to sin by silence when they should protest makes cowards of men?
  CB

  Gilla

 12. Pingback: VV granskar ekonomivetenskapen och skuldkrisen | Osunt

 13. Pingback: Staffan Sonning: Privata banker har lämpat över skulderna på skattebetalarna! | Helena Palena

 14. Pingback: Helena Palena

 15. Antonia skriver:

  Bankerna har infört en sorts diktatur. Det ä de som bestämmer hur världen ska se ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.