Reinfeldt! Starta företag och anställ någon själv! Grekland kliv ur skuldnätet och starta på nytt!

Det hettar till! Grekland gör statskonkurs. Ja, se till så skulderna skrivs av. Starta sen om med egna nytryckta pengar. Allting går utom fylltrattar och nyfödda barn! Vem vann duellen mellan Reinfeldt och Juholt? Spelar roll? Nä, absolut inte. Det är numera bara en smaksak vad man ska rösta på. Makten finns inte längre i Sverige. Den finns i USA och EU. Fatta! Lincoln har ett bra inlägg om pengarna och vänster och höger. Läs det! Gör det du med K-G Bergström och skriv om hur systemet med våra pengar egentligen fungerar.

Dagens Industri toppar med att Reinfeldt slår tillbaka. Kräver att näringslivet tar ansvar för jobben. Allt fler företag säger att Arbetsförmedlingen inte hittar den arbetskraft dom söker. Men det är dags för näringslivet att sluta gnälla och börja anställe anser Reinfeldt. Tjo hoppsan! Ska han säga som lever på offentliga pengar. Stora bolag som skatteplanerar och lever i Saltsjöbadsandan kanske kan ta sitt ansvar. Men småföretagare ska fan aldrig sluta gnälla med tanke på vilket skatte- och regeltryck dom lever under. Som sagt Reinfeldt! Starta företag och börja anställ så får du se hur enkelt det är. Speciellt när man lånat pengar i banken för att kunna starta företag. Lån som det ska betalas hög ränta på. Och sen anställa någon på det kära Fredrik R – det kan faktiskt kosta hundra gånger mer än det smakar. Ställ frågan nästa gång du är i plenisalen: Hur många av riksdagens ledamöter har företag eller har haft? Räck upp en hand!

Uppdatering: Dags för privata att börja låna ut! Rika greker! Sluta klipp skattesubjektens ull om och om igen! Vad händer om det blir konkurs!


SvD
SvD DN DN Expr Expr AB AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Reinfeldt! Starta företag och anställ någon själv! Grekland kliv ur skuldnätet och starta på nytt!

 1. Ja detta Kräkland (jag är inte kräk jag är tyrk som min släkting sa) får man skoja så? Denna demokratins vagga har urartat till något, där folket har skott sig och haft det bra, på kommande generationers bekostnad. Minns hur grekerna sjukskrev sig när de skulle åka till sitt gamla hemland på semester. För det var så man gjorde. På 70-talet och 80-talet i Sverige. Vart tar alla pengar vägen?

  Gilla

 2. UrbanochKarin skriver:

  Ja det kommer att sluta i full kaos.
  Som vi alla kan se, så är det redan på god väg att ske.
  När det vackra folket inte längre själva kan tjäna pengar, så får man stjäla av medborgarna (vilket redan sker) och när det inte längre finns något att stjäla av medborgarna så får väl det vackra folket göra sig av med dem!
  (vilket också redan sker, se nedan)

  Bästa sättet är att människorna själva tar livet av sig i desperation, då slipper det vackra folket känna att det var deras fel.
  Detta sker som sagt redan överallt, tragedier utspelar sig dagligen runt om i våra hem.

  Empati och omtanke existerar inte i den världen.
  Det är rovdjur som styr, som kommer att förgöra den här världen. Våra barn och barnbarn har inget att se fram emot längre, annat än krig och slaveri för det vackra folkets egen överlevnad.
  Oavsett utbildning så kommer den sista mänskligheten att upphöra och det kommer att gå fort.
  Frågan är bara vad som är bäst?

  Gilla

 3. Philippe Ohlund skriver:

  När jag jobbade i Bryssel sa sjukskrev sig majoriteten av svenskarna för att aka pa semester till Sverige.

  Genomsnittstiden för svensk arbetskraft i Belgien var atta manader.

  Första aret hade man 5 obetalda semesterdagar arbetsgivaren som regel ville att man delade upp, t ex en ledighet julafton och annandag jul som var vanliga arbetsdagar i Belgien, samt exempelvis paskafton, annandag pask och en dag till.
  .
  Blev en stackare sjuk drogs sjukdagarna fran semestern.

  Gör man ett arbetsuppehall efter den första anställningen, vilket var vanligt bland svenskar i Belgien, hade man pa nytt bara rätt till 5 obetalda semesterdagar det första hela kalenderaret – innan dess kunde man inte ta ledigt – därefter 20 betalda semesterdagar per ar.

  Dock är ingenting lagstadgat om sammanhängande ledighet utan arbetsgivaren bestämmer ledigheten.

  När min dotter föddes 2001 hade jag rätt till tre dagars pappaledighet, vilket nuförtiden förlängts till tio dagar i Belgien.

