Skarp pyramidspelsvarning! Faller Grekland faller alla!

Det har varit lite hektiskt sista tiden i mitt hem. Äggen har kläckts efter tre veckors väntan. Det blev nio kycklingar – två gula och sju svarta. Bilder kommer senare. Jag har varit i Stockholm på fest i helgen och i världen darrar finanserna.

För att grekerna ska få ett nytt lån på 12 miljarder euro måste dom gå med på nedskärningar. EU:s Finansministrarna diskuterade läget i Grekland under nästan sju timmar vid mötet i Luxemburg. Beskedet dom kom fram till var att nästa låneutbetalning skjuts upp tills Greklands parlament godkänner ett nytt krisprogram med nedskärningar och strukturreformer. Grekland har redan fått ett rekordlån så frågan är om ett nytt lån hjälper. Läcker en båt så gör den och själva lederna den kryssar på är starkt kontaminerade.

Skarp varning. Om inte det grekiska parlamentet röstar igenom det nya sparpaketet kommer Grekland att gå i konkurs inom ett par veckor. Den varningen ger Lorenzo Bini Smaghi, som sitter i ECB:s direktion. Nästa del av stödlånet betalas inte ut om de inte genomför reformerna. Nu är det upp till grekerna själva. Vad händer om inte Grekland går med på villkoren? En bricka faller och drar med sig resten. Inte så konstig med tanke på att länderna sitter ihop bankmässigt i ett skuldnät av guds nåd. En sak är säker -man ska inte ha aktier och optioner för snart kommer nästa krasch. Köp jord och skog. Se till så du har en plätt att odla mat på.

Enig Riksdag: Staten skall ej betala bankförluster!
Ett avgörande beslut togs den 16 juni av en enig svensk riksdag, vilket kan rädda svenska folket från att hamna i en irländsk skuldkris. Det var i sista stund eftersom en ny internationell bankkris står för dörren när Grekland inte kan betala sin skuld. Läs mer hos Stan!

Vilka djävla lån?
De parasitära finansiella feodalherrarna försöker muta in sina påhittade ”lån” som de skuldsatt allt med i Grekland och globalt. Läs mer hos Lincoln!

Carl Norberg har också alla höns hemma!

DN DN SvD Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Skarp pyramidspelsvarning! Faller Grekland faller alla!

 1. Philippe Ohlund skriver:

  Grattis till alla kycklingarna, Helena! 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Philippe: Tack! Det var verkligen ett intressant förlopp. Första gången jag gjorde det. Och sen när dom kläcktes på dag 21 så kläcktes inte alla utan det drog ut på det hela ett dygn till. Det handlar om liv så jag blev lite tagen. Men tänk att sitta med en liten kyckling i näven som kan allt: den kan sprätta, sandbada och sträcka ut vingarna och picka i sig mat och dricka vatten. Och pipa: pip, pip, pip. Så vill den ha kontakt och kärlek. Den vill kommunicera. En hel vetenskap.

  Gilla

 3. Philippe Ohlund skriver:

  Vilken härlig upplevelse det maste vara! 🙂

  Gilla

 4. Så skoj att du var på fest i Stockholm. Själv firade jag bröllop i samma stad (inte mitt) tillsammans med tjocka släkten. Vilket herrans liv! Värre än på disco när man var tjugo. Men det är härligt när två finner varandra!

  Gilla

 5. UrbanochKarin skriver:

  Hallå 🙂
  Det är kört för Grekland.
  Man pratar om att det privata i största möjliga mån måste gå in och göra gemensamma hjälpinsatser för att ge grekerna mer (fullt) stöd! Nej inga skattepengar, men olika pensionsfonder har man som förslag?

  Ja jag vet att man inte tänker, men att man inte tänker överhuvudtaget gör mig nästan rädd.
  Kronan kommer att ta ordentligt med stryk iom detta och nej, handla inte skog, köp guld.
  Var det ingen höna som värpte guldägg?
  Kunde ha behövts nu kanske 🙂

  Gilla

 6. Lincoln skriver:

  Grattis till kycklingarna!

  Jo med Grekland kommer hela korthuset falla. De sitter ihop med varandra. Precis osm de här ”rolifa” (fast den är faktiskt riktigt skoj!)

  Gillar det Carl Norberg översätter men jag tycker fortfarande att han borde ange källan.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/jeremy-warner/8581092/Greeces-ace-card-help-us-or-well-take-you-all-down.html

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Alltså ingen pratar om vad som kommer att hända om Grekland konkar?
  Ingen säger heller hur dessa enorma lån kommer att betalas tillbaka. Kommer grekernas barnbarnsbarn vara tyngda av dagens skuld?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jasså var det inte ditt! 😛 Jag var bl a i Österskär som ligger i Åkersberga kommun. Frågade människorna på partyt vad dom gillar maffiaskjutningar i sin kommun. Nej, det gillar dom inte. Verkligen förvånade. Men våldet kommer närmare alla.

