Staten kan visst äga Saab!

Sverige är känt som en blandekonomi: Den svenska modellen. Åh gud va amerikanarna pratade om det förut. I själva verket är nog landet Sverige en socialistisk stat som försöker ge sken av att vara mera kapitalistiskt. I själva verket har vi kommunismen i ryggraden. Det eviga mantrat ”staten ska inte äga bolag” hörs i parti och minut. Hör Maud Olofssons mässande. Löjligt! Jag tycker staten ska äga vissa kronjuveler som Saab och Absolut Vodka t ex. Men icke sa nicke! SAAB stod tidigare för ”Svenska aeroplan aktiebolaget”. Sedan 1990 heter företaget dock ”Saab Automobile AB”. Landet Sverige säljer ut allt som är lönsamt. Snart går väl LKAB under klubban. Sorgligt! Politikerna är som viljelösa rön under företag och karteller. Det är pengarna som styr. Kolla upp vad som hände med Systembolaget. Fy fan!

Viktor Muller en tuffing!

P.S. Hur mår fotokillen som fuskade och blev fråntagen sitt pris? Märkligt! Visst kan man göra vad fan som helst i photoshop osv men i alla fall! D.S.

DN DN SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Staten kan visst äga Saab!

 1. Antonia skriver:

  Saab är en döing. Man vaknade för sent. räddningsaktionen borde väl ha börjat någongång på 90-talet. Nu borde man bara släppa den. Jag tror inte att det går att rädda företaget.
  Allt blir inte bra bara för att man säljer ut det.
  Snarare tvärtom, mycket kan ju gå som just för Saab. Man har inte samma intresse i den som i en egenproducerad produkt.
  Och ibland blir vinsten viktigare än hur saker och ting fungerar för övrigt.

  Gilla

 2. Tarzan skriver:

  Illuminatis melodi är staten ska inte äga något big bankers and big business own everything – and you are a slave – that is the name of the game

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Saab skulle kunna vara en riking! En riktig kassako. Men vi har dödgrävare till politikerr som itne förstår vad det är som pågår. Och dom som förstår hamras snabbt in i ledet.

  Tarzan: Men nu slog du huvudet direkt på spiken! Wow! Fem stjärnor av fem möjliga.

  Gilla

 4. Gunnar S Tamm skriver:

  Vi ”gamlingar” har inte glömt hur tidigare borgerliga regeringar förstört landets ekonomi inte minst genom industriminister Åslings (centerpartist som snackisministern) s k ”akutmottagning” där företagen kom och fick massor av rullande miljoner i stöd. Åslings son Per Åsling har varit ordförande i Milko och den som anställde först katastrofen Erik Gunnabon som bakom ryggen på styrelsen förrådde Milko och smygförhandlade med danska Arla. När han fick sparken med en massa värmande miljoner i sparkvederlag anställde centerpartisten o riksdagsmannen Åsling centerpartisten Göran Henriksson som VD med 2,5 miljoner i årslön.

  Han körde Milko i botten efter förhandlingar med danska Arla för att tvinga konkurrensverket att godkänna att Arla tar över Milko. GRATIS!

  Om staten ägde SAAB skulle skattepengar flöda ut som på Åslings ”akut” och såssarna skulle återta makten och ingen allians skulle få chansen igen. Tack o lov för att regeringen står emot att engagera sig som ägare i personbilsfabriken SAAB. F ö är försvarskoncernen SAAB synnerligen besvärade av att Saab i Trollhättan har licens på att få kalla sina bilar för Saab.

  Det offentliga ska så lite som möjligt äga affärsdrivande företag. Illa nog att kommuner driver körskolor, gym, bagerier m m. Låt det offentliga sköta servicen bara. Stoppa kommuner och landsting från att syssla med vad faen som helst.

