Arsenik! SD driver spelet

Barnen föds förgiftade. Matas med förgiftad mat. Vissa barnmatsprodukter kan innehålla höga halter av gifter som mangan, arsenik och kadmium, visar en svensk undersökning. Produkter som analyserats är modersmjölksersättning och barngröt. Allvarligt med tanke på att det är just det babysarna äter. Men å andra sidan föds barnen idag med 28 miljögifter i navelsträngsblodet.

Men det finns hopp att överleva och bli gammal om man sköter sig. Det är inte gener som avgör hur gamla vi blir – det är kostvanorna. Av 855 män som föddes 1913 och som följts genom åren har 111 av männen fyllt 90 år eller mer. Resultaten publiceras i Journal of Internal Medicine, och professor emeritus Lars Wilhelmsen i Göteborg förklarar att chansen att uppnå hög ålder förbättras om en man inte röker och har goda kostvanor. Och vill jag tillägga se till att sköta om sin mage med tanke på att grovtarmscancer är  den näst vanligaste cancerformen hos både kvinnor och män i Sverige efter prostata- och bröstcancer. Varannan timme får en svensk tarmcancer – men bland allmänheten vet bara var femte att det är en av dom vanligaste cancersjukdomarna.

I gårdagens debatt om terrorism läser vi att vissa av ledarskribenterna anser att SD förlorade debatten. Göran Greider bland andra. Kanske det. Spelar nog inte så stor roll vem som vann. Det viktiga är vem som driver spelet och sätter agendan. Det gör SD. Det sa till och med Leo Lagercrantz igår i Kvällsöppet.

DN AB
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Arsenik! SD driver spelet

 1. gotiskaklubben skriver:

  Göran Geredier är en skön kille som sällan har rätt i sina politiska analyser. Enligt Greider sitter inte SD ens i Riksdagen. 🙂

  Mest rätt ute var nog Per Gudmundson, han ni vet han som fick en utskällning Robert Spencer i Visby i somras på ett SD-seminarium:

  – Det är plågsamt att se hur Jimmie Åkesson kan springa i cirklar runt de andra. Han är bättre påläst och säger dessutom det uppenbara: islamistisk terrorism är ett hot som bör granskas mer. De andra partiernas företrädare bottnar sällan i frågeställningen, utan slösar bort tiden med att försöka relativisera och förringa problemen. Det är ett löjligt spel. Om Jimmie Åkesson säger att ett plus ett är två, måste de andra säga tre, för att slippa vara överens med Sverigedemokraterna

  Ref: http://www.youtube.com/watch?v=B8It9ocxYXA

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Bra sagt av Per G! Men så ska väl en ledarskribent och krönikor på en av Sveriges största tidningar skriva. Om man vill vara en sann intellektuell och det vill han väl! Rimmar där på slutet. Gillar när det sjunger i språket.

  Gilla

 3. gotiskaklubben skriver:

  – För ett år sedan hade Per Gudmundson aldrig vågat skriva så där!
  – Men då satt ju inte SD i riksdagen, dumskalle!
  – Jaha, så modet fick Gudmundson till skänks av SD kan man säga?
  – Sluta trassla hela tiden!

  ( Gotiska Klubbens interntjatter)

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Gränsen flyttas hela tiden. Kanterna slipas av. Inte mer än rätt. Har vi en riksdag med så kallad demokrati så har vi!

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Det är inte bara bebisar som äter förgiftat mat. Det gör vi med mer eller mindre.
  Vi tror att vi får välja men det tror inte jag.
  Någon sa att man ska lusläsa etiketter på färsk kött och annat så att man vet om man klämmer i sig svensk kött. Men är det sanningar som klistras på köttet och annat som det klistras på? Jag är inte så säker idag som jag var för ett år sen.
  Lögnerna blir bara fler och fler på alla plan, och matplanen är nog den värsta.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man kan verkligen undra om det är svenskt kött när det står det. Jag är lite schalur måste jag säga. Vi är förgiftade. Visst. Fram till 1950 var maten och världen bättre. Sen har det tillkommit massor med pollutioner och kemikalier i luft och mat.

  Gubbarna som var födda 1913 och nu är övr 90 år hade tur. Senare generationer kommer nog inte att bli så gamla med all den förgiftning som nu finns.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  JA gubbarna hade tur och vet e fan när något sånt turlig inträffar igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.