  Svenska nyblivna mammor var tillbaka pa jobbet tre veckor efter förlossningen.

  En del ville tillbaka till Sverige, men hade inte rad.

  Det tar ju tid att bli folkbokförd igen i Sverige och under den tiden far man inte jobba.

  När jag flyttade tillbaka till Sverige blev jag lovad jobb pa DN innan, men folkbokföringen tog tid och DN hade börjat avskeda 120 personer när papprena var klara, sa det var bara att konstatera att jag flyttat tillbaka helt i onödan.

  Om man bott mer än ett ar utomlands klassas även en svensk medborgare som invandrare i Sverige, dock med den skillnaden gentemot vanliga invandrare att man saknar tillgang till hjälp med integrering mm eftersom man redan är svensk fast man ända aldrig mer kommer klassas som svensk utan som ”aterinvandrare”.

  Dessutom maste man ha bott och jobbat i Sverige i tre ar innan man kan fa ett telefonabonnemang hos Telia, kreditkort, lan mm.

  Det var ett fasligt och tidskrävande besvär att exempelvis bli internetuppkopplad.

  Det är egentligen bara intressant att bo i Sverige om man är rik.

  Men om man nu är rik tycker jag personligen det finns bättre alternativ än att bo i Sverige, för friheten har ju ocksa ett pris för att inte nämna klimatet…

  Varje europeiskt land fungerar dock helt olika och här i Frankrike finns det en del bra sociala förmaner som exempelvis 35 timmars lagstadgad arbetsvecka.

  Fast nu blir inte pensionsaldern 60 ar längre, utan den höjs har Sarkozy sett till…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Alla pengar går samma väg som dom kom! Trycks ur det blå och försvinner i svarta hål. Men räntan försvinner inte. Klart man får skämta! Vad sägs om sigelpomp och schottbollar!

  Urban: Tror jag skriver under på hela din kommentar!

  Philippe: Du har berättat tidigare hur det är att komma tillbaka till Sverige. Förskräcklig läsning måste jag säga. Att det är så olika lagar i EU-länderna är ju bara too much. Och ett kvitto på att allt är gjort uppifrån. Jag ser det som en överflyttning från Sovjet bara. Den grejen gjordes med kommunistiska förtecken – EU med kapitalistiska. Om det vore något bevänt med det hela skulle man väl börja med att harmonisera lagar och regler. Men icke! Det enda som är harmoniserat är bankerna och skuldnätet. Fy fan så lurade vi är.

  Gilla

 5. Lincoln skriver:

  Japp Helena! Om man kollar på banksystemet med dess centralism får den centralplaneringen i Sovjet att framstå som plutt. Bankirerna har ju aldrig varit emot kommunsimens centralism -faktum är ju att de finansierat den (Aschbergs morfar Olof var ju Lenins bankir, De stora bankirerna Schiff, Warburg etc var givetvis också med) Sedan blir det som vanligt bara skitigare ju mer man inser hur historien totalt vanskrivits för att gynna vissa grupper.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Otroligt hur systemet är uppbyggt. Folk i gemen fattar ingenting. Tror att det här med pengarna är så svårt. När man lyssnar på ekonomiekot på radion t ex så är dom som pratar så grötmyndiga att man vill spy. Men jag tror att dom skulle behöva lära sig själva hur det förhåller sig med systemet. Tror till och med att Anders Borg skulle bli förvånad!

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  ”Allt som har en början har ett slut !” – så den den globala ränte- och penningbluffen i bl a den svenska modellen kommer ju att upphöra förr eller senare – är jag rätt säker på.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det ”vet” jag att jag ej har. 8)

  Gilla

 8. Philippe Ohlund skriver:

  Ja Helena, det ar mycket mojligt att EU skulle administreras effektivare av Ryssland.

  Den ryska centralismen ar sa bristfallig att friheten knappast skulle hotas.

  Gilla

 9. LESSONS FOR JAMAICA FROM THE GREEK FINANCIAL CRISIS
  The small Caribbean island of Jamaica, far more than any other English speaking Caribbean island, has experienced life under IMF dictates, and presently has an economy heading nowhere – fast.
  Each era finds Jamaica in an economic situation that does not advance the education, latent productive capacity, and general socio-economic welfare of the Jamaican people en mass. Fast forward, for there are those who will draw the “personal responsibility” card at this point. They do have a point, for that there are contemporary cultural attitudes and structural problems in Jamaica that do not auger well for co-operation, productivity and progress. A few quick observations, which might be accepted by persons who have been business owners in Jamaica:-
  i) The tax structure is antiquated and dysfunctional. Some would be willing, reasonably, to
  pay a fair portion of taxes, but this observation takes us rapidly to the “cultural”
  element above referenced ( setting aside the true disparities between rates of taxation
  and actual profitability if all taxes were honestly paid).
  ii) The “cultural” element has two sides:-

  – It is not just the workers who portray the “cultural” element.
  – The bosses do to a measure as well in their “culture”.