  Gilla

 5. John Grem skriver:

  John
  Viktor Muller är en proffs affärsman!
  Hans moto är: ”Never ever give upp” Det lär man sig i Nederländerna i alla skolor.Det gäller studier och det gäller affärer. Inte så konstig,när man tänker att landet inte har några som helst naturtillgånger(,förrutom ”gas”) utom man har persontillgånger istället i form av kunskap. Man har sedan hundratals år tillbaka byggd sitt eget land från ett innanhav. Man har varit skicklig att bygga upp en transithandel med sitt flodsystem. Skickliga affärsmän startade ”kompensation/ motköpsaffärer” med östeuropa. Det är ingen annan europé, som kan tänka som en holländare!
  Holländare kallas också för ” Nordens Kineser” Viktor är en sådan man ”! Han ser ett ljus vid horizonten som han har i fokus. Vad jag förlorar idag,vinner jag imorgon!
  Kritisera kan vi i Sverige jätte bra, speciellt advokater! Ingen i Sverige kan mäta sig med Viktor!
  Kanske Krüger var av samma virke . Han byggde ett imperium! Han förlorade till slut, men hans verk finns kvar idag i olika former! Viktor kommer att förlora Saab till slut,som ägare,men hans verk att rädda Saab kommer att finnas kvar i någon form i Sverige och utomlands, tror jag!
  John/ holländare i Sverige.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Gunnar: Ja, det är många som har kört Milko (NNP) i botten. Fy fan vilka nollor! Tänk på Gumanbon som gick till Hemtex och det blev konkurs! Och han skulle vara i smöret och grädden och härja. Kooperation i all ära men det är ett drömscenario för kommunister. Idioti! Bönderna blir slavar under kostymkläddingar. Sorgligt! Har du sett Tamms kanal i Näsviken? Om inte – ta och kolla upp företagsamheten på 1700-talet. Då framtidstro fanns.

  Håller med dig när det gäller det offentliga och företagande. Men vissa mjölkkor ska staten äga: Televerket, Vattenfall, Systemet t ex. Se hur det blivit sen karteller och företag fått leva loppan på näten o s v. Klart staten ska äga Saab! Då blir ju vår socialism synlig. Inte mer än rätt. Kina har ju kommunism men är en ekonomi med företagare av guds nåd. Vilken soppa! Vilket ideologiskt blurr!

  Grem: Victor Muller kan! Han försöker i alla fall. Ivar Krüger seglar dock i en annan dimension. Får återkomma till det. Ska på 100-årskalas! Har träffat många holländare. De älskar Sverige. Vårt tomma Norrland och rena sjöar. Förstår dom!

  Gilla

 7. Classe skriver:

  Här saknas det minst sagt baskunskaper i matematik, det är en sak som är säker. Saab har nu gått med förlust under 21 månader till ett totalt belopp av 7 miljarder SEK. 7 miljarder, fatta, så otroligt mycket vettigare saker dessa förslösade pengarna i sjön kunde ha använts till. V.Muller är alltså ansvarig till detta svenska ragnarök. Om sverige skall byggas så här så kommer snart Grekland vara något för en svensk att se upp till. Otroligt trött på forumtroll som ylar på chattar att Saab är så viktigt, men själv offrar dem inte ett öre, sorgligt.
  Helena! gå nu och beställ åtminstone en ny 9-5 så har du visat någon form av kurage.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Classe: Vem har betalat 7 miljarder? Har Saab kostat staten något ännu? Nä, låt kineserna ta över våra klenoder. Lika bra! Vi svenskar kan inte sköta något själv. Sälj ut skiten! Nej, jag vill inte ha en Saab. Inte min grej. Kör Volvo!

  Gilla

 9. Martin skriver:

  Skillnaden mellan SAAB och Systembolaget är faktiskt……. SYSTEMBOLAGET GICK MED VINST (Vilket SAAB gång på gång inte gör) 🙂

  Klart som attan att vi inte ska slösa bort ännu mer av skattebetalarnas pengar på SAAB

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Martin: Viss skillnad! Verkligen! Tycker ändå att staten ska äga Saab, slimma anläggningen och slipa fram några diamanter per år. Exklusivt ska det vara! Och dyrt. Bli en pendang till Kina så inte dom tar hela vårt inkråm. Jasså – har vi slösat bort skattebetalarnas pengar på Saab? Hur då?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.