Mjölkpriset faller! Cannabis förbjuds! Rätt fett!

Priset på mjölk faller i USA. Tänk att en kossa och hennes mjölk kan användas som index över läget. Som vore den vita drycken olja. Mjölk och alla produkter som kommer därur är mat. Å ena sidan är fallande mjölkpriser goda nyheter i och med effekten det får på inflationsförväntningarna. Samtidigt har ett fallande mjölkpris hittills varit en av de första signalerna på början till en depression. Att de sjunker under 2012 kan alltså vara en tidig varningssignal på att den amerikanska ekonomin tappar fart och att vi får ett avbräck i den globala återhämtningen, säger Nicholas Colas chefsstrateg på analysföretaget ConvergEx i New York.

Vill man dra en braja i Holland får man skynda sig. Utländska turister ska portas från Nederländernas cannabiskaféer. Förbudet ska träda i kraft i tre provinser den 1 maj och i hela landet vid årsskiftet. Detta görs för att minska smugglingen av narkotika. Ett sätt är att stoppa utländska turister från att besöka kaféerna där narkotika säljs. Holländarna själva kan komma att utrustas med ett ”gräspass” för att i fortsättningen kunna röka på på kaféerna. Kritiker menar att förbudet kan leda till att holländare – som enligt lagen tillåts inneha 5 gram marijuana – kommer att sälja produkterna till turister till kraftigt höjda priser.

Hur ska vi äta? Enkelt. Intag efter uttag. I dag förs en het debatt om vi ska hoppa över pasta och bröd eller undvika fett för att gå ner i vikt och må bra. Både fett- och kolhydrat­anhängare hävdar att just deras diet är den bästa. Stoppa i dig vad du vill. Din mage talar om för dig vad du vill ha om du lyssnar. Ät hara hachi bu = Stoppa när du är 80 procent mätt. Så äter man på Okinawa och där blir många 100 år och lever friska och smärta. De äter rätt mat och rör på sig. Att äta så innebär att man måste stoppa innan man blir mätt. Det tar ett tag för magen att processa det hela och hjärnan sänder ut signaler om mättnadskänsla. Ungefär som när man matar en kalv – som  får två liter – men det dröjer innan ostmassan når tarmen och kalven känner sig mätt. Först går mjölken till löpmagen där den spjälkas i vassla och ostmassa upplysningsvis.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Mjölkpriset faller! Cannabis förbjuds! Rätt fett!

 1. ecwho skriver:

  ”hara hahci bu”-hahahahaha, -jag måste fråga på Konsum…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  ecwho: Gör det? Tror inte dom vet vad det är! Dessvärre!

  Gilla

 3. ecwho skriver:

  Hemköp då? -Jag bara undrar var finns den nu… (Cornelis: Jag hade en gång en båt)…

  Gilla

 4. ecwho skriver:

  Lustigt, -alldeles själv har jag kommit underfund med att det är ren njutning att gå hungrig…

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Den eviga problemet…legaliseringen av braja och helst andra droger också. Och nu vill Holländare begränsa det. Undrar varför? Gräspass.
  Har aldrig känt dragning till varken droger eller alkohol. Men har en svaghet för tjockglad 😉
  Att äta mycket är ett ständigt problem i vårt värd. Många kommer att förkorta livslängden pga fetma. Och många kommer bli rika på att komma med nya revolutionerade tips hur man nu ska gå ner i vikt. Och i stan ser jag massvis med feta barn. Och en fet barn blir nästan alltid till en fet vuxen.

  Gilla

 6. ecwho skriver:

  Vaket, -om mjölkpriset faller i USA är det en Early Warning och en indikation på möjligen kommande recessioner i världen, -men här i Moderatland har det då banne mej peppar peppar ta i trä aldrig fallit, -men vår inverkan på världsmarknaden och världsekonomien är ju på det hela taget försumbar även om vissa högtravande politiker anser sig sitta inne med bättre kunskaper…

  Gilla

 7. viktkoll 1on1 skriver:

  Fan va illa:)

  Gilla

 8. Info skriver:

  HELENA – VAD SÄGER DU?

  Apropå braja, anabola steroider och andra ämnen.

  Vad säger du, Helena, om de nya, svenska, genusriktiga kvinnoidealen?

  ”Hon dansade in till tonerna av den egna låten Golden girl. – – – Gissa om hon njöt av att för första gången någonsin få boxas i en proffsgala hemma i Östergötland – vilt påhejad av publiken. – – – Det häftigaste och mäktigaste jag varit med om inom boxningen. Stödet var helt underbart och bidrog till att jag fick fram det där lilla extra, jublar Frida.”

  http://www.dn.se/sport/wallberg-forsvarade-sin-wbc-titel

  De flesta tycks vara överförtjusta:

  http://www.malmgrenpaintings.se/adoration_of_the_delsida.htm

  Gilla

 9. Philip A. Ohlund skriver:

  Vad bra att mjölkpriset faller, Helena!

  Förhoppningsvis följer whiskeypriset efter!?

  🙂

  Gilla

 10. Rymdtroll skriver:

  Ren sprit är bättre sprit med tjafs i är för fjollor…

  Gilla

 11. Markus Andersson skriver:

  Intressant med mjölkpriset som indikator på det ekonomiska läget. Men och andra sidan är det inte så konstigt, ingen dryck kan mäta sig med mjölk i flera avseenden, inte minst näringsmässigt. Här är för övrigt en bra diet som alla fall hållit mig i god form: Tacka för ditt dagliga bröd och låt maten tysta mun.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  ecwho: Att gå hungrig ett tag är en hit. Men inte för folk som svälter på riktigt. När man fastar blir man lätt i kropp och tanke på fjärde dagen ungefär. Man blir som en fjäril! Härligt!

  Antonia: Fetman ökar i världen. Speciellt i Kina med medföljande diabetes. Läskigt! Och allt har med bukspottkörtel och lever att göra som får fel näring helt enkelt.

  Courtenay: Thank´s for your historical article on drugs. The brittish – always them behind big money. And there´s lots of gold in the green drug. In Sweden a debate is going on which says you should be able to take cannabis for medical reason. I wonder what the meaning with cannabis is when it comes to the purpose of nature. For pleasure and to kill something in the body maybe (as parasites and such).

  Info: Tycker det är hemskt med boxning. Och lite löjligt när tjejer håller på med det bara för att tjejer ska göra precis allt som killar gör.

  Philip: Det sjuka är att vatten, läsk och sprit är dyrare än mjölk. Fy va´orättvist! Mjölken skulle kosta minst 50 kronor litern med tanke på vilken process det är att framställa den. Men så långt tänker inte utsugarna.

  Rymdtroll: Ren sprit i all ära – men vad sägs om kaffekask?

  Markus: Se mitt svar till Philip. Vi har mycket att tacka för. Det gör jag när jag tänker på hur andra fattiga stackare har det. I U-länderna som I-länderna suger ut. Att det aldrig tar slut. Det måste vara fel på systemet. Ja, det är det.

  Gilla

 13. Markus Andersson skriver:

  Ja människan i gemen är en otacksam varelse.Aldrig hör man någon ens kosta på sig ” Ett tack så mycket kon för all god mjölk, alla tusentals goda ostar, såser, all yogurt, keso, all grädde och varm choklad, kaffelatte och en massa annat vi dagligen stoppar i oss”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.