  “Anancy” tends to reign. If the overall economic structure is dysfunctional as designed, then Anancy from the bosses to evade tax burdens, become understandable. If the workers see that year after year, their earnings in real purchasing power is consistently diminishing, regardless of how hard they work, then like their bosses – not surprisingly both sides get into “runnings” to beat a system perceived not to be functioning in their interest for advancement. Add to this, a general “Anancy” mentality even when the business model, in some instances, offers a fair opportunity for advancement with honest effort – then you have a win-lose Anancy strategy operating – regardless of the governmental/tax – business model one may present. All comes back to the culture and the attitudes and how we do things in Jamaica. All of this is on the local level – my observations ultimately are about the global and how we fit in – by reference to the Greek crisis in Europe.

  It is said that after 1962 Jamaica experienced economic growth for about a decade, and the statistics do bear that out. Yet, there were social disparities and tensions within the social structure that needed to be addressed.

  IMF = ( Is Manley Fault)

  He made errors, as he did admit, but his social reforms in large measure were not all that unreasonable. The “maid”/helper is a human being as well, and a day off for family and a minimum wage is not a “communist” reform.

  Michael’s observations about the IMF, may I say so, at this juncture in human and global history, are proving to have been a correct assessment.

  Note – I am not seeking any “cuss- cuss” on the local political level. I am saying, and inviting comment – that Michael was correct in his analysis on the structural arrangements between borrowers from the IMF and the consequences of the structural adjustment programs and proven consequences over very long periods of global lending:-

  – Brazil
  – Argentina
  – Mexico
  – etc.
  are all nearby models, for reference in large economies. The brake away from IMF dominating policies seem to do more good than submission to the “Washington agenda” as designed for the functioning of growth within the global economy.

  Greece

  The Greek people are facing demands from what has been termed the “Troika” ( i.e. IMF, EU and European Central Bank). They are on the streets resisting what their elected government is signing on to, and the options seem to be:-

  1. Repay the bankers and have zero prospects for growth in Greece; or
  2. Default, withdraw from the Euro, and the Greek people plod on economically as best
  they can.

  The Greek people sense that the repayment and austerity package is not a solution, but a re-payment package back to usury bankers. They have as a reference the Argentinean experience. History seems to have absolved the Argentineans in rejecting and not accepting the “Washington agenda”.

  Jamaica and Greece

  One of the sets of reasons posited for southern poverty is “laxness, shiftlessness and insobriety”. By contrast, the affluent North of the world, and in this sense, I term Greece “south” – gets painted with that brush. They don’t have our work ethics, they are tricksters, they are lazy etc. – and these explanations about the Greek crisis are presently doing the rounds on the internet. Jamaica falls within the mix, of such explanations:-

  Is it Jamaican laziness that keeps the economy stagnated – or – is it Greek laziness that puts
  the economy in a condition of stagnation?

  The answer – of course – if one is to be honest, is a mix of structural problems combined with cultural attitudes.

  As this crisis develops one might ask just one question:-

  1. If the Greeks were able to default – what would happen to the Euro and what then
  would be the knock on effect to the US dollar?

  Is it really as simple as saying that lazy and tricky people who don’t want to do an honest
  day’s work for an honest day’s pay serves to explain global economic disparities?

  Comments invited from all.

  CB ( coutenaybarnett@yahoo.comhttp://www.globaljusticeonline.com)

  Gilla

 10. NOTE to Swedish readers:-

  ”Anancy” = a forelore figure from West Africa – as spiderman and trickster written about in stories that form a part of Jamaican culture.
  ”Michael” = Michael Manley – a Jamaican socialist leader in the 1970s and early 1990s who was a close friend of Nelson Mandela and who in the 1970s, because of his global activism attracated a policy of CIA inflicted destabisation upon the Jamaican nation and people.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Thanks for the conclusion of financial crisis in Jamaica and Greece. It´s seem like the spider has woven a net even over them. Of course a people can not flourish if they are not idle and work for the best of all, like ants pulling the straw to the pile. But, if they on top of the hard work even have banksters who will benefit from their efforts it must be harder for them to succeed.

  I don´t have the answer, I only know that they print money out of the blue and take interest on the air, so why can´t they just give money away to let´s say Jamaica and Greece. They could, but they don´t want to. The play is just not written in that way sorry to say! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.