  Urban: Det var ingen höna som ruvade äggen. Det var en maskin. Men alla ägg är guldägg egentligen. Klart man ska köpa guld och inte sälja om man håller på med såna tackor. 🙂 Men reala värden är alltid bra. De är dom enda som är värden i grund och botten som allt stammar från. Det och människans arbete med jorden.

  Lincoln: Klart man ska ange källan – men tänk om Norberg är själva källan. Sin egen alltså. Kan man inte vara det?

  Antonia: Om du vill veta vad som händer om Grekland konkar kan du läsa på Lincolns blogg. Men innan världen går under kommer det att bli strider och blod på gatorna. Överallt. Hemska tider väntar.

  Gilla

 9. Åh, nej Hellas kommer inte att gå under, så tro inte det!
  Det finns 12 olympiska gudar att tillbe.
  Det är nu vi ska ge offergåvor i massor till Athena, Apollon Afrodite och Hermes och Poseidon och alla de andra!
  Det är nu vi ska skänka dessa gudar goda tankar, varje dag framöver, för det är ju synd om grekiska folket som får ta smällen.
  Räddningen ligger bara i gudarnas makt.,eller kanske en viss Herr Putin….?
  Fan vet kanske?

  Gilla

 10. Lincoln skriver:

  Hur skulle ni rösta om ni fick ett alternativ till dagens pyramidspel?
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/21/folkomrostning-hur-skulle-du-rosta/

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Alexander: Innan den ende guden gick man omkring i grekiska städer och frågade: Och vilka gudar tillber när då? För att centralmakten skulle kunna växa fram var det viktigt med en samlande grej: En manlig gud och hans sons. Klart vi kan tacka några stjänor för att Ryssland och Kina finns! Helt klart.

  Lincoln: Ska kolla! När man säger A och klagar på hur det är måste man oxå kunna säga hur det borde vara! 😛

  Gilla

 12. Vi lever, NU&HÄR, mitt i den helt ofrånkomliga upplösningen av Industrialism – Kapitalism – Konsumism!

  Världsekonomins MOTOR, en reell Perpeetum-Mobile, Förräntningskravet å kapital, driver Globalekonomin till accelererande, exponentiell tillväxt. Världens gigantiska, samlade kapitalvolym växer med tusentals milliarder kronor – per dygn. Varje krona är ur jordens livbärande symbios, ekosystem och biotoper, slitna bitar.
  Livsväven är, av PRYLAR&PENGAR söndertrasad, blir för var timme tunnare och tunnare.

  Inte bara olja och fosfor, utan allt fler ”råvaror” peakar. Peakar gör förresten tillgången på friskt vatten, frisk, kemikaliefri mat, frisk luft, friskt vatten att bada i, ”friska ytor” på jordklotet.

  Dårhuset I-världen, sprängfullt av vid Penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter, skakar, rämnar, då sprickorna i dess grund vidgas, timme för timme av FAKTUMET, att jorden är en fysisk begränsning vari ekonomin växer fysiskt obegränsad.

  Mänsklighetens ENDA väg mot Framtid
  går nu Framåt
  med häst och vagn!

  Helena har, som jag kan förstå, helt rätt!: Värden att satsa på, är de reella: Jord&Skog.

  Gilla

 13. Lär oss de gamle, de antikens djuptänkande något? Finns, i tex Sofokles Antigone, det allt aktuellare dramat om motsättningen/konflikten mellan samvete och samhälle, något för oss penningjägare tänkvärt?
  Penningen var nyligen införd i det nu krisande Grekland. Kreon, högst i Thebe, uttrycker i ovannämnda drama sin varning om penningens samhällsomstörtande kraft genom mörkläggning av människors klarsyn:

  Det värsta påfund som i samhällslivet
  på jorden kommit upp är penningen.
  Den välter städer kull och jagar folket
  från hus och hem. Den undervisar skickligt
  i konsten att förvandla hedersmän
  till usla verktyg åt det snöda guldet.
  Den leder människor på brottets bana
  och lär dem skändlighet av alla slag.

  (Hjalmar Gullbergs översättning)

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Forslin: Bra! Ja, man kan ju inte äta guld. Inget att ha när allt tagit slut och man törstar och svälter. Då är en frisk plätt jord guld värt! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.